XV kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2008, 11:36

:) :D

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 07 grudnia 2008, 12:06

wypróbowałem pakiet, stres minął ale łeb boli. Ale może dlatego, że nie uderzałem miarowo :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 grudnia 2008, 12:09

fmaster pisze:wypróbowałem pakiet, stres minął ale łeb boli. Ale może dlatego, że nie uderzałem miarowo :)

Ale on raczej sie Ciebie nie dotyczyl :D
Skierowany jest bardziej do tych, ktorzy na słowa "Gorzów Finał" się mocno "gotuja" w sobie. :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 07 grudnia 2008, 12:27

fajne są te wszystkie rozważania kalkulacje itp...
Ja mam tylko słówko do Bartiego;
pewnie że nie ma co gdybać "jakby" było itp, ale porównywanie Kobryn do Gburczyk Wielebnowskiej do Kotnis czy to że Holdsclaw miałaby słaby dzień to wielkie nadużycie!
Poza tym ja tylko napisałem że gdyby wam wyjąć ze składu 3 najlepsze zawodniczki a my gralibyśmy pełnym składem to...
ok zostawmy to do końca jeszcze daleko wojna trwa i do zobaczenia w finale...to do fanów Lotosu!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 07 grudnia 2008, 12:33

Endrju pisze:
walczacy z wiatrakami pisze:a ja się zastanawiam dlaczego po meczu Lotos Gdynia - AZS Gorzów kibice gorzowscy milczeli... gdzie była ta piękna analiza gry ich drużyny... hymny pochwalne nad wilkością Maciejewskiego.... okrzyki, że finał jest dla Gorzowa... itd... itd....

a co do Waszego wczorajszego meczu to wstyd byłoby to przegrać :twisted: Mimo wszystko gratuluję

Przeciez za duzo było "Gorzowa" na forum wiec kibice gorzowscy postanowili w ramach pokuty sobie odpuscic pewien okres :lol: :lol: :lol:

dziwne że po przegranym meczu z Lotosem :lol:
ale rozumiem i doceniam chociaż strasznie żałuję :wink:

Endrju pisze:
walczacy z wiatrakami pisze:chciałbym jeszcze przypomnieć, że oprocz Wisły, Lotosu i AZS Gorzów w półfinale walczyć będzie jeszcze jedna drużyna. Kto wie może to właśnie Ona będzię tą drużyna, która wyeliminuje Gorzów z finałów a nie Lotos czy Wisła :lol:

Hehe... "Wszystko (tzn.Lotos-Wisla) byle by tylko nie Gorzow w Finale :lol: :lol:
Człowieku przestań juz panikowac. Final bedzie Lotos-Wisla :lol: :lol:

jeżeli chodzi o finał to dla mnie najważniejsze jest by Lotos był w finale. I rybka mi kto będzie rywalem i rybka mi kto bedzie miał przewagę boiska. Jeżeli chce się być mistrzem trzeba wygrywać z każdym i wszędzie. I nawet jak nie idzie i nawet jak są kontuzje. I nawet z 8 miejsca :wink:

p.s. ja sobie np marzę finał Lotos - Orzeł Polkowice :D

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 grudnia 2008, 12:40

zachowanie kibiców z Gorzowa przypomina mi zachowanie kibiców Cracovii dwa lata temu, którzy raz na 50 lat wyprzedzili nas w tabeli i mieli wielkie święto :lol:

bynajmniej mój wpis nie jest oznakiem frustracji z powodu porażki i 3 miejsca i ze mnie to boli, nie ten typ kibica
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 07 grudnia 2008, 12:43

Endrju pisze:
fmaster pisze:wypróbowałem pakiet, stres minął ale łeb boli. Ale może dlatego, że nie uderzałem miarowo :)

Ale on raczej sie Ciebie nie dotyczyl :D
Skierowany jest bardziej do tych, ktorzy na słowa "Gorzów Finał" się mocno "gotuja" w sobie. :lol:

Czyli do mnie...Stres nie minął a głowa rozbita :wink: :wink: :wink:
Aczkolwiek wklejaj linki a nie takie duże obrazki.

Być może w niechęci do Gorzowa w finale dużą cegiełkę dokładają gorzowscy dziennikarze. Tytuły typu:"Wisła! Co? 2:0!" czy
"Dobre Polkowice to pokonane Polkowice" można sobie darować. Moim zdanie panowie Kamil Siałkowski czy Ireneusz Klimczak przebili wszystkich trójmiejskich i nie tylko dziennikarzy.
Obrazek

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 07 grudnia 2008, 12:53

Chciałam podziękować naszym dziewczynom za walkę do końca.
Obawiałam sie że takim składem szanse są niewielkie na zwycięstwo.
Nie pamiętam takiego meczu w tym sezonie żebyśmy rzucili tyle trójek :D .
I dopóki wchodziły wynik też był niezły.
Doris zagrała nieźle, ale gdyby nie te 2 straty w kluczowych momentach to napisałabym że zagrała bardzo dobrze.
Przykre jest to że Candice gra tyle ile gra dzięki przepisowi o 2 Polkach :?
A co do Marty to w momencie jak rzuciła trójkę nie wiem dlaczego ale się zupełnie pogubiła. No i nie wspomnę już o tym że nie za bardzo szło jej przeprowadzanie piłki na drugą połowę szczególnie jeśli AZS mocniej przycisnął.
Może i Szkera rzutowo nie błyszczała, 1/8 za 3 - żadna rewelacja. Ale gdy schodziła to rozegranie już zupełnie siadało. Ale przecież oprócz pkt miała też zbiórki, asysty i przechwyty. Rozumiem że dla niektórych to się nie liczy.
Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania.
Brawo dla Niki, wjeżdżała pod kosz AZS jak chciała :)
Nie myślałam że zobaczę Gajdosz na boisku a jednak. Szkoda tylko że dziewczyna nie dostawała we wcześniejszych meczach więcej szans :(
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 07 grudnia 2008, 12:54

Barti pisze:Jak ze ślepym o kolorach :shock:
Wiślak PB pisze:1.Nie chcę pisać o dominacji w ostatnich latach Wisły i Lotosu w polskie lidze a konkretnie o SKALI tej dominacji.

Nie musisz, wszyscy o tym wiedzą, a co najważniejsze ja tego nigdzie i nigdy nie podważyłem. Dominacja w ostatnich latach.....piszesz o przeszłości (w sensie historycznym), ja odnosze się do teraźniejszości, dnia dzisiejszego, bądź najbliższej przyszłości.....czy to, że dominujecie od kilku lat na parkietach PLKK obliguje, do tego, że żadna inna drużyna nie może wystąpić w finale FGE :?: NIE
Wiślak PB pisze:Przeczytaj dokładnie pierwsze zdanie a będzie wiedział czym sobie zasługujecie na ewentualny finał a czym nie. Sukces jest wypadkową tych dwóch zdarzeń...

Na finał zasługuje ta drużyna, która pokona w sportowej walce pozostałe, które stana Jej na drodze. Czy to, że potencjał Ch.H., Skery, Dupree, czy Eweliny jest większy niż Zurowskiej, Zohnowej, czy Taylor obliguje Wisłę do grania w finale FGE :?: NIE
Wiślak PB pisze:2.Nie chcę pisać ile znaczy ( na chwilę obecną ) Gdynia i Kraków dla polskiej koszykówki kobiecej...

Nie musisz, wszyscy o tym wiedzą. Czy to, że tyle znaczycie tyle dla polskiej koszykówki kobiecej obliguje Was do grania w finale FGE :?: NIE
Wiślak PB pisze:3.Nie chcę pisać o tym , że to MY bardziej przegraliśmy z Wami niż WY wygraliście z nami (NIC nie ujmując oczywiście AZS-owi)

No to jakiegoś pecha mieliście i to 2 raz w tym sezonie :wink: Zresztą słyszałem też takie opinie, że jak AZS wygrywa z lepszymi od siebie (tak, tak dobrze widzisz, lepszymi od siebie, ja się nie boje tego przyznać, bo taka jest prawda) np. 5 czy 7 punktami, to jest to niewyobrażalne szczęście, natomiast jak Wisła czy Lotos wygrają 1 czy 2 punktami, to zawsze jest, że mecz był pod kontrolą :D
Czy to, ze Wy bardziej przegraliście z Nami, niż My wygraliśmy z Wami obliguje Was do grania w finale FGE :?: NIE

Czy Wisła i Lotos zasługują na finał FGE, bo mają jakies tradycje, bogatą historię i potencjał na papierze :?: NIE
A czy zasługują na finał FGE, bo na parkiecie udowodnią, że im się należy :?: TAK

Patrząc na całośc tej dyskusji to w sumie w wielu sprawach raczej moge przytaknąć Twoim poglądom po za jedną, może mało istotną dla Ciebie, ale niezwykle ważną dla mnie sprawą: nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że AZS nie zasługuje na finał FGE.

Ja swoje a Ty swoje. Tak możemy w nieskończoność a to nie ma większego sensu. Ja mam swoje racje , Ty masz swoje i niech tak pozostanie. Napiszę tylko jedno - w Play off okażę się kto miał tak naprawdę racje...
Co do wzroku to nie narzekam a i niektóre twoje argumenty są zasadne ... :wink:

Endrju pisze:Skierowany jest bardziej do tych, ktorzy na słowa "Gorzów Finał" się mocno "gotuja" w sobie. :lol:

Jeżeli pomyślę sobie , że przez dwa "takie" mecze w rundzie zasadniczej moglibyście się "prześlizgnąć" bocznymi drzwiami do finału odprawiając Wisłę lub Lotos. Następnie finał 4 - 0 i koniec - to tak , masz rację gotuję się w sobie ...( oczywiście w przenośni bo człowiekiem nerwowym nie jestem :D ) Powtórzę jeszcze raz - takimi zwycięstwami ( w takich a nie innych okolicznościach ) Gorzów JESZCZE nie zasłużył sobie na ten finał. Pokonajcie nas (lub Lotos) w półfinale a przyklasnę Wam , ukłonię się w pół i powiem - tak ta drużyna w tym sezonie była od nas lepsza...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 07 grudnia 2008, 12:55

Marco pisze:zachowanie kibiców z Gorzowa przypomina mi zachowanie kibiców Cracovii dwa lata temu, którzy raz na 50 lat wyprzedzili nas w tabeli i mieli wielkie święto :lol:

bynajmniej mój wpis nie jest oznakiem frustracji z powodu porażki i 3 miejsca i ze mnie to boli, nie ten typ kibica

w Grecji jak byłem i rozmawiałem z kibicami PAO to dla nich najważniejsze są mecze z Olympiakosem .. przegrać mogą z Iraklisami itd. ale nie z Olympiakosem więc akurat to mnie nie dziwi (nasza radość i Cracovii z poprzedniego roku) :) chociaż w naszym przypadku to zupełnie inna radość niż np. po derbach z falubazem :]

Wiślak PB pisze:
Jeżeli pomyślę sobie , że przez dwa "takie" mecze w rundzie zasadniczej moglibyście się "prześlizgnąć" bocznymi drzwiami do finału odprawiając Wisłę lub Lotos. Następnie finał 4 - 0 i koniec - to tak , masz rację gotuję się w sobie ...( oczywiście w przenośni bo człowiekiem nerwowym nie jestem :D ) Powtórzę jeszcze raz - takimi zwycięstwami ( w takich a nie innych okolicznościach ) Gorzów JESZCZE nie zasłużył sobie na ten finał. Pokonajcie nas (lub Lotos) w półfinale a przyklasnę Wam , ukłonię się w pół i powiem - tak ta drużyna w tym sezonie była od nas lepsza...

i po co te nerwy :) i tak będziecie w finale :) a że jeszcze jedna drużyna zakłóciła Wasz spokojny rytm po finał to chyba dobrze dla rozgrywek nie uważasz ?

i takie pytanie na dzień dzisiejszy czym Lotos i Wisła zasłużyli sobie na finał :)? na razie niczym a że na play-offy sprowadzone zostaną "Jordany" zza Oceanu to już inna bajka :D
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2008, 13:00 przez cesare, łącznie zmieniany 1 raz.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 grudnia 2008, 13:00

Marco pisze:zachowanie kibiców z Gorzowa przypomina mi zachowanie kibiców Cracovii dwa lata temu, którzy raz na 50 lat wyprzedzili nas w tabeli i mieli wielkie święto :lol:

Jak raz na 50lat Was wyprzedzilismy ... to chyba naprawde warto na taki jubileusz swietowac :D

Być może w niechęci do Gorzowa w finale dużą cegiełkę dokładają gorzowscy dziennikarze. Tytuły typu:"Wisła! Co? 2:0!" czy
"Dobre Polkowice to pokonane Polkowice" można sobie darować. Moim zdanie panowie Kamil Siałkowski czy Ireneusz Klimczak przebili wszystkich trójmiejskich i nie tylko dziennikarzy.

Taka ich praca ;)

PS pytanie do szanownego grona moderatorów 8) Czy przypadkiem nie za duzo Gdyni w watku Gorzowsko - Krakowskim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 07 grudnia 2008, 13:02

Endrju pisze:
PS pytanie do szanownego grona moderatorów 8) Czy przypadkiem nie za duzo Gdyni w watku Gorzowsko - Krakowskim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

taka ich "praca" :D:D:D:D

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 grudnia 2008, 13:03

Endrju pisze:Jak raz na 50lat Was wyprzedzilismy ... to chyba naprawde warto na taki jubileusz swietowac :D

małe sprostowanie:
wyprzedzacie, nie wyprzedziliście ;)

prawie to samo....
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2008, 13:05

Co do naszych dziennikarzy to rzeczywiście dla was są dość nie wygodni ,ale to cecha naszego miasta ,którego prasa tym różni się np. pod trój-miejskiej ,że mocno ciśniemy po przeciwnikach na łamach gazet a żadko po zespole a jeżeli już to w sposób konstruktywny czego można zazdrościć bo w mało którym mieście dziennikarze tak stoją za rodzimym zespołem szukając pozytywów więc będę ich bronił :P

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 grudnia 2008, 13:06

Wiślak PB pisze:
Endrju pisze:Skierowany jest bardziej do tych, ktorzy na słowa "Gorzów Finał" się mocno "gotuja" w sobie. :lol:

haha... ja rozumiem...(3/4zwyciestwa z Lotosem i Wisla)
to 1 zwyciestwo to byl GIGAFART
2 zwyciestwo to był MEGA FART
a 3 zwyciestwa z tymi druzynami to DUZY FART :lol: :lol:
12 zwyciestw w 14 meczach... to jaki FART ?

Na koniec APEL DO Koszykarek, sztabu szkoleniowego itd...
PROSZE WAS !! Slizgajcie sie dalej :D :D :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”