Euroliga - 9 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 grudnia 2008, 20:35

Gratulacje dla Lotosu i Wisly :)
Czarny scenariusz hella raczej sie nie sprawdzi :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 10 grudnia 2008, 20:36

hellraiser pisze:
Słabość francuskiej myśli szkoleniowej jest zatrważająca. :? :? :shock:

Tak bym tego nie ujął - z pustego i salomon nie naleje.Kiepskie budzety nie pozwalają nawet na zakontraktowanie w miarę przyzwoitego zaciągu zagranicznego. Sklady wspomnianych trzech druzyn są wyjątkowo kiepskie, zwłaszcza dawnego USVO i czarów-marów się tutaj nie zrobi. Ja chętnie bym ujrzał kogoś z czworki : Vincent, Buffard, Coudray czy stary pryk Jardel w naszych zespolach eksportowych. Moze być jeszcze Silvert czy jak tam mu jest, ktory obecnie trenuje kadre Rumunii ( chyba za zadne pieniadze nie zdecydowalbym się poprowadzic tego zespołu)

PS 1 - no dobra moze tak za 20 tys zlotych plus mieszkanko wynajete w Bukareszcie, plus sluzbowy samochod z talonem na paliwo bym się zdecydowal :wink:

No dobra wracając w kazdym razie do sprawy - francuskich trenerow bym mimo wszystko brał do nas hurtem - chociazby w celu zmienienia bardzo czesto kretyńskiej mentalnosci naszych koszykarek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 10 grudnia 2008, 21:16

graty dla Wisły i Lotosu :D :D
no no no jak tak dalej dojdzie to może w Gdyni po dojściu Catch - moze będzie cos więcej w Euro... niż tylko wyjście z grupy :wink:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 grudnia 2008, 21:24

koszykarz pisze:graty dla Wisły i Lotosu :D :D
no no no jak tak dalej dojdzie to może w Gdyni po dojściu Catch - moze będzie cos więcej w Euro... niż tylko wyjście z grupy :wink:

Pod warunkiem ze nie przegraja w Pradze więcej niż wygrały u siebie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 11 grudnia 2008, 07:44

Greebo pisze:
koszykarz pisze:graty dla Wisły i Lotosu :D :D

Pod warunkiem ze nie przegraja w Pradze więcej niż wygrały u siebie.

jest szansa, że nie przegra :wink:

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 11 grudnia 2008, 18:23

Greebo pisze:Brawa dla zwycięskiej piątki W tym momencie jeszcze jednak dalej nie wiadomo które miejsce zajmiemy, możemy być i pierwsi, i 4-ci (jeśli dziś wygra Salamanka lub Orenburg to ta ostatnia możliwość zniknie - możłiwosci rozpisze po wieczornych meczach)

W grupie B wiadomo, że pierwsza będzie Wenecja.. i tyle. W PO wystąpią tez CSKA, Brno i Sopron, i tak:

a) Brno przegrywa u siebie z Sopronem (wynik CSKA wtedy nie ważny) 2-Sopron, 3-CSKA, 4-Brno
b) Brno wygrywa z Sopronem mniej niż 14-toma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Sopron, 4 Brno
c) Brno wygrywa z Sopronem więcej niż 14-toma ale mniej niż 29-cioma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Brno, 4 Sopron
d) Brno wygrywa z Sopronem więcej niż 29-cioma, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 Brno, 3 CSKA, 4 Sopron
e) Brno wygrywa z Sopronem wiecej niz 3-ma punktami, CSKA przegrywa z Wenecją: 2 Brno, 3 Sopron, 4 CSKA
f) Brno wygrywa z Sopronem mniej niz 3-ma punktami, CSKA przegrywa z Wenecją: 2 Sorpon, 3 Brno, 4 CSKA

Tak sobie jeszcze zauważyłem, nie wiem czy ktoś o tym pisał (nie znalazłem nigdzie), a wydaje mi się że to nie jest bez znaczenia:

CSKA gra z Venezią 16.12 g. 20:30
Brno z Sopronem 17.12 g. 18:00
Wisła z Salamancą 17.12 g. 20:30

nie wiem o ile jest przesunięty czas w Hiszpanii ;), ale przed, albo może w trakcie meczu dziewczyny powinny poznać interesujące Wisłę wyniki...
Może to nie po sportowemu, ale wydaje mi się, że to też należy rozważyć. Jeśli się mylę z tymi czasami to sorry, nigdy nie lubiłem geografii ;)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 grudnia 2008, 18:45

Greebo pisze:Brawa dla zwycięskiej piątki W tym momencie jeszcze jednak dalej nie wiadomo które miejsce zajmiemy, możemy być i pierwsi, i 4-ci (jeśli dziś wygra Salamanka lub Orenburg to ta ostatnia możliwość zniknie - możłiwosci rozpisze po wieczornych meczach)

W grupie B wiadomo, że pierwsza będzie Wenecja.. i tyle. W PO wystąpią tez CSKA, Brno i Sopron, i tak:

a) Brno przegrywa u siebie z Sopronem (wynik CSKA wtedy nie ważny) 2-Sopron, 3-CSKA, 4-Brno
b) Brno wygrywa z Sopronem mniej niż 14-toma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Sopron, 4 Brno
c) Brno wygrywa z Sopronem więcej niż 14-toma ale mniej niż 29-cioma punktami, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 CSKA, 3 Brno, 4 Sopron
d) Brno wygrywa z Sopronem więcej niż 29-cioma, CSKA wygrywa z Wenecja: 2 Brno, 3 CSKA, 4 Sopron
e) Brno wygrywa z Sopronem wiecej niz 3-ma punktami, CSKA przegrywa z Wenecją: 2 Brno, 3 Sopron, 4 CSKA
f) Brno wygrywa z Sopronem mniej niz 3-ma punktami, CSKA przegrywa z Wenecją: 2 Sorpon, 3 Brno, 4 CSKA

tak sobie myślę : Greebo uważam że spokojnie mógłbys kandydować na asystenta trenera Wisly i na pewno pod wzgledem taktycznym mógłbys zaoferować więcej pomysłów niz ,,trener'' Raczyński (który zapewne gdzieś by się już pogubił w tych kalkulacjach :lol: :lol: :lol: )

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 grudnia 2008, 19:47

W ostatnim spotkaniu 9 kolejki Pecs wygrał z Orenburgiem 88-70 i tym samym zapewnił sobie PO. O tym kto zajmie konkretną pozycje zadecydują przyszłotygodniowe mecze: Bourges-Pecs i Salamanka-Wisła. I tak:

a) Bourges i Salamanka wygrywaja: 1.Bourges 2. Salamanka 3. Wisła 4. Pecs
b) Bourges i Wisła wygrywaja: 1. Bourges 2. Wisła 3. Salamanka 4.Pecs
c) Pecs i Wisła wygrywają: 1 Wisła (:D) 2. Pecs 3. Salamanka 4. Bourges (:O)
d) Salamanka ogrywa Wisłę, a Pecs wygrywa w Bourges. 1 miejsce dla Hiszpanek, o pozostałych miejscach decydują kosze w bezpośrednich meczach miedzy tymi zespołami. Wisła ma bilans -21 wiec na 99.99% byłaby czwarta, 3-cia tylko wówczas gdyby Pecs wygrał więcej niż 48 punktami!. Pecs do wyprzedzenia Bourges w takim układzie potrzebuje wygranej 17-toma punktami.

W grupie B sytuacje się jeszcze bardziej skomplikowała przez zwycięstwo Lille w Wenecji. W takiej sytuacji istnieje możliwość że CSKA pożegna sie z euroligą już za tydzień, ale muszą zostać spełnione 3 warunki: CSKA musi przegrać z Wenecja (u siebie), Brno musi ograć Sopron, a Lille wygrać w Rydze.

Co do wpisu BlackJurego - owszem, grając swój mecz powinniśmy już znać wyniki w grupie B, a na dodatek mecz Bourges-Pecs zaczyna sie pol godziny przed naszym spotkaniem, ale jak dla mnie naprawdę cięzko obecnie wytypować co się bardziej opłaca.. wpaść na Wenecję lub Sorpon nie mając przewagi parkietu, czy np grać Z CSKA lub Brnem taki atut posiadając..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 11 grudnia 2008, 20:36

Greebo ale Lille ma dwie porażki z CSKA, więc nawet jak zaistnieje sytuacja opisana przez Ciebie to i tak Francuzki nie mają już szans.
Natomiast według mnie szanse ma Ryga.
Jeśli CSKA przegra z Venezią, a Ryga wygra z Lille to będą miały po 14 punktów. Pierwszy mecz CSKA wygrało coś 40, ale drugi przegrało walkowerem. I tu z tego co się orientuję zachodzi sytuacja, kiedy walkower decyduje o odpadnięciu CSKA. Wyjaśniam dlaczego: w pierwszym meczu CSKA zdobyło 2 punkty, Ryga 1 - natomiast w drugim CSKA 0 punktów z powodu walkowera, a Ryga 2. W bezpośredniej rywalizacji jest zatem 3:2 dla Rygi i to ta drużyna zajmuje 4 miejsce.
Podobna sytuacja zachodzi przy wygranej Rygi i porażkach CSKA z Venezią oraz Brna z Sopronem. Wtedy też najgorsze w małej tabelce dla 3 drużyn jest CSKA, które ma 0 punktów za wspomniany walkower. Dokładnie wygląda to tak:
-Ryga: wygrana i porażka z Brnem - 3 punkty, porażka i wygrana walkowerem z CSKA - 3 punkty, razem 6 punktów
-Brno: 3 punkty z Rygą i 3 punkty z Brnem, razem 6 punktów
-CSKA: 3 punkty z Brnem i tylko 2 Rygą, razem 5 punktów
Dlatego CSKA jest wtedy najgorsze w małej tabelce i zajmuje 5 miejsce.
Oczywiście to tylko hipotetyczne wyliczenia i CSKA pewnie wygra z Venezią...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 grudnia 2008, 20:40

Fakt.. ubzdurałem sobie że to Lille dostało walkowera z CSKA a nie Ryga.

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 11 grudnia 2008, 21:02

Moim zdaniem trzeba wygrać z Salamancą na boisku bez kalkulowania!
To jest sport trzeba grać jak w każdym innym meczu o zwycięstwo!
Burges na pewno wygra z Pecsem więc możemy zająć 2 lub 3 miejsce...ja wybieram 2 i atut parkietu!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 12 grudnia 2008, 14:58

Tak a propo Peczu- wczoraj Ivanji miała 14 asyst :shock: :shock:

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 12 grudnia 2008, 18:38

I kolejne pudła z dystansu. 14 asyst jednak oczywiście robi wrażenie. Zresztą pomimo cienkiego występu w Krakowie, kilka zagrań, ich siła, precyzja, były niesamowite.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”