TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 15 października 2008, 14:33

Endrju pisze:
Longerinho pisze:Shields i Byears w PKM Duda Super-Pol
15.10.2008.
Druga z nowych, to bardzo doświadczona, bo 35-letnia Ashley Byears. Ta silna skrzydłowa ma za sobą już lata gry w WNBA. Ostatnie dwa sezony spędziła w Houston Comets. Według informacji znalezionych w internecie należy do najlepszej ,,10" zbierających WNBA w ostatnich pięciu latach.

A kto to ta Ashley Byears ?? Chyba chodziło im o Latasha-e Byears.

Latasha Latasha :lol: pokrecili imie :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 15 października 2008, 14:42

ma ktoś może jakiś link albo zdjęcie tej 35-letniej ,,gwiazdy '' Byers ?

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 15 października 2008, 14:46

Wpisz Latasha Byers w google i bedziesz mial :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Abcdef
Nowy na forum

Postautor: Abcdef » 15 października 2008, 15:15

No więc tak od 3 lat może żadnego skandalu nie popełniła może zmądrzała ale pewne rzeczy pozostają...

Tutaj możecie poczytać jak "mile" widziana byla w jednym ze zespołów

http://www.stormfans.org/cgi-bin/yabb/Y ... 08;start=0

a tutaj możecie zobaczyć ową panią (na własne ryzyko)

http://www.wnba.com/media/comets/byears_300_080514.jpg
http://assets.espn.go.com/media/pg2/200 ... s2_195.jpg
http://images.usatoday.com/sports/baske ... byears.jpg

chciałem dorzucić zdjęcie z Margo i Byears ale lepiej nie ;)

A tu macie ciekawy artykuł na temat Shields i jej kariery ...w całości po angolu ale bardzo fajny i przybliża nam sylwetke tej zawodniczki

http://www.wnba.com/comets/news/shields_070502.html

Wiemy że w meczu z Wisłą je ujrzymy na trybunach trzeba będzie porobić aktualne foty

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 15 października 2008, 16:28

nie wrzucajcie już więcej fotek tej pani - bo mnie skręca....

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 października 2008, 17:10

Ciekawe wzmocnienia i mysle ze fajne widowisko sie szykuje za 10 dni w Lesznie :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 października 2008, 18:16

Veronika Bortelova, ktora rok temu prowadziła grę CCC Polkowice w tym sezonie grac bedzie w Bułgarii - Dunav Econt Rouuse

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _6482.html

Powodzenia Vera!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 października 2008, 09:52

jimmy pisze:Latasha od 3 lat żadnego skandalu nie wywołała :lol: co prawda sam jej wyglad to skandal :wink: ale o gustach nie dyskutujmy
ale bardzo bym chciał ją w łikend zobaczyć!! jak wrócę do domu to wpakuje jej zdjecie jak grała w LA przeciwko PHX i zgadnijcie kto ją pilnował.

Shields grała do 8 miesiąca ciąży i w tv kiedyś pokazali jak zaliczyła glebe z tym wielkim brzuchem... masakra!! o dziwo zadnej krzywdy sobie nie zrobiła

dla mnie to co piszesz o Shields to mistrzostwo świata!!!! 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 16 października 2008, 17:02

nie wiem, czy już było:

Natalia Niewrzawa nową zawodniczką Finepharmu

Natalia Niewrzawa będzie w sezonie 2008/09 ostatnim wzmocnieniem Finepharmu AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra. 19-letnia rozgrywająca, mogąca występować również na pozycji rzucającej wypożyczona została z zespołu wicemistrza Polski Lotosu PKO BP Gdynia.

Szansę debiutu w nowym klubie podczas tegorocznych rozgrywek Ford Germaz Ekstraklasy młoda zawodniczka będzie miała już w najbliższym wyjazdowym spotkaniu, w którym jeleniogórzanki zmierzą się z ŁKS-em Siemens AGD Łódź. Mimo młodego wieku Natalia ma już za sobą debiut w ekstraklasie a nawet... w rozgrywkach Euroligi. - Przed przyjściem do Finepharmu od początku trenowałam w Lotosie Gdynia. Zarówno w drużynach młodzieżowych jak i przez dwa lata w drużynie ekstraklasy, gdzie miałam szansę zadebiutować w ekstraklasie jak i Eurolidze. W zeszłym sezonie wypożyczona zostałam do 1-ligowego zespołu Hit Kobylnica - mówi Natalia Niewrzawa, która w ubiegłym sezonie powołana była do kadry Polski juniorek.

Natalia Niewrzawa z zespołem Finepharmu trenowała od początku września biorąc udział w towarzyskim Turnieju Września Jeleniogórskiego. - Od początku bardzo dobrze się tu czuję i najbardziej zawdzięczam to dziewczynom, które bardzo miło przyjęły mnie w drużynie i pomogły mi się zaaklimatyzować. Założenia na ten sezon to czołowa ósemka ligi. Ja wraz z drużyną bardzo chciałabym to zrealizować, a nawet powalczyć o dużo wyższą pozycję - zapowiada Natalia.

Paweł Krygier

------------
dalej Niewrzawka, pomóż Jeleniej zajść wyżej, niż na 8. miejsce.
ObrazekObrazek

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 16 października 2008, 19:09

gdzieś już było

Abcdef
Nowy na forum

Postautor: Abcdef » 17 października 2008, 10:10

Rottweiler w Dudzie Leszno

Dwie słynne amerykańskie koszykarki wkrótce zagrają w barwach Dudy Leszno. Ale słynne nie ze swoich sportowych umiejętności, choć i te są bardzo wysokie...
Po fatalnej serii leszczyńskich koszykarek, które przegrały już pięć spotkań z rzędu, w klubie postanowiono wzmocnić zespół.

Pierwsza z nowych Amerykanek - środkowa Jamie Cavey - trenuje w Lesznie już od początku tygodnia. Ona akurat gwiazdą drużyny nie będzie. - Nieźle się czuje pod koszem, ma dość wysoką skuteczność spod samej obręczy. Ale im dalej od kosza, tym gorzej z tą skutecznością - opisuje trener Dudy Jarosław Krysiewicz. Znacznie ciekawsze są za to dwie pozostałe zawodniczki.

Pierwsza z nich - weteranka Latasha Byears - to postrach parkietów i koszykarka, która w zawodowej lidze WNBA zapisała się wieloma... karami za brutalną grę. Ma 35 lat, dwukrotnie doprowadziła Los Angeles Sparks do mistrzostwa ligi. Nazywano ją nawet Dennisem Rodmanem ligi - to z uwagi na częste bójki i niesportowe zachowania, za które była zawieszana. Byears nie wstydzi się mówić, że jest lesbijką. Pięć lat temu, podczas świętowania przez Sparks zdobytego rok wcześniej mistrzostwa ligi, wykorzystana seksualnie została jedna z koszykarek Sparks. O udział w tym zdarzeniu podejrzewana była Byears - za to zwolniono ją z klubu. Sprawę wyjaśniono w 2005 r., wkrótce Byears wróciła do ligi. Wtedy mocno złagodniała. - Ja się nie boję, to moja kategoria wagowa. Ale dziewczyny w drużynie już tak, nazywają ją rottweilerem - śmieje się trener Dudy Jarosław Krysiewicz. I dodaje: - Dwóch agentów koszykarskich mówiło nam, że się uspokoiła. Z drugiej strony, nam jest potrzebny taki walczak, a ona bije się o każdą piłkę, ma mentalność zwycięzcy. Chodzi o to, by tą mentalnością zaraziła inne dziewczyny - przyznaje trener, którego drużyna w poprzednim sezonie słynęła z walki do samego końca.

Byears wczoraj przyleciała do Poznania, a później pojechała do Leszna. W sobotę w Krakowie jeszcze nie zagra - ma trenować na miejscu. - Mamy z nią taki kontrakt, który wcześniej można rozwiązać. Zawsze jest jakieś ryzyko, jak się sprowadza takiego gracza, ale liczę, że zgra się z drużyną - mówi trener Dudy.

We wtorek do Leszna ma za to dotrzeć inna Amerykanka - Ashley Shields. Jest obrońcą, ma 175 cm wzrostu, a kilkanaście dni temu z Detroit Shock zdobyła mistrzostwo ligi WNBA. - Miała być w czwartek, ale poprosiła nas o cztery dni opóźnienia, bo musi wypełnić jakieś zobowiązania wobec klubu - tłumaczy Krysiewicz. Czym zasłynęła Shields? Choćby tym, że była jedną z najlepszych koszykarek w lidze collegów. Tyle że w barwach Northwest Mississippi Community College grała wtedy, gdy była... w ósmym miesiącu ciąży! - Rodzice się nie zgadzali, ale ich ubłagałam, że bardzo chcę grać. No i trener nic nie wiedział, a rodziców trzymałam daleko od niego - mówiła koszykarka. Gdy trener zauważył ciążę, Shields dostała zakaz gry. - To jest dziewczyna, która kocha koszykówkę - opisuje trener Dudy. - I bardzo się ucieszyła, że będzie w drużynie z Byears, one grały ze sobą przez dwa lata - dodaje.

Źródło: Gazeta Wyborcza Poznań

Spoko laski nie bójcie się ;) każdego pieska idzie obłaskawić ...ale no cóż będzie czym szczuć pozostale ekipy ligi ;) agresywność ma się we krwi i sama to ona tak nie znikie więc bądz co bądz czuje ze w lidze sie jeszcze krew poleje i bedziemy miec przez nią kłopoty obym sie mylił

ps. teraz się boje wychodzic wieczorem na miasto ;) Byears grasuje hehe

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 października 2008, 13:29

ma szczęscie, że nie ma już u nas Taushy Mills, bo pewnie wiele by z niej nie zostało, jakby naszą Ciocię wkurzyłą ;-) 8)

Pozdro i powodzenia z transferami

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 19 października 2008, 22:56

nie wiem czy zauważyliście - ale dosć szybko wykrystalizowala nam się czołowa ,,ósemka '' do play off. i Raczej już się skład ten nie powinien zmienić : Gorzów, Wisła , Lotos , Polkowice , Rybnik , Torun , AZS Poznań i AZS KK Jelenia Gora ... Reszta nie ma raczej wiekszych szans : no chyba że w Lesznie zawodniczki z USA staną się gwiazdami ligi - to być może Leszno powalczy jeszcze - ale sporo już mają porażek...

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 października 2008, 11:54

ja myślę że z tej 8 może spaść jelenia na rzecz właśnie Leszna ale to czas pokaże

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 października 2008, 12:05

Jelenia ciezkie mecze dopiero co zaczyna ;) Leszno ma juz prawie za soba :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”