XXV kolejka FGE: Orzeł Polkowice - TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 marca 2009, 08:21

teraz wszystkie karty będą rozdawane w Gorzowie. I sądzę, że nasze dziewczyny są w stanie ograć AZS na ich parkiecie, co mam nadzieję, że się stanie. po walce i fajnej grze miejscowych, by nie było p... o jakimś podkładaniu. chcąc zdobywać szczyty trzeba wygrywać gdzie tylko się da i nie kalkulować.

z zupełnie innej beczki - fajnie widzieć, że ludzie w koncu zauważyli, że nie ma żadnej "wielkiej trójki", tylko są 4 mocne zespoły. cały sezon (z wyjątkiem dwóch pierwszych kolejek) byliśmy tuż za plecami i tak naprawdę nikt się nie liczył z Orzełkiem. a od jakiegoś czasu (po porażkach Wisły w Lesznie, Gorzowa w Brzegu...) niektórzy przejrzeli na oczy ;-)

i na do widzenia, a co mi tam 8), Idziemy na Mistrza! :lol: ;-)

Pozdro dla ekipy, która zawitała do nas z Krakowa. mam nadzieję, że powrót do domu bez zakłóceń i problemów...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 marca 2009, 09:48

dobra statystycy powiedzcie mi ino jedno jesli Azs poznan przegra z Muksem a Tecza wygra w Rybniku wysoko to czy czasem Leszno nei wskakuje na 6 miejsce ? przy rownej ilosci punkto nie wiem co tam decyduje wpierw male pkt z bilansu czy tez bezposrednie pojedynki..wiec tak do konca wydaje mi sie ze Leszno jeszcze se moze wybrac z kim bedzie gralo... albo z kims na 2 albo na 3 miejscu wiec nie wszystko tak zalezy od Gorzowa, ale to tak na chlopski rozum se wzielem, dodatkowo leszno w rybniku moze przegrac i spasc na 8 miejsce i wtedy Lotos czego ofkors nikt w Lesznie nie chce.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 marca 2009, 10:01

ginda pisze:Mi to wsjo rybka z kim Orzełek będzie grał w półfinale jeśli tam ogóle dojdzie(mam nadzieję). Jak zasługują na finał to niech to udowodnią z teoretycznie najlepszymi w trójmeczu :wink: Choć wiadomo, że z AZSem lepiej sobie zagrać, bo szanse są o duży % większe:wink:
.

Nie zartuj sobie ze ci wsio ryba z kim zagracie w półfinale... bo jak skonczycie na 4 miejscu to Lotos wciagnie was nosem i sie skonczy na szybkim 3:0 ;)

Co do kombinowania mysle ze zadnego podkładania nie bedzie, jednak po sportowej rywalizacji grajac w 6 czy 7 osob mozemy poprostu przegrac z CCC które ma wiele do stracenia po ewentualnej porazce o czym pisał m.in Greebo.

Jednak duza satysfakcja było by pykniecie Wisły w półfinale ;)...

PS (Ciekawe czy jak doszlo by do połfinału z CCC... czy powtórzyłaby się sytuacja z ich burmistrzem z 2007 roku :lol: :lol: :lol: ).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 marca 2009, 10:33

Mozarthio pisze:dobra statystycy powiedzcie mi ino jedno jesli Azs poznan przegra z Muksem a Tecza wygra w Rybniku wysoko to czy czasem Leszno nei wskakuje na 6 miejsce ? przy rownej ilosci punkto nie wiem co tam decyduje wpierw male pkt z bilansu czy tez bezposrednie pojedynki..wiec tak do konca wydaje mi sie ze Leszno jeszcze se moze wybrac z kim bedzie gralo... albo z kims na 2 albo na 3 miejscu wiec nie wszystko tak zalezy od Gorzowa, ale to tak na chlopski rozum se wzielem, dodatkowo leszno w rybniku moze przegrac i spasc na 8 miejsce i wtedy Lotos czego ofkors nikt w Lesznie nie chce.

Na koniec sezonu zasadniczego i gier o utrzymanie:
O kolejności w tabeli decyduje liczba zdobytych punktów (zwycięstwo 2 punkty, porażka 1 punkt). W przypadku kiedy dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje bilans spotkań pomiędzy tymi drużynami. W sytuacji, kiedy bilans spotkań pomiędzy zespołami jest identyczny o miejscu w tabeli decyduje stosunek punktów (wynik dzielenia) zdobytych do straconych ze wszystkich spotkań. W przypadku kiedy więcej niż dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje tzw. mała tabela uwzględniająca jedynie wyniki spotkań pomiędzy zainteresowanymi drużynami.

Bezpośrednio 1-1
AZS Poznań 0.996
Leszno 0.931

Musielibyście chyba z +100 wygrać w Rybniku, żeby marzyć o przeskoczeniu na 6 miejsce.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 12 marca 2009, 11:21

Nie zartuj sobie ze ci wsio ryba z kim zagracie w półfinale... bo jak skonczycie na 4 miejscu to Lotos wciagnie was nosem i sie skonczy na szybkim 3:0 ;)

Wsio Wsio, dla mnie liczy się medal, nie ważne jakiego koloru;)

PS (Ciekawe czy jak doszlo by do połfinału z CCC... czy powtórzyłaby się sytuacja z ich burmistrzem z 2007 roku :lol: :lol: :lol: ).
Od Wieśka się odwal :twisted: :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 marca 2009, 11:49

ginda pisze:

Wsio Wsio, dla mnie liczy się medal, nie ważne jakiego koloru;)

Skoro masz takie małe ambicje ;) ... z drugiej strony faktycznie medal dla Polkowic bedzie bardzo duzym sukcesem :D
ginda pisze:
Od Wieśka się odwal :twisted: :wink:

Ok sorry :D nie wiedzialem ze jestes z nim "na ty". :D... i przekaz "Koledze" niech sobie jaj wiecej nie robi :lol: :lol: :lol:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 12 marca 2009, 11:58

przemoe pisze:Musielibyście chyba z +100 wygrać w Rybniku, żeby marzyć o przeskoczeniu na 6 miejsce.

:lol: :lol: Przy obecnej formie Rybnika - nie niemożliwe :lol: :lol:

Super mecz, walecznością da się wygrać ze wszystkimi. Wisła z wielkim polotem grała momentami, ale corusz "gasiły" je pomarańczowe. Kapitalna defensywa, przede wszystkim cichej bohaterki Justyny Jeziornej. Ręce Diduszki Hall of Fame, ta dziewczyna bezwzględnie bez sumienia i zastanowienia walnęła takie dwie trójki, choć przecież w tym roku rzut jej serio nie siedzi (szczególnie w Polkowicach). Kochana jesteś, Diduszka!!!!

Downar Zapolski to pomyłka, totalna katastrofa. Gość przez cały mecz mówi "dobrze", "dobra akcja" itp itd. No i ten Wasz od "give me five"... Z drugiej strony ławka żyje, asystent Rusin co chwila podbiega do Koziorowicza i przekazuje mu uwagi, podpowiada, trzyma nerwy na wodzy z zimną krwią oglądając mecz, gdy Kozior żyje. I niech żyje 200 lat!!!

Wspaniałe widowisko. Z taką grą, gdy AZS jest bez Taylor i Zohnovej, wydaje mi się (od razu przeproszę kolegów z Gorzowa) że +15 dla CCC nie będzie żadnym zaskoczeniem. Niestety siła AZSu bez tych dwóch dziewczyn jest dużo mniejsza.

Jeszcze o kuriozalnej sytuacji podziałów pod Wawelem: wolna na trójce stoi Gburczyk, gdy pomarańczowe zaczęły gonić wynik, a podwojona na linii osobistych Kobryn ma piłkę. I z tego podwojenia, zamiast podać, bezsensownie rzuca piłkę, która nawet nie dotyka obręczy! Super macie tę kapitan, chyba cały zespół ją lubi...
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 marca 2009, 11:59

Mozarthio pisze:dobra statystycy powiedzcie mi ino jedno jesli Azs poznan przegra z Muksem a Tecza wygra w Rybniku wysoko to czy czasem Leszno nei wskakuje na 6 miejsce ? przy rownej ilosci punkto nie wiem co tam decyduje wpierw male pkt z bilansu czy tez bezposrednie pojedynki..wiec tak do konca wydaje mi sie ze Leszno jeszcze se moze wybrac z kim bedzie gralo... albo z kims na 2 albo na 3 miejscu wiec nie wszystko tak zalezy od Gorzowa, ale to tak na chlopski rozum se wzielem, dodatkowo leszno w rybniku moze przegrac i spasc na 8 miejsce i wtedy Lotos czego ofkors nikt w Lesznie nie chce.

jesli Leszno wygra z Rybnikiem, to Leszno 7., a Rybnik 8. Jesli z kolei Rybnik wygra, przy jednoczesnej porażce AZSu Poznan z MUKSem to tylko wtedy Poznan spada na 7, a Rybnik 6.

Sporo sie bedzie dzialo w ostatniej kolejce. dawno tak nie bylo ;-)

a Endrju - twoje przytyki w kazdym temacie na temat naszego burmistrza są juz po prostu niesmaczne... brnij dalej.

kulka100 tecza
Żak

Postautor: kulka100 tecza » 12 marca 2009, 13:04

Wypadku kiedy MUKS wygra z AZS a Tecza z Rybnikiem to o miejscu w tabeli liczy sie w pierwszej kolejnosci bezposredni mecz a wtym wypadku AZS zostnie na 6 a Tecza 7 miejscu niestety

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 marca 2009, 13:27

kulka100 tecza pisze:

Wypadku kiedy MUKS wygra z AZS a Tecza z Rybnikiem to o miejscu w tabeli liczy sie w pierwszej kolejnosci bezposredni mecz a wtym wypadku AZS zostnie na 6 a Tecza 7 miejscu niestety

Bezpośrednie mecze siłą rzeczy były dwa i ich stan to 1-1 a małe punkty z nich się nie liczą. Przecież wyraźnie napisane jest w regulaminie.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

feri
Młodzik

Postautor: feri » 12 marca 2009, 13:52

plk_ONeal pisze:
Wspaniałe widowisko. Z taką grą, gdy AZS jest bez Taylor i Zohnovej, wydaje mi się (od razu przeproszę kolegów z Gorzowa) że +15 dla CCC nie będzie żadnym zaskoczeniem. Niestety siła AZSu bez tych dwóch dziewczyn jest dużo mniejsza.

Co tam Anosike, co tam Koryzna, co tam Breitreiner, co tam Richards...
Co tam, że nikt jeszcze nie wygrał w hali AZS-u. Co tam, że w dwóch ostatnich meczach AZS, gdyby nie spasował przy wysokim prowadzeniu i wprowadzał młode wygrałby chyba z +50. Przyjadą Polkowice i wygrają +15 <lol500> :)

P.S.
Proponuję założyć już temat tego meczu, atmosferka juz sie podgrzewa :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 marca 2009, 13:53

feri pisze:
plk_ONeal pisze:

Co tam Anosike, co tam Koryzna, co tam Breitreiner, co tam Richards...
Co tam, że nikt jeszcze nie wygrał w hali AZS-u. Co tam, że w dwóch ostatnich meczach AZS, gdyby nie spasował przy wysokim prowadzeniu i wprowadzał młode wygrałby chyba z +50. Przyjadą Polkowice i wygrają +15 <lol500> :)

P.S.
Proponuję założyć już temat tego meczu, atmosferka juz sie podgrzewa :)

Jedno jest pewne... jak wygramy bez tych 2 zawodniczek to nie mamy czego sie obawiac Wisly w połfinale ;)

Wiec mecz trzeba zagrac na 100% :D

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 12 marca 2009, 14:14

hellraiser pisze:
kristofer pisze:zespół wybrany przez Fiba-Europe?
masz na myśli sytuację z Turcji, kiedy grał Besiktas zamiast Galatasaray, albo Nadieżda zamiast bodajże Dynamo Kursk?
Myślę, że tu mogło wchodzić w grę brak zainteresowania grą w Eurolidze, ale niekoniecznie.

Nie mam na myśli Lotos przez te wszystkie lata.

to nie trzyma się kupy. Bo Lotos był wicemistrzem Polski w ostatnich latach. Więc logiczne posunięcie, że dostawał drugie miejsce w Eurolidze.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 12 marca 2009, 14:29

kristofer pisze:
hellraiser pisze:
kristofer pisze:zespół wybrany przez Fiba-Europe?
masz na myśli sytuację z Turcji, kiedy grał Besiktas zamiast Galatasaray, albo Nadieżda zamiast bodajże Dynamo Kursk?
Myślę, że tu mogło wchodzić w grę brak zainteresowania grą w Eurolidze, ale niekoniecznie.

Nie mam na myśli Lotos przez te wszystkie lata.

to nie trzyma się kupy. Bo Lotos był wicemistrzem Polski w ostatnich latach. Więc logiczne posunięcie, że dostawał drugie miejsce w Eurolidze.

Trzyma o tyle, że Fiba dawała dziką kartę Lotosowi, jako Lotosowi, konkretnemu klubowi, a nie jako vice mistrzowi kraju. Gdyby np. Lotos był rok temu na 3 miejscu to pewnie euroligę i tak by dostał, bo miejsce zajęte w lidze nie jest dla Fiba kryterium ostatecznym. I bardzo podobnie rzecz może się odbyć w tym roku.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 12 marca 2009, 14:43

Greebo pisze:
MARAS pisze:Czyli ewentualny 3 mecz jednak u drużyny która byla w zasadniczym na wyższym miejscu??

Oczywiście ze tak! inaczej to byłby absurd.

Nie, w I rundzie PO pierwsze mecze rozgrywane są na terenie zespołu, który zajął niższe miejsce w tabeli, bez znaczenia czy zaczynają od stanu 1:1 czy 2:0.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”