Spekulacje... Tabela na koniec rundy zasadniczej.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Jakie beda pary półfinałowe ?

Lotos - Wisła, AZS - CCC
20
32%
Lotos - CCC, AZS - Wisła
18
29%
Lotos - AZS , Wisła - CCC
15
24%
inne...
10
16%

Liczba głosów: 63

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Spekulacje... Tabela na koniec rundy zasadniczej.

Postautor: Endrju » 03 marca 2009, 17:01

Kuba pisze:
hellraiser pisze:
Endrju pisze:Jedyny "Plus" z meczu ? połfinal Gorzów-Polkowice przyblizyl sie o 1 kroczek :lol: :lol: :lol:
Teraz juz Polkowice nie musza wygrac z Wisła 11pkt... a wystarczy ze wygraja 1-nym ;)

x

Jeżeli CCC wygra z Wisłą i AZS podłoży się CCC. (musi się podłożyć bo CCC w międzyczasie najprawdopodobniej zanotuje jeszcze porażkę w Gdyni) to Wisła wpada w 1/2 na Lotos. Ale nawet w tym zdarzeniu jest jeden "minus" dla Gorzowa. Polkowice będą drugie a Gorzów trzeci po sezonie zasadniczym.

starałem się przeanalizować możliwe sytuacje i (z tego co mi wyszło) masz racje ;-)

Do ostatniej kolejki Gorzów (zakładam) wygrywa wszystko - w Pabianicach, z AZSem Poznań i w Jeleniej Górze. Przed ostatnią serią spotkań ma na swoim koncie 42 pkt.

Wisła wygrywa w Jeleniej i ma mecz w Polkowicach. i to on (wg mnie) jest kluczowy w kwestii rozsadzenia miejsc 2, 3 i 4. W przypadku wygranej CCC, Wisla ma przed ostatnią kolejką 41 pkt. i mecz z Lotosem

CCC zakładamy przegrywa w Gdyni i wygrywa z Wisłą na swoim parkiecie (?) jest przed meczem z Gorzowem z 41pkt na koncie.

Lotos do przedostatniej kolejki potknąć się nie powinien i gromadzi 44pkt.

czyli przed meczami: Lotos - Wisła, Gorzów - Polkowice, tabela wygląda tak:

1. Lotos 44pkt.
2. Gorzów 42pkt.
3. Wisła 41pkt.
4. CCC 41pkt.

scenariusze:
1) Lotos wygrywa (46pkt), Gorzów też (44). wtedy o miejscach 3-4 decyduje różnica koszy przy ewentualnym zwycięstwie Polkowic nad Wisłą. jeśli 11+, 3 lokata dla CCC. jeśli nie - dla Wisły i prawdopodobne półfinały to Lotos-CCC, Gorzów-Wisła.

2) Lotos wygrywa (46), Gorzów nie i ma 43pkt. tyle samo CCC, które awansuje tym samym na 2. pozycje (2:0 z Gorzowem), a Wisła 42pkt i 4.miejsce.

3) Wisła wygrywa z Lotosem - Wisła 43pkt, Lotos 45. i wtedy jeśli CCC wygra w Gorzowie mamy trzy drużyny ze stanem 43pkt na koncie. i tworzymy "małą tabele"
Gorzów 2wygrane z Wisłą, 2 porażki z CCC
CCC 1:1 z Wisłą, 2 wygrane z Gorzowem
Wisła 0:2 z Gorzowem, 1:1 z CCC
1. Lotos
2.CCC
3.Gorzów
4.Wisła

4) Wisła wygrywa z Lotosem (Wisła 43, Lotos 45), a Gorzów wygrywa z CCC (Gorzów 44, CCC 42)
1.Lotos
2.Gorzów
3.Wisła
4.CCC

Kluczowy wydaje się być pojedynek CCC z Wisłą na własnym parkiecie. w przypadku wygranej - mają zastosowanie powyższe scenariusze. ale jeśli Wisła ogra nas, to konczymy sezon zasadniczy na 4. miejscu bez znaczenia, czy wygramy z Gorzowem, czy nie. wtedy w ostatniej kolejce toczyłby się korespondencyjny bój o drugą lokatę między Wisłą i Gorzowem.

Jezeli CCC wygra z Lotosem (w obliczu braku Catchings i kontuzji, wcale nie jest to takie nierealne) i wygra z Wisła...

przed ostatnia kolejka tabela (uwzledniajac bez niespodzianek do konca), moze wygladac następująco..

1. Lotos 43
2. AZS CCC 42
4. Wisła 41

i mecze AZS-CCC Wisła - Lotos...

jezeli AZS przegra z CCC to mecz Wisła - Lotos jest nieistotny i tabela ma sie nastepujaco (uwzgledniajac ze mecz CCC w Gdyni nie skonczy sie wiecej niz +15).

1.Lotos
2. CCC
3. AZS
4. Wisła

-------------------------------------------------------------------------------------

CCC wygrywa z Lotosem a przegrywa z Wisla

przed ost kolejka tabela wyglada nastepujaco:

Lotos 43
Wisła AZS 42
CCC 41

i tutaj... Jezeli Wisła wygra z Lotosem a AZS wygra z CCC

tabela wygladałaby tak:

1. AZS 44
2. Lotos 44
3. Wisła 44
4. CCC 42

jezeli Wisła przegra z Lotosem a AZS przegra z CCC

1. Lotos 45
2-3-4. AZS, WISŁA, CCC... (Kazda druzyna bezposrednio miedzy soba wygrała 2 mecze) wredy decyduje co ?? bilans malych punktów pomiedzy zainteresowanymi druzynami ??

Jedno jest pewne :D Liga nigdy tak ciekawa nie byla ;)

Zeby bylo jeszcze ciekawiej:
2009-03-15 16:00 TS Wisła Can Pack Kraków - Lotos PKO BP Gdynia TV
2009-03-15 16:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - CCC Polkowice
2009-03-15 16:00 ŁKS Siemens AGD Łódź - PTK Aflofarm Vicard Pabianice
2009-03-15 16:00 Utex Row Rybnik - PKM Duda Super Pol Leszno
2009-03-15 16:00 MUKS Poznań - INEA AZS Poznań
2009-03-15 16:00 Energa Toruń - Finepharm AZS KK Jelenia Góra TV

Wszystkie mecze w Niedziele o 16.00 8) (Mozna pokusic sie postawic na dogrywki :lol: :lol: :lol: )
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Pietrula1334
Nowy na forum

Postautor: Pietrula1334 » 03 marca 2009, 20:57

Endrju ja bym nie był przekonany jeszcze do tych par bo jeszcze duzo rzeczy moze sie zdazyc w cwiercfinałach. Patrzac na obecna forme druzyny z Leszna to nie wiadomo na kogo trafimy ale bedzie Ciekawie. Wiadomo ze bedzie ciezko wejsc do tego Połfinału ale wszystko moze sie zdazyc.. Najlepiej by pasowało nam walczyc albo z Wisła( bilans 1:1) lub z Gorzowem ( 2:0 dla Gorzowa). Z Gorzowem gdyz widac ze cos nie tak sie dzieje tam praszka w Brzegu, i prawie z Lesznem to o czyms swiadczy ze w kubie cos nie tak jest spadek formy..ale lepeij nie gdybac. Zobaczymy co czas przyniesie.
pozd :D
Leszno naszym miastem, Tecza naszym klubem.

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 03 marca 2009, 21:20

Wszystkie mecze rownoczesnie, w niedziele 15.03 o 16:00... no to po spisku :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 marca 2009, 21:35

bigbird pisze:Wszystkie mecze rownoczesnie, w niedziele 15.03 o 16:00... no to po spisku :)

hehe :D ale asekuracyjnie mozna podeprzec sie stawiajac dogrywki w tych dwóch meczach :D Gdyby ktorys klub chcial wydłuzyc mecz :lol: :lol: :lol:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 04 marca 2009, 11:54

a więc zaczynają się przedbiegi...

Lotos i Wisła i tak będą w finale - zadecyduje o tym ich ostatni mecz...

Wiadomo że w dobie sms-ów i internetu - to że wszystkie mecze rozpoczynają się o rownej godzinie - to nic nie znaczy...

co do ENERGI - bym wolał grać z Gorzowem w ćwierćfinale gdyż bez Zohnovej druzyna sporo straciła na wartości a CCC na dzień dzisiejszy jest poza zasięgiem Energi...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 marca 2009, 12:27

koszykarz pisze:
Wiadomo że w dobie sms-ów i internetu - to że wszystkie mecze rozpoczynają się o rownej godzinie - to nic nie znaczy...

AHAHAHHAHAHAA za MOCNO :lol: :lol: :lol:

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 04 marca 2009, 18:11

Sugerujecie, ze zawodniczki w przerwach pomiedzy kwartami beda goraczkowo pisac do siebie SMS-y? Albo moze wezma ze soba laptopy na lawke i jak tylko bedzie zmiana to zawodniczka ktora w tym momencie zejdzie z parkietu od razu wejdzie na maila/gadu-gadu i zacznie sie komunikowac z zawodniczka z innej druzyny? :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 05 marca 2009, 08:13

po wynikach czytaj porazce Wisły i Energii w Lesznie jeszcze wiele dziwnych rzeczy moze sie wydarzyc.A kto z Was sie spodziewała ze Cukierki rozgromia Gorzów? Raczej nikt! Jeszcze 3 kolejki i sprawa bedzie jasna! O wiele ciekawie sprawa wyglada na dole!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 05 marca 2009, 08:28

bigbird pisze:Sugerujecie, ze zawodniczki w przerwach pomiedzy kwartami beda goraczkowo pisac do siebie SMS-y? Albo moze wezma ze soba laptopy na lawke i jak tylko bedzie zmiana to zawodniczka ktora w tym momencie zejdzie z parkietu od razu wejdzie na maila/gadu-gadu i zacznie sie komunikowac z zawodniczka z innej druzyny? :lol:

Kto tu mowi o zawodniczkach? :roll: Malo ludzi "siedzi" w tym biznesie?? Ja nie mowie ze tak bedzie, ale tez nie widze zadnego problemu zeby znac na lawce rezerwowych i trenerskiej wynik na biezaco :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 05 marca 2009, 08:41

bigbird pisze:Sugerujecie, ze zawodniczki w przerwach pomiedzy kwartami beda goraczkowo pisac do siebie SMS-y? Albo moze wezma ze soba laptopy na lawke i jak tylko bedzie zmiana to zawodniczka ktora w tym momencie zejdzie z parkietu od razu wejdzie na maila/gadu-gadu i zacznie sie komunikowac z zawodniczka z innej druzyny? :lol:

boze widzisz a nie grzmisz...wystarczy jakis zaprzyjazniony dziennikarz lub poprostu ktos z klubu...a i przeciez plkk prowadzi relacje live na swej stronie zero problemu :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 05 marca 2009, 09:55

Mozarthio pisze:przeciez plkk prowadzi relacje live na swej stronie zero problemu

Ale relacja często pada, czego mieliśmy przykład wczoraj... Jeśli to się przytrafi 15.03 to będzie kicha :)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 marca 2009, 10:06

Mozarthio pisze:

boze widzisz a nie grzmisz...wystarczy jakis zaprzyjazniony dziennikarz lub poprostu ktos z klubu...a i przeciez plkk prowadzi relacje live na swej stronie zero problemu :)

dokładnie tak jak mówisz - Mozarthio...

przecież są menadżerowie , kierowniki , nawet II trenerzy którzy mogą się zająć ,,innymi meczami''..

Działacze Wisły powinni wysłać Dariusza 07 ,,przybij piątkę'' jako szpiega na mecz Gorzowa z Orłem :lol: :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 05 marca 2009, 12:36

Na takie mecze wysyła sie ludzi którzy umieja czytac gre obu zespołów. A Dariusz07 umie czytac jedynie ...gazete i to tez same tytuły! Po obejrzeniu meczu obserwator musi umiec przeanalizowac gre poszczególnych zawodniczek a tu mamy człowieka który umie jedynie przebijac piatki!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 05 marca 2009, 14:35

Lotos - AZS , Wisła - Orzeł mój typ
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 05 marca 2009, 15:46

Siero pisze:Lotos - AZS , Wisła - Orzeł mój typ

podpisuję się pod tym.