TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 10 lutego 2009, 08:46

Nigeryjka w Pabianicach
Rashidat Sadiq - zawodniczka z Afryki to kolejne wzmocnienie Aflofarmu
Nigeryjka po kilkunastogodzinnej podróży z Oklahomy dojechała do Pabianic.
Ostatnio grała we Włoszech i Turcji, gdzie wystąpiła nawet w meczu gwiazd ligi.
W najlepszym meczu zdobyła 20 punktów, miała 7 zbiórek i 2 przechwyty.
Występowała również w kadrze narodowej Nigerii.
Ma 28 lat i 185 cm wzrostu. Gra na pozycji silnej skrzydłowej.
Obrazek
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 lutego 2009, 08:32

Wróce do Leszna

wywiad z RYAN COLEMAN

Co spowodowało ze postanowiła pani wyjechać z Polski ?

Względy osobiste. Decyzje przyspieszyła kontuzja, której się nabawiłam. Poza tym pracodawca okazał się nie rzetelny. Podoba mi się w Polsce trochę szkoda wyjeżdżać. Mam nadzieje ze wrócę w następnym sezonie.

Z Leszna przeniosła się pani do Jeleniej Góry. To był dobry wybór?

Niestety,miałam zostać w Lesznie. W Jeleniej Gorze kusili mnie wizją gry o wysokie cele i obiecali lepsze warunki.

I co, jak było ?

Nieciekawie. Słabe wyniki, zmiana trenera, później doszły jeszcze kłopoty finansowe i wzajemne oskarżenia. Popsuła sie atmosfera. Wczesniej grałam w Toruniu, później w Lesznie i ostatnio w Jeleniej.
Najlepiej sie czułam w Lesznie. Chciałabym wrócić kiedyś do drużyny Krysiewicza.

W Lesznie znaleziono zawodniczkę w pani miejsce. Ashley Shields dobrze wkomponowała się w drużynę.

Znamy się z Ashley. To dobra zawodniczka. Podziwiam jej statystyki. Przestrzegam, zeby nie wierzyła w bajki opowiadane przez polskich działaczy. Żeby niepowtorzyla moich błędów. Drużyny bijące się o medale w Polsce są wciąż te same, czyli Kraków , Gdynia , Gorzów i Polkowice. Pozostałe są tłem. Niedawno z Rybnika wyjechały Amerykanki. Tam tez miała być drużyna na medal.

Jakie wspomnienia z pobytu w Lesznie? Była pani jedną z ulubienic publiczności.

to było mile. Staram się grac jak najlepiej. W Lesznie nikt nie mówił, ze zdobędziemy mistrzostwo, bo wszyscy znali wartość zespołu. Bardzo nam kibicowali. Drużyna sprawiła niespodziankę. Pamiętam mecze o play-off i później o brązowy medal. Świetna atmosfera, wspaniały doping - aż się chciało grac. może jeszcze kiedyś będę miała okazje zagrać dla leszczyńskiej publiczności. I może powtórzymy ubiegły sezon?

Brzmi to jak oferta powrotu do leszczyńskiej drużyny.

Nie, ale może prezes przeczyta ten wywiad i zadzwoni.

zrodlo: panoramaleszczynska.

No nie trzeba byc zbytnio obcykanym zeby widziec ze Ryan teskn iza LEsznem gdzie suma summarum miala dobrze. Coz czyzby powrot corki marnotrawnej na przyszly rok ? Widze tu duze szanse jesli nie rzucaslow na wiatr neich wraca do nas i zatrzymajmy Ashley i reszte teamu i budujmy takisklad gdzie Ryan i Ashley beda wbijac przeciwniczki w parkiet :) taki potencjal spowoduje u niektorych druzyn neizlego cykora ;)

Mysle ze juz kwestia ktora kiedys byla poruszana na forum przez pewnego napinacza gdzie Ryan osiagnela najwiecej i gdzie lubiala grac i gdzie chce grac pozostaje rozwiazana.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 12 lutego 2009, 11:23

Najpierw niech sie skończy ten sezon a nie już myślicie o następnym, nie sądzisz że to troche za wcześniej??
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 12 lutego 2009, 15:04

MARAS pisze:Najpierw niech sie skończy ten sezon a nie już myślicie o następnym, nie sądzisz że to troche za wcześniej??

Pewnie ze nie, pod zadnym pozorem nie moze sie juz powtorzyc sytuacja z dwoch poprzedniach lat kiedy to stekalismy najpierw po odejsciu Nikity i rok poznniej Ryan. Dzialacze juz musza rozmawiac z Ashley i Tina w kontekscie przyszlego sezonu. Sprawe trzeba zalatwic jeszce przed zakonczeniem tego sezonu i przed ich wylotem do domu, bo jesli wyleca bez kontraktow w Lesznie to pozniej juz marne szanse ze pojawia sie z powrotem we wrzesniu. Bardzo cieszy fakt, iz Ryan chce do nas wrocic i nie dziwie sie jej - wkoncu nigdzie nie bedzie miala lepiej, oczywiscie nie mowie tutaj o aspekcie finansowym, a Ashley i Tina mysle ze tez chetnie zostalyby w Lesznie, jesli bedzie pieniadz na przyzwoitym choc nie najwyzszym poziomie. Ryan, Ashley i Tina - piekny tercet tylko czy realny? :D Nic tylko lapac za telefon i dzwonic!
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 lutego 2009, 16:37

Maras z calym szacunkiem myslenei krotkowzroczne w Lesznei jzu przerabiano i totalna porazka ledwo sie do jako takiego stanu doprowadzilismy. W play offach jestesmy bedziemy raczej walczyc o jak najlepsze miejsce z 5-8 i tyle .

Od strony marketingowej jakby dzialacze zadzialali to nawet za tydzien mozna spisac umowe wstepna z 2 powodow pierwszy Ryan jest teraz w nastawieniu ze popelnila blad i ze nie zawsze liczy sie kasa a drugi taki prymitywny ...trzeba kuc zelazo poki gorace. Na jakies przedtermniowej umowie z Ryan nikt z klubu nie straci umowa moze byc tak doskonale skonstruowana ze bedzie zabezpieczala nas przed kontuzja Ryan czy tez slabsza forma. Wszystko do omowienia. A za pare miesiecy to i pewnie Rybnik i Poznan sie rzuca na Ryan zeby podbijac kontrakty wiec badzmy raz do przodu :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 12 lutego 2009, 17:38

Mam wielką prośbę do chłopaków z AZS Poznań:)
może wiecie jaki był przebieg spotkania sparingowego Włókniarza Pabianice - AZS Poznań,
który dziś się odbył na Arenie o 14.00 :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 12 lutego 2009, 17:46

Mozarthio pisze:Maras z calym szacunkiem myslenei krotkowzroczne w Lesznei jzu przerabiano i totalna porazka ledwo sie do jako takiego stanu doprowadzilismy. W play offach jestesmy bedziemy raczej walczyc o jak najlepsze miejsce z 5-8 i tyle .

Od strony marketingowej jakby dzialacze zadzialali to nawet za tydzien mozna spisac umowe wstepna z 2 powodow pierwszy Ryan jest teraz w nastawieniu ze popelnila blad i ze nie zawsze liczy sie kasa a drugi taki prymitywny ...trzeba kuc zelazo poki gorace. Na jakies przedtermniowej umowie z Ryan nikt z klubu nie straci umowa moze byc tak doskonale skonstruowana ze bedzie zabezpieczala nas przed kontuzja Ryan czy tez slabsza forma. Wszystko do omowienia. A za pare miesiecy to i pewnie Rybnik i Poznan sie rzuca na Ryan zeby podbijac kontrakty wiec badzmy raz do przodu :)

Rybnik to niech lepiej najpierw podliczy kase a dopiero potem podbija kontrakty...bo znowu sie obudza w trakcie nastepnego sezonu z reka w nocniku :?

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 12 lutego 2009, 18:30

DanielPce pisze:Mam wielką prośbę do chłopaków z AZS Poznań:)
może wiecie jaki był przebieg spotkania sparingowego Włókniarza Pabianice - AZS Poznań,

W tym temacie brakowało tylko relacji ze sparingów. :roll:
Ale teraz jest już kompleksowo... :lol:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 12 lutego 2009, 18:45

patrese pisze:

W temacie jest wyraźnie napisane informacje
dla kibiców Włókniarza to jest jak najbardziej informacja :!: :!: :!:
Dla Ciebie może nie :?: :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 12 lutego 2009, 18:58

DanielPce pisze:
patrese pisze:

Nie Mistrzu! To jest temat o TRANSFERACH- plotki oraz informacje. Nie widać drukowanych liter?!

Zarówno AZS Poznań jak i Pabianice mają swoje podfora, więc nie widzę żadnego problemu, by o jakichś sparingach tam właśnie dyskutować.

Obrazek

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 12 lutego 2009, 19:03

patrese pisze:
DanielPce pisze:
patrese pisze:

Nie Mistrzu! To jest temat o TRANSFERACH- plotki oraz informacje. Nie widać drukowanych liter?!

Zarówno AZS Poznań jak i Pabianice mają swoje podfora, więc nie widzę żadnego problemu, by o jakichś sparingach tam właśnie dyskutować.

Jak dobrze mi wiadomo moderatorem nie jesteś :lol:
Jeśli władze forum zdecydują, że tak jest faktycznie jak piszesz to wtedy przyznam Ci racje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 12 lutego 2009, 19:08

DanielPce pisze:
patrese pisze:
DanielPce pisze:
patrese pisze:

Jak dobrze mi wiadomo moderatorem nie jesteś :lol:
Jeśli władze forum zdecydują, że tak jest faktycznie jak piszesz to wtedy przyznam Ci racje :)

To źle Ci wiadomo. Jeszcze jeden wpis nie o TRANSFERACH w tym temacie i dostajesz ostrzeżenie. Ode mnie- żeby było jasne. :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 21 lutego 2009, 12:25

Trenerzy odchodzą z MUKS-u

Piotr Neyder zrezygnował z prowadzenia drużyny MUKS-u Poznań. Przyczyną takiej decyzji jest konflikt z prezesem Andrzejem Jabłońskim. Pierwsze nieporozumienia miały miejsce w minioną środę podczas wyjazdowego meczu z ŁKS-em Siemens AGD Łódź.
Zdaniem trenera MUKS-u, sternik klubu znajdował się pod wpływem alkoholu, obrażał jego oraz asystentkę Iwonę Błaszak. Oboje natychmiast złożyli rezygnacje. - W klubie jest totalny bur..., w takich warunkach nie da się pracować - mówi Piotr Neyder na łamach "Głosu Wielkopolskiego". W najbliższych meczach poznański zespół prowadziła będzie Iwona Jabłońska, prywatnie żona Andrzeja Jabłońskiego.

Zdaniem byłego już szkoleniowca poznanianek, MUKS wkrótce opuści dwójka koszykarek - Djenebou Sissoko i Naignouma Coulibaly. Malijki nie otrzymują swojej gaży na czas, a prezes klubu szuka oszczędności. - Jabłoński chce oszczędzać na wszystkim, ale bez tych dwóch zawodniczek zespół nie utrzyma się w ekstraklasie - mówi Piotr Neyder.

www.sportowefakty.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 lutego 2009, 18:44

fakt faktem, że niejednokrotnie ciekawsze dla nas było jaką kolejną "szopę" odwali przegięciowo nabuzowany "emocjami" garnitur za ławką gości - niż jak się zakończy akcja - tylko nie wiedziałem, że jest "na dopingu", sory - to tłumaczy w pełni sprawę, nic nadzyczajnego - niestety żaden kosmita... :lol: :lol: :lol: - a szkoda, bo liga niewątpliwie byłaby barwniejsza gdyby mecze budziły aż takie emocje także na trzeźwo. :wink:

eryk
Nowy na forum

Wywiad z Tamiką

Postautor: eryk » 23 lutego 2009, 12:26

Catchings: ''W playoff wszystko jest możliwe''

Została sprowadzona do Gdyni, by poprowadzić Lotos PKO BP po mistrzowski tytuł. - Koncentracja i zaangażowanie w obronie będą niezwykle ważne - mówi w kontekście walki w playoff specjalnie dla s24.pl jedna z najlepszych koszykarek na świecie, Tamika Catchings.

- Jak upłynął Twój pierwszy miesiąc w Polsce?

Tamika Catchings: - Jestem naprawdę zadowolona ze spędzonego tutaj czasu. Chociaż miałyśmy kilka ciężkich i przegranych spotkań, czuję, że zespół jest naprawdę niezły. Wciąż poznajemy się, trwa proces przyjmowania mnie do ekipy, a przypadło to na okres, kiedy straciłyśmy kluczowe zawodniczki.

- Podczas ostatnich godzin negocjacji wysunęliśmy jeden argument, który zadecydował. Nie chodzi jednak o pieniądze - mówił prezes Lotosu PKO BP, Mirosław Krawczyk. Możesz zdradzić, co zatem przesądziło o wyborze oferty z Gdyni?

- Uczciwie mówiąc, przede wszystkim nie chciałam spędzić całego sezonu poza domem. Zaproponowano mi możliwość występowania w krótszym terminie, który pozwoliłby mi na grę przed powrotem do WNBA. To było coś, czego sobie życzyłam. Większość zespołów chciała mnie zakontraktować na sześć-siedem miesięcy. Zdecydowanie nie byłam zainteresowana podobnymi ofertami z racji długiego pobytu zagranicą.

Całość tutaj
źródło s24.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”