PUCHAR FIBA 2008/09 AZS-PWSZ GORZOW
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
ok, mozecie po mnie pojechac, ale po obejrzeniu 3 meczow pucharowych AZS i wszystkich ligowych, musze stwierdzic, ze na pewno przynajmniej w jednym nasza grupa pucharowa jest lepsza od polskiej ligi - skutecznosci (zwlaszcza za 3).
Niepowodzenie AZS w pucharach przy jednoczesnym prowadzeniu w lidze mozna oczywiscie tlumaczyc szczesciem w lidze i chyba jednak silna jak na puchar Fiba grupa pucharowa...
Niepowodzenie AZS w pucharach przy jednoczesnym prowadzeniu w lidze mozna oczywiscie tlumaczyc szczesciem w lidze i chyba jednak silna jak na puchar Fiba grupa pucharowa...
-
tomaszek
BlackJuRy pisze:Greebo pisze:Nadezhda miała dziś 54% za 3 (tez 12 celnych) a dostała 21 w plecy, mimo prowadzenia 16 punktami w II kwarcie..
Jak dla mnie dotychczasowy występ Gorzowa w pucharze to jedna wielka porażka. Wszystkie 5 meczy. Jeżeli to nie efekt odpuszczenia gry, to dla mnie 0 porażek w lidze zakrawa na cud.
Greebo ciiii ... spokój był chwilęwiesz co się teraz stanie przecież ...
i po chu... zaczynasz
feri pisze:ok, mozecie po mnie pojechac, ale po obejrzeniu 3 meczow pucharowych AZS i wszystkich ligowych, musze stwierdzic, ze na pewno przynajmniej w jednym nasza grupa pucharowa jest lepsza od polskiej ligi - skutecznosci (zwlaszcza za 3).
A co znaczą obecnie w Europie takie teamy jak Rużomberok czy Targoviste? Może tylko przypadkiem nie grają w Eurolidze?
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Soryy ale Wyniki Gorzowa mimo całej sympatii w Fibie to po prostu koszmar. Zalosne cieniary z Targoviste rzucają 74 pkt.... Dla mnie chore jest ( ale to się tyczy takze innych naszych zespolow wystepujacych w pucharach) stanowisko polegające na zasadzie- o jezu gram z rywalem zza granicy, zagram na 20% mozliwosci, no bo po co w koncu grać na 100%. Lepiej stworzym sobie towarzystwo wzajemnej adoracji, lubujace się w wygrywaniu pomiedzy soba spotkan ligowych, a do pucharow się nie zgłaszajmy- szkoda po prostu czasu i nerwow kibicow. ( to tak ogolnie pojechanka po kretynskiej polskiej mentalnosci w starciu z zespolam izagranicznymi, nie tylko odnosnie Gorzowa, zeby nei bylo)
Jak dla mnie to powinno wyglądać tak : gram z zza granicą chce jej maksymalnie dokopać i pokazac supremacje rodzimego basketu, - totalne niezrozumiale są dla mnie "galary" i strach poszczegolnych zespolow- milo by bylo aby ten bezsensowny i irracjonalny lek przeniesc na spotkanai ligowe. A W Ojropie kierować się checia upokorzenia rywala jak największą iloscią pkt.
Jak dla mnie to powinno wyglądać tak : gram z zza granicą chce jej maksymalnie dokopać i pokazac supremacje rodzimego basketu, - totalne niezrozumiale są dla mnie "galary" i strach poszczegolnych zespolow- milo by bylo aby ten bezsensowny i irracjonalny lek przeniesc na spotkanai ligowe. A W Ojropie kierować się checia upokorzenia rywala jak największą iloscią pkt.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
1. Fakt Fiba nie poszla po naszej mysli.. 2 wpadki zawaza o braku awansu.
2. Widziales na Live te cieniary z Targoviste ?? Mysle ze nie... a mogłbym smiało stwierdzic ze jakby wystepowały w PLKK to by miały 4 zapewniona. Co nie zmienia faktu ze powinnismy 2 mecze z nimi wygrac.
3. Uwierz Saletra ze nikt nie odpuszczał zadnego meczu nawet na 10% !!
Naszym zawodniczkom bardzo zalezalo na awansie !!(O czym swiadczy chocby fakt jak bardzo chcialy doprowadzic do dogrywki, zeby odskoczyc w niej na wieksza liczbe punktow). Jednak nie zawsze wszystko sie udaje... Granie co 3 dni na pewno powoduje duze zmeczenie tym bardziej np. po 12 godzinnej podrozy autobusem.
W dodatku w tym sezonie duzy wplyw na wyniki mial bardzo waski nasz sklad... Brak zmienniczki na 5-tke... 2-ke... gdzie Aska Zalesiak to po powrocie z USA cofnela sie troche w rozwoju...
Wczoraj nasz trener juz nie wytrzymał wręcz i w 2 połowie posłał za nia 18 letnia juniorke.
No i brak zmienniczki na pozycje nr 3...
Paulo daruj sobie te porównania...
2. Widziales na Live te cieniary z Targoviste ?? Mysle ze nie... a mogłbym smiało stwierdzic ze jakby wystepowały w PLKK to by miały 4 zapewniona. Co nie zmienia faktu ze powinnismy 2 mecze z nimi wygrac.
3. Uwierz Saletra ze nikt nie odpuszczał zadnego meczu nawet na 10% !!
Naszym zawodniczkom bardzo zalezalo na awansie !!(O czym swiadczy chocby fakt jak bardzo chcialy doprowadzic do dogrywki, zeby odskoczyc w niej na wieksza liczbe punktow). Jednak nie zawsze wszystko sie udaje... Granie co 3 dni na pewno powoduje duze zmeczenie tym bardziej np. po 12 godzinnej podrozy autobusem.
W dodatku w tym sezonie duzy wplyw na wyniki mial bardzo waski nasz sklad... Brak zmienniczki na 5-tke... 2-ke... gdzie Aska Zalesiak to po powrocie z USA cofnela sie troche w rozwoju...
No i brak zmienniczki na pozycje nr 3...
Paulo daruj sobie te porównania...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
- hellraiser
- Junior
paulo2907 ma rację w 100%.
Moim zdaniem gdyby Słowaczki, Rumunki i Rosjanki dołączyć do PLKK i AZS by się z nimi spotkał jako "polską drużyną" to miałby bilans 5-1.
Przykład
a) AZS szykuję się na Wisłę i każdy myśli jak ją pokonany, ba nie którzy nawet uważają że u siebie w rundzie rewanżowej AZS nie powinien przegrać meczu. No i dobrze takie nastawienie powinno być.
b) AZS dostaje trzęsianek na myśl o Dynamie. AZS dostaje kilkudziesięcioma punktami. Trener i zawodniczki niemal w orgazmie opowiadając bajeczki o wielkości Dynama i ich gwiazdach choć poza Anetą takich tam nie ma . A jedna niemal staje się najlepszą 3 świata .
Problem jest tylko jeden: Dynamo to słabszy zespół od Wisły.
Plus za to że zdecydował sie występować w pucharach.
Moim zdaniem gdyby Słowaczki, Rumunki i Rosjanki dołączyć do PLKK i AZS by się z nimi spotkał jako "polską drużyną" to miałby bilans 5-1.
Przykład
a) AZS szykuję się na Wisłę i każdy myśli jak ją pokonany, ba nie którzy nawet uważają że u siebie w rundzie rewanżowej AZS nie powinien przegrać meczu. No i dobrze takie nastawienie powinno być.
b) AZS dostaje trzęsianek na myśl o Dynamie. AZS dostaje kilkudziesięcioma punktami. Trener i zawodniczki niemal w orgazmie opowiadając bajeczki o wielkości Dynama i ich gwiazdach choć poza Anetą takich tam nie ma . A jedna niemal staje się najlepszą 3 świata .
Problem jest tylko jeden: Dynamo to słabszy zespół od Wisły.
Plus za to że zdecydował sie występować w pucharach.

Sił starczyło na jedna kwartę, mówi się trudno i gra dalej, tym razem już w plkk. Mimo wszystko nie powinniśmy żałować gry w EuroCup. Osobiście uważam, że lepiej wystartować i przegrać, niż w ogóle nie próbować (Maciejewski dziwne zadowolony po meczu, w tych wywiadach na gorzow24).
Zespół z Targovisty gra identyczną koszykówkę jak Gorzów, twardo w obronie i szybkie ataki, a AZSowi powoli zaczyna brakować sił co jest szczególnie widoczne w grze obronnej, a jak wiadomo styl gry AZSu opiera się w zasadzie na obronie. Taylor lekko kuśtykała, pozostaje mieć nadzieję, że do meczu z Polkowicami będzie już dobrze.
Jeżeli ktoś pisze, że AZS odpuszczał tzn, że gówno widział i gówno się zna. Świadczy o tym chociażby kuriozalny pomysł na kilka sekund przed końcem, gdy Gorzów prowadził 3 punktami, z odpuszczeniem obrony i podawaniem do zawodniczek Targovisty, żeby rzucały za trzy i doprowadziły do dogrywki. No pech chciał, że nie chciały trafić;)
Odnośnie poziomu gry Dynama, mam ogromną nadzieję, że Wisła od początku sezonu zrobiła taki postęp, że gra przynajmniej na poziomie zespołu z Moskwy. Osobiście sobie i wam tego życzę dla dobra polskie koszykówki.
pozdrawiam
Zespół z Targovisty gra identyczną koszykówkę jak Gorzów, twardo w obronie i szybkie ataki, a AZSowi powoli zaczyna brakować sił co jest szczególnie widoczne w grze obronnej, a jak wiadomo styl gry AZSu opiera się w zasadzie na obronie. Taylor lekko kuśtykała, pozostaje mieć nadzieję, że do meczu z Polkowicami będzie już dobrze.
Jeżeli ktoś pisze, że AZS odpuszczał tzn, że gówno widział i gówno się zna. Świadczy o tym chociażby kuriozalny pomysł na kilka sekund przed końcem, gdy Gorzów prowadził 3 punktami, z odpuszczeniem obrony i podawaniem do zawodniczek Targovisty, żeby rzucały za trzy i doprowadziły do dogrywki. No pech chciał, że nie chciały trafić;)
Odnośnie poziomu gry Dynama, mam ogromną nadzieję, że Wisła od początku sezonu zrobiła taki postęp, że gra przynajmniej na poziomie zespołu z Moskwy. Osobiście sobie i wam tego życzę dla dobra polskie koszykówki.
pozdrawiam
CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
Hell - dzięki za wsparcie.
Nie wiem dlaczego Endrju uważa, że mam sobie darować te porównania, skoro one są jak najbardziej zasadne. Owszem, mecz meczowi nierówny, ale o czymś one świadczą. Nie oglądałem meczów Gorzowa, ale to dziwne zadowolenie w wypowiedziach Maciejewskiego jest wymowne. Tak jakby puchary miały być takim poligonem doświadczalnym dla ligi. Mocno podkreślając siłę swojej grupy w FIBA, sami deprecjonujecie znaczenie liderowania w PLKK. Bo skoro te drużyny są za silne dla lidera polskiej ligi, to jak słaba musi to być liga... Poza tym przypuszczam, że taka Snell - że znowu sie do niej przyczepię - na pewno odgrywałaby w Wiśle czy Lotosie mniejszą rolę niż Holdsclaw czy Beard.
PS. Pomysł z "wywalczeniem" dogrywki niewątpliwie zasługuje na nagrodę fair play...

PS. Pomysł z "wywalczeniem" dogrywki niewątpliwie zasługuje na nagrodę fair play...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
paulo2907 pisze:feri pisze:ok, mozecie po mnie pojechac, ale po obejrzeniu 3 meczow pucharowych AZS i wszystkich ligowych, musze stwierdzic, ze na pewno przynajmniej w jednym nasza grupa pucharowa jest lepsza od polskiej ligi - skutecznosci (zwlaszcza za 3).
A co znaczą obecnie w Europie takie teamy jak Rużomberok czy Targoviste? Może tylko przypadkiem nie grają w Eurolidze?Skoro wygraliście z dwoma drużynami grającymi w Eurolidze, to tym bardziej powinniście dwukrotnie wygrać ze Słowaczkami i Rumunkami, a w najgorszym razie bilans z tych czterech meczów powinien być 3-1. No i powalczyć bardziej z Dynamem, a nie opowiadać jaka to nieziemska ekipa. Przypominam, że Rumunki przegrały z nimi różnicą tylko 8 pkt, prowadząc do przerwy.
1. Zdarza sie najlepszym
2. To chyba o Was swiadczy ze przegraliscie z tak słabym zespołem to u siebie
Co do pucharów jeszcze raz podkresle... niestety w tym sezonie mielismy za waski sklad zeby w nich cos zdzialac. Brakowało nam 1-2 zawodniczek. Wybacz w 7-ke (wliczajac 19letnia Agnieszke Kaczmarczyk ktora 1 sezon gra regularnie)....nie da sie wygrywac co 3 dni (tym bardziej przy naszym stylu gry).
Niedosyt jednak pozostaje...
Jak napisal Hell... plus za to ze sie zdecydowalismy grac co sie wiaze z duzymi kosztami na ktore nie zdecydowaly sie inne kluby z PLKK.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Dodając tylko do mojej poprzedniej wypowiedzi. Sprawa jest oczywista - powinniśmy wygrać dwa mecze z Targovista i mięc lepszy bilans w meczach z Rozemborkiem. Nie udało się i trzeba to uznać, za porażkę i do tego też się przyznać.
Cuda się skończyły, jest pierwsza rysa na diamencie

Cuda się skończyły, jest pierwsza rysa na diamencie

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
- hellraiser
- Junior
JaroTS pisze:Panowie i Panie mam pytanko-dlaczego własciwie Orenburg gra w eurolidze a nie Dynamo?
Czyżby w tamtym sezonie 4m w lidze zajął Orenburg a Dynamo było za nimi?
Bo CSKA SPARTAK i UMMC rozumiem że zajęły trzy pierwsze miejsca tak?
Nadieżda była na miejscu 7, Dynamo na 9.
Podejrzewam że drużyny, które znalazły się przed Orenburgiem nie miały ochoty na grę w eurolidze.
Z tego co pamiętam na 4-tym miejscu w lidze rosyjskiej była Vołogda.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”