Półfinałowe turnieje juniorek starszych

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 stycznia 2009, 19:45

a swoją drogą FAIR to dopiero dzisiaj poznaliśmy finalistów i myślę, że terminarz spotkań jeszcze nie powstał.. ja wiem tyle, że finały będą od 28.01 do 01.02 :wink:
ObrazekObrazek

romek
Amator

Postautor: romek » 18 stycznia 2009, 23:37

Według komunikatu PZKOSZ grupy są następujące:
Grupa A
Chrobry Basket Głuchołazy
Orzeł Polkowice
TS Wisła Kraków
VBW GTK Gdynia

Grupa B
AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
MUKS Poznań
Korona Kraków
PTK Pabianice

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 19 stycznia 2009, 00:01

Jak dla mnie, grupy są w miarę wyrównane. Wg mnie to będzie najlepsza czwórka: GTK, Orzeł, MUKS i AZS. Nie umiem przydzielić konkretnych miejsc na podium.. Na pewno finały będą bardzo ciekawe 8)
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 stycznia 2009, 00:56

rzymi pisze:Jak dla mnie, grupy są w miarę wyrównane. Wg mnie to będzie najlepsza czwórka: GTK, Orzeł, MUKS i AZS. Nie umiem przydzielić konkretnych miejsc na podium.. Na pewno finały będą bardzo ciekawe 8)

Gdzie odbeda sie finaly ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 stycznia 2009, 01:08

No cóż na razie spokojnie :) rywalki zostały wciągnięte nosem :) ...ale brak klasowego centra to jakaś zmora nasza ;/ nie czarujmy się na juniorki Chaliburda i Kaczmarczyk wystarczą do czasu...brak tu centymetrów nadmiar bogactwa na pozycji 4 ale 5 jak nie było w Gorzowie tak nie ma ...eh a tyle wysokich młodych dziewczyn po mieście lata marnują się :D

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 19 stycznia 2009, 01:46

Endrju pisze:
rzymi pisze:Jak dla mnie, grupy są w miarę wyrównane. Wg mnie to będzie najlepsza czwórka: GTK, Orzeł, MUKS i AZS. Nie umiem przydzielić konkretnych miejsc na podium.. Na pewno finały będą bardzo ciekawe 8)

Gdzie odbeda sie finaly ?

28.01 - 01.02, Gdynia. :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 19 stycznia 2009, 07:22

romek pisze:Grupa B
AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
MUKS Poznań
Korona Kraków
PTK Pabianice

mozna jakieś info o Koronie :?:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 19 stycznia 2009, 09:23

Sporym faworytem wydaje sie tu druzyna MUKSU ale to tak na chlodno patrzac , maja w sumie podstawową zawodniczke AZS Poznan Skobel , z samego MUKSU jest ciekawa Casimiro a z Leszna jest Durak ktora w sumie najlepszy WRESZCIE wystep zanotowala w ostatnim spotkaniu... tylko niech ktos mi odpowie czy ona tam grala na pozycji rzucajacej czy rozgrywajacej ?
Sumujac wiecej dziewczyny z MUKSU sa chyba ograne w FGE.
Nikomu nic nie ujmujac Gdynia miala wytoczyc ciezsze dziala przeciwko MUKS-owi a skonczylo sie bardzo zle ...mocne wydaje sie byc AZS Gorzow
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 stycznia 2009, 09:34

AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - RMKS Rybnik, Wisła Kraków - Lotnik Wierzawice (100 zdjęć):

http://www.kibicewisly.pl/gallery/album/256
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 stycznia 2009, 10:42

Zakładając że w każdej z grup miały się znaleźć po 2 zespoły z pierwszych miejsc w półfinałach, i po 2 z drugich,a finały miał być w Gdyni, byłem pewien takiego podziału.. Grupa A zdecydowanie słabsza. Tak czy owak MUKS powinien wygrać w tym roku bez większych problemów.

Gorzów - jak nie wymęczy rywalek strefą i pressingiem - nie wyjdzie z grupy. Rezerwy Wisły raczej na 4 miejscu w grupie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 19 stycznia 2009, 11:40

Greebo pisze:Zakładając że w każdej z grup miały się znaleźć po 2 zespoły z pierwszych miejsc w półfinałach, i po 2 z drugich,a finały miał być w Gdyni, byłem pewien takiego podziału.. Grupa A zdecydowanie słabsza. Tak czy owak MUKS powinien wygrać w tym roku bez większych problemów.

Gorzów - jak nie wymęczy rywalek strefą i pressingiem - nie wyjdzie z grupy. Rezerwy Wisły raczej na 4 miejscu w grupie.

Ajj tam ajj tam, wszystko tak naprawde moze sie zdarzyc ;) i ja licze na jakas niespodzianke ;). Skoro z Gorzowem potrafilismy nawiazac walke, to czemu by tak nie wygrac jakiegos meczu w grupie ? ;)

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 19 stycznia 2009, 17:19

Zapraszam do obejrzenia zdjęć z rozpoczęcia półfinału w Pabianicach:
http://picasaweb.google.com/ptk.2008.20 ... e16I2009r#

oraz spotkania Włókniarz Pabianice - Ostrovia Ostrów Wlkp.
http://picasaweb.google.com/ptk.2008.20 ... p16I2009r#
Obrazek

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 19 stycznia 2009, 18:26

Mozarthio pisze:Sporym faworytem wydaje sie tu druzyna MUKSU ale to tak na chlodno patrzac , maja w sumie podstawową zawodniczke AZS Poznan Skobel , z samego MUKSU jest ciekawa Casimiro a z Leszna jest Durak ktora w sumie najlepszy WRESZCIE wystep zanotowala w ostatnim spotkaniu... tylko niech ktos mi odpowie czy ona tam grala na pozycji rzucajacej czy rozgrywajacej ?
Sumujac wiecej dziewczyny z MUKSU sa chyba ograne w FGE.
Nikomu nic nie ujmujac Gdynia miala wytoczyc ciezsze dziala przeciwko MUKS-owi a skonczylo sie bardzo zle ...mocne wydaje sie byc AZS Gorzow

durak grala na 1. i ogolnie na przestrzeni calego turnieju prezentowala sie b dobrze - ostatni mecz jej wjechal statystycznie dobrze bo miala pare przechwytow ktore konczyla dwutaktem ;) w Muksie jest Skobel - owszem, ale muks w swoich szeregach ma antczak, zientare, miszczuk, casimoiro to sa zawodniczki ktore w fge graja na codzien tak jak skobelek w azsie ;)

grupy... mysle ze nie zle w A awans gdyni i... mysle ze jednak orła, w B muksu i gorzowa. ale jak bedzie sie okaze;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 stycznia 2009, 19:11

HollabackBoy pisze:
Zdecydowanym faworytem tej konfrontacji był oczywiście zespół z WIELKOPOLSKI ?

dzisyzs co za młot to pisał ? Gorzów = Ziemia Lubuska .

nie chcę bronić kolegi ale Wielkopolska nie równa się woj. wielkopolskie

poza tym
Wielkopolska położona jest Pojezierzu Wielkopolskim oraz Nizinie Wielkopolskiej. Głównymi miastami Wielkopolski są: Poznań, Gorzów Wielkopolski, Kalisz, Konin, Piła, Ostrów Wielkopolski, Gniezno, Leszno i Sieradz. Wielkopolska dzieli się na:

* Wielkopolska właściwa
o ziemia kaliska
+ Pałuki
+ Krajna (związana od czasów nowożytnych, niekiedy zaliczana do Pomorza Wschodniego)
o ziemia poznańska
+ ziemia wschowska
* ziemia lubuska (Lubusz)
* ziemia sieradzka
* ziemia wieluńska

Obrazek

oczywiście wikipedia.pl może zawierać błędne informacje
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 19 stycznia 2009, 19:54

hahahaha no masz racje geograficznie to tak wyglada ale w gazecie piszac o gorzowie 'zespol z wlkp' to tak nie specjalnie... raczej wojewodztwami sie kieruje wowczas... :wink:
Obrazek

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”