FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek Starszych - 2009

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Re: niespodzianki

Postautor: Siero » 24 stycznia 2009, 12:02

Mały pisze:
sienot pisze:
kibico22 pisze:a ja lubie niespodzianki.. i nie zdziwie sie jak Głuchołazy wyjda z grupy i zaskocza cała Polske... te dziewczyny naprawde sa dobre, moga powalczyc o brązowy medal...:) :D bedzie wielka niespodzianka......
z P-ce w finale :D

Polkowice masz na mysli :?: :wink:
co ty :lol: Pabianice
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 24 stycznia 2009, 12:47

tadziu pisze:Prezes AZS-u I. Madej na konferencji prasowej wypowiedział ważne słowa, które mogą wpłynąć na być albo nie być MUKS-u w finałach. "MUKS nie miał i nie ma żadnej umowy partnerskiej/o współpracy z AZS-em Poznań i Tęczą Leszno, więc występ A. Skobel i Ż. Durak w półfinałach był niezgodny z panującymi przepisami". Potwierdzenie tych słów znaleziono u prezesa PLKK W. Zycha. W związku z tym gorzowski klub, a także Wisła, Orzeł i GTK wystosowali oficjalny protest. W najbliższych dniach cała sytuacja ma znaleźć rozwiązanie.

Ale i tak już jest postęp, bo poprzednio Gorzów twierdził, że Skobilito i Żana w ogóle nie mogły grać w innym klubie, teraz już tylko, że MUKS nie ma umów partnerskich podpisanych.

No i PLKK to rzeczywiście zły adres. To tak, jakbyś poszedł do urzędu skarbowego i zapytał ile kosztuje paczka priorytowa zagraniczna ;)

Ale słabi będą się teraz wszystkiego chwytać :D

romek
Amator

Postautor: romek » 24 stycznia 2009, 13:23

Proponuję, aby prezes Madej udał się do Poznania, do OZKOSZ i tam sprawdził, czy są tam, zgodnie z regulaminem, zdeponowane umowy patronackie między MUKS, a AZS i Tęczą.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 stycznia 2009, 14:24

Z tego co mnie sluchy doszly to wielkim zwolennikiem i wręcz mediatorem między klubami tego aby Skobel i Durak zagraly w MUKSie był prezes WZKosz. Więc to nie odbywalo sie tylko i wyłacznie na linii klub-kluby.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 24 stycznia 2009, 14:45

Do romek i ajaja:

Doskonale wiem, że PLKK nic do rozgrywek juniorskich. Przytoczyłem tylko słowa Madeja, który bądź co bądź wypowiedział się także w imieniu Orła, GTK i Wisły, które też przychyliły się do protestu.

Aha jeszcze jedno do ajaja: słabi nie słabi, ale sprawiedliwość musi być. Jak się okaże, że wszystko odbyło się zgodnie z prawem to proszę bardzo, niech MUKS gra ze Skobel i Durak w składzie. Przynajmniej będzie ciekawszy turniej finałowy. Jeżeli jednak okaże się cała ta sprawa jest bezprawna, no to sorry, ale nie widzę innego wyjścia jak wykluczenie MUKS-u z finałów.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 24 stycznia 2009, 14:46

MARAS pisze:Z tego co mnie sluchy doszly to wielkim zwolennikiem i wręcz mediatorem między klubami tego aby Skobel i Durak zagraly w MUKSie był prezes WZKosz. Więc to nie odbywalo sie tylko i wyłacznie na linii klub-kluby.

A skoro prezes WZKOSZ, to i wiceprezes PZKOSZ, bo to ta sama osoba

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 24 stycznia 2009, 14:48

tadziu pisze:Do romek i ajaja:

Doskonale wiem, że PLKK nic do rozgrywek juniorskich. Przytoczyłem tylko słowa Madeja, który bądź co bądź wypowiedział się także w imieniu Orła, GTK i Wisły, które też przychyliły się do protestu.

Aha jeszcze jedno do ajaja: słabi nie słabi, ale sprawiedliwość musi być. Jak się okaże, że wszystko odbyło się zgodnie z prawem to proszę bardzo, niech MUKS gra ze Skobel i Durak w składzie. Przynajmniej będzie ciekawszy turniej finałowy. Jeżeli jednak okaże się cała ta sprawa jest bezprawna, no to sorry, ale nie widzę innego wyjścia jak wykluczenie MUKS-u z finałów.

Ciekawszy turniej to byłby wtedy, gdyby MUKS grał bez Skobel i Durak. Bo miałby rzeczywiście wyzwanie, jak dwa lata temu, gdy ze starszych chyba tylko Nawrotek miał, a oprócz niej same juniorki i kadetki.

Oczywiście, jeżeli by się okazało, że te dwie zawodniczki nie były uprawnione do gry w turnieju w Poznaniu, to powinien zostać wykluczony. Ale jeżeli prezes Chomicz zabiegał o to, to nie wierzę, że było to niezgodne z prawem.

friel
Kadet

Postautor: friel » 24 stycznia 2009, 15:44

ja nie mogę zawodniczki zagrały na niewiadomo jakich zasadach w zasadzie bez zasad złamano prawo dla mnie to jasne mają kontrakty zawodowe wiec bez jaj

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 24 stycznia 2009, 21:05

friel pisze:ja nie mogę zawodniczki zagrały na niewiadomo jakich zasadach w zasadzie bez zasad złamano prawo dla mnie to jasne mają kontrakty zawodowe wiec bez jaj

nie rób z siebie durnia kolego, z tymi zawodowymi kontraktami. Nie liczy się kontrakt, tylko wiek, by grać w jun. starszych.

A Krawczyk z tego przepisu latami korzystał. I aż jednego mistrza, do spółki z Kariną zdobył.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 25 stycznia 2009, 12:06

Zresztą występ Durak w Gdyni moooooocno wątpliwy, skoro wczoraj w lidze nie zagrała ponoć z powodu anginy

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 stycznia 2009, 14:01

ajaja pisze:
friel pisze:ja nie mogę zawodniczki zagrały na niewiadomo jakich zasadach w zasadzie bez zasad złamano prawo dla mnie to jasne mają kontrakty zawodowe wiec bez jaj

nie rób z siebie durnia kolego, z tymi zawodowymi kontraktami. Nie liczy się kontrakt, tylko wiek, by grać w jun. starszych.

A Krawczyk z tego przepisu latami korzystał. I aż jednego mistrza, do spółki z Kariną zdobył.

jesli ma kontrakt zawodowy nie może zmieniać klubu "na chwilę"

umowy patronackie na poczatku sezonu tylko mozna

te zostaly podpisane z klubem muks u-20 ktorego nie ma

trzy razy zlamany regulamin, a Gorzow wymienil w pismie do PZKosz wiecej
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 25 stycznia 2009, 16:46

Endrju pisze:
jesli ma kontrakt zawodowy nie może zmieniać klubu "na chwilę"

umowy patronackie na poczatku sezonu tylko mozna

te zostaly podpisane z klubem muks u-20 ktorego nie ma

trzy razy zlamany regulamin, a Gorzow wymienil w pismie do PZKosz wiecej

Zobaczymy więc w środę, czy może, czy też nie.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 25 stycznia 2009, 16:47

I jeszcze jedno: Klimczak, Siałkowski, Pieczyrak czy może ktoś inny ci kabluje? :) Nazwisko Anosike też przed wszystkimi znałeś, prawda marynarzu?

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 stycznia 2009, 16:50

Co z tego, że MUKS bedzie miał umowe czy to z AZS czy z Tęczą. Z tego co się orientuje zawodniczki, które grają w meczach półfinalowych i finałowych muszą wejść choćby na sekundę na parkiet podczas meczów Wielkopolskiej Ligi. Z tego co wiem chyba nie reprezentowały MUKS-u w tej lidze i nie maja prawa grać dalej. Będzie to precedens na skale światową jak to przejdzie.
Myślę jednak, że PZKosz nie postawi się przeciw klubom. Moge się jednak mylić...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 stycznia 2009, 17:35

ajaja pisze:I jeszcze jedno: Klimczak, Siałkowski, Pieczyrak czy może ktoś inny ci kabluje? :) Nazwisko Anosike też przed wszystkimi znałeś, prawda marynarzu?

1. A czemu miałbym nie znac 8) (mam dobre info od "sprzątaczki" klubowej <LOL2>.
Temat byl od paru ladnych tygodni...
jednak w Gorzowie dopóki kontraktu nie podpisza to nie peplaja na prawo/lewa kto to nas wzmocni... tym np. roznia sie od tych z Torunia... gdzie wszyscy byli "pewni" juz ze Pyska zalili ich zespol :D... a tu ZONK...

2. Nie pisz posta pod postem zawsze mozna poprzedni edytowac ;)

3. Chcesz mozesz juz sie przyzwyczajac i mowic do mnie "panie inżynierze" :lol: :lol: :lol: ... panie bankowy :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”