Przed meczem: ŁKS Łódź - AZS PWSZ Gorzów

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: ŁKS Łódź - AZS PWSZ Gorzów

Postautor: Wojteg » 08 lutego 2005, 07:56

W czwartek koszykarki ŁKS podejmują TelecomMedia Gorzów

Wtorek, 8 lutego 2005r.

Po serii bezbarwnych występów koszykarek ŁKS i dwunastu porażkach z rzędu wreszcie nadchodzą nie lada emocje.

Obrazek
Daiva Jodeikaite (z piłką) i Joanna Szymańska podczas treningu. Fot. Krzysztof Szymczak

W czwartek o godzinie 18 w hali przy al. Unii łodzianki podejmować będą beniaminka AZS Gorzów.

Dla ŁKS to mecz sezonu, a jego stawką jest awans do ósemki, która wystąpi w play off. Oznacza on utrzymanie się w Torell Basket Lidze.

Gorzowianki praktycznie zapewniły sobie miejsce w play off. ŁKS rywalizuje jeszcze z Ostrovią. Oprócz spotkania z AZS łodzianki rozegrają jeszcze w sobotę mecz z Wisłą w Krakowie.

Ostrovia ma taki sam jak ŁKS bilans zwycięstw (4-12) i punktów w bezpośrednich meczach (68:76 i 70:62), ale jest dziewiąta z uwagi na gorszy stosunek punktów z całych rozgrywek. Gra jeszcze u siebie z Odrą i Wisłą.

ŁKS, aby pozostać w ósemce, potrzebuje zwycięstwa nad AZS, który w sobotę przegrał u siebie z Odrą 51:52. Najwięcej punktów dla AZS zdobyły Marta Żyłczyńska – 14, wychowanka Widzewa Dagmara Mroczek – 11 i Magda Kozdroń – 9. Gorzowianki nadal grają bez swojej liderki Agnieszki Szott, która leczy kontuzję.

Tak jak ŁKS akademiczki nie mają klasycznego centra, choć ich średnia wzrostu jest wyższa niż łodzianek. Najwyższa – Justyna Żurowska ma 188 cm, a Mroczek i Monika Kramer po 186 cm.

Mecz zapewne przyciągnie do hali liczną widownię. Prowadzona jest więc przedsprzedaż biletów w cenie 10 i 5 zł (codziennie w godz. 9 – 15 w pokoju 24) przy al. Unii. Dodatkowym magnesem będzie zapowiadany występ wieloletniego kapitana Daivy Jodeikaite. Litwinka ostatni raz zagrała 31 marca 2004 r. w łódzkim meczu z Polkowicami (75:95), zdobywając 9 pkt. W listopadzie Daiva urodziła córeczkę Emilkę. Powrót koszykarki na boisko nastąpi w rekordowo krótkim czasie.

Wczoraj ŁKS miał zajęcia tylko po południu. – Daiva trenuje już z zespołem i świetnie radzi sobie w ćwiczeniach taktycznych – mówi trener ŁKS Mirosław Trześniewski. – Choć jeszcze nie zdecydowała, czy zagra w czwartek, to jednak wierzę, że pomoże drużynie i wyjdzie na parkiet.

(mk) - Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 08 lutego 2005, 07:58

Trener namówił Jodeikaite do gry

Wtorek, 8 lutego 2005r.

W czwartek koszykarki ŁKS rozegrają bardzo ważny mecz ligowy z AZS Gorców (początek o godz. 18). Zwycięzca tego pojedynku będzie już mógł być pewny zajęcia 8. miejsca w tabeli, a właśnie ta lokata automatycznie gwarantuje pozostanie w ekstraklasie.

Obrazek
W akcji koszykarka ŁKS Daiva Jodeikaite (z piłką). Fot. Paweł Łacheta

Drużyna, która zajmie 9. miejsce będzie musiała jeszcze walczyć o utrzymanie się w gronie najlepszych polskich drużyn. Trudno się zatem dziwić, że trener ełkaesianek Mirosław Trześniewski namówił do gry Daivę Jodeikaite, która do tej pory przebywała na urlopie macierzyńskim.

– Doświadczenie Daivy jest nieocenione, toteż w tak ważnym meczu przyda nam się bardzo – mówi Trześniewski. – Chcemy wygrać z AZS, co da nam możliwość spokojnych działań dotyczących przyszłości sekcji – powiedział szkoleniowiec.

Przedsprzedaż biletów na czwartkowy mecz odbywa się w hali przy al. Unii (pok. 24). Wejściówki można kupować dziś, jutro i w czwartek w godz. 9–15.

(hof) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 08 lutego 2005, 14:03

Wybieram się na to spotkanie. Oczywiscie dopingować AZS! Naturalnie jednak nie ma co sie patrzeć na ŁKS. Dziewczyny muszą zrozumieć, że trzeba grać swoje i mieć 3 punkty nad Meblotapem przy dobrym układzie. Mam nadzieję, że będzie wszystko OKEY! Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 08 lutego 2005, 17:03

No mati pośmialiśmy się miło było ale teraz juz tak sielankowo jak na meczu z Wami nie będzie. Mamy nóż na gardle i mecz musimy wygrać więc radzę nie drażnic w czwartek lwów :twisted:
Obrazek
Obrazek

Bolek

Postautor: Bolek » 09 lutego 2005, 12:39

Czy jest przewidziana transmisja tego meczu na ForumKK?!

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 09 lutego 2005, 13:28

mati pisze:Oczywiscie dopingować AZS!

Mati wyczytałem gdzieś że chciałbyś aby na koszykarkach kibice przeciwnych drużyn siedzieli razem i na przemian dopingowali swoje klub, proszę Cię bardzo aby Ci taki pomysł czasem do głowy nie przyszedł jutro u nas na hali.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 09 lutego 2005, 14:07

Ciezki mecz... LKS musi go wygrac, u nas dwie kontuzje, dziewczyny pewnie tez w niewesolych nastrojach po ostatnim meczu i wszechobecnych komentarzach kibicow/debili. No ale trzeba wierzyc w swoj zespol :!:
Bedzie jakas transmisja, bo pewnie w radio to nawet nei wiedza, ze w czwartki mozna mecze rozgrywac :wink:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

mati niezal

Postautor: mati niezal » 09 lutego 2005, 14:16

Lisu pisze:
mati pisze:Oczywiscie dopingować AZS!

Mati wyczytałem gdzieś że chciałbyś aby na koszykarkach kibice przeciwnych drużyn siedzieli razem i na przemian dopingowali swoje klub, proszę Cię bardzo aby Ci taki pomysł czasem do głowy nie przyszedł jutro u nas na hali.

:oops: No przykro mi. Ale wiecie muszę kibicować AZS-owi. :wink: Było by nielegalne nawet jakbym dopingował ŁKS to miałbym w podświadomości przegrajcie! A więc lepiej jak nie będę się odzywał i siedział z boku!

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 09 lutego 2005, 14:25

mati niezal pisze: :oops: No przykro mi. Ale wiecie muszę kibicować AZS-owi. :wink: Było by nielegalne nawet jakbym dopingował ŁKS to miałbym w podświadomości przegrajcie! A więc lepiej jak nie będę się odzywał i siedział z boku!

Nie no oczywiscie zgadam się z Tobą, to zrozumiałe że bedziesz wolał aby wygrał AZS ale mnie chodzi żebyś czasem nie wszedł do sektora za koszem i nie ryknął "AZS do boju!!!". Pisze to tylko po to aby Ci się jakaś krzywda nie stała bo jak wiesz u nas jest ogrmone ciśnienie na przed tym meczem a po Twoim wpisie odnośnie siedzenia razem kibiców przestraszyłem się że będziesz chciał to wprowadzić w życie w Łodzi ;) A widze że wszystko OK więc do zobaczenia w Łodzi, może przed meczem pogadamy?

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 09 lutego 2005, 14:38

kyS pisze:Ciezki mecz... LKS musi go wygrac, u nas dwie kontuzje, dziewczyny pewnie tez w niewesolych nastrojach po ostatnim meczu i wszechobecnych komentarzach kibicow/debili. No ale trzeba wierzyc w swoj zespol :!:

Co do meczu to napewno bedzie cieżki, ale chciałbym żeby dziewczyny jednak pokazały ze ta przegrana z brzegiem to był wypadek przy pracy. szczrze wierze ze wygraja i jestem z nimi całym sercem.
dziewczyny 3mcie się.
i co z ta transmisją... jeśli ktos byłby tak miły to może podawać jakieś szczegóły z meczu na koma (nr podam na privie) plissssss
Obrazek

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 09 lutego 2005, 15:02

thomas72 pisze:szczrze wierze ze wygraja i jestem z nimi całym sercem.

Zapomnij :twisted: :lol: 8)

Wygra ŁKS !!! Przyznam szczerze że już nie moge wytrzymać. Licze że zawodniczki swoją postawą na parkiecie i kibice na trybunach stworzą niezapomniany widowisko. W sumie jeżeli chodzi o kibiców to już mamy wszystko zaplanowane teraz wszystko zależy od frekwencji.

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 09 lutego 2005, 15:20

Lisu pisze:Wygra ŁKS !!! Przyznam szczerze że już nie moge wytrzymać. Licze że zawodniczki swoją postawą na parkiecie i kibice na trybunach stworzą niezapomniany widowisko. W sumie jeżeli chodzi o kibiców to już mamy wszystko zaplanowane teraz wszystko zależy od frekwencji.

wy sobie możecie przygotowywać, bo kilka dni dłuzej jesteście w lidze o ile mi sie wydaje, a my pierwszy sezon. jak bedziemy dłuzej, to licze ze my tez bedziemy mieli dobry i powazny klub kibica... pozdrawiam nasz klub kibica i wasz również
ps
nasze dziewczyny ze stilonu tez kiedys miały kiboli zapaleńców!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 09 lutego 2005, 15:32

thomas72 pisze:wy sobie możecie przygotowywać, bo kilka dni dłuzej jesteście w lidze o ile mi sie wydaje, a my pierwszy sezon. jak bedziemy dłuzej, to licze ze my tez bedziemy mieli dobry i powazny klub kibica... pozdrawiam nasz klub kibica i wasz również
ps
nasze dziewczyny ze stilonu tez kiedys miały kiboli zapaleńców!!!

1. Co Ty z tymi kibicami tak wyjechałeś? Przecież ja Cię tylko tak drażniłem z tym że nie wygracie :D

2. U nas nie ma klubu kibica i raczej nigdy takiego czegoś nie będzię!!!

3. Wiem bardzo dobrze o Stilonie i jego kibicach, bardzo żałuje że nie udzielają się oni na koszu ale w sumie to już nie jest ich klub :(

Pozdrowienia dla wszystkich :D

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 lutego 2005, 16:08

Bolek pisze:Czy jest przewidziana transmisja tego meczu na ForumKK?!

Jeśli nie wybiorę się na ten mecz, to transmisja powinna być na forum.
Mikey, dasz rade jakby co przesyłąć info z hali ????
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 09 lutego 2005, 16:19

Szymon pisze:
Bolek pisze:Czy jest przewidziana transmisja tego meczu na ForumKK?!

Jeśli nie wybiorę się na ten mecz, to transmisja powinna być na forum.
Mikey, dasz rade jakby co przesyłąć info z hali ????

nie :) te nieroby z prostej maja wreszcie troche pokrzyczec na meczu a nie smsowac :) caly sezon sie obijali, ale teraz nie ma ze boli :D

ps. kurde, juz jestem nakrecony tym meczem, musimy wygrac !!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”