Nowy sezon w młodzieżówce
Moderator: Moderatorzy
No zgoda zgoda. Tym razem to ja się niejasno wyraziłem. Z całym szacunkiem ale Roksana zaliczyłą debiut - jeśli się nie mylę wystąpiła w jednym meczu? :> W MUKS natomiast kadetki są w skłądzie na codzień i co prawda dopiero 2 kolejki minęły ale śmiem przypuszczać, że pograją sobie regularnie. Może będą miały okazję zmierzyć się z Roksaną nie tylko w rozgrywkach juniorskich. Pozdrawiam.
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
romek pisze:Jeżeli chcesz kogoś cytować, to cytuj całość. Przypomę-rodzice to odkryli, nie MUKS. Jeżeli zawodniczki grają przez rok na lewo, bo ktoś chciał zaoszczędzić parę złotych, to jest dla Ciebie w porządku, potwierdziła się tu zasada" chytry dwa razy traci", moim zdaniem przejście siótr Mistygacz do MUKS OK., tym bardziej, że rodzice już mieszkali w Poznaniu
Zgłoszenie zawodniczek do rozgrywek to kilkadziesiąt złotych. Czy sugerujesz że ktoś chciał tyle zaoszczędzisz? Bądźmy poważni a może jest tak że okazja czyni złodzieja. Przepraszam za porównanie ale tak to wygląda.
DaRiO pisze: Z całym szacunkiem ale Roksana zaliczyłą debiut - jeśli się nie mylę wystąpiła w jednym meczu? :> W MUKS natomiast.....
...... mylisz się, piętnastoletnia Roxi zagrała w trzech meczach, w sezonie kiedy ani nie było obowiązku gry 2 polek na parkiecie, ani posiadania 2 "młodych" w składzie.
Jako ciekawostka (żart) zakończyła sezon ze skutecznością 100% rzutów z gry oraz 100% rzutów "za 3" + zbiórka i asysta - bez punktów ujemnych (straty itp...)
w tym sezonie zagrała na razie w jenym meczu (z 2 dotychczas) prawie całą kwartę.
koszfan pisze:romek pisze:Jeżeli chcesz kogoś cytować, to cytuj całość. Przypomę-rodzice to odkryli, nie MUKS. Jeżeli zawodniczki grają przez rok na lewo, bo ktoś chciał zaoszczędzić parę złotych, to jest dla Ciebie w porządku, potwierdziła się tu zasada" chytry dwa razy traci", moim zdaniem przejście siótr Mistygacz do MUKS OK., tym bardziej, że rodzice już mieszkali w Poznaniu
Zgłoszenie zawodniczek do rozgrywek to kilkadziesiąt złotych. Czy sugerujesz że ktoś chciał tyle zaoszczędzisz? Bądźmy poważni a może jest tak że okazja czyni złodzieja. Przepraszam za porównanie ale tak to wygląda.
Nie sugeruję-stwierdzam fakt, który miał miejsce, natomiast nie bardzo wiem, co Ty sugerujesz, bo porównanie jest bardzo niefortunne. Dodam jeszcze jedno-wszyscy wielcy działacze i fachowcy zarówno we Wschowie, jak i w Poznaniu byli ponoć mocno zaskoczeni, gdy państwo Mistygacz powiedzieli im, że w regulaminie zmiany barw klubowych są takie zapisy. Powiem szczerze- nie dziwię się rodzicom- nikt pewnie by nie lubił,żeby jego dzieci traktować jak towar i nim kupczyć.
simon pisze:DaRiO pisze: Z całym szacunkiem ale Roksana zaliczyłą debiut - jeśli się nie mylę wystąpiła w jednym meczu? :> W MUKS natomiast.....
...... mylisz się, piętnastoletnia Roxi zagrała w trzech meczach, w sezonie kiedy ani nie było obowiązku gry 2 polek na parkiecie, ani posiadania 2 "młodych" w składzie.
Jako ciekawostka (żart) zakończyła sezon ze skutecznością 100% rzutów z gry oraz 100% rzutów "za 3" + zbiórka i asysta - bez punktów ujemnych (straty itp...)![]()
![]()
w tym sezonie zagrała na razie w jenym meczu (z 2 dotychczas) prawie całą kwartę.
Zwracam honor no i oby dostawała jeszcze więcej czasu gry bo o to w tym wszystkim chodzi.
Pozdrawiam.
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
romek pisze:koszfan pisze:romek pisze:Jeżeli chcesz kogoś cytować, to cytuj całość. Przypomę-rodzice to odkryli, nie MUKS. Jeżeli zawodniczki grają przez rok na lewo, bo ktoś chciał zaoszczędzić parę złotych, to jest dla Ciebie w porządku, potwierdziła się tu zasada" chytry dwa razy traci", moim zdaniem przejście siótr Mistygacz do MUKS OK., tym bardziej, że rodzice już mieszkali w Poznaniu
Nie sugeruję-stwierdzam fakt, który miał miejsce, natomiast nie bardzo wiem, co Ty sugerujesz, bo porównanie jest bardzo niefortunne. Dodam jeszcze jedno-wszyscy wielcy działacze i fachowcy zarówno we Wschowie, jak i w Poznaniu byli ponoć mocno zaskoczeni, gdy państwo Mistygacz powiedzieli im, że w regulaminie zmiany barw klubowych są takie zapisy. Powiem szczerze- nie dziwię się rodzicom- nikt pewnie by nie lubił,żeby jego dzieci traktować jak towar i nim kupczyć.
Próbowałem znależć w regulaminach PZKOSZ I WZKOSZ zapis o tym że zawodniczka nie zgloszona do rozgrywek staje się wolna nie udało mi się więc może Ty zacytujesz. Zresztą byłby to aburd bo np. treba by było zgłaszać kontuzjowane by nie stały się wolne.
Znalazłem za to takie paragrafy:
5. "W przypadku zmiany barw klubowych przez niepełnoletniego zawodnika – amatora ze względu na zmianę miejsca zamieszkania jego rodziców lub opiekunów prawnych, dotychczasowy klub zobowiązany jest natychmiast udzielić definitywnego zezwolenia.
Nowy klub ponosi koszty za wyszkolenie zgodnie z § 6."
1. Przynależność zawodnika do klubu potwierdzona jest:
a) legitymacją zawodnika (tzw. „kartą sztywną” lub inną deklaracją gry w danym klubie ) dla zawodnika – amatora;
koszfan pisze:romek pisze:koszfan pisze:romek pisze:Jeżeli chcesz kogoś cytować, to cytuj całość. Przypomę-rodzice to odkryli, nie MUKS. Jeżeli zawodniczki grają przez rok na lewo, bo ktoś chciał zaoszczędzić parę złotych, to jest dla Ciebie w porządku, potwierdziła się tu zasada" chytry dwa razy traci", moim zdaniem przejście siótr Mistygacz do MUKS OK., tym bardziej, że rodzice już mieszkali w Poznaniu
Próbowałem znależć w regulaminach PZKOSZ I WZKOSZ zapis o tym że zawodniczka nie zgloszona do rozgrywek staje się wolna nie udało mi się więc może Ty zacytujesz. Zresztą byłby to aburd bo np. treba by było zgłaszać kontuzjowane by nie stały się wolne.
5. "W przypadku zmiany barw klubowych przez niepełnoletniego zawodnika – amatora ze względu na zmianę miejsca zamieszkania jego rodziców lub opiekunów prawnych, dotychczasowy klub zobowiązany jest natychmiast udzielić definitywnego zezwolenia.
a) legitymacją zawodnika (tzw. „kartą sztywną” lub inną deklaracją gry w danym klubie ) dla zawodnika – amatora;
Jesteś działaczem, czy co-czytasz regulaminy tak jak oni, czyli znajdujesz tylko to co chcesz znaleźć. Zmusiłeś mnie do czytania-było mi łatwiej, bo wiedziałem, czego szukam. Więc weź sobie "Regulamin Współzawodnictwa Sportowego PZKOSZ", przeczytaj paragraf 59, który mówi o zmianie barw klubowych przez zawodnika-wychowanka, ekwiwalentach itp., a następnie przeczytaj sobie paragraf 2, który w jednym z punktów określa, kto to jest zawodnik-wychowanek.
Widzę,że mocno żałujesz ludzi ze Wschowy, jeśli ich znasz, to niech Ci opowiedzą, jak postąpili z Martą Mistygacz, gdy złamała sobie nogę. Gdyby to trafiło na mnie, mieliby sprawę w sądzie, a odszkodowanie pewnie byłoby parę razy wyższe niż kwota, której żądali za przejście. Mistygacze im odpuścili i choćby za to dziewczyny powinny odejść ze Wschowy bez awantur.
Proponuję skończyć na tym ten wątek, bo temat jest zupełnie o czym innym, choć daj znać, czy znalazłeś te paragrafy.
romek pisze:koszfan pisze:romek pisze:koszfan pisze:romek pisze:Jeżeli chcesz kogoś cytować, to cytuj całość. Przypomę-rodzice to odkryli, nie MUKS. Jeżeli zawodniczki grają przez rok na lewo, bo ktoś chciał zaoszczędzić parę złotych, to jest dla Ciebie w porządku, potwierdziła się tu zasada" chytry dwa razy traci", moim zdaniem przejście siótr Mistygacz do MUKS OK., tym bardziej, że rodzice już mieszkali w Poznaniu
Jesteś działaczem, czy co-czytasz regulaminy tak jak oni, czyli znajdujesz tylko to co chcesz znaleźć. Zmusiłeś mnie do czytania-było mi łatwiej, bo wiedziałem, czego szukam. Więc weź sobie "Regulamin Współzawodnictwa Sportowego PZKOSZ", przeczytaj paragraf 59, który mówi o zmianie barw klubowych przez zawodnika-wychowanka, ekwiwalentach itp., a następnie przeczytaj sobie paragraf 2, który w jednym z punktów określa, kto to jest zawodnik-wychowanek.
Widzę,że mocno żałujesz ludzi ze Wschowy, jeśli ich znasz, to niech Ci opowiedzą, jak postąpili z Martą Mistygacz, gdy złamała sobie nogę. Gdyby to trafiło na mnie, mieliby sprawę w sądzie, a odszkodowanie pewnie byłoby parę razy wyższe niż kwota, której żądali za przejście. Mistygacze im odpuścili i choćby za to dziewczyny powinny odejść ze Wschowy bez awantur.
Proponuję skończyć na tym ten wątek, bo temat jest zupełnie o czym innym, choć daj znać, czy znalazłeś te paragrafy.
Przeczytalem i stwierdzam że wyciągniete paragrafy tylko potwierdzają moje zdanie. Zawodniczki spełnily wymagania wychowanek i klubowi należał sie ekwiwalent. Nie mogli żądać pieniędzy z kosmosu o w razie braku porozumienia takie sprawy regulują przepisy PZKOSZ i kwota jest z gory ustalona teraz to chyba 3 tys czyli jak na klub ekstraklasy nie za dużo. Duże kluby wiedzą że im wcześniej wyciągną uzdolnioną zawodniczkę tym będzie tańsza.
Pozdrawiam i kończę wpisy na ten temat.
Sorry, ale jeszcze raz odezwę się w tym temacie, w szkole ten przedmiot nazywa się czytanie ze zrozumieniem, więc po kolei:
7) zawodnik – wychowanek – zawodnik, który po raz pierwszy zmienia barwy klubowe (z
wyłączeniem postanowień § 59 ust. 2) spełniający łącznie następujące warunki:
a) ukończył lub ukończy co najmniej 12 lat w roku, w którym dokonywana jest zmiana
barw klubowych,
b) w macierzystym klubie sportowym brał udział we współzawodnictwie sportowym w
koszykówce w okresie co najmniej dwóch sezonów przed zmianą przynaleŜności
klubowej,
c) zawodnik wypoŜyczony nadal posiada status wychowanka o ile spełnia powyŜsze
warunki. Okres wypoŜyczenia nie zalicza się do okresu wymienionego w punkcie b.
Skopiowałem ten punkt z Regulaminu, może będzie łatwiej. Jak zapewne zauważyłeś w punkcie b jest mowa o dwóch sezonach w macierzystym klubie i nie chodzi tu o rozgrywki na podwórku, tylko mistrzowskie, organizowane prze WZKOSZ. Tu wychodzi sprawa "zapomnienia" zgloszenia zawodniczek, dziewczyny grały bowiem w takich rozgrywkach tylko przez jeden sezon, więc nie spełniały warunków zawodniczek-wychowanek. Potwierdziło to zresztą pismo z PZKOSZ.
Po drugie- MUKS w owym czasie nie był klubem ekstraklasy.
Wreszcie po trzecie- ponoć 3 tysiące MUKS był ponoć gotów wyłożyć, tyle,że Wschowa chciała dwa razy tyle i w tym nie było tylko dbałości o klub, bo zgodnie z paragrafem 59 -33% sumy transferu dostaje trener.
Jeżeli dalej uważasz, że przytoczone paragrafy potwierdzają Twoje zdanie, to cóż- powodzenia.
Pozdrawiam
7) zawodnik – wychowanek – zawodnik, który po raz pierwszy zmienia barwy klubowe (z
wyłączeniem postanowień § 59 ust. 2) spełniający łącznie następujące warunki:
a) ukończył lub ukończy co najmniej 12 lat w roku, w którym dokonywana jest zmiana
barw klubowych,
b) w macierzystym klubie sportowym brał udział we współzawodnictwie sportowym w
koszykówce w okresie co najmniej dwóch sezonów przed zmianą przynaleŜności
klubowej,
c) zawodnik wypoŜyczony nadal posiada status wychowanka o ile spełnia powyŜsze
warunki. Okres wypoŜyczenia nie zalicza się do okresu wymienionego w punkcie b.
Skopiowałem ten punkt z Regulaminu, może będzie łatwiej. Jak zapewne zauważyłeś w punkcie b jest mowa o dwóch sezonach w macierzystym klubie i nie chodzi tu o rozgrywki na podwórku, tylko mistrzowskie, organizowane prze WZKOSZ. Tu wychodzi sprawa "zapomnienia" zgloszenia zawodniczek, dziewczyny grały bowiem w takich rozgrywkach tylko przez jeden sezon, więc nie spełniały warunków zawodniczek-wychowanek. Potwierdziło to zresztą pismo z PZKOSZ.
Po drugie- MUKS w owym czasie nie był klubem ekstraklasy.
Wreszcie po trzecie- ponoć 3 tysiące MUKS był ponoć gotów wyłożyć, tyle,że Wschowa chciała dwa razy tyle i w tym nie było tylko dbałości o klub, bo zgodnie z paragrafem 59 -33% sumy transferu dostaje trener.
Jeżeli dalej uważasz, że przytoczone paragrafy potwierdzają Twoje zdanie, to cóż- powodzenia.
Pozdrawiam
- CiekawyLogin
- Nowy na forum
- CiekawyLogin
- Nowy na forum
MarylaBdg pisze:wszyscy widza tylko muks i muks, druzyne z bydgoszczy wyczytalam tylko raz, a mowie powaznie ze basket 25 bydgoszcz nie da za wygrana
Bo Muks jest jednak faworytem. Widac w poprzednich basket 25 latach dawal za wygrana... A tym roku jak w kazdym innym pewnie zadna z druzyn nie bedzie chciala dac za wygrana i bedzie sie starala isc do przodu.
- CiekawyLogin
- Nowy na forum
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”