Akcja rozśpiewana hala

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 03 listopada 2008, 17:38

słaby doping był z Brzegiem ..
też uważam, że lepszym rozwiązaniem jest śpiewanie piosenek dłuższych aniżeli jednozwrotkowe "AZS Gorzów" :D
no ale jak widać od początku tego tematu, że przez ostatni czas wprowadziliśmy ile hmm 1-2 nowe pełne przyśpiewki (de facto nie wykorzystywane obecnie bo są "wyjazdowe") to jak tu ma być lepiej jak każdy woli przy czytaniu tego forum słuchać swoich winampowskich playlist z disco - polowymi piosenkami xD aniżeli posłuchać, pośpiewać a przy tym nauczyć się czegoś nowego ..
i tłumaczenie, że na wyjazdach ćwiczy się piosenki jest dobre ale dla ekip, które jadą w większych grupach niż my ..
więc nie wiem jak wy ale mi NASZ doping mało się podoba .. i nie ma w tym winy prowadzącego ale tych co nie chcą żadnych zmian ..

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 listopada 2008, 17:45

cesare pisze:słaby doping był z Brzegiem ..
też uważam, że lepszym rozwiązaniem jest śpiewanie piosenek dłuższych aniżeli jednozwrotkowe "AZS Gorzów" :D
no ale jak widać od początku tego tematu, że przez ostatni czas wprowadziliśmy ile hmm 1-2 nowe pełne przyśpiewki (de facto nie wykorzystywane obecnie bo są "wyjazdowe") to jak tu ma być lepiej jak każdy woli przy czytaniu tego forum słuchać swoich winampowskich playlist z disco - polowymi piosenkami xD aniżeli posłuchać, pośpiewać a przy tym nauczyć się czegoś nowego ..
i tłumaczenie, że na wyjazdach ćwiczy się piosenki jest dobre ale dla ekip, które jadą w większych grupach niż my ..
więc nie wiem jak wy ale mi NASZ doping mało się podoba .. i nie ma w tym winy prowadzącego ale tych co nie chcą żadnych zmian ..

Z Brzegiem był troszke "piknik" bo sie dostosowalismy bardziej do poziomu meczu... praktycznie bez wielkich emocji był... do tego klimat smutnych świąt i nie kazdy miał ochote na danie z siebie 100%...
W srode na pewno bedzie inny mecz :) takze pod wzgledem kibicowskim :D
I licze na pomoc ze strony całej hali :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 03 listopada 2008, 21:00

no tak ale nie chodzi mi o ostatni mecz z Brzegiem tylko o to, że reasumując nasz doping w zeszłym sezonie i w tym to mało się zmieniło a przydałoby się wprowadzić jeszcze jakieś fajne przyśpiewki ;)

tomaszek

Postautor: tomaszek » 03 listopada 2008, 21:42

cesare pisze:no tak ale nie chodzi mi o ostatni mecz z Brzegiem tylko o to, że reasumując nasz doping w zeszłym sezonie i w tym to mało się zmieniło a przydałoby się wprowadzić jeszcze jakieś fajne przyśpiewki ;)

po chu... Ci nowe przyśpiewki?! Może lepiej zamiast wymyślać coś nowego zróbcie coś żeby te stare hala z Wami śpiewała. No ale skoro Cesare jesteś taki śpiewak to proponuje żeby wszyscy z Tobą śpiewali: "Ebi Smolarek..."

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 03 listopada 2008, 22:01

tomaszek pisze:
cesare pisze:no tak ale nie chodzi mi o ostatni mecz z Brzegiem tylko o to, że reasumując nasz doping w zeszłym sezonie i w tym to mało się zmieniło a przydałoby się wprowadzić jeszcze jakieś fajne przyśpiewki ;)

po chu... Ci nowe przyśpiewki?! Może lepiej zamiast wymyślać coś nowego zróbcie coś żeby te stare hala z Wami śpiewała. No ale skoro Cesare jesteś taki śpiewak to proponuje żeby wszyscy z Tobą śpiewali: "Ebi Smolarek..."

ten to wszędzie musi się w***ć :D
po 1 po to jest ten temat o kibicowaniu by wprowadzać coś nowego :D
a po drugie to co hala ma się nauczyć "AZS" "AZS Gorzów" "Gorzów Gorzów" :| a nikogo do kibicowania nie będziemy zmuszać ludzie mają taką mentalność jaką widać i boją się troszkę pokrzyczeć ba! ostatnio klaskać xD
a Tomaszek jak tak bardzo jesteś nastawiony anty na nowe i przywiązany do starej pieśni to może sam byś kilka razy raczył wspomóc nas swym gardłem bo krytykować to każdy umie :D

tomaszek

Postautor: tomaszek » 03 listopada 2008, 22:09

nie mam zamiaru robić z siebie błazna śpiewając "Ebi Smolarek..." i inne tego typu pioseneczki ala Galactica Dzierżów... :lol: Ale z miłą chęcią uraczę moje uszy Twym wybitnym głosem śpiewacza stadionowo-halowego :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 03 listopada 2008, 22:19

te Mungo co ma piernik do wiatraka ? (pytanie retoryczne :) )
nie jesteś (o ile mi wiadomo w KK) to na ch... się wtrącasz ? (pyt. retoryczne numer 2 :) )
jak będziesz miał coś ciekawego i sensownego do powiedzenia .. związanego z poprawą kibicowania to zapraszam na forum :)

tomaszek

Postautor: tomaszek » 03 listopada 2008, 22:34

Po pierwsze: nie wiem co ma "piernik do wiatraka" bo w szkole uczyłem się poważniejszych rzeczy. Tak samo też nie wiem co ma "Ebi Smolarek..." skandowany przez Ciebie jakkolwiek by to brzmiało komicznie do meczu koszykówki kobiet.

Po drugie: czy tylko członkowie KK mają prawo do wypowiadania swoich opini na temat koszykówki w Gorzowie? Chyba nigdzie nie jest to prawnie zabronione :lol:

A po trzecie: od kilku postów powtarzam (chyba sensownie)... poderwijcie halę do dopingu... a nie wprowadzajcie nowe przyśpiewki... czy tak trudno spróbować namówić (nakręcić) innych kibiców do śpiewania tego co już jest. Wielu tzw. pikników, vipów i innych typów kibiców próbuje śpiewać razem z Wami ale niestety... nie znają tekstów a Wy im w tym nie pomagacie wprowadzając co trochę nowe przyspiewki... (no ale może warto wprowadzić na stałe przyśpiewkę: "ebi smolarek..." - to powinni załapać wszyscy i wielki kibol Cesare będzie uradowany) :lol: :lol: :lol:

Może zamiast wymyślać nowe spróbowalibyście wypromować to co macie. Ciężko wydrukować teksty i porozkładać na krzesełkach na hali przed meczem? Kiedyś dawno temu może raz było spróbowane. Może warto to powtórzyć?! Może warto do kapownika dołożyć 2 strony ze "śpiewnikiem". A nie tylko tworzyć nowe...

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 03 listopada 2008, 22:54

hmm nie wiem czego tam cię uczyli ale na pewno nie wytłumaczyli ci czym jest pytanie retoryczne :]

dobra Tomaszek ale czego ty chcesz nauczyć tych jak to nazwałeś "pikników, vipów i innych" .. jedyna przyśpiewka gdzie używa się więcej niż 5ciu słów to "Literka A .. Z .. S .." co jest śpiewane już od bardzo dawna więc zapewniam Cię, że ktoś kto był na ostatnich kilku meczach z pewnością to zna .. reszta to przyśpiewki lalalala z AZS inne z AZSem i Gorzowem więc nic trudnego :) ludzie po prostu w jakimś sensie "boją się" dopingować .. i tego nie zmienimy więc hale zostawmy w spokoju :D ludzie i tak będą włączać się wraz z końcówką meczu bądź przy mocnym przeciwniku :]

chodzi mi o przyśpiewki nowe które urozmaiciłyby nasz repertuar ;)
aby nam się lepiej śpiewało ;)
co do ebiego to "skończ waćpan wstydu oszczędź" bo ebi ostatnio nie jest "eksploatowany" na naszej hali :]

ps. wiedziałem, że napiszesz coś o szkole :] gratuluję wysokiego poziomu nauczania :)

tomaszek

Postautor: tomaszek » 03 listopada 2008, 23:04

czego uczyli mnie w szkole?! hmm... pewnie rzeczy przydatnych do dostaniego i godnego życia... A co pytań retorycznych? Dobrze wiem co to jest ale miałem nieodparta pokusę riposty. Ale widać Ty dalej swoje... no ale ja już się nie wtrącam... jak to ktoś powiedział "nie mój cyrk, nie moje małpy..." Powiem Ci tylko, że czasami jak się nabierze dystansu do pewnych spraw i spojrzy na nie z boku to ma się całkiem inny pogląd. A niestety patrząc z boku na doping to czasami wygląda to lekko żałośnie. Zwłaszcza wtedy kiedy "hala swoje, a KK swoje". :wink: No ale to już nie moja sprawa. Pozdrawiam i życze weny przy tworzeniu nowych przyśpiewek :lol:

PS. Aha i w szkole nauczyli mnie szacunku do innych. Jak z kimś konwersuję to zwracam się do niego z DUŻEJ litery. Zapamiętaj może kiedyś w życiu Ci się przyda :wink:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 listopada 2008, 12:21

Moze teraz kilka słow odemnie jak ja to widze jako prowadzacy... W waszych wymianach pogladow prawda napewno stoi gdzies posrodku...

Co do nowych przyspiewek... Narazie jeszcze jest nas za mało zeby cos konkretnego stworzyc tym bardziej ze nie wszyscy sie garna do nauczenia sie tego co do tej pory mamy ... a mamy tego troszku... (co np. spiewalismy na Muksie), jeszcze inni to chca spiewac a tego nie chca... i tak to nieraz wychodzi.
Nowe pomysły oczywiscie sa mile widziane... bo trzeba szukac "zlotego srodka" który pobudzi rowniez publike do dopingu ... (jednak realia sa takie ze publicznosc tylko sie wlacza w wyniku na styku albo z bardzo mocnymi rywalami). Pozatym i tak trzeba dobrze trafic (wyczuc moment) kiedy pojechac AZS zeby wszyscy sie wlaczyli.
Mysle ze jak cos juz tworzyc to bardziej narazie w formie okrzyku jakiegos (Np. cala hala odpowiada...) wtedy efekt na pewno bedzie dobry.

tomaszek pisze:

Na meczu z Brzegiem uwazam doping za przecietny... lecz nie najgorszy...
Na meczach gdy gramy z lepszymi przeciwnikami... wykrzesamy z siebie na pewno wiecej sil a jak jeszcze publika wspiera to efekty sa naprawde niezle...
Wiec nie mozna powiedziec ze na kazdym meczu doping jest slaby. (Zreszta najblizszy przyklad bedzie z Dynamo Moskwa).

Co do krzyczenia "Ebi Smolarek..." jak to tomaszek napisal... to osobiscie jestem przeciwnikiem tego typu pajacowania na hali. Naprawde to nie przedszkole zeby przedkim kolwiek sie popisywac :D.
Dopingujemy... ale nie przekraczajmy pewnych granic przyzwoitosci, niech ten doping bedzie na jakims poziomie.

Pozdro i czekam na fajne pomysły odnosnie dopingu :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”