Koszykarki ŁKS szukają sponsorów

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Koszykarki ŁKS szukają sponsorów

Postautor: Wojteg » 14 lipca 2004, 08:18

Jeżeli chodzi o koszykówkę żeńską ŁKS, w tej chwili jedno wydaje się być pewne: drużyna weźmie udział w rozgrywkach ekstraklasy.

Znaki zapytania pojawią się natomiast w odniesieniu do zestawu personalnego zespołu. Nie trzeba tłumaczyć, że chcąc się utrzymać w gronie najlepszych, trzeba dysponować kolektywem koszykarek na przyzwoitym poziomie. A to kosztuje.

Daiva Jodeikaite, prezes koszykówki żeńskiej ŁKS: - Zdajemy sobie doskonale sprawę z trudnej sytuacji finansowej, w jakiej znajduje się nasza sekcja. Nie siedzimy z założonymi rękoma, ale dzień w dzień wydeptujemy ścieżki w poszukiwaniu ludzi dobrej woli, czyli sponsorów. Liczymy także na pomoc miasta. Na razie nie ma jeszcze podpisanych umów z potencjalnymi sponsorami, a więc nie mogę na ten temat nic konkretnego powiedzieć. Ale wierzę, że te nasze zabiegi nie będą bezowocne. Jeżeli tak się stanie, to rysuje się przed koszykówką żeńską ŁKS pomyślna przyszłość.

Od siebie jeszcze dodajmy, że działacze koszykówki żeńskiej ŁKS działają na dwóch frontach: poszukują darczyńców w Łodzi i w Warszawie. Sponsor ze stolicy, o którym mówi się od dość dawna, ma stać się sponsorem strategicznym. Nazwa firmy nie została jeszcze do tej pory ujawniona. Może nastąpi to w najbliższy piątek, kiedy to ma dojść w Warszawie do rozmów między tajemniczą firmą i działaczami ŁKS.

Jesteśmy bardzo ciekawi, co się z tego wszystkiego wykluje?

(m.st.) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 lipca 2004, 16:50

Daiva jak zawsze pełna optymizmu, ale to dobrze. Nic tak nie dołuje kibiców jak prezes klubu załamujący ręce i ziejący pesymizmem. Oby 16 lipca był już tą własciwą datą spotkania. Bo A.N. dłużej pewnie czekac nie będzie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Koszykarki ŁKS szukają sponsorów

Postautor: MARIO » 14 lipca 2004, 17:39

Wojteg pisze: (...) Może nastąpi to w najbliższy piątek, kiedy to ma dojść w Warszawie do rozmów między tajemniczą firmą i działaczami ŁKS.

Jesteśmy bardzo ciekawi, co się z tego wszystkiego wykluje?

(m.st.) - Express Ilustrowany (...)

...a co z firmą "Lotto" ?? Czy już kapitalnie lipa i w ogóle jak wyglądało sponsorowanie przez Totalizatora Sportowego - jakby nie patrzeć potentata finansowego... Tak sobie myślę cóż to może być za firma z Warszawy :roll: może... Polskie Linie Lotnicze LOT :wink: było ŁKS Lotto Łódź, to skrócimy do ŁKS LOT Łódź - oczywiście żarty żartami, a poważnie mówiąc liczę, że uda się ełkaesiankom wystąpić w lidze i pewnie do końca sezonu grać nie martwiąc się o jutro.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 14 lipca 2004, 19:47

Się udo :lol: :lol: :wink:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 lipca 2004, 20:01

majoneez pisze:Się udo :lol: :lol: :wink:

Widze że ładny wiochmen!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 14 lipca 2004, 20:04

Tak MARAS chciałbym być taki jak ty, ale mi nie wychodzi :lol: :lol: :lol:
( ja pierdzielę co za gość )

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 14 lipca 2004, 20:53

życze łódzkiemu ks-owi jak najlepiej - to w koncu tradycja itp , no i Daivka u sterów ,to juz cos, moja opinia jest jednak niezmienna -klub ratowlaby skąpy żywiec - wspolpraca z tym piwskiem byla niezwykle owocna i mysle ze ci dusigrosze powinni znowu wesprzec klub..( nie wiem tylko czy w mysle wspanialej i genialnej ustawy piwsko browary nie moga wspierac klubow )

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 lipca 2004, 21:05

Również trzymam mocno kciuki!!! Przeraża wizja Forum kibiców bez drużyn :( Mam nadzieję, że jednak NIGDY do tego nie dojdzie, a Ci, którzy chwilowo nie mają za bardzo komu kibicować bardzo szybko znowu będą mogli wybrać się na mecz koszykówki na dobrym poziomie w swoim mieście.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 14 lipca 2004, 21:50

Seba pisze:... a Ci, którzy chwilowo nie mają za bardzo komu kibicować bardzo szybko znowu będą mogli wybrać się na mecz koszykówki na dobrym poziomie w swoim mieście.

Bardzo brakuje meczyków, bardzo :(

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 lipca 2004, 21:58

Właśnie Ciebie Waldi miałem przede wszystkim na myśli. Mam nadzieję, że ta smutna sytuacja się prędko zmieni. Mógłbyś napisać, co teraz słychać w Olsztynie jeśli chodzi o żeńską koszykówkę? Jakie są perspektywy, co się dzieje z tymi bardzo utalentowanymi młodziutkimi koszykarkami, które miałem okazje zobaczyć podczas półfinałów MPJ w Łodzi? Pozdrawiam i mam nadzieję, że się przy jakiejś okazji spotkamy... najlepiej podczas meczu Łączność Olsztyn - Olimpia Poznań.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 15 lipca 2004, 17:24

Seba pisze:Właśnie Ciebie Waldi miałem przede wszystkim na myśli. Mam nadzieję, że ta smutna sytuacja się prędko zmieni. Mógłbyś napisać, co teraz słychać w Olsztynie jeśli chodzi o żeńską koszykówkę? Jakie są perspektywy, co się dzieje z tymi bardzo utalentowanymi młodziutkimi koszykarkami, które miałem okazje zobaczyć podczas półfinałów MPJ w Łodzi? Pozdrawiam i mam nadzieję, że się przy jakiejś okazji spotkamy... najlepiej podczas meczu Łączność Olsztyn - Olimpia Poznań.

Spokój i cisza. Są pomysły, ale narazie kończy się na "chciejstwie" :(
Co do juniorek to już praktycznie przed minionym sezonem drużyna się rozpadła. M.in. dwie dziewczyny w maju zdobyły srebrne medale MP Juniorek z drużyną z Wołomina, a trzecia z drużyną z Gdyni zajęła czwarte miejsce. I wszystkie były czołowymi zawodniczkami swoich zespołów. A reszta grała w drugiej lidze, a teraz pewnie rozjadą się po uczelniach.
No cóż, trzeba czekać. Może niedługo zawita do Olsztyna I liga :)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 15 lipca 2004, 19:39

A jak były mecze Łączności to gdzie były rozgrywane?
W jakiej hali? Urania? :D
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 15 lipca 2004, 20:54

MARAS pisze:A jak były mecze Łączności to gdzie były rozgrywane?
W jakiej hali? Urania? :D

W ekstraklasie w Uranii, a w 1 lidze w hali OSiR.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”