XII kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

XII kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Postautor: ann » 14 listopada 2008, 11:40

15.11.08 godz. 16:00
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2008, 13:51 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 14 listopada 2008, 22:53

Mecz na szczycie FGE w Krakowie
2008-11-14 20:37

Jednym z najciekawiej zapowiadających się spotkań 12. kolejki Ford Germaz Ekstraklasy będzie starcie Wisły Can-Pack Kraków z CCC Polkowice. Mecz odbędzie się w sobotę (godz.16) pod Wawelem.

Po 11 seriach spotkań mistrzynie Polski zajmują drugie, a koszykarki CCC czwarte miejsce w ligowej tabeli. Po falstarcie na początku rozgrywek i porażkach z Energą Toruń i MUKS-em Poznań, ekipa z Polkowic odnotowała imponującą serię siedmiu kolejnych zwycięstw.

Passę CCC udało się przerwać dopiero wicemistrzyniom Polski. Lotos PKO BP Gdynia pokonał w ubiegłym tygodniu drużynę Krzysztofa Koziorowicza 85:70. Co ciekawe koszykarki CCC jeszcze lepiej niż we własnej hali spisują się na wyjazdach, co wróży zacięte widowisko w sobotnie popołudnie. Z czterech potyczek wyjazdowych drużyna aż czterokrotnie wracała do Polkowic z tarczą.

Żelazną piątkę CCC tworzą; Daria Mieloszyńska, Jillian Robbins, Amisha Carter, Justyna Jeziorna i Agata Gajda, która jeszcze w ubiegłym sezonie reprezentowała barwy Wisły Can-Pack. Zawodniczki te rozpoczynały każde z 10 dotychczas rozegranych spotkań w wyjściowym składzie.

Krakowianki przystąpią do meczu podrażnione porażką z Halconem Avenida Salamanka. Porażką, której można było uniknąć. - Jestem trochę zawiedziona, bo przeciwnik był w naszym zasięgu. Dobrze zaczęłyśmy, ale w pewnym momencie zaczęły się problemy. W drugiej połowie słabiej broniłyśmy, a do tego przyszły problemy ze skutecznością rzutów wolnych - powiedziała po spotkaniu z hiszpańską drużyną Anna Wielebnowska.

Wiślaczki nie miały zbyt wiele czasu na regenerację przed starciem z CCC. Oprócz problemów, jakie niesie za sobą napięty kalendarz, trenerowi Wojciechowi Downar-Zapolskiemu sen spędzają z powiek problemy zdrowotne. Praktycznie nie ma tygodnia, by któraś z koszykarek nie zgłaszała większych lub mniejszych urazów.

Od dłuższego czasu z gry wyłączona jest Agnieszka Pałka, a z powodu bólu kolana nie gra liderka Wisły Can-Pack, Chamique Holdsclaw.

Wisła Can-Pack Kraków – CCC Polkowice, sobota godzina 16. Bilety do nabycia w kasie przed rozpoczęciem spotkania.

Wisła Can-Pac
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 15 listopada 2008, 00:54

No jutro ciekawy meczyk. Jeżeli CH nie zagra to cienko to widzę.Poziom mobilizacji w tym meczu z pewnością zmaleje w stosunku do meczu w eurolidze, a i atmosfera po przegranym meczu (nie da się ukryć , że trochę na własne życzenie) pewnie też nie najlepsza. Do tego wypada jeszcze opcja : "nie wiesz co zrobić podaj do Holdsclaw".

Polkowice przyjeżdżają nie mając nic do stracenia i z chęcią rehabilitacji po przegranej z Lotosem. A mają w swoim składzie zawodniczki które mając "dobry dzień" mogą powalczyć...

Zobaczymy jak będzie , ja obstawiam wynik na styku i minimalną wygraną którejś z drużyn :wink:

I jeszcze po meczu trzeba się będzie przebić na stadion przez ekipę przyjezdnych z Gdańska...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2008, 11:43

Wiślak PB pisze:No jutro ciekawy meczyk. Jeżeli CH nie zagra to cienko to widzę.Poziom mobilizacji w tym meczu z pewnością zmaleje w stosunku do meczu w eurolidze, a i atmosfera po przegranym meczu (nie da się ukryć , że trochę na własne życzenie) pewnie też nie najlepsza. Do tego wypada jeszcze opcja : "nie wiesz co zrobić podaj do Holdsclaw".

Polkowice przyjeżdżają nie mając nic do stracenia i z chęcią rehabilitacji po przegranej z Lotosem. A mają w swoim składzie zawodniczki które mając "dobry dzień" mogą powalczyć...

Zobaczymy jak będzie , ja obstawiam wynik na styku i minimalną wygraną którejś z drużyn :wink:

I jeszcze po meczu trzeba się będzie przebić na stadion przez ekipę przyjezdnych z Gdańska...

Hehe z Gdanska to przeciez nie jest zle 8)
Gorzej by było jakbyscie mieli sie przebic przez kibiców z Gdyni ;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 15 listopada 2008, 12:10

Endrju chyba o to chodzilo : 18:15 Wisla Krakow ? - ? Lechia Gdansk :)
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 15 listopada 2008, 12:53

Endrju pisze:
Wiślak PB pisze:No jutro ciekawy meczyk. Jeżeli CH nie zagra to cienko to widzę.Poziom mobilizacji w tym meczu z pewnością zmaleje w stosunku do meczu w eurolidze, a i atmosfera po przegranym meczu (nie da się ukryć , że trochę na własne życzenie) pewnie też nie najlepsza. Do tego wypada jeszcze opcja : "nie wiesz co zrobić podaj do Holdsclaw".

Hehe z Gdanska to przeciez nie jest zle 8)
Gorzej by było jakbyscie mieli sie przebic przez kibiców z Gdyni ;)

Wiem wiem :D , tylko tam skwk apelowało żeby być najlepiej 2 godziny przed meczem , bo mogą być później problemy itp. (bo po tej stronie gdzie ja będę szedł (czyli hala ----> sektor D na stadionie )będzie ten cały catering i w ogóle) a ja będę z 15 minut przed rozpoczęciem :D

czuken pisze:Endrju chyba o to chodzilo : 18:15 Wisla Krakow ? - ? Lechia Gdansk :)

tak o to :)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 15 listopada 2008, 13:00

Endrju pisze:Gorzej by było jakbyscie mieli sie przebic przez kibiców z Gdyni ;)

dlaczego gorzej? z nami nie byłoby problemu :P
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2008, 14:32

rzymi pisze:
Endrju pisze:Gorzej by było jakbyscie mieli sie przebic przez kibiców z Gdyni ;)

Hehe rzymi jaki ty mało rozumny :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 15 listopada 2008, 14:55

Wisła znów bez liderki

W sobotę o godz. 16 koszykarki Wisły Can-Pack podejmują CCC Polkowice. - Myślami wciąż jesteśmy przy środowej porażce z Halconem Avenida - przyznaje Wojciech Downar-Zapolski, trener mistrzyń Polski
W jego zespole zabraknie Chamique Holdsclaw, która wciąż narzeka na ból przeciążeniowy w kolanach. - To nie tylko nasz mocny punkt, ale liderka drużyny - dodaje trener Downar-Zapolski.

Pod nieobecność Amerykanki główną rolę ma odgrywać Ewelina Kobryn. Środkowa Wisły znakomicie spisuje się na tablicach i regularnie jest wśród najskuteczniejszych koszykarek kolejki.

Przy wąskiej kadrze trener wiślaczek będzie musiał coraz częściej korzystać z usług Anety Kotnis i Pauliny Gajdosz. - To bardzo trudne decyzje. Obie są zupełnie niedoświadczone w Eurolidze i ledwie ograne w ekstraklasie - zaznaczył szkoleniowiec.

Trener odniósł się jeszcze raz do tragicznej skuteczności rzutów wolnych. Jeszcze nigdy nie przeżył podobnej sytuacji w żadnym zespole. - To najprostszy element, przecież nikt nie przeszkadza w oddaniu rzutów, a do tego pomagają kibice. Tak to jest, jak wygrywa to drużyna, a porażka spada na barki trenera - uważa Downar-Zapolski.

W sobotę Wisła zmierzy się z CCC, czwartym zespołem Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet. Po przegranych meczach z Energą Toruń i MUKS-em Poznań polkowiczanki wygrały siedem spotkań z rzędu. Dopiero tydzień temu ponownie zostały pokonane na własnym parkiecie przez Lotos Gdynia (70:85). Porażce nie zdołał zapobiec Krzysztof Koziorowicz, trener polskiej reprezentacji i wieloletni szkoleniowiec Lotosu, z którym dwa razy doszedł do Final Four Euroligi.

W CCC świetnie wkomponowały się trzy Amerykanki. Amisha Carter, Jillian Robbins i Demya Walker stanowią o sile zespołu. W Polkowicach odnalazła się na pozycji rozgrywającej Agata Gajda, była koszykarka Wisły.

- To będzie kolejny sprawdzian formy i zgrania przed rewanżowym meczem z Nadieżdą w Eurolidze - zakończył szkoleniowiec Wisły Can-Pack.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

Mineło 10 kolejek czyli 400 min do rozegrania, a Paulina rozegrała ledwie 22 min, to do kogo On ma pretensje :?: Aneta nie lepiej bo 64 min.

Co do drugiego podkreślenia : No gratuluje, cóż za wielkie odkrycie 8)
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2008, 15:16 przez Tedan, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 15 listopada 2008, 15:03

22 minuty Gajdosz, to o jakim ograniu on mówi? Sam jej zabeira szansę podnoszenia swoich umiejętności.

a co się dzieje z Edytą Cz?
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 15 listopada 2008, 15:09

Mam nadzieję że do żadnej niespodzianki nie dojdzie i Wisła wygra.
:P :P
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 15 listopada 2008, 15:13

Tedan pisze:Mineło 10 kolejek czyli 800 min do rozegrania, a Paulina rozegrała ledwie 22 min, to do kogo On ma pretensje :?: Aneta nie lepiej bo 64 min.

800 minut :shock: :shock:
9x40=360 (bo w jednej kolejce pauza) czyli Aneta 64/360 a Paulina 22/360.

Mogę się mylić i głowy nie dam :wink:
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 15 listopada 2008, 15:14

Endrju pisze:
rzymi pisze:

Hehe rzymi jaki ty mało rozumny :D

zdaję sobie sprawę, że miałeś na myśli kiboli Arki ;]
jak piszesz kibice z Gdańska to wiadomo - Lechia i te sprawy. A jak piszesz z Gdyni no to większość myśli, że chodzi Arkowców :) a ja jestem z Gdyni i nie jestem kibicem Arki.
taki mały offtop ale dla wyjaśnienia i Endrju nie wyciągaj za szybko wniosków.. zawsze ktoś może coś takiego o Tobie powiedzieć. :wink: :wink: :P :D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 15 listopada 2008, 15:17

hellraiser pisze:
Tedan pisze:Mineło 10 kolejek czyli 800 min do rozegrania, a Paulina rozegrała ledwie 22 min, to do kogo On ma pretensje :?: Aneta nie lepiej bo 64 min.

800 minut :shock: :shock:
9x40=360 (bo w jednej kolejce pauza) czyli Aneta 64/360 a Paulina 22/360.

Mogę się mylić i głowy nie dam :wink:

Przemnożyłem punkty z tabeli Gorzowa :lol:

To i tak nie zmienia że to mało
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2008, 15:26

hellraiser pisze:Mam nadzieję że do żadnej niespodzianki nie dojdzie i Wisła wygra.
:P :P

No patrzcie co sie w tej lidze wyprawia :lol: :lol: :lol:

Takich rzeczy to jeszcze nie było żeby w lidze Lotos kibicował Wisle :lol: :lol: :lol:

Ja licze na mala niespodzanke ;)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”