XXI kolejka FGE: Lotos Gdynia - Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lutego 2009, 18:15

koszykarz pisze:No ja nie jestem ani z Gdyni ani z Krakowa więc chyba troszkę bardziej mogę oceniac siły obu zespołów bo wiadomo że kazdy chwali swój zespół...

Zgadzam się że CLAW i CATCH - zresztą PARKER też - to indywidualności - z nich jednak to CATCH (moje zdanie) najbardziej to grania dla drużyny...

Zarówno Wisełka jak i Lotos ma swoje atuty...

POLKI oceniam po równo - zresztą inni też ale Polki w Lotosie aż tak nie odstają jak Doris w Wiśle...

Drużyna Gdyńska wydaję mi sie bardziej zbilansowana na każdej pozycji a Wiśla - ma dziwnie zbudowany skład...

Co do innych drużyn aspirujących : zbyt mały potencjał mają Gorzów , Orzeł na finał... Jedna Pierson to trochę za mało na Beard , Currie , Catch czy Claw i Dupree w Wiśle...
Ja ciąglę liczę także na Energę że dziewczyny jeszcze pokażą dobry basket ...

Richards(Czubak), Zohnova Koryzna Breitreiner, Zurowska(Kaczmarczyk), ANOSIKE, Taylor... + TRENER jak to jest mały potencjał ... :lol: :lol: :lol:

To ci odpowiem ze ciezko ktorejkolwiek druzynie nie wystepujacej w Eurolidze bedzie zbudowac tak silny zespol :]

Co do Energi... moze pokaza dobry basket.. ale w walce o 5-8 ;)...

chociaz zycze pokonania Polkowic :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 lutego 2009, 20:10

Schowaj swa dume do kieszeni. Zajmiecie 3 lub 4 miejsce(to bardziej prawdopodobne) bo CCC was ograja.
Mi wystarczy jak Energa zajmie 5 miejsce. Sam dobrze wiem ze wyzej to niestety "za wysokie progi" dla nich.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 lutego 2009, 21:56

Endrju pisze:
koszykarz pisze:No ja nie jestem ani z Gdyni ani z Krakowa więc chyba troszkę bardziej mogę oceniac siły obu zespołów bo wiadomo że kazdy chwali swój zespół...

Zgadzam się że CLAW i CATCH - zresztą PARKER też - to indywidualności - z nich jednak to CATCH (moje zdanie) najbardziej to grania dla drużyny...

Zarówno Wisełka jak i Lotos ma swoje atuty...

POLKI oceniam po równo - zresztą inni też ale Polki w Lotosie aż tak nie odstają jak Doris w Wiśle...

Drużyna Gdyńska wydaję mi sie bardziej zbilansowana na każdej pozycji a Wiśla - ma dziwnie zbudowany skład...

Co do innych drużyn aspirujących : zbyt mały potencjał mają Gorzów , Orzeł na finał... Jedna Pierson to trochę za mało na Beard , Currie , Catch czy Claw i Dupree w Wiśle...
Ja ciąglę liczę także na Energę że dziewczyny jeszcze pokażą dobry basket ...

Richards(Czubak), Zohnova Koryzna Breitreiner, Zurowska(Kaczmarczyk), ANOSIKE, Taylor... + TRENER jak to jest mały potencjał ... :lol: :lol: :lol:

To ci odpowiem ze ciezko ktorejkolwiek druzynie nie wystepujacej w Eurolidze bedzie zbudowac tak silny zespol :]

Co do Energi... moze pokaza dobry basket.. ale w walce o 5-8 ;)...

chociaz zycze pokonania Polkowic :D :D :D

potencjał może jest ale na pewno nie na finał :wink:

Powtarzam : szanse AZS Gorzów na finał są takie same jak Energi na półfinal (czyli przejście Polkowic) . Oczywiście nic się nie stanie jak nie będziemy w ,,4'' - w końcu ORZEŁEK będzie wymagającym przeciwnikiem - ale myślę że trener Omanic zrobi porządną taktykę na Amerykanki , a myśle że nasza Dominikanka też coś wniesie :D
No i Orzeł ma stosunkowo skromną kadrę zawodniczek -ale za to super zgrany wyjściowy skład....
Będzie ciekawie - jednym słowem :)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 08 lutego 2009, 22:07

Orzeł może spaść nawet na 5 miejsce i Toruń może wskoczyć na 4. W końcu mamy trudniejszą końcówkę, no chyba, że nam finisz fajnie wyjdzie przykładowo 2 wygrane na 3 mecze z Gorzowem, Lotosem lub Wisłą, ale to bardzo optymistyczna wersja i po drodze oczywiście bez wpadek musi być wtedy może coś wyżej przed PO, bo na Toruń nie chciałbym wpaść :P
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lutego 2009, 22:14

ginda pisze:Orzeł może spaść nawet na 5 miejsce i Toruń może wskoczyć na 4. W końcu mamy trudniejszą końcówkę, no chyba, że nam finisz fajnie wyjdzie przykładowo 2 wygrane na 3 mecze z Gorzowem, Lotosem lub Wisłą, ale to bardzo optymistyczna wersja i po drodze oczywiście bez wpadek musi być wtedy może coś wyżej przed PO, bo na Toruń nie chciałbym wpaść :P

ktos mi mowil ostatnio o takiej "teorii spisku" :D ze Wisla przegrywa w Polkowicach w przed ostatniej kolejce i w ostatniej w meczu z Lotosem wynik juz nie ma znaczenia dla ukladu play-off :D

Hehe ciekawe ile w tym prawdy :D :D :D

(oczywiscie to jeden tylko z przykladow wariantow... zeby zaraz sie nie zaczelo.. :D ... wtedy byłby i "wilk syty i owca cala" :D)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 08 lutego 2009, 23:29

Muszę przyznać się do błędu. Źle oceniłem Catch po spotkaniach z Fene. Ona rzeczywiście jest niesamowita ;) Oby utrzymała formę do finałów z Wisłą ;)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 09 lutego 2009, 03:40

No cóż, ja od początku oceniałem ją tak jak trzeba :) zarówno na boisku, jak i poza nim :) bo i tu, i tu jest niesamowita :) o jej formę jestem spokojny, bardziej martwi brak formy Ivany.. wczoraj było widać jej determinację i złość na samą siebie.. wie, że jej nie idzie ale fajnie, że zaciska zęby i dalej robi swoje. mam nadzieję, że dobra dyspozycja z początku rozgrywek wróci na najważniejszą część sezonu. :)

a jak kibice z Leszna oceniają naszą nową halę?
ObrazekObrazek

kulka100 tecza
Żak

Postautor: kulka100 tecza » 09 lutego 2009, 10:25

hala robi wrazenie ale nie tak bardzo jak Catch :wink: poprostu zobaczyc taka zawodniczke w akcji szok :shock:

dobrze ze trafila sie taka zawodniczka w plkk bo naprawde jest na co popatrzec no i proponowal bym innym zeby wybrac sie do gdyni bo naprawde warto :D

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 09 lutego 2009, 16:17

Endrju pisze:
ktos mi mowil ostatnio o takiej "teorii spisku" :D ze Wisla przegrywa w Polkowicach w przed ostatniej kolejce i w ostatniej w meczu z Lotosem wynik juz nie ma znaczenia dla ukladu play-off :D

oj zle slyszales Wisla przegrywa jutro z Teczą Leszno i pozamiatane hehe ;)

czas komus wyszarpnac pewną wygraną hehe
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

czuken88
Nowy na forum

Postautor: czuken88 » 09 lutego 2009, 16:32

Marcino pisze:Muszę przyznać się do błędu. Źle oceniłem Catch po spotkaniach z Fene. Ona rzeczywiście jest niesamowita ;) Oby utrzymała formę do finałów z Wisłą ;)

Wezcie ogarnijcie ludzie, bo juz to sie robi nudne. Powiedz mi gdzie jest napisane, iz bedzie final: Lotos-Wisla? Moze tez juz mozna gdzies obstawiac wyniki tego,,finalu"? :roll: A swoja droga fajnie jakby,w koncu byl inny final w tym sezonie i zagraliby w nim np. Polkowice-Gorzow , a Wisla z Lotosem biliby sie o 3 miejsce :lol: Ktorego klubu bylby to koniec? :lol: :lol:

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 09 lutego 2009, 16:49

Nawet nie chce mi się dyskutować na ten temat. Poczekamy, zobaczymy.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 lutego 2009, 16:50

czuken88 pisze: Ktorego klubu bylby to koniec? :lol: :lol:

Dla obu -koniec sezonu i myślenie o nowym :arrow: :arrow: :arrow:
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 lutego 2009, 17:09

Nie ma szans zeby CCC pokonalo Lotos w półfinale :D...
... przynajmniej Kozior do tego nie dopusci :D :D :D

nie znam sie
Nowy na forum

Postautor: nie znam sie » 09 lutego 2009, 22:32

Greebo pisze:

I jeszcze jedno.. Catch się kapitalnie ogląda, Catch zbiera wiele indywidualnych nagród, ale Catch (podobnie jak Mique) jak na taką gwiazdę ma bardzo marne osiągnięcie drużynowe.. wygrała 2 razy IO, ale tutaj zamiast niej równie dobrze mogłaby grac Doris-efekt byłby ten sam. W WNBA Indiana pod jej wodza ledwie 2 razy doszła do finału konferencji, w ostatnim sezonie Indiana miała lepszy bilans bez niej niż z nią.. w europie praktycznie nie grała, zdobyła jeszcze tylko Mistrzostwo Korei. Przygodę w Gdyni tez rozpoczęła od porażki - jak uda się doprowadzić jej Lotos do MP będzie to największy sukces drużyny w którym ona "rządzi". A nie jest już juniorką..

John Stockton, Reggie Miller, Jason Kidd, Allen Iverson, Steve Nash, Tim Hardaway, Charles Barkley, Karl Malone, Shawn Kemp, Becky Hammon, Taj McWilliams-Franklin, DeLisha Milton-Jones

Fakt Catch nie ma tytuly mistrza WNBA ale tak jak Ci wymienieni powyzej(jezeli chodzi o mezczyzn to mistrza NBA ;)) i to nie znaczy ze to ich wina ze nie maja osiagniec druzynowych. Bo czasem tak bywa ze jestes liderem a dookola masz sredniej klasy graczy i nawet jezeli bardzo sie chce to samemu mistrzostwa sie nie wyszarpie. Czasami sredniacy grzejacy ławe moga sie pochwalic kilkoma mistrzowskimi pierścieniami ale czy to jest wyznacznik klasy gracza?
Fakt 2x Fever bylo w finale konferencji ale w ciagu 8sezonow w tym 2x przegraly w pierwszej rundzie z pozniejszym Mistrzem WNBA (Detroit)

A w Europie nie grala(procz krotkiego rozdzialu w Moskwie) bo taka byla jej decyzja.(a mogla sobie nazdobywac osiagniec druzynowych :P)

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 10 lutego 2009, 07:08

nie znam sie pisze:
Greebo pisze:

I jeszcze jedno.. Catch się kapitalnie ogląda, Catch zbiera wiele indywidualnych nagród, ale Catch (podobnie jak Mique) jak na taką gwiazdę ma bardzo marne osiągnięcie drużynowe.. wygrała 2 razy IO, ale tutaj zamiast niej równie dobrze mogłaby grac Doris-efekt byłby ten sam. W WNBA Indiana pod jej wodza ledwie 2 razy doszła do finału konferencji, w ostatnim sezonie Indiana miała lepszy bilans bez niej niż z nią.. w europie praktycznie nie grała, zdobyła jeszcze tylko Mistrzostwo Korei. Przygodę w Gdyni tez rozpoczęła od porażki - jak uda się doprowadzić jej Lotos do MP będzie to największy sukces drużyny w którym ona "rządzi". A nie jest już juniorką..

John Stockton, Reggie Miller, Jason Kidd, Allen Iverson, Steve Nash, Tim Hardaway, Charles Barkley, Karl Malone, Shawn Kemp, Becky Hammon, Taj McWilliams-Franklin, DeLisha Milton-Jones

Fakt Catch nie ma tytuly mistrza WNBA ale tak jak Ci wymienieni powyzej(jezeli chodzi o mezczyzn to mistrza NBA ;)) i to nie znaczy ze to ich wina ze nie maja osiagniec druzynowych. Bo czasem tak bywa ze jestes liderem a dookola masz sredniej klasy graczy i nawet jezeli bardzo sie chce to samemu mistrzostwa sie nie wyszarpie. Czasami sredniacy grzejacy ławe moga sie pochwalic kilkoma mistrzowskimi pierścieniami ale czy to jest wyznacznik klasy gracza?
Fakt 2x Fever bylo w finale konferencji ale w ciagu 8sezonow w tym 2x przegraly w pierwszej rundzie z pozniejszym Mistrzem WNBA (Detroit)

A w Europie nie grala(procz krotkiego rozdzialu w Moskwie) bo taka byla jej decyzja.(a mogla sobie nazdobywac osiagniec druzynowych :P)

no rzeczywiscie sie nie znasz :wink:
tylko Becky nie ma tytułu ( ale chyba konsekwentnie tam zmierza)
Taj - 2008 w detroit
Miltonova 2001 i 2002 w LA
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”