XV kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 grudnia 2008, 13:37

betti pisze:.
Przykre jest to że Candice gra tyle ile gra dzięki przepisowi o 2 Polkach :?
A co do Marty to w momencie jak rzuciła trójkę nie wiem dlaczego ale się zupełnie pogubiła. No i nie wspomnę już o tym że nie za bardzo szło jej przeprowadzanie piłki na drugą połowę szczególnie jeśli AZS mocniej przycisnął.
Może i Szkera rzutowo nie błyszczała, 1/8 za 3 - żadna rewelacja. Ale gdy schodziła to rozegranie już zupełnie siadało. Ale przecież oprócz pkt miała też zbiórki, asysty i przechwyty. Rozumiem że dla niektórych to się nie liczy.
Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania.

Oczywiście zgadzam się z tym, że 2 wejście Marty było bardzo słabe, tyle że moim zdaniem Marta jest zawodniczką, u której prawo serii nie występuje, tym samym skoro 1 wejście było świetne, 2 złe, to powinna też dostać kolejną szansę...tym bardziej, że cała 4 kwarta wyglądała jakby było już po meczu i prosiło się o to by coś spróbować zmienić (nawet w takich skromnych możliwościach kadrowych).

Szkoda, że jednak Ewka nie mogła zagrać, wtedy moglibyśmy choć chwilę spróbować gry na 3 małe i pewnie nikt teraz nie płakałby, że Marta dostał tylko 12 minut. :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 07 grudnia 2008, 13:44

Endrju pisze:
Wiślak PB pisze:
Endrju pisze:Skierowany jest bardziej do tych, ktorzy na słowa "Gorzów Finał" się mocno "gotuja" w sobie. :lol:

Jeżeli pomyślę sobie , że przez dwa "takie" mecze w rundzie zasadniczej moglibyście się "prześlizgnąć" bocznymi drzwiami do finału odprawiając Wisłę lub Lotos. Następnie finał 4 - 0 i koniec - to tak , masz rację gotuję się w sobie ...( oczywiście w przenośni bo człowiekiem nerwowym nie jestem :D ) Powtórzę jeszcze raz - takimi zwycięstwami ( w takich a nie innych okolicznościach ) Gorzów JESZCZE nie zasłużył sobie na ten finał. Pokonajcie nas (lub Lotos) w półfinale a przyklasnę Wam , ukłonię się w pół i powiem - tak ta drużyna w tym sezonie była od nas lepsza...

haha... ja rozumiem...(3/4zwyciestwa z Lotosem i Wisla)
to 1 zwyciestwo to byl GIGAFART
2 zwyciestwo to był MEGA FART
a 3 zwyciestwa z tymi druzynami to DUZY FART :lol: :lol:
12 zwyciestw w 14 meczach... to jaki FART ?

Na koniec APEL DO Koszykarek, sztabu szkoleniowego itd...
PROSZE WAS !! Slizgajcie sie dalej :D :D :D

Nie źle rozumiesz :) Nigdzie nie pisałem , że te zwycięstwa to fart...
Chodziło mi o korzystny rozkład Play off... :?

cesare pisze:i takie pytanie na dzień dzisiejszy czym Lotos i Wisła zasłużyli sobie na finał :)?

Na razie niczym dlatego czekam na Play Off , żeby wtedy okazało kto jest drużną lepszą, i kto zasługuje na ten finał :D

W całej tej dyskusji chodzi mi tylko o jedną rzecz. Abyśmy się z Gorzowem w Play off nie minęli :lol:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 grudnia 2008, 14:02

Wiślak PB pisze:
Endrju pisze:
Wiślak PB pisze:
Endrju pisze:Skierowany jest bardziej do tych, ktorzy na słowa "Gorzów Finał" się mocno "gotuja" w sobie. :lol:

Jeżeli pomyślę sobie , że przez dwa "takie" mecze w rundzie zasadniczej moglibyście się "prześlizgnąć" bocznymi drzwiami do finału odprawiając Wisłę lub Lotos. Następnie finał 4 - 0 i koniec - to tak , masz rację gotuję się w sobie ...( oczywiście w przenośni bo człowiekiem nerwowym nie jestem :D ) Powtórzę jeszcze raz - takimi zwycięstwami ( w takich a nie innych okolicznościach ) Gorzów JESZCZE nie zasłużył sobie na ten finał. Pokonajcie nas (lub Lotos) w półfinale a przyklasnę Wam , ukłonię się w pół i powiem - tak ta drużyna w tym sezonie była od nas lepsza...

haha... ja rozumiem...(3/4zwyciestwa z Lotosem i Wisla)
to 1 zwyciestwo to byl GIGAFART
2 zwyciestwo to był MEGA FART
a 3 zwyciestwa z tymi druzynami to DUZY FART :lol: :lol:
12 zwyciestw w 14 meczach... to jaki FART ?

Na koniec APEL DO Koszykarek, sztabu szkoleniowego itd...
PROSZE WAS !! Slizgajcie sie dalej :D :D :D

Nie źle rozumiesz :) Nigdzie nie pisałem , że te zwycięstwa to fart...
Chodziło mi o korzystny rozkład Play off... :?

cesare pisze:i takie pytanie na dzień dzisiejszy czym Lotos i Wisła zasłużyli sobie na finał :)?

Na razie niczym dlatego czekam na Play Off , żeby wtedy okazało kto jest drużną lepszą, i kto zasługuje na ten finał :D

W całej tej dyskusji chodzi mi tylko o jedną rzecz. Abyśmy się z Gorzowem w Play off nie minęli :lol:

Rozumiem ze rowniez tymi 3 zwyciestwami nad Wisla i Lotosem Gorzow nie zasłuzyl na 1 miejsce w tabeli po sezonie zasadniczym ??
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 07 grudnia 2008, 14:15

Endrju pisze:Rozumiem ze rowniez tymi 3 zwyciestwami nad Wisla i Lotosem Gorzow nie zasłuzyl na 1 miejsce w tabeli po sezonie zasadniczym ??

Jeżeli mogę. : Na finał Endrju , na finał :D Na 1 miejsce po zasadniczym jak najbardziej (pod warunkiem wygrywania wszystkiego do końca) Ale jak już by tak dokładnie rozpatrywać kto (na chwilę obecną ) najbardziej zasługuje na 1 miejsce , to jest to Lotos , co z resztą pokazuje tabela :wink:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 grudnia 2008, 14:27

cesare pisze:po pierwsze to na boisku gra się w piłkę nożną czy też np. w rugby :)
tu jest hala a "boisko" to parkiet :D

po drugie czy to nasza wina że Wy (czyt. Wisła) nie macie tak szerokiej ławki by załatać w niej dwie "dziury" ? widzę, że swoją porażkę tłumaczycie kontuzjami ale Mistrz Polski powinien mieć na tyle szeroką kadrę aby mieć dodatkowych ludzi na każdej formacji ..
po trzecie wygraliśmy z Wami jak byliście w pełnym składzie i nie chcę tu pisać co będzie w play-offach (ba w/g mnie te rozgrywki są zupełnie niepotrzebne) ale na razie jest 2:0 :) dla kogo ? Gorzowa, który nie zasługuje na finał :D ( I TO JUŻ JEST NASZ SUKCES KTÓREGO NIKT NAM NIE ZABIERZE) :)

Abstrahując już od tego, czy mistrz Polski ma faktycznie na tyle szeroką kadrę i nie wdając się w skalę osłabień, która odcisnęłaby swoje piętno w każdej drużynie, zauważam, że najpierw pouczasz kolegę z Krakowa, że to nie boisko, ale parkiet, a potem sam piszesz o jakichś formacjach. W koszykówce nie ma formacji, tylko pozycje - to taka informacja na przyszłość, bo chyba jeszcze nie do końca przestawiłeś się z piłki nożnej. :lol: :lol: :lol:
Stwierdzenie, że play offy są zupełnie niepotrzebne, wprowadziło mnie w osłupienie. :shock: To jest właśnie specyfika halowych gier zespołowych, że o tytule mistrzowskim (a w wielu przypadkach o utrzymaniu w lidze) decyduje bezpośrednia konfrontacja drużyn. Jest to metoda najsprawiedliwsza na świecie i najbardziej atrakcyjna dla kibiców, chociaż dla wielu drużyn i kibiców właśnie niezwykle okrutna. Rozumiem, że Amerykanie robią bez sensu, że u nich jest play off w NBA czy NHL? Może się w końcu zreflektują i stwierdzą - 82 mecze to wystarczająca ilość, aby przyznać komuś tytuł mistrzowski, po co jeszcze jakieś tam play offy. :lol: :lol: :lol: A na poważnie, to leśne dziadki z PZKosz, zajmujące się niższymi klasami rozgrywkowymi, znalazły się pod ostrzałem krytyki przedstwicieli drużyn i kibiców II ligi męskiego kosza, gdy 3 lata temu zechciało się im zlikwidować play off w tejże lidze. Na szczęście rok temu wrócili po rozum do głowy i przywrócili tą fazę, chociaż tylko w okrojonej formie (najlepsze cztery i do dwóch zwycięstw). Rozumiem, że Tobie jest bardzo bliski poziom rozumowania takich leśnych dziadków. :lol: :lol: :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

feri
Młodzik

Postautor: feri » 07 grudnia 2008, 14:51

Po pierwsze AZS zagrał kolejny bardzo słaby mecz wczoraj, az do... połowy 3 kwarty. Niedługo po przerwie, gdy padła decyzja o agresywnej gorzowskiej koszykówce na całym boisku - biała gwiazda Wisełki zgasła w 0,5 sekundy. Wisła była osłabiona brakiem kilku zawodniczek, ale AZS grał przez 70% meczu z 1,5 zawodnika w składzie: Zohnova + czasami Taylor... Jezeli w takim meczu nadrabiamy 11 pkt straty i wygrywamy 5 pkt już bez emocji w końcówce, to z kim my mamy teraz przegrac... Katerina Zohnova trafiała wszystko - przez caly mecz tylko jedno pudło, po ktorym... sama zebrala pilke... Nie mam więcej pytan :)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2008, 15:01

feri pisze:Po pierwsze AZS zagrał kolejny bardzo słaby mecz wczoraj, az do... połowy 3 kwarty. Niedługo po przerwie, gdy padła decyzja o agresywnej gorzowskiej koszykówce na całym boisku - biała gwiazda Wisełki zgasła w 0,5 sekundy. Wisła była osłabiona brakiem kilku zawodniczek, ale AZS grał przez 70% meczu z 1,5 zawodnika w składzie: Zohnova + czasami Taylor... Jezeli w takim meczu nadrabiamy 11 pkt straty i wygrywamy 5 pkt już bez emocji w końcówce, to z kim my mamy teraz przegrac... Katerina Zohnova trafiała wszystko - przez caly mecz tylko jedno pudło, po ktorym... sama zebrala pilke... Nie mam więcej pytan :)

Fernandez nie miała z gry ani jednego pudła i co z tego?

A o porażki sie nie martw, przyjdzie jeszcze na nie czas ;-)

ps. to pierwsza wygrana Gorzowa po 3 porażkach z rzędu (licząc tez puchar..) do tego z tak osłabioną Wisła i taka euforia :O Przebijacie Cracovie :wink:

PS. Sufler mowi ze Fernandez ma imię - Marta ;p
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 grudnia 2008, 16:29

paulo2907 pisze:
cesare pisze:po pierwsze to na boisku gra się w piłkę nożną czy też np. w rugby :)
tu jest hala a "boisko" to parkiet :D

po drugie czy to nasza wina że Wy (czyt. Wisła) nie macie tak szerokiej ławki by załatać w niej dwie "dziury" ? widzę, że swoją porażkę tłumaczycie kontuzjami ale Mistrz Polski powinien mieć na tyle szeroką kadrę aby mieć dodatkowych ludzi na każdej formacji ..
po trzecie wygraliśmy z Wami jak byliście w pełnym składzie i nie chcę tu pisać co będzie w play-offach (ba w/g mnie te rozgrywki są zupełnie niepotrzebne) ale na razie jest 2:0 :) dla kogo ? Gorzowa, który nie zasługuje na finał :D ( I TO JUŻ JEST NASZ SUKCES KTÓREGO NIKT NAM NIE ZABIERZE) :)

Abstrahując już od tego, czy mistrz Polski ma faktycznie na tyle szeroką kadrę i nie wdając się w skalę osłabień, która odcisnęłaby swoje piętno w każdej drużynie, zauważam, że najpierw pouczasz kolegę z Krakowa, że to nie boisko, ale parkiet, a potem sam piszesz o jakichś formacjach. W koszykówce nie ma formacji, tylko pozycje - to taka informacja na przyszłość, bo chyba jeszcze nie do końca przestawiłeś się z piłki nożnej. :lol: :lol: :lol:
Stwierdzenie, że play offy są zupełnie niepotrzebne, wprowadziło mnie w osłupienie. :shock: To jest właśnie specyfika halowych gier zespołowych, że o tytule mistrzowskim (a w wielu przypadkach o utrzymaniu w lidze) decyduje bezpośrednia konfrontacja drużyn. Jest to metoda najsprawiedliwsza na świecie i najbardziej atrakcyjna dla kibiców, chociaż dla wielu drużyn i kibiców właśnie niezwykle okrutna. Rozumiem, że Amerykanie robią bez sensu, że u nich jest play off w NBA czy NHL? Może się w końcu zreflektują i stwierdzą - 82 mecze to wystarczająca ilość, aby przyznać komuś tytuł mistrzowski, po co jeszcze jakieś tam play offy. :lol: :lol: :lol: A na poważnie, to leśne dziadki z PZKosz, zajmujące się niższymi klasami rozgrywkowymi, znalazły się pod ostrzałem krytyki przedstwicieli drużyn i kibiców II ligi męskiego kosza, gdy 3 lata temu zechciało się im zlikwidować play off w tejże lidze. Na szczęście rok temu wrócili po rozum do głowy i przywrócili tą fazę, chociaż tylko w okrojonej formie (najlepsze cztery i do dwóch zwycięstw). Rozumiem, że Tobie jest bardzo bliski poziom rozumowania takich leśnych dziadków. :lol: :lol: :lol:

No to teraz faktycznie
wprowadziles mnie w oslupienie

W Polskiej lidze to naprawde najsprawiedliwsza metada...mozna tak powiem za przeproszeniem h..a grac caly sezon... byle by sie do "8"-ki zalapac... rzucic duza kasa na play-offy na zakontrakowanie gwiazd z zza oceanu i final ma sie jak w banku ;)
Wiec po jaka cholere rozgrywac te 24 spotkanie w sezonie zasadniczym ??

(AHA zapomnialbym... do twojego porownania z liga NBA... tam nikt nie kontraktuje zawodnikow na PO;) jak dalej nie widzisz roznicy ... to dalsza rozmowa nie ma sensu.)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2008, 16:38

Fakt. za oceanem tranfsery wyglądają nieco lepiej ..... u nas ...hmmm
no raczej jako kibice powinniśmy unikać tego tematu ,ale w polsce kasa w koszu załatwia prawie wszystko ...moim zdaniem nie powinno być możliwości kontraktowania zawodkików/zawodniczek przed play-offami na play-offy okienkopowinno się zamknąć przed rewanżami i pozinien być bezwzględny zakaz kontraktowania zadwodniczek na określoną liczbę meczy .... no cóż mamy co mamy i trzeba sobie radzić :P

PiwoMojePaliwo
Nowy na forum

Postautor: PiwoMojePaliwo » 07 grudnia 2008, 18:34

Marco pisze:
Endrju pisze:Jak raz na 50lat Was wyprzedzilismy ... to chyba naprawde warto na taki jubileusz swietowac :D

małe sprostowanie:
wyprzedzacie, nie wyprzedziliście ;)

prawie to samo....

W tym sezonie, to Wy nas wyprzedziliście tylko raz a nie MY was...taka mała różnica :)
Otrzymałem dziś piękny dar,
Nowy dzień do życia mego się wdarł,
Ty także doceń to obficie,
I życie swe kochaj...ponad życie!

(Pamiętny kibic z Polkowic to ja:P)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2008, 19:21

Co do kontraktowania zawodniczek na PO (a konkretnie do końca stycznia), to przepis ten jest przynajmniej sprawiedliwy - każdy może z tego skorzystać.. mnie się inny przepis nie podoba.. ten o dowolnej liczbie zawodniczek spoza europy w lidze. Preferuje to te zespoły które nie grają w pucharach, lub które traktują je po macoszemu.. dużo łatwiej znaleźć przyzwoita amerykankę niż europejkę o zbliżonym do niej poziomie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 grudnia 2008, 19:38

taa a kase na transfery to kazdy z kieszeni na ten sprawiedliwy przepis wyczaruje chyba .... nie off-topujmy już :P

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 grudnia 2008, 19:47

Wiślak PB pisze:
Endrju pisze:Rozumiem ze rowniez tymi 3 zwyciestwami nad Wisla i Lotosem Gorzow nie zasłuzyl na 1 miejsce w tabeli po sezonie zasadniczym ??

Jeżeli mogę. : Na finał Endrju , na finał :D Na 1 miejsce po zasadniczym jak najbardziej (pod warunkiem wygrywania wszystkiego do końca)

1. Wytlumacz mi prosze... czym zespol z Gorzowa nie zasluguje na Final.
-Wygranym meczem z Lotosem u siebie?? Moze był słabszy??
-Wygranym meczem z Wisla na wyjezdzie ?? Moze był słabaszy??(Wisła z Skerovic, Fernandez, Canty, Holdsclaw, Maksymovic , Kobryn , Wielebnowska, Gburczyk(ktora zagrala mecz sezonu :lol: )
-Wygranym meczem u siebie z Wisla ?? Moze bylismy slabsi ??
-A moze tym "POGROMEM" 11-punktowym w Gdyni... gdzie na 5 minut do konca wynik byl na styku ??
-9 zwyciestwami z innymi zespolami w lidze.. m.in. w Rybniku z Perkins itd.
POWIEDZ MI PROSZE CZYM NIE ZASŁUGUJEMY ??
Tym ze budzety wyzej wymienionych zespolow sa o wiele wieksze??
Moze tym ze to my za niewielkie pieniadze potrafilismy stworzyc naprawde solidny zespol ??
- Moze tym ze ciazka praca wykorzystujemy swój potencjal??
Wiślak PB pisze:Ale jak już by tak dokładnie rozpatrywać kto (na chwilę obecną ) najbardziej zasługuje na 1 miejsce , to jest to Lotos , co z resztą pokazuje tabela :wink

2. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dla porównania...

Lotos porażka u siebie z Jelenia Góra +zw. z Wisła...

AZS porażka na wyjezdzie z CCC (2pkt) + 2 zw. z Wisła..

Wiec prosze nie zartuj sobie ;).

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2008, 19:49

Bez przesady Endrju.. z wami Lotos jest na "plus", nas ograł dużo łatwiej niż Wy, ma za sobą już wygrane w Polkowicach i Toruniu.. różnica koszy tez zdecydowanie na jego korzyść. Lider jak najbardziej zasłużony.

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 07 grudnia 2008, 19:57

pomarzyć Gorzowiakom nikt nie powinien zakazywać....

Ale równać się z Lotosem i Wisła chyba nie wypada...

Final będzie taki sam jak zawsze

a gorzowowi pozostaje walka i brązowy medal...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”