CCC : Meblotap 68:76

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Re: Poznań musi wygrać

Postautor: Mytek » 12 lutego 2005, 23:27

MARAS pisze:
chris_osw pisze:Nie możecie im oddać zwycięstwa !!! Wierze w was !!! Wierze w Ole Karpińską bo znam ją osobiście bo grała rok temu w Ostrowie. Wielkopolska musi się trzymac razem i nie możecie przegrać tego meczu !!! Pozdro dla Poznania !!!

Pozdro równiez dla Ostrowa! Pewnie ze wielkopolska koszykówka musi sie trzymac razem! Trzymam jutro za was kciuki i ze pokonacie Odre!
A co do CCC to rzeczywiscie moga byc wkurzeni po kompromitacji z Meblotapem ale my bedziemy walczyc na calego i do upadlego o to 5 miejsce!

A co do Karpika to wporzo jest ! Znasz ja prywatnie??

Wlkp. musi trzymac sie razem!!! Ostrovia musi sie utrzymac w ekstraklasie, nie ma innego wyjscia!!

co do teamtu: gratuluje zwyciestwa Meblotapowi, ktory pokazal nam(pozanniowi) ze polkowice sa do pokonania, nie tylko w piatkowym meczu, ale takze w ewentualnych play-offach. gorzej jesli po dzisiejszym meczu w tym zespole nastapi metamorfoza i polkowiczanki zagraja na 100% swoich mozliwosci....choc z drugiej strony mam nadzieje ze nasz akademiczki dadza z siebie w tym meczu 200% mocy!!!
oczywiscie fajnie byloby gdyby w tym samym czasie Ostrovia pokonala Odrę....tak wiec:
Ostrovia i AZS Poznań: DO BOJU!!!!!
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 12 lutego 2005, 23:36

pietroc pisze:sorki za zasmiecanie watku ale ponownie apeluje do szefow tego forum o wprowadzenie mozliwosci pisania postow TYLKO przez zarejestrowanych, a w takich sytuacjach bezwzgednie banowac.

Pietroc... co za problem w zarejestrowaniu się i pisaniu podobnie bzdurnych wpisów? Pamiętasz pewnie za co została zbanowana na kilka dni pierwsza i jedyna jak dotąd (mam nadzieję, że tak zostanie) osoba zarejestrowana na tym Forum. Forumowicz ten szybko przekonał się, że to nie miejsce na takie wpisy, nauczył się zasad i je zaakceptował. Od początku KKForum nie było cenzury i ograniczeń, a jedynym warunkiem pisania było i jest po prostu przestrzeganie tych kilku minimalnych warunków - nie obrażanie koszykarek i innych Forumowiczów, nie używanie wulgaryzmów i nie zaśmiecanie KKForum. Nalegamy na rejestrowanie się, bo staramy się od dawna tworzyć coraz bardziej zgraną rodzinę, a tylko poznanie się, któremu służyć ma rejestracja, może temu pomóc. Nie oznacza to jednak, że jeśli ktos nie chce należeć do naszej forumowej społeczności i rezygnuje z rejestracji, to nie może pisać... pod warunkiem, jak już mówiłem, że będzie to robił z sensem. Zapewniam, że łamanie zasad kończyć się będzie jednoznacznymi reakcjami - począwszy od zwrócenia uwagi, starań dydaktycznych, by uświadomić danej osobie, że to nie "takie" miejsce, a kończąc na ... mam nadzieję, że naprawdę rzadko metoda taka będzie musiała być wykorzystywana.

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 12 lutego 2005, 23:51

Najlepszym banem firewallem czy inną zaporą jest ignorowanie debili. W necie najlepiej sprawdzają sie zasady z normalnego życia. Jeśli ten czy drugi zauważy że jego wpisy nie za bardzo tu trafiją na podatny grunt, wtedy szybko minie mu entuzjazm. Odpowieni klimat na forum uchroni nas przed zbyt częstym wizytami "kosmitów". :wink:
P.S
A co trzeba sie skasuje :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 13 lutego 2005, 05:37

no i w domku. 5 rano... mam nadzieje ze relacja wyszla jako tako oraz ze bedzie ich wiecej, aaa !! i nie tylko u nas... pozdro for all, my dalej walczymy, broni nie skladamy.... za tydzien Polfa :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

basket
Nowy na forum

thanks

Postautor: basket » 13 lutego 2005, 10:16

Matti dzieki za relacje. To bylo niesamowite przezycie.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 13 lutego 2005, 10:49

Kuba pisze:Nowakowski: "Gratuluję zasłużonego zwycięstwa drużynie Meblotapu. My graliśmy chyba najgorszy mecz w sezonie, bo jeszcze gorszy niż przegrany z Gorzowem. Ja powiedziałem dziewczynom w szatni, że jeśli ktoś sie nie identyfikuje z zespołem na parkiecie, to gramy tak jak gramy. Przykra porażka, przez którą zespół musi ponieść konsekfencje. Tu nie chodzi o porażkę, tylko o styl, którego nie było! Tyle błędów w obronie zrobiliśmy w dzisiejszym emczu, co w dwóch, trzech innych meczach! W naszym zespole chyba była taka świadomość, ze do 40 minuty mamy jeszcze dużo czasu i spokojnie te zawody wygramy. No niestety nie udało się. Jedyne określeniem tego meczu to kompromitacja. O charakterze zespołu świadczą np. zbiórki. Mój zespół miał 27 zbiórek(mając znaczną przewagę wzrostową), a zespół Meblotapu miał 36 zbiórek. 9 piłek więcej zbniera zespół, który jest o głowę niższy!"

Korsak: "Mecz, który się odbył nie spełnił oczekiwań zarządu, jak i moich. Na gorąco chciałbym podjąc decyzję o ukaraniu drużyny. Bezwzględnie o ukaraniu. Nie pozwole sobie na to, aby zespół który zarabie pięciokrotnie, Ilona(Ilona Jasnowska była obecna na konferencji - dop.), mniej niż wy, ogrywa was w tak dziecinny sposób! Ja sobie na to osobiście nie pozwole! To jest skandal! Nie pozwolę sobie także na to, aby kibice wychodzili w trakcie meczu z hali. Nie po to tutaj wszyscy cięzko pracujemy na to, żeby ta koszykówka w Polkowicach istniała na dobrym, wysokim poziomie. To są gorzkie i mocne słowa i dotyczą gry całego zespołu. Jest mi poprostu wstyd."

____
teraz kilka słów ode mnie:
jak po porażce w Brzegu byłem smutny, tak teraz jestem wkurzony, zdenerwowany itd. To była antyreklama basketu w Polkowicach. Nie dziwie się wcale zdenerwowaniu prezesa i trenera.
Pozdrawiam chłopaków z Chełma, którzy zawitali do nas na salę.

pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję

powiem tak jak czuje, moze wywołam tym burze, moze nie, ale musze topowiedziec: wypowiedz pana Nowakowskiego jak i Kuby jak najbardziej na poziomie, mozna powiedziec:"pełna kultura", natomiast wypowiedz pana Korsaka to dla mnie to prostu SKANDAL!!!!!!I nie boje sie uzyc tego slowa, bo jesli zarzad traktuje zawodniczki jak maszyny do wygrywania to naprawde wspolczuje......"mecz nie spelnil oczekiwac zarzadu jak i moich": to juz w ogole paranooja. dziewczyny zagraly slabszy mecz a od razu pojawiaja sie kary, a p.Korsak mysli ze zespol gra dla niego....
a ze kibice wyszli wczesniej, przed koncem meczu? no coz....p.Korsak nie mial chyba na to wplywu, przeciez nie zamknie im chyba drzwi....
reloaded :]

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 lutego 2005, 11:10

Pan Korsak ta wypowiedzia na konferencji prasowej skompromitowal sie w sposób niecodzienny! A kary dla zawodniczek moga wzrosnac po porazce z AZSem w Poznaniu!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 lutego 2005, 11:14

Matii pisze:no i w domku. 5 rano... mam nadzieje ze relacja wyszla jako tako oraz ze bedzie ich wiecej, aaa !! i nie tylko u nas... pozdro for all, my dalej walczymy, broni nie skladamy.... za tydzien Polfa :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

Wielkie gratulacje dla Chełma - zespół pokazał że ma charakter. Ostrowia już też w niejednym meczu udowodniła że zasługuje na ekstraklasę. Może w związku z tym wyślemy petycje do PLKK żeby żadna z drużyn nie opuszczała ligi :lol: :wink:
A ja już zaczynam się martwić o kolejny nasz wyjazdowy mecz z Meblotapem. Po takim zwycięstwie na swojej hali dziewczyny będą chciały powtórzyć sukces i czeka nas niezwykle trudny meczyk.
Co do relacji to również wielkie dzięki i myśle że ten sposób prowadzenia najbardziej zadowala nas wszystkich. Oby jak najwięcej tego było.

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 13 lutego 2005, 12:17

Kuba pisze:
Korsak: "Mecz, który się odbył nie spełnił oczekiwań zarządu, jak i moich. Na gorąco chciałbym podjąc decyzję o ukaraniu drużyny. Bezwzględnie o ukaraniu. Nie pozwole sobie na to, aby zespół który zarabie pięciokrotnie, Ilona(Ilona Jasnowska była obecna na konferencji - dop.), mniej niż wy, ogrywa was w tak dziecinny sposób! Ja sobie na to osobiście nie pozwole! To jest skandal! Nie pozwolę sobie także na to, aby kibice wychodzili w trakcie meczu z hali. Nie po to tutaj wszyscy cięzko pracujemy na to, żeby ta koszykówka w Polkowicach istniała na dobrym, wysokim

I oto dlaczego CCC jest wyzej od nas w tabeli. Ich dzialaczom po prostu zalezy. U nas po przegranym meczu sa pretensje albo do kibicow albo do sedziow :(

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Re: Meblotap ma z banią

Postautor: Cavek » 13 lutego 2005, 12:17

chris_osw pisze:Ziomek przyjedź do Ostrowa na baraże to Cie zniszcze !!! Będzie się słowo... jakiś kmiot sadził :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Dostaniesz po ryju downie i się skończy dzień dziecka !!!

nie mozecie takich rzeczy wycinac albo zablokowac wogole gosciowi dostep do strony ?

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 13 lutego 2005, 12:19

GURU pisze:
Za co nam dziekujesz? Bo nie rozumim o co dokładnie chodzi?

Na czacie byla duza zaloga z Brzegu i nam kibicowala :) Poczatek nowej "zgody" ? ;)

basket
Nowy na forum

Postautor: basket » 13 lutego 2005, 15:48

A my z Chelma trzymamy kciuki za Odre. Wierze ze Olena nie zawiedzie. Kedziorek oczywiscie tez.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 13 lutego 2005, 21:33

KOSZYKÓWKA. Blamaż koszykarek CCC Polkowice, które w kompromitującym stylu uległy ostatniemu w tabeli Meblotapowi Chełm. Za tę porażkę polkowickie zawodniczki zapłacą karę finansową

- To niedopuszczalne, co dzisiaj zagrały nasze zawodniczki - wściekał się po meczu prezes CCC Polkowice Krzysztof Korsak. - Od profesjonalistów wymaga się, by poważnie podchodzili do swych obowiązków. Nasze zawodniczki są dobrze opłacanymi profesjonalistami i nie pozwolę, by lekceważyły swe obowiązki. A dziś je zlekceważyły. Za tę kompromitującą porażkę odpowiada cały zespół i zostanie ukarany finansowo.

Trudno się dziwić zdenerwowaniu prezesa CCC Polkowice, gdyż jego zawodniczki zagrały na fatalnym poziomie i oglądając spotkanie, można było odnieść wrażenie, że to polkowiczanki walczą o utrzymanie, a nie ich rywalki z Chełma.

Koszykarki Meblotapu prowadziły bowiem od początku meczu. Dominowały w każdym elemencie gry, niespodziewanie dość wyraźnie wygrały walkę na tablicach, choć wysokie zawodniczki z Chełma są niższe od polkowiczanek.

Z każdą minutą rosła frustracja kibiców, działaczy i trenerów zespołu z Polkowic. Tymczasem zespół Andrzeja Nowakowskiego niczego nie chciał zmienić w swej grze i już do przerwy przegrywał różnicą 11 punktów. W trzeciej kwarcie CCC nieco poprawiło grę, ale tylko na chwilę. Podopieczne Andrzeja Nowakowskiego zmniejszyły dystans do czterech punktów. Do remisu już nie zdołały doprowadzić, bo inicjatywę znów przejęły koszykarki Meblotapu, które bez większych problemów utrzymały przewagę do końca meczu, odnosząc zasłużone zwycięstwo. Dopiero trzecie w tym sezonie...

CCC Polkowice - Meblotap AZS PWSZ Chełm 68:76. Kwarty: 20:26, 16:21, 15:15, 17:14

CCC: Kłosińska 13, Pałka 9 (1), Jasnowska 8, Nowacka 7 (1), Marczewska 1 oraz Koryna 12 (1), Słabęcka 10 (3), Stempniewicz 8, Waligórski 0, Żytomirska 0, Tomska 0.

Meblotap: Williams 18, Zdzesińska 9, Cybulak 9 (3), Marchanka 9, Sazonenko 8 (2) oraz Pazur 12, Bull 11.

Grzegorz Szczepaniak Gazeta wyborcza

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 13 lutego 2005, 21:47

CHEŁMIANKI POKONAŁY CCC W POLKOWICACH

Koszykarki Meblotapu AZS PWSZ Chełm sprawiły w meczu przedostatniej, 17. kolejki sezonu zasadniczego ekstraklasy sporą niespodziankę. Zajmujące ostatnie miejsce w tabeli chełmianki, skazane już tylko na walkę o utrzymanie w lidze, pokonały w Polkowicach mający medalowe aspiracje CCC 76:68.

Meblotap już wielokrotnie w obecnym sezonie pokazał, że muszą liczyć się z nim najlepsi. Przed tygodniem w Gdyni w meczu z mistrzyniami Polski Lotosem przegrał zaledwie różnicą czterech punktów, prowadząc niemal przez cały mecz. Wcześniej chełmianki uległy między innymi po dwóch dogrywkach w Pabianicach Polfie PZU oraz zaledwie jednym punktem w Krakowie występującej w rozgrywkach Euroligi Wiśle. Tym razem pechowa seria została przerwana.

Pierwsze punkty w meczu zdobyła dla CCC Ilona Jasnowska. Jeszcze w 5 minucie gospodynie prowadziły 10:6, ale korzystny dla nich wynik na tablicy wyników pojawił się po raz ostatni. Po chwili Meblotap zdobył osiem punktów z rzędu ? pięć Natalia Marczanka oraz trzy Shaquala Williams i objął prowadzenie (14:10), którego nie oddał już do końca meczu. W 15 minucie było 36:27 dla chełmianek i niemal do końcowej syreny utrzymywała się ich 10-12-punktowa przewaga (m.in. 41:30, 70:58).

? Gratuluję zasłużonego zwycięstwa drużynie Meblotapu. Dla nas to przykra porażka, za którą zespół musi ponieść konsekwencje. Tu nie chodzi o przegraną, tylko o styl, którego nie było! W naszym zespole chyba była taka świadomość, że do 40. minuty mamy jeszcze dużo czasu i spokojnie te zawody wygramy. No niestety, nie udało się. Mój zespół miał 27 zbiórek przy znacznej przewadze wzrostowej, a zespół Meblotapu aż 36. 9 piłek więcej zbiera drużyna, która jest o głowę niższa! ? powiedział po meczu Andrzej Nowakowski, trener CCC.

Trzecie ligowe zwycięstwo chełmianek niewiele zmieniło ich sytuację w tabeli. Bez względu na wynik ostatniego meczu z PZU Polfą Pabianice, który odbędzie się w najbliższą niedzielę w hali przy ul. Granicznej w Chełmie o godz. 14.30 (skrót z meczu pokaże wieczorem TVP 3), zespół Meblotapu zajmie po rundzie zasadniczej ostatnie miejsce w tabeli i walczyć będzie z Ostrovią Ostrów Wielkopolski o utrzymanie w lidze. Pierwsze dwa spotkania odbędą się 12 i 13 marca w Chełmie, kolejne 19 i 20 marca w hali przeciwnika (o ile oczywiście będzie taka potrzeba, zespoły grają bowiem od 1 do maksymalnie 4 spotkań, do momentu, gdy wiadomo już, że jeden z zespołów nie ma szans na utrzymanie).

Krzysztof Basiński - Kurier Lubelski
Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 14 lutego 2005, 08:23

Kuba pisze:są już zdjęcia z tego meczu:

->>tutaj<<-

Kuba, czy moge umiescic Twoje fotki na stronce Meblotapu :?:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”