XXV kolejka FGE:Włókniarz Pabianice - Utex ROW Rybnik
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
XXV kolejka FGE:Włókniarz Pabianice - Utex ROW Rybnik
Środa, 11.03.2009 godz.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Kolejny mecz ostatniej szansy, tym razem z Utex Row Rybnik, rozegrają jutro nasze koszykarki.
- Na wczorajszym treningu wrócił optymizm – cieszy się trener Sławomir Depta. - Zespół musi w siebie uwierzyć, żeby wygrać. Musimy zagrać na takim poziomie, jak pierwszą i ostatnią kwartę meczu z AZS-em Gorzów.
Depta przyznaje, że jeśli pabianiczanki przegrają, szanse na utrzymanie w ekstraklasie spadną niemal do zera.
- Ta gilotyna naprawdę nad nami wisi – przyznaje.
W poprzedniej kolejce z Utexem poradził sobie inny zespół walczący o utrzymanie – ŁKS Łódź. Łodzianki wygrały 61:57 i zdobyły bezcenne już w tej części sezonu punkty. Nasze koszykarki grały już w tym sezonie z drużyną z Rybnika, ale o listopadowym spotkaniu chciałyby zapewne jak najszybciej zapomnieć. Przegrały wtedy 51:78, a zupełnie zdemolowane zostały w pierwszej kwarcie, w której uległy 4:21. W jutrzejszym meczu (rozpocznie się o godzinie 18 w hali koszykówki), wszystkie zawodniczki mają być do dyspozycji trenera. Możliwe, że na boisku pojawi się wracająca do gry po kontuzji Katarzyna Szymańska. Trzymamy kciuki.
www.mm.pabianice.pl

no Włokniarze porazka to jedna noga jestescie w I lidze!!!!! Licze ze taki doping jaki robiliscie w Toruniu da Wam zwyciestwo!!!!!!!!!!!!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
kulka100 tecza
- Żak
-
kulka100 tecza
- Żak
-
kulka100 tecza
- Żak
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
brawo MRKS szkoda, że nie mogłem być, ale zawsze jak byłem to grały słabo więc
Jarzynka eval 24
fajnie, że Asia Szałecka zagrała
eval 102 całej ekipy 
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Jarzynka zawsze gra dobrzeMaksuP-ce pisze:No Jarzynka grała dzisiaj świetnie wszystko jej wchodziło
mój typ LT
Siero pisze:Środa, 11.03.2009
18:00 Włókniarz Pabianice - ROW Rybnik [WŁÓKNIARZ +20]
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
Siero pisze: a cos wiecej o meczu mozesz napisac
To był mecz ostatniej szansy dla podopiecznych trenera Sławomira Depty.
Przegrana eliminowała pabianiczanki z walki o pozostanie w Ford Germaz Ekastraklasie.
Od pierwszej kwarty gospodynie ruszyły do ataku zdobywając punkty po "3" Jankowskiej i skutecznie wykonanych wolnych przez Głaszcz.
Rozgrywająca Aflofarmu Vicard rozpoczęła od mocnego uderzenia dorzucając kolejne punkty, po ładnym "haku" i trafiając zza linii 6.25.
Po pierwszych 5 minutach było 16:9. Mimo to pabianiczanki nie zwalniały tempa, miały dobry procent skuteczności co skwapliwie wykorzystywały.
Ostatnie 1,5 minuty to kolejne punkty Jankowskiej (7 pkt.) i Page (4 pkt.), a dobra grę zespołu pieczętuje jednym wolnym Głaszcz - po 10 minutach jest 30:13.
Druga kwarta jest bardziej wyrównana. Obie drużyny stawiają na rzuty zza linii 6.25 i mamy prawdziwy pokaz skuteczności.
W Utexie trzykrotnie trafia Radwan, po razie Trafimava i Siwczak. Odpowiadają im tylko Szyćko i Sadiq i przewaga beniaminka topnieje do 10 punktów 46:36.
Druga połowę obie drużyny rozpoczynają bardzo nerwowo co odbija się na jakości i gry. Błąd goni błąd, a piłka rzadko trafia do kosza.
Po stronie PTK wynik "trzyma" świetnie dysponowana Głaszcz, która zdobywa kolejno 6 punktów.
Jednak po trafieniu po raz piaty za "3" Radwan utrzymuje się 10 punktowa przewaga - 56:46 w 28 minucie meczu, a na koniec kwarty jest 60:48.
Ostatnią kwartę lepiej rozpoczynają gospodynie, zdobywając punkty po rzucie Jankowskiej, najładniejszej akcji meczu Głaszcz i trafieniu Page.
Rośnie przewaga PTK, a kiedy za trzy trafia Chomicka, także trzypunktową akcja odpowiada jej Sadiq - 69:53.
Mniej grająca niż zwykle Sadiq ( w całym meczu 26 min.) okazuje się prawdziwym kilerem w decydujących 3 minutach 4 kwarty (między 34 a 37 min.).
Zdobywa kolejno 10 punktów odbierając przyjezdnym ochotę do dalszej gry. Po jej skutecznej dobitce rzutu Błaszczyk, pabianiczanki prowadzą 78:56 i ich trzecia wygrana w sezonie jest przesądzona.
Ostatecznie PTK Aflofarm Vicard wygrywa 80:63, a Rashidat Sadiq zostaje najskuteczniejszym graczem meczu z dorobkiem 25 punktów.
Po tej wygranej pabianiczanki wciąż maja szanse na utrzymanie, i ich niedzielny derbowy pojedynek z ŁKS-em zapowiada się wręcz szlagierowo.
Paweł Szałecki
plkk.pl

Panowie gratulacje!!!
Dziweczyny spiasły sie na medal! Walczcie dalej! Jeszcze nie wszystko stracone!!!!!
Dziweczyny spiasły sie na medal! Walczcie dalej! Jeszcze nie wszystko stracone!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”