XXI kolejka FGE: KSSSE AZS Gorzów - Utex ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 07 lutego 2009, 13:15

ochrona pisze:
kristofer pisze:teraz to może być za późno. Tylko zastanawiam się, czy w Gorzowie ktoś myślał o wykorzystaniu nowej formuły pierwszej rundy play-off.

Przyznasz Greebo, że gdyby w ćwierćfinale Wisła zagrałaby z Gorzowem, to byłaby w bardzo ciężkiej sytuacji.
Zresztą moim zdaniem Lotosu nikt nie pokona w tym sezonie na polskich parkietach, a finał już będzie jednostronny. Tamika jest największą gwiazdą światowej koszykówki grającą na naszych parkietach.

NIE!!! Bo w Gorzowie grają zawsze o zwycięstwo. I nie oglądają się na innych. Lepiej być na pierwszym miejscu niż na 8.

aha lepiej być na pierwszym miejscu i tuż za podium, niż na ósmym i być wicemistrzem Polski. No rzeczywiście prawie nie ma różnicy :D

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 07 lutego 2009, 13:17

kristofer pisze:
ochrona pisze:
kristofer pisze:teraz to może być za późno. Tylko zastanawiam się, czy w Gorzowie ktoś myślał o wykorzystaniu nowej formuły pierwszej rundy play-off.

Przyznasz Greebo, że gdyby w ćwierćfinale Wisła zagrałaby z Gorzowem, to byłaby w bardzo ciężkiej sytuacji.
Zresztą moim zdaniem Lotosu nikt nie pokona w tym sezonie na polskich parkietach, a finał już będzie jednostronny. Tamika jest największą gwiazdą światowej koszykówki grającą na naszych parkietach.

NIE!!! Bo w Gorzowie grają zawsze o zwycięstwo. I nie oglądają się na innych. Lepiej być na pierwszym miejscu niż na 8.

aha lepiej być na pierwszym miejscu i tuż za podium, niż na ósmym i być wicemistrzem Polski. No rzeczywiście prawie nie ma różnicy :D

nie ma różnicy. Bo mistrzostwo zdobywa sie wygrywając z każdym. Jesli marzymy o grze o najwyższe cele to musimy wygrać z każdym. Czy to Wisła czy to Rybnik :wink:

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 07 lutego 2009, 13:17

...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 lutego 2009, 13:19

Zresztą moim zdaniem Lotosu nikt nie pokona w tym sezonie na polskich parkietach, a finał już nie będzie jednostronny. Tamika jest największą gwiazdą światowej koszykówki grającą na naszych parkietach.

Owszem byłaby, ale szanse na taką prace w I rundzie są tylko matematyczne i taka próba mogłaby się skończyć dla Gorzowa tragicznie (np wpadnięcie na Polkowice z 2 bezpośrednimi porażkami). Natomiast rzeczywiście w tym roku Gorzow może namieszać, podobnie zresztą jak i Polkowice.

Nie rozumiem zdania o Lotosie.. skoro nikt go nie pokona to jak finał może nie być jednostronny? I kiedy ostatnio finał był jednostronny?

Dla mnie Mique w dobrej dyspozycji fizycznej to ta sama polka co Catch.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 07 lutego 2009, 13:27

przecież napisałem finał jednostronny. Greebo ja nie wierzę w cuda w Wiśle. Canty jest cieniem samej siebie, Mique przy Catch chyba zbyt sobie nie pogra. A Skerovic ma dość słaby sezon. I moim zdaniem wynika to z obecności Canty-Claw i pozbycia się ADF.
Jeśli nie będzie żadnych kontuzji w Lotosie i głupich błędów trenera, to na Lotos nie będzie mocnych.
Pozostanie walka o finał MP i możność gry w nim z Lotosem. Zresztą niewykluczone, że Lotos zagra z Wisłą w półfinale. Lotosowi wszystko jedno, bo czuje się mocny i ogra wszystkich. A Gorzów zagra z Polkowicami o finał.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 lutego 2009, 13:48

kristofer pisze:przecież napisałem finał jednostronny. Greebo ja nie wierzę w cuda w Wiśle. Canty jest cieniem samej siebie, Mique przy Catch chyba zbyt sobie nie pogra. A Skerovic ma dość słaby sezon. I moim zdaniem wynika to z obecności Canty-Claw i pozbycia się ADF.
Jeśli nie będzie żadnych kontuzji w Lotosie i głupich błędów trenera, to na Lotos nie będzie mocnych.
Pozostanie walka o finał MP i możność gry w nim z Lotosem. Zresztą niewykluczone, że Lotos zagra z Wisłą w półfinale. Lotosowi wszystko jedno, bo czuje się mocny i ogra wszystkich. A Gorzów zagra z Polkowicami o finał.

ogladnałem soebie mecz nr 2 Lotos-Fener i tej potęgi Lotosu nie widzę.. jak Podrug nie wyzdrowieje na mecze z nami w PO (o ile takowe bedą) to uważam ze przewaga będzie po naszej stronie.

edit: ochrona ma racje, troche zboczyliśmy z tematu, wiec ja juz koncze tą dyskusje.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2009, 13:56 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 07 lutego 2009, 13:53

co mają Wisła i Lotos do tematu meczu Gorzowa z Rybnikiem. Prosze zmiencie temat i nie zasmiecajcie wątku.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 07 lutego 2009, 14:04

Pomysł na zajęcie 7 miejsca przez Gorzów "rewelacyjny"

Najpierw Wisła bez przewagi parkietu AZu ale z 2-0 czyli jedyny mecz w Gorzowie byłby najprawdopodobniej decydujący.
Jak porażka to medale papapa
A potem w 1/2 mecz z Polkowicami bez przewagi parkietu.
W razie 2 miejsca. Walka o medale zapewniona. A w 1/2 Wisła z przewagą parkietu AZSU

Co do Catch i C.H. Przy zbliżonej formie to ta sama półka. Jak zawodniczką idzie niesamowicie rzut , to bardziej mi się podoba C.H bo jak nikt potrafi mordować przeciwników punktami, gdy rzutowo jest średnio albo słabo to Catch się bardziej przydaje bo jest niesamowicie wszechstronna (chyba najbardziej na świecie) i jeszcze b.dobrze broni.

Ale ogólnie to ta sama półka na której jest jeszcze min. Lauren Jackson czy Diana Taurasi.

Co do finałów...4-3 jak zawsze ale tym razem dla Lotosu nie Wisły:lol: :lol: :lol: . Po cichu mam nadzieje że Polkowice też postawią się Gorzowowi w walce o brąz :wink: :wink:

I kończę temat :lol: :lol:
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 lutego 2009, 14:58

hellraiser pisze:Co do finałów...4-3 jak zawsze ale tym razem dla Lotosu nie Wisły:lol: :lol: :lol: . Po cichu mam nadzieje że Polkowice też postawią się Gorzowowi w walce o brąz :wink: :wink:
I kończę temat :lol: :lol:

Widze ze znowu sie zaczyna...(z cyklu zlotych mysli Hella..) a tyle czasu byl juz spokoj ... :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 07 lutego 2009, 19:04

Anosike ma chrapkę być graczem kolejki :)

Na razie ma 28 eval

prowadzi
Tamika Catchings 34 przed Candice Dupree 32

edit: już 30 w evalu Nicky Anosike. Jeszcze może tutaj namieszać Jillian Robbins z CCC

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 lutego 2009, 19:36

Anosike skończyła na evalu 31. A ja zwróciłbym uwagę na świetny występ Żurowskiej - eval 28. Tym bardziej mnie to cieszy, gdyż mam ją w "swojej" drużynie w Fantasy. :)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 lutego 2009, 20:40

Powiem tak...

Jezeli Anosike nie jest jeszcze w pełni formy ? :D

Jezeli gramy mecz bez Katki... (która ma minimum miesiac przerwy)

Jezeli Edzia dopiero trenuje z nami miesiac czasu...

Jezeli Lindsay chociaz widac bylo ze sie zrywała do gry nie zagrała ani minuty (ze wzgledu na lekka kontuzje)...

Jezeli oszczedzana jest kolejna polka (Aga Kaczmarczyk)

I My tak gramy... :D :D :D

To ja jestem spokojny o mecze AZS- u do konca sezonu :D :D :D

I az boje sie pomyslec co bedzie w Play-OFFach :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 lutego 2009, 20:45

Mecz był łatwy więc z ocenami teamu poczekam do meczu z CCC ale jedno trzeba powiedzieć już nie musimy się martwić w razie kontuzji kogokolwiek (odpukać) o wynik w takich spotkaniach

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 lutego 2009, 20:55

Biorac pod uwage duze "oszczednosci" kadrowe tak przymusowe jak i taktyczne musze stwierdzic ze wynik robi wrazenie

Co do Anosike, zachowuje sie pod koszem jak naprawde rasowy center, wszystko widzi, do tego swietnie broni. Jak sie jeszcze lepiej zgra, bedzie postrachem w polu 3 sekund :wink:

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 07 lutego 2009, 21:17

Endrju pisze:Powiem tak...

Jezeli Anosike nie jest jeszcze w pełni formy ? :D

Jezeli gramy mecz bez Katki... (która ma minimum miesiac przerwy)

Jezeli Edzia dopiero trenuje z nami miesiac czasu...

Jezeli Lindsay chociaz widac bylo ze sie zrywała do gry nie zagrała ani minuty (ze wzgledu na lekka kontuzje)...

Jezeli oszczedzana jest kolejna polka (Aga Kaczmarczyk)

I My tak gramy... :D :D :D

To ja jestem spokojny o mecze AZS- u do konca sezonu :D :D :D

I az boje sie pomyslec co bedzie w Play-OFFach :D :D :D

A z kim wy tak gracie :?: :?: :?:

Aaaaaaaaa z Rybnikiem, to luzik grajcie :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”