założyłem ten temat bo dość często dochodzi do wielu ,,scysji '' z wymawianiem i pisaniem o klubach itp...
Dla wielu starszcych kibiców naturalnie jest mówienie ORZEL Polkowice - ale dla ludzi którzy interesują się koszem - powiedzmy 5 lat - bardziej chyba coś mówi CCC polkowice...
Podobnie ma sie z Brzegiem - dla starszych jest Stal lub Odra ale wiele mówi po prostu Cukierki Odra Brzeg przecież...
Kolejny przykład to AZS Poznań - ja intersesuję się koszem od około 10 lat więc ja wychowalem się ogolnie na INEI AZS Poznąn - były równiez na krótko Quay Posir , potem Stary Browar , a teraz jest INEA AZS Poznan...
Dlatego uważam że powinno być tutaj pełna WYROZUMIAŁOŚĆ zarówno dla klubów jak i kibiców. Wiadomo że jest tu wielu wieloletnich kibiców , którzy szanują tradycję itp ale jest też wielu młodszych którzy raczej żyja teraźniejszością czyli CCC , Inea , Finefharm , Cukierki a nie AZS Poznań , Orzeł , Stal Brzeg itp...
Każda forma - jeśli sie wie o co chodzi - powinna być AKCEPTOWANA tutaj - i nie powinno być oburzeń...
NP: wiele osób robi błąd pisząc/mówiąc ENERGIA zamiast ENERGA... i też można się przyczepić...
Czekam na wasze poglądy - ja staram się być wyrozumialy dla starszych nazw oraz dla teraźniejszych członów w nazwach zespolów...
Musimy pamiętać że bez sponsorów nie byłoby tych klubów a co za tym idzie - wielu znakomitych zawodniczek ...
NAZWY zespołów
Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Farmazony napisałeś i tyle!!!
Przykład to Twoje porównanie Poznania.
Piszesz że koszem sie interesujesz 10 lat i wychowałeś się na Inei
. To powiedz mi ile lat Inea jest tytularnym sponsorem AZS-u???? Wydaje mi sie że dwa góra trzy!! To jak do licha mogłes sie wychować na Inei?????
Aaaa..... i ciekaw jestem jak tyułujesz Pabianice???
Przykład to Twoje porównanie Poznania.
Piszesz że koszem sie interesujesz 10 lat i wychowałeś się na Inei
Aaaa..... i ciekaw jestem jak tyułujesz Pabianice???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 76&start=0
tu już był poruszany temat
tu już był poruszany temat
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Re: NAZWY zespołów
koszykarz pisze:Dla wielu starszcych kibiców naturalnie jest mówienie ORZEL Polkowice - ale dla ludzi którzy interesują się koszem - powiedzmy 5 lat - bardziej chyba coś mówi CCC polkowice...
Podobnie ma sie z Brzegiem - dla starszych jest Stal lub Odra ale wiele mówi po prostu Cukierki Odra Brzeg przecież...
ja się koszykówką prawie w ogóle nie interesuję jako sportem ogólnie co nie przeszkadza mi używać nazw tradycyjnych dla klubów, zwłaszcza wtedy gdy sami kibice tego klubu powracają do korzeni
Kolejny przykład to AZS Poznań - ja intersesuję się koszem od około 10 lat więc ja wychowalem się ogolnie na INEI AZS Poznąn - były równiez na krótko Quay Posir , potem Stary Browar , a teraz jest INEA AZS Poznan...
ty się wychowałeś na INEI, inny na Quay'u a jeszcze inny na AZS-ie i każdy z innej "epoki"ma używać kolejnych nowo powstałych nazw? bo do takich się przyzwyczaił?
Dlatego uważam że powinno być tutaj pełna WYROZUMIAŁOŚĆ zarówno dla klubów jak i kibiców. Wiadomo że jest tu wielu wieloletnich kibiców , którzy szanują tradycję itp ale jest też wielu młodszych którzy raczej żyja teraźniejszością czyli CCC , Inea , Finefharm , Cukierki a nie AZS Poznań , Orzeł , Stal Brzeg itp...Każda forma - jeśli sie wie o co chodzi - powinna być AKCEPTOWANA tutaj - i nie powinno być oburzeń...
nie to nie jest kwestia kiedy żyjesz i w jakim czasie używano danych nazw, to jest kwestia tego jak kibice danego klubu dbają o swój wizerunek i co przekazują młodym i czy ci młodzi będą dalej to kontynuować wbrew wymysłom działaczy jak np. Polkowice,
NP: wiele osób robi błąd pisząc/mówiąc ENERGIA zamiast ENERGA... i też można się przyczepić...
to jest inna sprawa
Czekam na wasze poglądy - ja staram się być wyrozumialy dla starszych nazw oraz dla teraźniejszych członów w nazwach zespolów...
ja też muszę być wyrozumiały dla Can-Packa w nazwie, co nie zmienia faktu, że będę mówił, że jestem kibicem Wisły Can-Pack Kraków bo nie jestem, nie wiem skąd opór wielu kibiców do używania historycznych czy też tradycyjnych nazw swoich klubów
Musimy pamiętać że bez sponsorów nie byłoby tych klubów a co za tym idzie - wielu znakomitych zawodniczek ...
w piłce sponsorzy też są a w nazwy się nie pchają (z małymi wyjątkami) więc mylne jest podejście , my nie będziemy krzyczeć CCC , czy Forza Inea to sponsor się obrazi i spakuje manatki, on się spakuje wtedy gdy nie będzie widział już swojego interesu,a nie to czy na kkforum będą pisać AZS Poznań bez INEI, mieć flagę Stal Brzeg bez Cukierów, czy flagi do machania AZS JG bez Finefharmu
każdy ma szacunek dla sponsorów ale wszystko ma swoje granice, myślisz, że twój, mój innych sponsor przejmuje się tym czy jesteś na hali czy nie? otóż nie, nie ty jesteś celem jego działań marketingowych, nie ty przynosisz mu określone zyski, sponsor nie zainwestował w klub dla ciebie byś się radował tylko dla samego siebie,
wlodi9 pisze:Jak dla mnie to wszystko dotyczace tego tematu zostalo juz dawno powiedziane
dokładnie

WislaLive.pl
INEA jest sponsorem AZSu od 2,5 roku to po pierwsze.
Poza tym chybiłeś z tym porównywaniem zespołów wymieniając obok siebie Brzeg, Poznań i CCC.
Otóż sprawa różni sie tu chociażby w taki sposób że w przypadku Brzegu i Polkowic obecnie w mediach istnieje tylko człon sponsorski czyli firmy CCC producent obuwia i Odra producent słodyczy.
Kibice natomiast praktykują nazwy klubu czyli Orzeł i Stal.
W przypadku AZSu w przeciągu lat gdy zmieniali sie jego sponsorzy tytularni zawsze istniał człon AZS( Quay AZS, Stary Browar AZS czy wreszcie obecny).
A i skoro już poruszyłeś temat to warto byłoby przytoczyć nazwy wszystkich klubów a już szczególną perełką jest tutaj Lotos Gdynia, które przyjmował wiele nazw biorących sie od sponsora a nigdy nie posiadał takiej nazwy od korzeni z tradycjami, historią itd.
Poza tym chybiłeś z tym porównywaniem zespołów wymieniając obok siebie Brzeg, Poznań i CCC.
Otóż sprawa różni sie tu chociażby w taki sposób że w przypadku Brzegu i Polkowic obecnie w mediach istnieje tylko człon sponsorski czyli firmy CCC producent obuwia i Odra producent słodyczy.
W przypadku AZSu w przeciągu lat gdy zmieniali sie jego sponsorzy tytularni zawsze istniał człon AZS( Quay AZS, Stary Browar AZS czy wreszcie obecny).
A i skoro już poruszyłeś temat to warto byłoby przytoczyć nazwy wszystkich klubów a już szczególną perełką jest tutaj Lotos Gdynia, które przyjmował wiele nazw biorących sie od sponsora a nigdy nie posiadał takiej nazwy od korzeni z tradycjami, historią itd.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
MARAS pisze:INEA jest sponsorem AZSu od 2,5 roku to po pierwsze.
A Lotos nie jest czasem kontynuatorem Spójni Gdańsk, czy nie maja ze soba nic wspolnego
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
pietrek pisze:
A Lotos nie jest czasem kontynuatorem Spójni Gdańsk, czy nie maja ze soba nic wspolnego
Lotos nie jest bo takiego klubu nie ma
a klub Basketball Investments SA sobie tylko przypisuje te tradycje,
jednak nie spotkałem się z udokumentowaniem związku między BI SA a Spójnią Gdańsk.

WislaLive.pl
Tak Lotos pko bp Gdynia to stara SpójniaGdańsk
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
Marco pisze:pietrek pisze:
Lotos nie jest bo takiego klubu nie ma),
jednak nie spotkałem się z udokumentowaniem związku między BI SA a Spójnią Gdańsk.
Bo musiałbyś poszukać via Bałtyk.
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
przemoe pisze:Marco pisze:pietrek pisze:
Lotos nie jest bo takiego klubu nie ma),
Bo musiałbyś poszukać via Bałtyk.
przemoe myślisz, że nie szukałem
dobrze wiem, że sekcja ze Spójni Gdańsk została przekazana do Bałtyku Gdynia i tak też jest na stronie brakuje jednak opisu co się stało z tą właśnie sekcją przekazaną do Bałtyku Gdynia już nie ma takiego opisu? jeśli wiesz to przybliż trochę ten nigdzie nie opisywany fragment.
myślę, że wszystko wyjaśni jeśli poznamy odpowiedź na pytanie czy z Bałtyku Gdynia wyodrębniono jakiś czas temu sekcję koszykówki i powstała sportowa spółka akcyjna Basketball Investments?
jakie są podstawy do tego by łączyć BI SA(Lotos Gdynia) ze Spójnią i Bałtykiem poza osobą M. Krawczyka.

WislaLive.pl