„Poznań to wyjątkowe miasto”- powiedziała Beata Krupska Tyszkiewicz tuż po odebraniu nagrody za zajęcie drugiego miejsca w 47 Plebiscycie Gazety Poznańskiej na Najlepszego Sportowca i Trenera Wielkopolski roku 2004.
Czym jest dla pani drugie miejsce w tegorocznym plebiscycie „Gazety Poznańskiej”?
- Bardzo się cieszę, że spotkało mnie tutaj takie wyróżnienie. Poznań jest dla mnie wyjątkowym miastem, związana jest z nim cała moja rodzina. Mój sukces, to również sukces całego zespołu, sztabu trenerskiego z którym w zeszłym sezonie wywalczyliśmy srebrny medal. Gdyby nie koleżanki pewnie nie było by mnie na tym balu.
Czy to wyróżnienie „Gazety Poznańskiej” to zaskoczenie ?
- Nie ukrywam, że byłam ogromnie zaskoczona. A to świadczy chyba o tym, że mimo wszystko ludzie w Poznaniu są spragnieni koszykówki , skoro oddali na moją skromną osobę tyle głosów. Mam cichą nadzieję, że tych kibiców będzie również coraz więcej na naszych meczach.
Jak bawiła się pani na balu ?
Bawić się zbyt długo nie mogłam, bo dzień później grałyśmy ciężki mecz w Pabianicach z Polfą. Niestety minimalnie, pechowo przegrany 75:72. Także od górnie miałam nakazane wcześniej wyjść z balu. Ale z tego, co zaobserwowałam zabawa była naprawdę przednia.
Na zakończenie naszej sympatycznej rozmowy proszę panią o pozdrowienie wszystkich forumowiczów z kkforum.pl
A czyli to taki luźniejszy wywiad ok. Do tej pory zadawałeś sztywne pytania, ale wreszcie coś luźniejszego. Pozdrawiam wszystkich miłośników żeńskiego basketu. Oglądajcie koszykarki kibicujcie im i bawcie się dobrze.
Autor: Łukasz Klin.
Tyszkiewicz " Poznań to wyjątkowe miasto"
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie: