Ostatnia Kolejka sezonu zasadniczego
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Gość
Ostatnia Kolejka sezonu zasadniczego
Ostatnia kolejka sezonu zasadniczego zapowiada się bardzo interesująco gdyż AZS Poznań i KS CUKIERKI ODRA Brzeg walczą o 5 miejsce w tabeli natomiast PZU POLFA Pabianice i TS WISŁA CAN-PACK Kraków o 2 miejsce w tabeli.
Oto terminarz ostatniej kolejki.
18. lutego (piątek)
AZS Poznań x CCC Polkowice
19. lutego (sobota)
LOTOS Gdynia x TS Ostrovia Ostrów Wlkp
KS CUKIERKI ODRA Brzeg x TS WISŁA CAN-PACK Kraków
20. lutego (niedziela)
MEBLOTAP AZS PWSZ Chełm x PZU POLFA Pabianice
Tabela przed ostatnią kolejką
1. LOTOS Gdynia 17 33 pkt.
2. TS WISŁA CAN-PACK Kraków 17 30 pkt.
3. PZU POLFA Pabianice 17 30 pkt.
4. CCC Polkowice 17 27 pkt.
5. KS CUKIERKI ODRA Brzeg 17 25 pkt.
6. AZS Poznań 17 25 pkt.
7. AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów Wlkp. 18 24 pkt.
8. ŁKS Łódź 18 23 pkt.
9. TS Ostrovia Ostrów Wlkp 17 21 pkt.
10. MEBLOTAP AZS PWSZ Chełm 17 20 pkt.
Oto terminarz ostatniej kolejki.
18. lutego (piątek)
AZS Poznań x CCC Polkowice
19. lutego (sobota)
LOTOS Gdynia x TS Ostrovia Ostrów Wlkp
KS CUKIERKI ODRA Brzeg x TS WISŁA CAN-PACK Kraków
20. lutego (niedziela)
MEBLOTAP AZS PWSZ Chełm x PZU POLFA Pabianice
Tabela przed ostatnią kolejką
1. LOTOS Gdynia 17 33 pkt.
2. TS WISŁA CAN-PACK Kraków 17 30 pkt.
3. PZU POLFA Pabianice 17 30 pkt.
4. CCC Polkowice 17 27 pkt.
5. KS CUKIERKI ODRA Brzeg 17 25 pkt.
6. AZS Poznań 17 25 pkt.
7. AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów Wlkp. 18 24 pkt.
8. ŁKS Łódź 18 23 pkt.
9. TS Ostrovia Ostrów Wlkp 17 21 pkt.
10. MEBLOTAP AZS PWSZ Chełm 17 20 pkt.
Dawno już nie było tak emocjonującej końcówki sezonu zasadniczego. Z pozostałych drużyn tylko Lotos nie ma większej motywacji do specjalnego wysiłku. Każda z pozostałych drużyn ma coś do wygrania i/lub coś do stracenia. Najciekawsza wydaje się korespondencyjna rywalizacja zespołów z miejsc 2-6 (Polfa z Wisłą o 2-ie miejsce a Odra z AZS Poznań o 5-te).
Odra w Brzegu przegrała tylko z Lotosem, więc (chociaż o wiele mocniejsza kadrowo) Wisła nie będzie miała łatwej przeprawy. Motywacja obydwu zespołów będzie na pewno maksymalna. Dobrze, że mecz w Poznaniu odbędzie się w piątek – będziemy wiedzieli o co walczymy
.
Polfa wydaje się mieć sprawę łatwiejszą szczególnie po zwycięstwie nad Lotosem, ale Meblotap wielokrotnie pokazywał w tym sezonie, że potrafi walczyć z najlepszymi. Szczególnie po ostatnim zwycięstwie w Polkowicach dziewczyny z Chełma nie oddadzą na pewno meczu bez walki.
Tylko zwycięstwo AZS Poznań nad CCC daje mu szansę na 5-te miejsce (pod warunkiem przegranej Odry). Ale, chociaż dziewczyny z Polkowic nic nie zyskają ani nie stracą po tym meczu (biorąc oczywiście pod uwagę pozycję w tabeli) to mają wielki dług wobec swoich kibiców po ostatnim meczu z Meblotapem. Do tego, ten mecz może się okazać decydujący o tym, kto będzie ich pierwszym rywalem w play-off. Na pewno nie zadecydują względy podróży, bo odległość z Polkowic do Brzegu i Poznania podobna. Swoją drogą ciekawy jestem zdania kibiców z Polkowic – z kim woleliby się zmierzyć.
Ostrovia z Meblotapem walczą o jak najlepszą pozycję przed decydującą rozgrywką o utrzymanie w lidze, ale obydwu zespołom będzie bardzo trudno uzyskać cokolwiek więcej niż uniknięcie mocnego lania. Więcej szans daję jednak drużynie z Chełma.
Jeszcze tylko tydzień i wszystko będzie jasne (jeżeli chodzi o zasadniczą część sezonu). Ja kciuki zaczynam trzymać już od piątku (za CCC), a puszczę w sobotni wieczór po (mam nadzieję) zwycięstwie Odry nad Wisłą
.
Odra w Brzegu przegrała tylko z Lotosem, więc (chociaż o wiele mocniejsza kadrowo) Wisła nie będzie miała łatwej przeprawy. Motywacja obydwu zespołów będzie na pewno maksymalna. Dobrze, że mecz w Poznaniu odbędzie się w piątek – będziemy wiedzieli o co walczymy
Polfa wydaje się mieć sprawę łatwiejszą szczególnie po zwycięstwie nad Lotosem, ale Meblotap wielokrotnie pokazywał w tym sezonie, że potrafi walczyć z najlepszymi. Szczególnie po ostatnim zwycięstwie w Polkowicach dziewczyny z Chełma nie oddadzą na pewno meczu bez walki.
Tylko zwycięstwo AZS Poznań nad CCC daje mu szansę na 5-te miejsce (pod warunkiem przegranej Odry). Ale, chociaż dziewczyny z Polkowic nic nie zyskają ani nie stracą po tym meczu (biorąc oczywiście pod uwagę pozycję w tabeli) to mają wielki dług wobec swoich kibiców po ostatnim meczu z Meblotapem. Do tego, ten mecz może się okazać decydujący o tym, kto będzie ich pierwszym rywalem w play-off. Na pewno nie zadecydują względy podróży, bo odległość z Polkowic do Brzegu i Poznania podobna. Swoją drogą ciekawy jestem zdania kibiców z Polkowic – z kim woleliby się zmierzyć.
Ostrovia z Meblotapem walczą o jak najlepszą pozycję przed decydującą rozgrywką o utrzymanie w lidze, ale obydwu zespołom będzie bardzo trudno uzyskać cokolwiek więcej niż uniknięcie mocnego lania. Więcej szans daję jednak drużynie z Chełma.
Jeszcze tylko tydzień i wszystko będzie jasne (jeżeli chodzi o zasadniczą część sezonu). Ja kciuki zaczynam trzymać już od piątku (za CCC), a puszczę w sobotni wieczór po (mam nadzieję) zwycięstwie Odry nad Wisłą
KOZIOL pisze:Ja juz znam pary to moge wam napisac:
Lotos - Lks
Polfa - AZS Gorzow Wlkp.
Wisła - AZS Poznań
CCC - Cukierki Odra Brzeg
no i wiadomo kto wyjdzie z tych par
Lotos - Wisła
Polfa - Cukierki
no a potem to juz loteria!!!
I tu sie Koziol mylisz bo jak juz to my zagramy z Polfa albo Polkowicami!
Gdzie nam Wisle przydzielasz
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
-
Gość
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
KOZIOL pisze:Ja juz znam pary to moge wam napisac:
Lotos - Lks
Polfa - AZS Gorzow Wlkp.
Wisła - AZS Poznań
Lotos - Wisła
Polfa - Cukierki
no a potem to juz loteria!!!
Hmmmm... ciekawe pary, mogłyby takie być.
Jednak w kwestii formalnej to półfinały źle rozstawiłeś. 1-4 i 2-3 czyli:
Gdynia - Brzeg i Włókniarz - Wisła
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

-
gość z Krakowa
-
Gość
KOZIOL napisał:
Ja juz znam pary to moge wam napisac:
Lotos - Lks
Polfa - AZS Gorzow Wlkp.
Wisła - AZS Poznań
To są bardzo dobre pary ale mam jeszcze obawy co do tego gdyż Wisła ma duże poparcie w pzkosz ale liczę że mecz Cukierki Odra Brzeg - Wisła Kraków nie będzie miał tego typu podtekstów a wygra lepsza drużyna w tym dniu
Ja juz znam pary to moge wam napisac:
Lotos - Lks
Polfa - AZS Gorzow Wlkp.
Wisła - AZS Poznań
To są bardzo dobre pary ale mam jeszcze obawy co do tego gdyż Wisła ma duże poparcie w pzkosz ale liczę że mecz Cukierki Odra Brzeg - Wisła Kraków nie będzie miał tego typu podtekstów a wygra lepsza drużyna w tym dniu
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
MuFa pisze:Ja trzyma mocno kciuki tak jak chyba kazdy kibic z Brzegu zeby Polkowice pokonaly Poznan. Wtedy przy ewnetualnej porazce z Wisla i tak bedziemy miec piate miejsc i play-off z CCC, a to w obecnej sytuacji duzo lepsze rozwiazanie nic gra z Wlokniarzem.
z całym szacunkiem, ale mam nadzieje ze pokonamy jednak u siebie Polkowice, a w nastepnym dniu Wisła pokona Odrę i piate miejsce bedzie nasze..........
PS: a moze wypowie się Kuba: jak to jest w Polkowicach? z kim wolelibyście walczyc w play-offach? z AZSem Poznań czy z Odrą Brzeg?
PS2: nigdy nie myslałem ze bede kibicowal Wiśle, obojetnie czy piłkarskiej, czy tez koszykarskiej...........
reloaded :]
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”