ENERGA-KATARZYNKI Toruń
Moderator: Moderatorzy
- tankista
- Żak
- Kontaktowanie:
Jest gites !! Dzieki!!matrix pisze:czego się nie robi dla prawdziwych kibiców...
http://www.energa-katarzynki.pl/?page=hala
http://www.energa-katarzynki.pl/?page=hala#mapa
Różne rozgrywki pucharowe w Naszym kraju są traktowane niczym poligon doświadczalny i dają szanse występów sportowcom,którzy rozgrywki ligowe śledzą z ławki,albo grają naprawdę niewiele. Nie inaczej było wczoraj na parkiecie toruńskiego Spożywczaka...W zespole Energi z dobrej strony pokazały się przede wszystkim Marta Żyłczyńska i Natalia Waligórska,a w drużynie Piotra Naydera Ramona Casimiro,która jesli pogra trochę "głową" może być znaczącą postacią w żeńskiej koszykówce...
PS. Jedno zasadnicze pytanie. Komu ten puchar jest potrzebny? przecież jeśli ma się pograć to można umówić się na sparing..
PS. Jedno zasadnicze pytanie. Komu ten puchar jest potrzebny? przecież jeśli ma się pograć to można umówić się na sparing..
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
dzisiaj kolejny wazny i ciekawy mecz, ale i rywal nie byle jaki, bo wkońcu zespół z Gdyni to aktualny wicemistrz naszego kraju, drużyna regularnie grająca w Eurolidze i jedyny zespół z którym dotychczas nie udaló nam sie wygrać w ekstraklasie.Pokonać takiego przeciwnika to nie lada wyzwanie, ale mam nadzieje, Że nasze dziewczyny będą walczyć do samego konca, a hala bęedzie pekać w szwach.
rodgers-kibic z torunia pisze:dzisiaj kolejny wazny i ciekawy mecz, ale i rywal nie byle jaki, bo wkońcu zespół z Gdyni to aktualny wicemistrz naszego kraju, drużyna regularnie grająca w Eurolidze i jedyny zespół z którym dotychczas nie udaló nam sie wygrać w ekstraklasie.Pokonać takiego przeciwnika to nie lada wyzwanie, ale mam nadzieje, Że nasze dziewczyny będą walczyć do samego konca, a hala bęedzie pekać w szwach.
No i tak było rzeczywiscie......Dziewczyny walczyły do samego końca,a hala pękała w szwach...
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
-
koszykarz
-
koszykarz
Wywiad :: Ewelina Gala: Jesteśmy coraz silniejsze
- Do każdego meczu podchodzimy optymistycznie i zawsze chcemy go wygrać, czy jest to Lotos Wisła czy Gorzów - przyznaje Ewelina Gala, zawodniczka Energi Toruń.
Paweł Szatkowski: Wróciłaś do składu Energi i sprawiliście od razu miłą niespodziankę. Liczyłyście po cichu na dwa punkty w meczu z KSSSE AZS PWSZ?
- Ewelina Gala: - Oczywiście , że tak. Do każdego meczu podchodzimy optymistycznie i zawsze chcemy go wygrać, czy jest to Lotos Wisła czy Gorzów. Najważniejsze jest to , że jesteśmy coraz silniejsze jako drużyna i myślę, że już nie tylko my tak uważamy.
Co było kluczem do wygranej?
- Przede wszystkim agresywna obrona, a także szybka gra w ataku. Było widać także grę zespołową.
Przeniosłaś się na ekstraklasowe parkiety, pierwsza runda zmagań już za Tobą. Czy jesteś zadowolona ze swojej postawy?
- Napewno mogło być lepiej. W kilku ważnych meczach nie zagrałam, niestety nie mając na to wpływu, ale pozostawie to bez zbednego komentarza.
Zadomowiłaś się już w Toruniu po przenosinach z Pabianic?
- Jak najbardziej! Otaczaja mnie sami dobrzy i serdeczni ludzie, z każdej strony mogę na kogoś liczyć. Toruń jako miasto jest już w sobie ciepłe.
Jak Ewelina Gala spędzi święta?
Napewno miło. Wrócilam na święta do domu w Łodzi. Tutaj z najbliższymi spędzę święta.
Czego mogę życzyć Tobie i drużynie z okazji zbliżających się świąt i Nowego Roku?
- Hmm… Zero kontuzji, samych zwycięstw i medalu (śmiech). Na początek nam wystarczy (śmiech).
Wobec tego życzę, aby to wszystko się spełniło. Dziękuję za rozmowę.
Rozmawiał PAWEŁ SZATKOWSKI
- Do każdego meczu podchodzimy optymistycznie i zawsze chcemy go wygrać, czy jest to Lotos Wisła czy Gorzów - przyznaje Ewelina Gala, zawodniczka Energi Toruń.
Paweł Szatkowski: Wróciłaś do składu Energi i sprawiliście od razu miłą niespodziankę. Liczyłyście po cichu na dwa punkty w meczu z KSSSE AZS PWSZ?
- Ewelina Gala: - Oczywiście , że tak. Do każdego meczu podchodzimy optymistycznie i zawsze chcemy go wygrać, czy jest to Lotos Wisła czy Gorzów. Najważniejsze jest to , że jesteśmy coraz silniejsze jako drużyna i myślę, że już nie tylko my tak uważamy.
Co było kluczem do wygranej?
- Przede wszystkim agresywna obrona, a także szybka gra w ataku. Było widać także grę zespołową.
Przeniosłaś się na ekstraklasowe parkiety, pierwsza runda zmagań już za Tobą. Czy jesteś zadowolona ze swojej postawy?
- Napewno mogło być lepiej. W kilku ważnych meczach nie zagrałam, niestety nie mając na to wpływu, ale pozostawie to bez zbednego komentarza.
Zadomowiłaś się już w Toruniu po przenosinach z Pabianic?
- Jak najbardziej! Otaczaja mnie sami dobrzy i serdeczni ludzie, z każdej strony mogę na kogoś liczyć. Toruń jako miasto jest już w sobie ciepłe.
Jak Ewelina Gala spędzi święta?
Napewno miło. Wrócilam na święta do domu w Łodzi. Tutaj z najbliższymi spędzę święta.
Czego mogę życzyć Tobie i drużynie z okazji zbliżających się świąt i Nowego Roku?
- Hmm… Zero kontuzji, samych zwycięstw i medalu (śmiech). Na początek nam wystarczy (śmiech).
Wobec tego życzę, aby to wszystko się spełniło. Dziękuję za rozmowę.
Rozmawiał PAWEŁ SZATKOWSKI
rzymi pisze:Czy chcesz powiedzieć, że to nasz prezes wszystko wcześniej starannie przygotował? Tzn że nałożył (bo wg Was to on) taką karę na Ewelinę, żeby wróciła na mecz z Gorzowem i pomogła w wygranej a co za tym idzie Lotos został samodzielnym liderem?
wybacz,ale to Ty powiedziałeś....
tak na poważnie to ta cała farsa z grą Eweliny może wyprowadzić z równowagi nawet najcierpliwszego kibica,ale miejmy nadzieję,że najgorsze już za Nami...
matrix pisze:a swoją drogą czy to dziwny zbieg okoliczności,że Ewelina została odwieszona akurat na mecz z Gorzowem? Wybaczcie,ale podtekst sam się nasuwa i to nie jest już śmieszne...
Ale to Tobie się nasuwa ten podtekst, a ja Cię po prostu rozgryzłem
A ja mam nadzieję, że nie tylko najgorsze ale cała ta sprawa jest już za nami.

Wróć do „Energa Katarzynki Toruń”