XXIII kolejka FGE:Włókniarz Pabianice - MUKS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gucio
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gucio » 02 marca 2009, 10:16

Zgadzam się z podsumowaniem Szymona w całej rozciągłosci.
Mnie tez żal w d..e ściska patrząc na to z perspektywy tylu lat kibicowania pabianickim koszykarkom.
Proponuje wyznaczyć Szymona z racji stażu i zaangażowania jako gaszącego światło po pabianickim koszu :cry: .
Coż pozostanie nam już tylko historia.
Włókniarz potęga jak za czasów Langierowicza.
Czy ktoś pamięta piątkę (Kozera,Piotrkiewicz,Sidoruk,Seroka,Stodulska)?

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 02 marca 2009, 11:45

Ja sie na pewno na trenerce i taktyce nie znam, ale...
Czy Depta to dobry trener, czy h****, to też nie wiem.
Nie wiem, czy inny "fachowiec" z tego materiału coś by "uszył".
Panowie, prawda jest taka, że te zawodniczki, które w naszym klubie wychodzą na parkiet w pierwszej piątce, w normalnie funkcjonującym klubie powinny być tylko zmienniczkami, a niektóre wręcz nie łapały by się do składu. Pominę milczeniem "jakość" naszych obecnych zmienniczek. No niestety "emerytkami" nie da sie wygrywać meczy w e-klasie. Rushing nawrzucała nam tyle punktów, bo nikt nie był w stanie za nią nadąrzyć. Ani Marzenka, ani tym bardziej Olena. 19-letnie Antczak, czy Skowronek byłu po prostu za szybkie dla naszych zawodniczek. Zespół buduje się na kilku doświadczonych zawodniczkach (nie emerytkach), jakichś zagranicznych może nawet i na młodzieży. U nas te proporcje zostały całkowicie zachwiane. No chyba, ze się ma gitare pełną pieniędzy, to mozna zrezygnować z młodzieży i "nakupić" samograjów z zagranicy. a u nas ani gitary, ani pieniędzy. Jednym słowem NĘDZA.

Może być równiez tak, że ten trener wyczerpał swoje możliwości w dotarciu do zawodniczek, do zmobilizowania ich.
Nie wiem. Na pewno złym symptomem jest postawa choćby Leo, czy Anity, które od pewnego czasu grają...WIELKIE NIC. Nie pomagają drużynie, tak jak potrafią najlepiej. W tym meczy zagrały trzy zawodniczki nowe i...potem długo, długo nic. Brak zbilansowania składu, bo i nie ma kim go zbilansować. Pewnie będzie tak jak prorokuje Szymon-trzeba będzie gasić światło, no bo z kim tu jeszcze wygrać-z Gorzowem :?:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 02 marca 2009, 13:47

Cóż to? Kibice z Pabianic (Ci ze starzem) nagle zauważyli, ze "prawie trener" Sławomir D. co najwyżej może prowadzić lekcje WFu w szkole?!

Pamiętam takie czasy, kiedy to My kibice już nieistniejącego Meblotapu pisaliśmy bluzgi i żale, ze takiego trenera mamy. Że wszystko niszczy i nie potrafi niczego dokonać. Wtedy wielu kibiców tu na kkforum było święcie przekonanych, że to nie ten "prawie trener" jest naszym problemem. Widać punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia, bo już inaczej spiewacie. Wystarczyło, że na Wasze podwórko zagościł lubelski świniak (troche go tam podtuczyliście, patrz zdjęcia na PLKK).

Kiedy doszły mnie wieści, że "prawie trener" Sławomir D. nie będzie trenerem męskiej drużyny Start Lublin, odetchnąłem z ulgą. Niestety zatrudnili go włodarze pabianickiego klubu. Tym samym ten nędzny człowiek wybrał się niszczyć kolejny ośrodek z tradycjami koszykarskimi. Wpierw Start Lublin/Meblotap Chełm, a teraz Pabianice.

Życzę więc powodzenia kibicom z Pabianic, bo mimo wielu różnic i podziałów, łączy nas jedno - "prawie trener" stojący przy linii bocznej boiska, przyglądający sie spokojnie z uśmiechem na buzi, jak trwa przygoda pod tytułem "Sławek zniszczy wszystko".
Ostatnio zmieniony 02 marca 2009, 13:50 przez Matii, łącznie zmieniany 1 raz.
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 02 marca 2009, 14:37

dziś dowiedziałem się jaką nasze panie dostały mobizacje przed meczem od trenera...

zwracam honor ludzią którzy ostrzegali mnie przed Łysym ****** jak to powiedział jeden z kibiców...
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

GRAM FAIR
Nowy na forum

Postautor: GRAM FAIR » 02 marca 2009, 15:54

ja juz ta motywacje uslyszalem wczoraj i rece mi opadly. mimo ze bylem 'przyjezdnym' i co za tym idzie za MUKSem co bylo widac. ;) to rzeczywiscie pozostaje mi sie z przedmowcami zgodzic... Pan Depta to "trener" nie trener. Szkoda naprawde wielka szkoda Pabianic, ale wierze w to ze to nie koniec!! I z calego serca tego zycze.

Awatar użytkownika
Koszykarzyk
Nowy na forum

;]

Postautor: Koszykarzyk » 02 marca 2009, 16:09

Według mnie to nie są staruszki.Bo przecież "staruszki" nie biegają tak jak te panie na boisku.A co do drużyny to niestety coś dziwnego się dzieje w niej.Po takim meczu główny center (dramatyczny mecz) Rozmawia uśmiechnięta z zawodniczką z przeciwnej drużyny z którą walczymy o bezpośrednie utrzymanie.
:shock:
Koszykarzyk

GRAM FAIR
Nowy na forum

Postautor: GRAM FAIR » 02 marca 2009, 17:11

nie no akurat do tego to bym nie przywiazywal uwagi, na boisku jestesmy rywalami poza nim przyjaciolmi... to jest normalne. Chyba ze podkreslasz tylko ten usmiech...
a tutaj to sie zgodze bo jakiejs smutnej atmosfery w szeregach wlokniarza nie bylo...

Awatar użytkownika
Koszykarzyk
Nowy na forum

;]

Postautor: Koszykarzyk » 02 marca 2009, 17:25

Hej chłopaki jestem tu nowy i mam nadzieję , że się jakoś dogadamy.
Jak zauważyliście już dodałem nowy jeden post.Przeczytajcie! :)
Koszykarzyk

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 02 marca 2009, 18:17

najgorsze, choc juz to gdzies pisalem, ze wiele z naszych koszykarek to sa tez pabianiczanki, tu urodzone (moze nie wszystkie), wychowane i nauczone kosza :x
smutne ale prawdziwe,

"dopóki na Włókniarzu, kibice jeszcze są..."

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 02 marca 2009, 20:32

szkoda mi tylko Reni i Jarzynki :cry: tyle walcza tyle grają i dupa... :cry: :cry: :( :evil:

GRAM FAIR
Nowy na forum

Postautor: GRAM FAIR » 02 marca 2009, 20:54

Kurde chlopaki! Ja jeszcze w Paby wierze! Nadzieja umiera ostatnia!!!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 02 marca 2009, 21:47

Siero pisze:szkoda mi tylko Reni i Jarzynki :cry: tyle walcza tyle grają i dupa... :cry: :cry: :( :evil:

Renulka to wg mnie znacznie aktywniej powinna być wykorzystywana w ofensywie - tu juz rola trenera ale takze i samej zawodniczki, która jak zauwazyłem srednio ogranicza sie do oddania 4 rzutów w meczu. I z czego mają być potem pkt?
Ostatnie sezony pod tym kątem miała kiepskie, ale czas odświeżyć nieco dawne umiejętności strzeleckie.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 02 marca 2009, 22:46

Saletra pisze:
Siero pisze:szkoda mi tylko Reni i Jarzynki :cry: tyle walcza tyle grają i dupa... :cry: :cry: :( :evil:

Renulka to wg mnie znacznie aktywniej powinna być wykorzystywana w ofensywie - tu juz rola trenera ale takze i samej zawodniczki, która jak zauwazyłem srednio ogranicza sie do oddania 4 rzutów w meczu. I z czego mają być potem pkt?
Ostatnie sezony pod tym kątem miała kiepskie, ale czas odświeżyć nieco dawne umiejętności strzeleckie.
:? Renia zbiera gra w obronie rozgrywa...

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 04 marca 2009, 10:21

Obrazek

GRAM FAIR
Nowy na forum

Postautor: GRAM FAIR » 04 marca 2009, 12:07

Obrazek

A w sektorze MUKSu zawodniczki wisły, łksu i lidera ;)
i nasza w calej okazalosci ;)

Obrazek
eM U Ka eS

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”