Cicha hala w Toruniu ???

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Adolfini
Amator

Cicha hala w Toruniu ???

Postautor: Adolfini » 29 grudnia 2008, 13:51

Jaka jest toruńska publiczność na meczach koszykarek w ekstraklasie? Trener zespołu Energi: - W hali jest cicho. - Fani rywalek zagłuszają naszą salę - mówi koszykarka zespołu.

Szanuję fanów i cieszę się, że licznie chodzą na nasze mecze. Brakuje mi za to klubu kibica z prawdziwego zdarzenia. Tak, by przez cały mecz bez względu na wynik nas wspierał i dopingował. Uwierzcie: to pomaga zawodniczkom, wyzwala w nich dodatkową energię. Poza tym, gdy drużyna ma kryzys, w hali jest cicho. A przecież nie o to chodzi. Dzięki dopingowi łatwiej grać skuteczniej, bardziej ambitnie. Mogę tylko zazdrościć wielu klubom, że mają tak wiernych fanów. Wierzę, że u nas będzie podobnie, ale potrzeba jeszcze czasu.

Maciej Krystek

prezes klubu

Kibice? Fajnie, że są. Na ostatnich meczach hala jest wypełniona w komplecie. Jak tak dalej pójdzie, dla wielu zabraknie miejsca. Przydałaby się dla nich hala - już typowa dla takich spotkań. Jeśli chodzi o doping, potrzebni są liderzy, którzy "pociągną" resztę. Takich ludzi na razie nie ma. Jeśli się pojawią, będę szczęśliwy. Mogą do mnie przyjść, porozmawiać. Bardzo chętnie im pomogę. Jednak do żywiołowego dopingu nam jeszcze daleko. Jeszcze sporo czasu upłynie zanim będzie w Toruniu głośno w trakcie całego meczu.

Patrycja Bajerska

koszykarka drużyny

Doping na naszych meczach jest bardzo słaby. W wielu miastach fani są jak szósta zawodniczka na parkiecie. U nas niestety tego powiedzieć nie można. Potrzebujemy wsparcia kibiców. Wtedy wyzwala się w nas jeszcze większa wola walki. Dajemy z siebie nie 100, ale przynajmniej 120 procent. Co prawda, jest grupka ludzi, którzy starają się dopingować, mają bęben i trąbki. Jednak to wciąż za mało. Ostatnio z Gdyni przyjechało kilkunastu kibiców, którzy zakrzyczeli całą naszą salę. Oby następny mecz z Gorzowem nie wyglądał tak samo.

Źródło: Gazeta Wyborcza Toruń

zrodlo: http://miasta.gazeta.pl/torun/1,40584,6049065.html

no chlopaki zacznijcie dzialac :) wcale nei potrzeba duzego klubu kibica wystarczy tylko taki ktory zacheci cala hale do dopingu. Bo jak juz Lotos was zaglusza i to na wyjezdzie to cos nei tak.

Spojrzcie na pare osob z Azs poznania nie wiem ostatnio bylo ich z 10 ? moze mniej ale dawali rade na wyjezdzie :) polegli na koncu gdy cala hala wlaczyla 6 bieg.
Rowneiz Gorzow Polkowice Leszno dają rade a są to miejscowosci mniejsze od Torunia chyba ? Tutaj was kilku jest , wyjdzcie z inicjatywa idzcie do prezesa zrobcie jakis nabor :) prezes jak mu zalezy to pomoze.
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 29 grudnia 2008, 14:25

no to pojechali :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 grudnia 2008, 14:43

Dziwna sytuacja bo "Kilku Krzykaczy z Torunia" moznaby było znaleźć tutaj na forum :lol: :lol: :lol:...

A tak na powaznie...
Na pewno jakis zalążek jest w Toruniu co było widać w ostatniej kolejce w meczu AZS-em. Jednak kilka uwag...

1.Dziwne jest ze nawet przy rzutach osobistych publicznosc nie wlacza sie do klaskania... tutaj nie tylko jest wina Klubu Kibica ktory nabija rytm... jednak moglby pomoc, zachecic ludzi do klaskania poczatkowo spiker... a gdy juz by sie przyzwyczaili nie bylo by z tym problemow.

2. Bardzo wkurzającje jest jak podczas kazdej przerwy... kazdej pilki wyrzucanej z boku ktos włącza na 3-4 sekundy muzyke. Bardzo to przeszkadza (zaglusza) kibicow dopingujacych swoja druzynę.

Wiadomo ze z dnia na dzien nie stworzy sie jakiejs super atmosfery na hali jednak, macie do tego bardzo duze podstawy. Prezes klubu wyciaga do was reke, wiec czemu nie skorzystac.

W poprzednim sezonie jak zawitalismy w Toruniu stworzyliscie fajny doping... dlaczego nie poszlo to do przodu ? :?

PS (trabki zostawcie na zuzel... bo na hali robicie bardziej antydoping..))

Pzdr
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 grudnia 2008, 15:02

To prawda. Nas w Toruniu było mniej niż dziesięć osób i zagłuszyliśmy ich salę.

Grupka kibiców Energi zaopatrzona w bęben próbowała zagrzewać swoją drużynę do walki... ale niezbyt im to szło.. Jednak to może być jakiś zalążek dopingu w Toruniu, gdyż jak pokazał dzisiejszy mecz na pewno dostaną wsparcie w śpiewaniu z drugiego końca sali.

To napisałem po meczu Energi z Lotosem, teraz Endrju stwierdził tak samo. Więc zmobilizujcie się bardziej i będzie ładnie.
Podpisuję się również pod uwagami, które wymienił Endrju. Najgorsza jest ta muzyka, która leci już w czasie akcji.
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2008, 18:12 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

walczacy z wiatrakami
Żak

Re: Cicha hala w Toruniu ???

Postautor: walczacy z wiatrakami » 29 grudnia 2008, 17:48

Adolfini pisze: Bo jak juz Lotos was zaglusza i to na wyjezdzie to cos nei tak.

jak mam to rozumieć? :evil:

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 29 grudnia 2008, 17:54

walczacy z wiatrakami pisze:

Niee badz smieszny :lol: kazdy w Polsce wie ze nie jestescie najelepszymi kibicami PLKK i nie macie zbytnio ekipy wyjazdowe, a szkoda. Pzd :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 29 grudnia 2008, 18:08

wlodi9 pisze:

Niee badz smieszny :lol: kazdy w Polsce wie ze nie jestescie najelepszymi kibicami PLKK i nie macie zbytnio ekipy wyjazdowe, a szkoda. Pzd :wink:

o lol
a według Ciebie to który klub ma najlepszych kibiców? i który ma ekipę wyjazdową?

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 29 grudnia 2008, 18:24

walczacy z wiatrakami pisze:a według Ciebie to który klub ma najlepszych kibiców? i który ma ekipę wyjazdową?

z tego co wiem to kibice z Gorzowa byli chyba na wszystkich wyjazdach w tym sezonie. Choć mogę się mylić... Endrju wie chyba lepiej bo jako jeden z niewielu chyba zaliczył wszystkie hale w tym sezonie :wink:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 grudnia 2008, 18:29

ochrona pisze:
walczacy z wiatrakami pisze:a według Ciebie to który klub ma najlepszych kibiców? i który ma ekipę wyjazdową?

z tego co wiem to kibice z Gorzowa byli chyba na wszystkich wyjazdach w tym sezonie. Choć mogę się mylić... Endrju wie chyba lepiej bo jako jeden z niewielu chyba zaliczył wszystkie hale w tym sezonie :wink:

Nie bylismy w Rybniku ze wzgledow technicznych :P... ale zrekompensowalismy sobie wypadem na Słowacje do Ruzomberoku ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 29 grudnia 2008, 18:32

ochrona pisze:

czyli co juz sa najlepsi?

a ja poczekam tak powiedzmy ze trzy sezony, jeżeli para z nich nie zejdzie nawet jak Gorzów zacznie cieniować napisze, że są najlepsi :twisted: Na razie widze potencjał :wink:

ps.s pamietam moje wizyty w Gorzowie pare lat temu i.... było u nich tak jak teraz jest w Toruniu :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 grudnia 2008, 18:44

ochrona pisze:

Nikt nie napisal ze kibice z Gorzowa sa najlepsi... tylko odpowiedzial ci na zadane pytanie.

Z drugiej strony pojechales troche złosliwościa pisząc...

a ja poczekam tak powiedzmy ze trzy sezony, jeżeli para z nich nie zejdzie nawet jak Gorzów zacznie cieniować napisze, że są najlepsi :twisted: Na razie widze potencjał :wink:

Dziwne ze bez cieniowania w Lotosie nie wykorzystuja potencjalu (oczywiscie tego wyjazdowego :D), bo na wlasnym parkiecie maja wedlug mnie dobry doping nawet bardzo podobny do tego w Gorzowie ;)
A doping w Gorzowie zaczał sie zanim weszlismy do 4-ki... a przegrywalismy z Brzegiem na wlasnym parkiecie ;)

ps.s pamietam moje wizyty w Gorzowie pare lat temu i.... było u nich tak jak teraz jest w Toruniu :lol:

Rozumiem ze w Lotosie juz od pierwszego sezonu gdy klub powstał doping szedł pełną parą ?? :lol:

Jedno jest pewne... cieszy mnie osobiscie to, ze coraz wiecej mlodych ludzi zaczyna dolaczac do Klubu Kibica... bo to oni wlasnie za "3 lata" beda decydowali o obliczu KK... kiedy "stara gwardia" odejdzie na "emeryture" :)

matishe
Żak

Postautor: matishe » 29 grudnia 2008, 18:47

Endrju pisze:
Jedno jest pewne... cieszy mnie osobiscie to, ze coraz wiecej mlodych ludzi zaczyna dolaczac do Klubu Kibica... bo to oni wlasnie za "3 lata" beda decydowali o obliczu KK... kiedy "stara gwardia" odejdzie na "emeryture" :)

Mnie również to się podoba.
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 29 grudnia 2008, 19:08

wlodi9 pisze:

o lol
a według Ciebie to który klub ma najlepszych kibiców? i który ma ekipę wyjazdową?

ktory klub ma ekipe wyjazdowa?? kilka jest, Orzeł, AZSy,Lider, Tęcza np.
A najlepszych kibicow nie wiem kto ma, ciezko do ocenienia :wink:

W zeszlym sezonie bylismy (nie koniecznie ja) z Tęczą na kazdym wyjezdzie(rowniez Pucharu Polski), podobnie i w tym!
T Ę C Z A
L E S Z N O

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 29 grudnia 2008, 19:13

Endrju pisze:
ochrona pisze:

Nikt nie napisal ze kibice z Gorzowa sa najlepsi... tylko odpowiedzial ci na zadane pytanie.

zadano dwa pytania. Nie zauważyłem, żeby odpowiedź dotyczyła tylko jednego

Endrju pisze:Z drugiej strony pojechales troche złosliwościa pisząc...

to nie złośliwość tylko sama prawda :twisted:

Endrju pisze:Dziwne ze bez cieniowania w Lotosie nie wykorzystuja potencjalu (oczywiscie tego wyjazdowego :D)]

tez mnie to dziwi :lol:

Endrju pisze: bo na wlasnym parkiecie maja wedlug mnie dobry doping nawet bardzo podobny do tego w Gorzowie ;)

nie schlebiaj sobie koleżko do dobrego dopingu to Wam jeszcze daleko
Polecam pojechać kiedyś na mecz Wisły i Lotosu do Krakowa wtedy zobaczysz prawdziwy fajniutki doping :lol:

Endrju pisze:Jedno jest pewne... cieszy mnie osobiscie to, ze coraz wiecej mlodych ludzi zaczyna dolaczac do Klubu Kibica... bo to oni wlasnie za "3 lata" beda decydowali o obliczu KK... kiedy "stara gwardia" odejdzie na "emeryture" :)

mnie również cieszy bo fajnie jest w halach gdzie coś się dzieje :D I życze Wam wytrwałości i nie przechodzenia na kibicowska emeryture po kilku latach dopingowania.

czy mi sie zdaje czy oni zachowują sie "jakby wszystkie rozumy pozjadali" :roll: pierwszy rok a raczej pół roku wyjazdów i juz się za pouczanie innych zabierają o lol

a wracając do tematu tak sobie myslę, że w Toruniu potrzeba tylko trochę odwagi - chłopaki boją się śmieszności i pewnie wstydzą sie :( jak to przeskoczą bedzie fajnie :) powodzenia

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 29 grudnia 2008, 19:20

A w zeszłym sezonie PTS Lider był na każdym wyjeździe w liczbie około 30.... W tym 3 razy w takiej liczbie w Pabianicach - co chłopaki moga potwierdzić napewno :lol: - z małymi wyjątkami Łódź, Zgierz gdzie tylko kilku nas było....
Jeżeli chodzi o doping na własnych halach wiem tyle co w telewizji widze - mam nadzieje zmieni się to w przyszłym roku gdzie będziemy w upragnionej Ekstraklasie....
U nas nasz sektor iście fanatyczny - co chwila cos się dzieje nie ma przestojów są oprawy, głośne śpiewy itd....
Ale wada jest jedna ogrnomna - druga strona hali to totalny piknik - nawet przy osobistych kilka osób klaszcze tylko...
Jedyny ruch w tym kierunku podjęliśmy na turnieju półfinałowym gdzie faktycznie cała hala potrafiła na stojąco dopingować nasze dziewczyny i nawet angielka na full nieźle wyszła - myśleliśmy że będzie tylko lepiej ale jest lipa niestety....
A teraz zaczyna się dyskusja kto najlepszy kto gdzie był - po co....?
Najważniejsze jest to że znajdują się ludzie z charyzmą i ciągną tzw młyn meczach i szczęście miały te kluby z FGE które takowych mają - innym życze zeby tak się stało.... - nie mówi tu o ŁKS i Wiśle - bo to tradycja klubowa związana z wielkim bratem pilkarskim - ale największy szacunek mam do kibiców Włókniarza - za zeszły rok szczególnie za cih postawe po degradacji i walke z Hartmannem 8)
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Kibice”