Przed meczem: Ostrovia- Odra Brzeg

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 09 lutego 2005, 10:06

Intarex pisze:
Już w czwartek okaże się czy ten mecz ma jeszcze jakiekolwiek znaczenie
Jesli nawet Lks wygra (odpukać :) ) to niedzielny mecz dla Ovii będzie tak samo wazny . Wygrana z Brzegiem zapewni nam jeszcze większy komfort przed meczami z Chelmem. Praktycznie byloby już po zawodach. Potem wystarczyloby tylko jechać do chelma, wygrać pierwszy mecz i po zawodach :)

Na szczescie dla nas to Brzeg ma o co jeszcze walczyc, w przeciwienstwie do Gorzowa.

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 09 lutego 2005, 10:26

Intarex pisze:
Już w czwartek okaże się czy ten mecz ma jeszcze jakiekolwiek znaczenie
Jesli nawet Lks wygra (odpukać :) ) to niedzielny mecz dla Ovii będzie tak samo wazny . Wygrana z Brzegiem zapewni nam jeszcze większy komfort przed meczami z Chelmem. Praktycznie byloby już po zawodach. Potem wystarczyloby tylko jechać do chelma, wygrać pierwszy mecz i po zawodach :)

Bez urazy, ale ja mam jakieś dziwne przeczucie :wink: , że dostaniecie z nami, a potem z Meblotapem w walce o ekstraklasę. Zresztą wg mnie to Meblotap w przekroju prawie (bo się jeszcze nie skończył) całego sezonu zaprezentował się o wiele lepiej niż Ostrovia. Przede wszystkim nie dawał się tyle razy deklasować. Racja, że Ostrovia więcej meczy wygrała, ale sądzę, że na finiszu w ekstraklasie pozostanie Chełm.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 09 lutego 2005, 11:49

Jeżeli będziemy mieli tylko dwa punkty przed wyjazdowymi pojedynkami to w Ostrowie będzie kaplica! Jak będziemy mieli trzy punkty przewagi będzie trochę lepiej aczkolwiek...lepiej żeby ŁKS przegrał. Pozatym nie chce mi się już do Chełma jechać :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 lutego 2005, 14:01

A ja tam chcę zeby Ostrvia wygrała, oczywiscie jak już my wygramy z Gorzowem. A wtedy przewaga Ostrovii nad Chełmem będzie wystarczająca żeby się utrzymać, czego Ostrovii serdecznie zyczę i wierzę ze to własnie im uda się wygrać z Meblotapem walkę o pozostanie w lidze 8)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 09 lutego 2005, 14:11

KONKURS! Do rozdania znów bilety!

Po raz drugi już zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania są dwa bilety na bardzo ważny pojedynek z drużyną Cukierków Odry Brzeg. Jeszcze raz przypominamy, że spotkanie to odbędzie się już w najbliższą niedzielę o godzinie 17. Zasady naszego konkursu są bardzo proste. Wystarczy odpowiedzieć na dwa poniższe pytania:

1/ Podaj nazwiska dwóch koszykarek Odry Brzeg, które w poprzednim sezonie rywalizowały z Ostrovią w barwach BS Sure Shot Wołomin?
2/ Jeden z ostrowskich szkoleniowców, miał w swojej karierze (koniec lat 90') przygodę z klubem z Brzegu. Obecnie zaangażowany jest w pracę trenerską w Ostrowie. Podaj jego imię i nazwisko.

Odpowiedzi prosimy przysyłać na adres: zizu@ostrovia.pl

Do odpowiedzi prosimy dołączyć swoje imię i nazwisko. Jedna osoba może wygrać tylko jeden bilet, który do odebrania będzie w kasie przed meczem( tylko i wyłącznie za okazaniem dowodu tożsamości).
W wypadku, gdy pojawi się więcej poprawnych odpowiedzi bilety zostaną rozlosowane.

Odpowiedzi przyjmowane będą do soboty(12.02.2005) do godziny 18. Dwie nagrodzone osoby przedstawimy, krótko po zakończeniu konkursu.

www.ostrovia.pl

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 09 lutego 2005, 15:55

ja takze w tym meczu trzymam kciuki za Ostrovię, musicie "Zgarnac" dwa punkty i powieklszyc swoja przewage nad Meblotapem, a moze nawet zajac 8 miejsce w przypadku przegranek ŁKSu........???
tak czy inaczej jestem przekonany ze w ewentualnych barazach o ekstraklase to Ostrovia wlasnie bedzie gora :)
reloaded :]

Awatar użytkownika
Intarex
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Intarex » 11 lutego 2005, 22:43

Mam nadzieje ,ze w niedzielę hala wypelni się po "brzegi" :) znaczy sie do ostatniego miejsca :D

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 11 lutego 2005, 22:47

TAK!!! OSTROVIA!!! :lol: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 12 lutego 2005, 00:55

Teraz śmiało moge powiedziec ze kibicuje Ostrovii. Chłopaki z Brzegu mam nadzieje ze sie nie obrazą, ale musze byc za Ostrovia zeby sie utrzymała! A Wy i tak bedziecie z nami za rok :) A jak wygracie z Ostrovia to im będzie ciężko, a mam zamiar goscic czarnego z matim za rok w Łodzi :D
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 12 lutego 2005, 02:33

Może nawet i szybciej :) Jeśli skroi Wam się meczyk z Gdynią gdy nasze będą hen daleko, to chętnie tam do Was podskoczę :) oczywiście wtedy przyjazd młodego, z wiadomych względów, odpada. No a spotkanie za rok to zupełnie inna bajka :wink:

Wracając jednak do tematu. Uważam, że mecz będzie przypominał nasz pojedynek z Gorzowem. Być może na chwilę obecną Brzeg jest nieco silniejszy od AZS-u, ale my mimo osłabień czujemy się coraz pewniej. Obawiam się tylko czy dziewczyny wytrzymają psychicznie (tzn. mam nadzieję, że są świadome tego, że to zwycięstwo jest baaaardzo ważne), bo fizycznie nie powinno być źle. Ojj... już czuję te emocje :P :D
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 12 lutego 2005, 09:50

Wczoraj z ZiZu analizowaliśmy sobie mecz odry z ccc który widziałem pierwszy raz. Co tu dużo pisać. Jak Proszczenko nie bedzie podawać a Kędzior nie będzie rzucać to będzie bardzo dobrze. Miłe wrażenie wywarła na mnie Babicka. Martyna Koc wytrzymała presję a coś czuję, że takie opanowanie będzie bardzo potrzebne w meczu z nami. Szykuje się ostra walka od początku do końca spotkania. Mam nadziekę, że dziewczyny powalczą o ten jakże ważny jeden punkcik wiecej nad Meblotapem.

PS. Cały czas powtarzam. Co z tego, że Meblotap w przekroju całego sezonu jest lepszy? Przegrał z nami dwa mecze. W jednym sędziowie skwitowani zostali tekstem 'drukarze' w drugim meczu raczej kibice z Chełma nie mieli za dużo do powiedzienia.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 12 lutego 2005, 11:00

PS. Cały czas powtarzam. Co z tego, że Meblotap w przekroju całego sezonu jest lepszy? Przegrał z nami dwa mecze. W jednym sędziowie skwitowani zostali tekstem 'drukarze' w drugim meczu raczej kibice z Chełma nie mieli za dużo do powiedzienia.

W nastepnym meczu nasze dziewczyny juz tak slabo nie zagraja, gdzie oddaly bez walki 1 kwarte, a pozniej pudlowaly spod samego kosza, marnowaly akcje 3 na 1 czy gubily pilke w kontrataku, a po drugie Wam juz taki mecz nie wyjdzie, gdzie czesto rzuty byly oddawane w ostatniej sekundzie akcji z nie przygotowanych pozycji i pilka wpadala do kosza. :P

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 12 lutego 2005, 11:20

Hersi pisze:W nastepnym meczu nasze dziewczyny juz tak slabo nie zagraja, gdzie oddaly bez walki 1 kwarte, a pozniej pudlowaly spod samego kosza, marnowaly akcje 3 na 1 czy gubily pilke w kontrataku, a po drugie Wam juz taki mecz nie wyjdzie, gdzie czesto rzuty byly oddawane w ostatniej sekundzie akcji z nie przygotowanych pozycji i pilka wpadala do kosza. :P
A dlaczego oni maja niby zagrac źle, a wy niby dobrze? I co to znaczy ze Ostrovii "wyszedł" mecz? A moze po prostu koszykarki z Wielkopolski są lepsze?? Tego jak widze nie bierzesz pod uwage... a szkoda. Bo jakoś tabela wskazuje co innego :? Dlaczego Wasza porażka była wpadką a ich zwycięstwo fartem? A moze ich rzuty z nieprzygoptowabych pozycji to po prostu cos wiecej niż przypadek, a moze Wasze pudłowanie spod kosza to po prostu brak elementarnych umiejętności? Zastanawiam sie jak czytam Twój post jak kilka tygodni po porażce można zaczac łatwo ja tłumaczyc :shock:
Obrazek

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 12 lutego 2005, 12:03

Mikey pisze:
Hersi pisze:W nastepnym meczu nasze dziewczyny juz tak slabo nie zagraja, gdzie oddaly bez walki 1 kwarte, a pozniej pudlowaly spod samego kosza, marnowaly akcje 3 na 1 czy gubily pilke w kontrataku, a po drugie Wam juz taki mecz nie wyjdzie, gdzie czesto rzuty byly oddawane w ostatniej sekundzie akcji z nie przygotowanych pozycji i pilka wpadala do kosza. :P
A dlaczego oni maja niby zagrac źle, a wy niby dobrze? I co to znaczy ze Ostrovii "wyszedł" mecz? A moze po prostu koszykarki z Wielkopolski są lepsze?? Tego jak widze nie bierzesz pod uwage... a szkoda. Bo jakoś tabela wskazuje co innego :? Dlaczego Wasza porażka była wpadką a ich zwycięstwo fartem? A moze ich rzuty z nieprzygoptowabych pozycji to po prostu cos wiecej niż przypadek, a moze Wasze pudłowanie spod kosza to po prostu brak elementarnych umiejętności? Zastanawiam sie jak czytam Twój post jak kilka tygodni po porażce można zaczac łatwo ja tłumaczyc :shock:

Bo ja widzialem ten mecz, a Ty nie :roll:

Awatar użytkownika
ZiZu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ZiZu » 12 lutego 2005, 12:07

Hersi ja rowniez widzialem ten mecz i jestem jak najbardziej za mikeyem !! wiec lepiej skocz sie zalic juz. ciekawe co powiesz jak znow wygramy u was :D a tak bedzie napewno bo OSTROVIA NAJLEPSZA JEST :D
|| www.zizufoto.pl ||
Serwis zdjęciowy południowej wielkopolski
!!! ZAPRASZAM !!!

|| www.ostrovia.pl ||
Strona Koszykarek Ostrovii Ostrów Wlkp
!!! ZAPRASZAM !!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”