XXV kolejka FGE: Orzeł Polkowice - TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wierny kibic
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Wierny kibic » 11 marca 2009, 22:15

Dobry mecz orzełka tylko :D Szkoda tylko że znowu słabo z rzutami osobistymi poprawmy to a bede dużo spokojniejszy o wynik w Gorzowie :)
Tylko Orzeł MKS !!
Nasz Orzełek najlepszy w Polsce jest !!!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 11 marca 2009, 22:17

Znajac trenera Maciejewskiego to Gorzow bedzie gral o zwyciestwo z CCC i nie bedzie zadnych kalkulacji...bo w sumie nie wiem co lepsze: Wisla z przewaga parkietu czy Polkowice bez przewagi...ale obstawiam ta pierwsza opcje biorac pod uwage ze nasza hala jest nasza bardzo mocna strona w tym sezonie:)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 11 marca 2009, 22:20

hellraiser pisze:
kristofer pisze:A półfinał Lotos-Wisła oznacza, że jednej z tych ekip zabraknie w Eurolidze. J

NIE. Jednej z tych ekip zabraknie gdy CCC lub AZS zdobędą mistrza. W Eurolidze gra mistrz + zespół wybrany przez FIBA.

Greebo: Wydaje mi się że jak Wisła wygra z Lotosem a AZS przegra z CCC to pomiędzy AZS,CCC i Wisłą powstanie mała tabelka (Wisła oczywiście na ostatnim miejscu) i AZS ma szanse się wślizgnąć na 2 miejsce. Więc lepiej niech Wisła nie wygrywa :roll: :roll: :roll: :roll:

zespół wybrany przez Fiba-Europe?
masz na myśli sytuację z Turcji, kiedy grał Besiktas zamiast Galatasaray, albo Nadieżda zamiast bodajże Dynamo Kursk?
Myślę, że tu mogło wchodzić w grę brak zainteresowania grą w Eurolidze, ale niekoniecznie.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 marca 2009, 22:22

przemoe pisze:I co Gorzów podkładacie się Polkowicom?
Zyskujecie ich w półfinale, ale tracicie przewagę parkietu. Co lepsze? :) Przecież z Wisłą w tym sezonie, kłopotów nie mieliście w przeciwieństwie do Polkowic. I to ich w półfinale wolicie? :D

Przemus ty sie o to nie martw :D :D :D

Nikt nie napisał ze sie podłozymy ;)

Ale w sumie co za różnica... zagrac z Polkowicami w półfinale bez przewagi parkietu i w FINALE z Wisła z przewaga parkietu :lol: :lol: :lol:

czy z Wisła z przewaga parkietu i ew. Lotosem bez :lol: :lol: :lol:

taka mała ironia :D

Pozatym to bedzie bardzo wazny mecz dla Polkowic i one musza go wygrać zeby uniknac w 1/4 Torunia z którym maja 1:1... i nie trafic w polfinale na Lotos ;)
AZS jest w komfortowej sytuacji bo jak przegra gra z Poznaniem z ktorym prowadzi 2:0 i wydaje byc sie to slabszy przeciwnik niz ew. Tecza ;).

kristofer pisze:
hellraiser pisze:
kristofer pisze:A półfinał Lotos-Wisła oznacza, że jednej z tych ekip zabraknie w Eurolidze. J

NIE. Jednej z tych ekip zabraknie gdy CCC lub AZS zdobędą mistrza. W Eurolidze gra mistrz + zespół wybrany przez FIBA.

Greebo: Wydaje mi się że jak Wisła wygra z Lotosem a AZS przegra z CCC to pomiędzy AZS,CCC i Wisłą powstanie mała tabelka (Wisła oczywiście na ostatnim miejscu) i AZS ma szanse się wślizgnąć na 2 miejsce. Więc lepiej niech Wisła nie wygrywa :roll: :roll: :roll: :roll:

zespół wybrany przez Fiba-Europe?
masz na myśli sytuację z Turcji, kiedy grał Besiktas zamiast Galatasaray, albo Nadieżda zamiast bodajże Dynamo Kursk?
Myślę, że tu mogło wchodzić w grę brak zainteresowania grą w Eurolidze, ale niekoniecznie.

Czemu np. zespoł z Gorzowa nie mialby dostac 2 miejsca Euro dla Polski skoro juz 2 lata grał w Europie i zajal by wyzsze miejsce od Lotosu czy Wisly ;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 11 marca 2009, 22:45

Najbardziej mnie śmieszy, że już nie którzy kibice z Gorzowa pisali o spisku Kraków-Gdynia 8) i jakie to będzie nie sportowe jak się ktoś podłoży. Teraz Gorzów rozdaje karty i się np. Endrju już się cieszy, że mogą kombinować :roll:
Mi to wsjo rybka z kim Orzełek będzie grał w półfinale jeśli tam ogóle dojdzie(mam nadzieję). Jak zasługują na finał to niech to udowodnią z teoretycznie najlepszymi w trójmeczu :wink: Choć wiadomo, że z AZSem lepiej sobie zagrać, bo szanse są o duży % większe:wink:
Często, też czytam, że finały Wisła-Lotos są nudne... Jak dla mnie to było nudno jak Lotos co rok grał z Włókniarzem w finale i MP był już dawno znany :wink: z całym szaqcunkiem dla Pabianic.

Jeśli chodzi o dzisiejszy to napisze, że jest postęp 10/22 za JEDEN :wink:
Robinns zagrała super mecz tylko te jej "osobowe" robi akcje 2+1 i osobisty nie wchodzi... ale co nie trafiła za 1, nadrobiła w obronie, nawet latała nad ławką rezerw Wisły:)

Planeta dziś z Pałką(?) prawie pierwsza bitkę miała(może ktoś napisać sytuacje dokładniej?), po za tym raz lepiej raz gorzej, ale punkty trafiała kiedy był potrzebne.
O Darii mogę tylko napisać, że jest bohaterką meczu, w III lub IV kw. zamiast rzucać za 3 nie robiła tego, ale w końcówce "zabiła" Wisłę właśnie swoją najlepszą bronią.
Gajda dzisiaj 9as. i dziękujemy 8) i to 3/4 na 3 faulach jechała:P

Dupree zobaczyłem dziś przed Aquahotelem i pomyślałem, że zagra słaby meczu a tu psikus, robiła w tym meczu co chciała i jak chciała tylko, że reszta się nie dostosowała na czele z Kobryń która zagrała swój najgorszy mecz w tym sezonie, a początek na to nie wskazywał i całe szczęście, pewnie fale miały na to duży pływ, bo szybko je złapała i spadła za 5, ale to nie nasze zmartwienie.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 11 marca 2009, 23:05

Zaczyna się robić naprawde ciekawie... :wink: My zastanawialiśmy sie czy w 1/4 będziemy grali z Gorzowem czy z Wisła, a coś mi się wydaje, że to jednak będą Polkowice.... :wink:

P.S Gdzie jest rozgrywany pierwszy mecz przy stanie 2:0... :?:

feri
Młodzik

Postautor: feri » 11 marca 2009, 23:13

Żadnego podkładania AZS!! :) zdecydowanie wolę wpaść w półfinale na Wisłę z przewagą parkietu, niż na Polkowice bez. Orzeł nam nie leży zdecydowanie. Choć przy obecnej formie + powrót Katki i Lindsay, tylko Lotos jest od nas silniejszy na dzień dzisiejszy.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 marca 2009, 23:14

Marek1990 pisze:Zaczyna się robić naprawde ciekawie... :wink: My zastanawialiśmy sie czy w 1/4 będziemy grali z Gorzowem czy z Wisła, a coś mi się wydaje, że to jednak będą Polkowice.... :wink:

U zespołu niżej w tabeli (tak jakby dwa pierwsze mecze się odbyły)

Najśmieszniej by było wpuścić Wisłę na 2 miejsce i skazać na Leszno, które Rybik chyba wyprzedzi, z którym mają 1-1 i dwa mecze w Lesznie :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 11 marca 2009, 23:17

kristofer pisze:zespół wybrany przez Fiba-Europe?

Nie mam na myśli Lotos przez te wszystkie lata.
Obrazek

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 11 marca 2009, 23:21

feri pisze:Żadnego podkładania AZS!! :) zdecydowanie wolę wpaść w półfinale na Wisłę z przewagą parkietu, niż na Polkowice bez. Orzeł nam nie leży zdecydowanie. Choć przy obecnej formie + powrót Katki i Lindsay, tylko Lotos jest od nas silniejszy na dzień dzisiejszy.

Jasnowidz nie zapędzasz się trochę?? W formie to już byliście w w poprzedniej kolejce w Polkowicach, a jak się skończyło to wszyscy wiedzą.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 11 marca 2009, 23:23

przemoe pisze:
Marek1990 pisze:Zaczyna się robić naprawde ciekawie... :wink: My zastanawialiśmy sie czy w 1/4 będziemy grali z Gorzowem czy z Wisła, a coś mi się wydaje, że to jednak będą Polkowice.... :wink:

U zespołu niżej w tabeli (tak jakby dwa pierwsze mecze się odbyły)

Najśmieszniej by było wpuścić Wisłę na 2 miejsce i skazać na Leszno, które Rybik chyba wyprzedzi, z którym mają 1-1 i dwa mecze w Lesznie :)

Właśnie sobie wyczytałem...

"W systemie gry do 3 zwycięstw w I rundzie play-off (1-2) gospodarzem pierwszego meczu jest zespół, który po I etapie zajmował w tabeli niższe miejsce, a gospodarzem drugiego i trzeciego meczu jest zespół, który po I etapie zajmował w tabeli wyższe miejsce."

Chyba Wisła by miała dwa mecze u siebie, ale i tak chciałbym na tą Wisełke trafić... :wink:

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 marca 2009, 23:48

marcinek1989 pisze:
feri pisze:Żadnego podkładania AZS!! :) zdecydowanie wolę wpaść w półfinale na Wisłę z przewagą parkietu, niż na Polkowice bez. Orzeł nam nie leży zdecydowanie. Choć przy obecnej formie + powrót Katki i Lindsay, tylko Lotos jest od nas silniejszy na dzień dzisiejszy.

Jasnowidz nie zapędzasz się trochę?? W formie to już byliście w w poprzedniej kolejce w Polkowicach, a jak się skończyło to wszyscy wiedzą.

Nie napinaj się bo mogę przytoczyć co się działo z wami w poprzednim sezonie :)

Najlepiej dla nas Ograć Orła i porażka Wisełki z Lotosem.
Ja osobiście wolę CCC w półfinale mamy im coś do udowodnienia Porażka z nimi boli z Wisełką już mamy 2:0 choć jakby dołożyć jeszcze 3 to by było miło

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 marca 2009, 00:05

a ja preferuje zupe pomidorową mowie wam pycha :P ale to zalezy kto co lubi hehe

dobra duperaski ;) od kombinowania to są tam gdzies dzialacze i zawodniczki a nie wy, jak ktos tu napisal mądrze wsio rybka...kto z kim zagra,wygra i tak ku waszemu zdziwieniu NAJLEPSZY.

Dajcie Wisle dajcie Gorzow dajcie Polkowice Leszno moze grac z kazdym a to czy sie uda to juz wszystko bedzie zalezalo od dziewczyn.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 12 marca 2009, 00:55

Wy trafcie na Gorzów, my na Polkowice i wszyscy będą zadowoleni 8)
Czyli ewentualny 3 mecz jednak u drużyny która byla w zasadniczym na wyższym miejscu??
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 marca 2009, 05:58

MARAS pisze:Czyli ewentualny 3 mecz jednak u drużyny która byla w zasadniczym na wyższym miejscu??

Oczywiście ze tak! inaczej to byłby absurd.

firel: napisz co wam daje wygrana z Wisły z Lotosem?

.................................

Przed ostatnią kolejką w fajnej sytuacji sa Polkowice. Ona nie mają co kombinować - muszą wygrać mecz w Gorzowie i tyle. Nie dość ze w ewentualnym półfinale graliby z Gorzowem z przewagą parkietu, to w 1 rundzie ominęliby Toruń, z którym mają bilans 1-1 w RS.

..................................

Dla mnie największy problem w Wisły obecnie to dołek formy Ewki. Przez cały sezon grała świetnie, trzymała nasz zespół ale od fianłu PP złąpała zadyszkę. A jej gra może byc dla nas kluczowa w PO.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”