V kolejka FGE: Włókniarz Pabianice-Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 05 października 2008, 22:05

Endrju pisze:Napinacie sie zeby na CCC mowiono Orzeł... a nawet wasze podforum na ktorym tak duzo sie udzielacie nosi nazwe CCC POLKOWICE w przeciwienstwie np. do Teczy Leszno czy Włukniarza Pabianice:)
Zrobcie najpierw pozadek na wlasnym podworku a pozniej na innych.

Po 1) Usuń jeden post bo widocznie tak sie niecierpliwiłeś żeby dodać post że aż 2 sie wbily ;]
po 2) To pogrubianie CCC POLKOWICE nie ejst potrzebne, kazdy kto korzysta z forum chyba nie jest ślepy
po 3)Jak już wspominasz o Pabianicach to pisz poprawnie a nie Włókniarz przez U
po 4) Nie chce mi się z Tobą gadać

Tomaszku drogi wlodi zapytał ja dałem odpowiedź, to chyba dobrzez e chce pomagac :wink:
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 października 2008, 22:07

Ale Kuba czy to dziwne ?? Od zawsze jak tylko pamietam... przyjezdzali do nas kibice z Polkowic kiedy my walczylismy o utrzymanie zeby znalesc sie w play offach. I ciagle było walenie w bęben i CeCeCe... do tego jak zorganizowalismy pierwszy wiekszy wyjazd do was.. tez dopingowaliscie CeCeCe...
Sory... ale jak ktos by mnie obudził w srodku nocy i zapytał sie jaka jest nazwa zespolu z Polkowic to powiem CCC a nie Orzeł.

Co do Simona... w Łodzi nigdy nie kibicowano sponsorowi. Tradycja przechodzi z pokolenia na pokolenie.
W wyzej wymienionym przypadku nie dokonca tak bylo i dlatego sa teraz duze kontrowersje.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 października 2008, 22:17

Endrju pisze:Ale Kuba czy to dziwne ?? Od zawsze jak tylko pamietam... przyjezdzali do nas kibice z Polkowic kiedy my walczylismy o utrzymanie zeby znalesc sie w play offach. I ciagle było walenie w bęben i CeCeCe... do tego jak zorganizowalismy pierwszy wiekszy wyjazd do was.. tez dopingowaliscie CeCeCe...
Sory... ale jak ktos by mnie obudził w srodku nocy i zapytał sie jaka jest nazwa zespolu z Polkowic to powiem CCC a nie Orzeł.

nie jest to dziwne, ale aktualnie tradycje i historie chcemy tworzyć. od nowa. dlatego prosimy, by to uszanowano. nie uzywaj proszę formy "dopingowaliście" itp, bo gwarantuje Ci, że od kiedy stery na polkowickich trybunach przejeli młodzi, to "CeCeCe" pojawiało się bardzo sporadycznie. najczęściej, niestety, gdy próbowano poderwać publikę. wychowaną na ccc własnie. ale jedziemy od nowa, uczymy wszystkich wokoło i mamy nadzieję, że da to rezultaty ;-)

pozdrawiam i dobrej nocy

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 października 2008, 22:40

Kuba pisze:
Endrju pisze:Ale Kuba czy to dziwne ?? Od zawsze jak tylko pamietam... przyjezdzali do nas kibice z Polkowic kiedy my walczylismy o utrzymanie zeby znalesc sie w play offach. I ciagle było walenie w bęben i CeCeCe... do tego jak zorganizowalismy pierwszy wiekszy wyjazd do was.. tez dopingowaliscie CeCeCe...

nie jest to dziwne, ale aktualnie tradycje i historie chcemy tworzyć. od nowa. dlatego prosimy, by to uszanowano. nie uzywaj proszę formy "dopingowaliście" itp, bo gwarantuje Ci, że od kiedy stery na polkowickich trybunach przejeli młodzi, to "CeCeCe" pojawiało się bardzo sporadycznie. najczęściej, niestety, gdy próbowano poderwać publikę. wychowaną na ccc własnie. ale jedziemy od nowa, uczymy wszystkich wokoło i mamy nadzieję, że da to rezultaty ;-)

pozdrawiam i dobrej nocy

Jezeli jedziecie od nowa to inna gadka... i nalezy to faktycznie uszanowac.
pozdro
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 06 października 2008, 06:26

Ale np. na stronie PLKK napisane jest CCC Polkowice, a nie Orzeł Polkowice... wyraz 'Orzeł' widnieje tylko na herbie...
Są osoby, które wolą się posługiwać oficjalnymi nazwami np. z PLKK, w tym ja, więc to też należy uszanować, tym bardziej, że właśnie na CCC się wychowywałem, odkąd Polkowice weszły do ekstraklasy.
Dlatego tradycja tradycją, ale dla mnie CCC to CCC, a nie Orzeł i myślę, że są też inne osoby, które myślą podobnie, dlatego nie można też tego krytykować, tym bardziej, jeżeli ktoś nie ma pojęcia o tradycji Orła Polkowice...
Inaczej byłoby, gdyby np. na plkk.pl widniało CCC Orzeł Polkowice... ale czegoś takiego nie ma, dlatego ja osobiście przyjmuję tylko nazwę CCC Polkowice

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 października 2008, 08:37

Polkowice róbcie swoje i używajcie nazwy Orła.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 06 października 2008, 16:49

gulchynsky pisze:Ale np. na stronie PLKK napisane jest CCC Polkowice, a nie Orzeł Polkowice... wyraz 'Orzeł' widnieje tylko na herbie...
Są osoby, które wolą się posługiwać oficjalnymi nazwami np. z PLKK, w tym ja, więc to też należy uszanować, tym bardziej, że właśnie na CCC się wychowywałem, odkąd Polkowice weszły do ekstraklasy.
Dlatego tradycja tradycją, ale dla mnie CCC to CCC, a nie Orzeł i myślę, że są też inne osoby, które myślą podobnie, dlatego nie można też tego krytykować, tym bardziej, jeżeli ktoś nie ma pojęcia o tradycji Orła Polkowice...
Inaczej byłoby, gdyby np. na plkk.pl widniało CCC Orzeł Polkowice... ale czegoś takiego nie ma, dlatego ja osobiście przyjmuję tylko nazwę CCC Polkowice

Myślę dokładnie tak samo. Poruszałem zresztą ten problem kilka miesięcy temu. Wszędzie w oficjalnych przekazach, wynikach w mediach jest nazwa: CCC Polkowice, więc czemu miałbym mówić: Orzeł Polkowice :?: Rozumiem kibiców, którzy chcą zachować tradycję, ale działacze tego klubu narzucają inny punkt widzenia...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 października 2008, 16:51

Dla mnie był i jest Orzeł, tak samo Tęcza, Włókniarz.. problemy mam z Brzegiem bo cały czas myślę o niej jak o Stali.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 06 października 2008, 17:12

Greebo pisze:Dla mnie był i jest Orzeł, tak samo Tęcza, Włókniarz.. problemy mam z Brzegiem bo cały czas myślę o niej jak o Stali.

No właśnie, tylko że Brzeg to Odra a nie Stal... Niektórzy mówią, że to kibicowanie sponsorowi, tyle że Odra nie jest od sponsora... jest to po prostu nazwa w statucie klubu, nawet gdyby PWC Odra nie było sponsorem, to klub dalej byłby Odrą.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 06 października 2008, 17:43

paulo2907 pisze:
gulchynsky pisze:Ale np. na stronie PLKK napisane jest CCC Polkowice, a nie Orzeł Polkowice... wyraz 'Orzeł' widnieje tylko na herbie...

Myślę dokładnie tak samo. Poruszałem zresztą ten problem kilka miesięcy temu. Wszędzie w oficjalnych przekazach, wynikach w mediach jest nazwa: CCC Polkowice, więc czemu miałbym mówić: Orzeł Polkowice :?: Rozumiem kibiców, którzy chcą zachować tradycję, ale działacze tego klubu narzucają inny punkt widzenia...

bo nasi działacze są j...***ci :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 06 października 2008, 17:53

Greebo pisze:Dla mnie był i jest Orzeł, tak samo Tęcza, Włókniarz.. problemy mam z Brzegiem bo cały czas myślę o niej jak o Stali.

dla mnie też to jest Stal :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 06 października 2008, 18:46

sebzinho pisze:
paulo2907 pisze:

bo nasi działacze są j...***ci :!: :twisted:

Nie, działacze nie są po prostu tacy, jakimi wy byście chcieli, żeby byli. Swoją drogą zastanawiam się, dlaczego problemem jest ustanowienie nazwy klubu przez zarząd na Orzeł Polkowice lub chociaż CCC Orzeł Polkowice albo Włókniarz Pabianice tak, żeby była to oficjalna nazwa klubu, a nie używana tylko przez kibiców. Wtedy chyba wszyscy byliby zadowoleni, bo kibice mieli by to, czego pragną, a zarząd nie popadałby w jakiekolwiek konflikty z kibicami.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”