TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 21 stycznia 2009, 23:13

.

Na tej stronie:
http://tennessee.scout.com
znalazłem coś takiego (cytuję fragmenty)

Lady Vols clip Gamecocks
By Maria M. Cornelius
Posted Jan 19, 2009

Alex Fuller did a little bit of everything – wore a new jersey in tribute to a teammate, led Tennessee in scoring and reminded the Lady Vols in the post-game press conference of the proper technique for rebounding.
---------------------------------------
----------------------------------------
Anosike was let go by her team in Israel because of the organization’s financial issues, and the unconditional release allowed her to sign with another pro team.
I just signed with a team in Poland,” Anosike said.
Anosike returned stateside between pro commitments – she leaves in 10 days for Poland – but she was only able to make a brief stop in Knoxville because of other obligations.

.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 stycznia 2009, 23:22

ups, wydało się :wink: 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 21 stycznia 2009, 23:35

Czy moze chodzi wam o ta zawodniczke ? :D :D :D

ann pisze:Endrju. bo lepszych( wolnych aktualnie na rynku) już za wiele nie ma. wszystkie te z topu WNBA już mają kontrakty.
te które zostały można policzyć na palcach jednej ręki. wynienię Ci kilka:
-Lisa Leslie :lol: 8)
-Anosike(zwolniona w ostatnich dniach z Ramli, ze względu na kłopoty finansowe klubu)
-Smith, Melvin(grają w Chinach, ale może im się sezon wkrótce kończy i chciałyby wpaść do Polski)
-Feenstra i Ohlde, bo chyba też wolne

jimmy pisze:Ohldie miała iść od stycznia do Peczu...

a z tych co wymieniła ann to chyba najlepsza "natenczas" jest Anosike

a Erin niestety po nowym roku jeszcze nigdzie nie zakotwiczyła...w każdym razie nigdzie nie znalazłem wzmianki :wink: a w ostatnim wywiadzie mówiła, ze studia kończy

Greebo pisze:IMO najlpesza z tego grona to Anosike, ale jeśli ma być biała to pewnie Ohlde, zwłaszcza że miała być niższa i sprawniejsza od Taylor. Powinna pasować Maciejewskiemu. Tak czy owak hitem pozostanie dla mnie Pierson (czy sie sprawdzi to już inna sprawa)

ann pisze:
Endrju pisze:Ups... :roll:
To ostatnie pytanie... Czy to jest podobna półka do Planete Pirson ? :twisted: (pytanie do ann).

te z półki Planety już "wyszły" 8) (odpowiedź dla Endrju)

pisałałam Ci już wcześniej. z wolnych zawodniczek hitem byłaby Leslie, ale wiadomo, ze to nie ona.
natomiast bardzo dużym wzmocnieniem dla każdej drużyny byłaby Anosike. :roll:

Miło by było 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 stycznia 2009, 23:48

Czy moze chodzi wam o ta zawodniczke ?

to nie Hodges ani Miller, siostry bliźniaczki chyba nie ma :lol:

jako, że w minionym sezonie WNBA najwięcej meczy oglądałam właśnie drużyny, w której gra Anosike, to co nieco o jej grze i stylu moge powiedzieć. myśle, że pasuje do Gorzowa jak ulał :wink:
bardzo duże wzmocnienie, ale jednak ciut niżej niż Planeta :wink: (moim zdaniem!)
zobaczymy jak się odnajdzie w Polsce, w Gorzowie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 22 stycznia 2009, 01:28

Tylko, że PLaneta do tej pory grała bardzo pod siebie w Europie. Na pewno też PLaneta zdecydowanie jest bardziej doświadczoną zawodniczką... Anosike, Pierson w Polsce i to nie w Gdyni i Krakowie - no aż serce roście... Super polska liga się robi! Jeszcze dostaniemy 3cie miejsce w Eurolidze - szkoda, że na ten poczet nie było w tym roku sukcesu Gorzowa w Euro. Ale wszystko w rękach teraz naszych euroligowych drużyn... Oby...

Awatar użytkownika
MatiuJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MatiuJG » 22 stycznia 2009, 16:31

Nowa rozgrywająca Finapharmu AZS KK
W sobotnim meczu Finepharmu AZS KK Jelenia Góra z Cukierkami Odrą Brzeg ma zadebiutować nowa rozgrywająca naszego zespołu Maxann Resse. Amerykanka ma 31 lat i mierzy 176 centymetrów wzrostu. Jest absolwentką Michigan State i miała krótki epizod z klubem WNBA Sacramento Monarchs. W Europie grała m.in. w Sparcie Praga oraz w Portugalii.
zródlo www.jg24.pl
CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE W MOIM SERCU AZS I NA DOBRE I NA ZLE!!

PzDr Poznan:)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 stycznia 2009, 17:01

DANIELA VARDA zostanie prawdopodobnie nową środkową Energi Toruń.

Ma 33 lata, niemal 2 m wzrostu i jest kandydatką do ekipy Energi.
Dotychczas Energa miała dwie zawodniczki na pozycji centra. I reprezentantka Polski Patrycja Gulak, i Amerykanka Jacqueline Moore nie zawodzą.

Wybór na razie padł na pochodzącą z Bośni i Hercegowiny Danijelę Vardę. 33-latka ma świetne warunki fizyczne: przy 196 cm jest zwinna i nie ma zaległości treningowych. Ostatnio grała w lidze rumuńskiej, teraz prawdopodobnie podpisze kontrakt z Energą. Była już z zespołem podczas środowego wieczornego meczu w Łodzi.

PS. w sumie nieznana koszykarka - jeśli ktoś coś wie o niej - niech da znac - liczę tu na ,,wytrawnych forumowiczów'' którzy by pomogli rozszyfrowac ,,przeszłosc Danieli Vardy.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 22 stycznia 2009, 18:11

koszykarz pisze:DANIELA VARDA zostanie prawdopodobnie nową środkową Energi Toruń.

Ma 33 lata, niemal 2 m wzrostu i jest kandydatką do ekipy Energi.
Dotychczas Energa miała dwie zawodniczki na pozycji centra. I reprezentantka Polski Patrycja Gulak, i Amerykanka Jacqueline Moore nie zawodzą.

Wybór na razie padł na pochodzącą z Bośni i Hercegowiny Danijelę Vardę. 33-latka ma świetne warunki fizyczne: przy 196 cm jest zwinna i nie ma zaległości treningowych. Ostatnio grała w lidze rumuńskiej, teraz prawdopodobnie podpisze kontrakt z Energą. Była już z zespołem podczas środowego wieczornego meczu w Łodzi.

PS. w sumie nieznana koszykarka - jeśli ktoś coś wie o niej - niech da znac - liczę tu na ,,wytrawnych forumowiczów'' którzy by pomogli rozszyfrowac ,,przeszłosc Danieli Vardy.

To jest zawodniczka, ktora grala w Targoviste, z ktorym walczylismy w Pucharze FIBA, tyle ze z tego co pamietam za duzo to ona nie grala. Podaje strone na ktorej jest garsc jej statystyk z Pucharu FIBA:

http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=80392

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 stycznia 2009, 20:14

Dzięki - też właśnie prześledziłem jej grę z Targowicy...
No cóż - cudów nie oczekuję... Liczę że zwyczajnie pomoże Gulak i J.Moore w walce na tablicach , da odpocząc tym podstawowym środkowym...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 stycznia 2009, 22:25

a tutaj jej statystyki z Pucharu Ronchetti z lat 1999-2001. poźniej grała w lidze austriackiej zdaje mi się.
wydaje mi się, że wynalazek Edo :? ale on lubi doświadczone koszykarki :wink:

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _9482.html

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 22 stycznia 2009, 23:35

Jest już praktycznie pewne, że do AZS-u trafi Nicky Anosike. Nie dosłownie, ale nie trudno się domyśleć, mówi o tym prezes K. Dołganow w ostatnim odcinku programu A-Zet-eS dostępnym na stronie www.gorzow24.pl. Teraz tylko czekamy na oficjalny komunikat i przyjazd "Janosika" do Gorzowa. 8)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 22 stycznia 2009, 23:37

Maxann Reese wzmocni Finepharm AZS KK

Amerykanka Maxann Reese będzie nową koszykarką Finepharmu AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra. 31-letnia zawodniczka występować będzie na pozycji rozgrywającej i ma zastąpić koszykarki, które nie tak dawno rozstały się z zespołem.

Maxann Reese mierzy 176 centymetrów wzrostu i jest absolwentką uniwersytetu Michigan State. Amerykanka miała w swojej karierze krótki epizod z klubem WNBA Sacramento Monarchs (2002 r.) a w Europie grała w lidze czeskiej (sezon 2006/2007) i portugalskiej (2007/2008).

Jeśli uda się załatwić wszystkie formalności związane ze zgłoszeniem zawodniczki do gry, Maxann Reese wzmocni swój zespół już podczas kolejnego meczu Ford Germaz Ekstraklasy. W sobotę 24 stycznia jeleniogórzanki zmierzą się na wyjeździe z drużyną Cukierków Odry Brzeg.

Paweł Krygier

www.plkk.pl

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 22 stycznia 2009, 23:51

Marek1990 o przyjściu reesa MatiuJG juz dał oficjalne info 6 postow wyzej
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 23 stycznia 2009, 00:59

Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 stycznia 2009, 02:01

Wydaje mi się, że zadaniem nowej zawodniczki Energi będzie raczej wsparcie Gulak i J. Moore, tzn zmiany dla którejś z nich, a nie odgrywanie pierwszoplanowej roli w drużynie. Nie musi to oznaczać, że nie będzie nieprzydatna. Pod koszem torunianki miały problemy, zwłaszcza że nieraz obie podstawowe zawodniczki szybko łapały faule i nie bardzo miał je kto zastąpić (pomijam kilka niezłych meczów Gali). Tak na marginesie - ona nie ma 33 lat, jak jest podane w informacji prasowej, a w tym roku skończy 35. Podobnie jak Ann, myślę, że Varda jest wynalazkiem Omanicia, tym bardziej, że to jego rodaczka.;)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”