Marcino pisze:Nie będzie żadnych kalkulacji w tej kolejce. Gorzów wygra, Lotos wygra i mamy półfinały Lotos - Wisła, Gorzów - Polkowice.
Wyjdź i nie wracaj.
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Marcino pisze:Nie będzie żadnych kalkulacji w tej kolejce. Gorzów wygra, Lotos wygra i mamy półfinały Lotos - Wisła, Gorzów - Polkowice.
Endrju pisze:Gorzowska_Kibicka pisze:feri pisze:kristofer pisze:Podczas przerw będzie także pokaz wsadów w wykonaniu Małgorzaty Dydek
No dobra dosyć tych żartów. Czas pogadać poważnie. Ja słyszałem, że jest konflikt w zespole gorzowskim, bo zawodniczki nie dopuszczają w ogóle do myśli możliwość kalkulacji i poddania się w tym meczu Polkowicom i tym samym wpuszczenia w półfinale Wisły na Lotos. W związku z tym, ma nie być występów cheerleaderek tym razem, bo Dariusz Maciejewski poprosił, żeby były do jego dyspozycji, w przypadku, jakby pierwszy zespół nie chciał przegrać z Polkowicami.
I kto teraz bedzie zagrzewał do kibicowania?
Piotr Rubik![]()
![]()
czekolada pisze:Okej, a co jeśli wygra Lotos? Bo mi się wydaje, że wtedy bez względu na wynik drugiego meczu Wisła jest 4?
czekolada pisze:Okej, a co jeśli wygra Lotos? Bo mi się wydaje, że wtedy bez względu na wynik drugiego meczu Wisła jest 4?
Gorzowska_Kibicka pisze:Endrju pisze:Gorzowska_Kibicka pisze:feri pisze:kristofer pisze:Podczas przerw będzie także pokaz wsadów w wykonaniu Małgorzaty Dydek
No dobra dosyć tych żartów. Czas pogadać poważnie. Ja słyszałem, że jest konflikt w zespole gorzowskim, bo zawodniczki nie dopuszczają w ogóle do myśli możliwość kalkulacji i poddania się w tym meczu Polkowicom i tym samym wpuszczenia w półfinale Wisły na Lotos. W związku z tym, ma nie być występów cheerleaderek tym razem, bo Dariusz Maciejewski poprosił, żeby były do jego dyspozycji, w przypadku, jakby pierwszy zespół nie chciał przegrać z Polkowicami.
I kto teraz bedzie zagrzewał do kibicowania?
Piotr Rubik![]()
![]()
Endrju ale to Ty będziesz tym Rubikiem tak jak w "Ziemi gorzowskiej"? ;P
Czy bedziesz miał wielką konkurencję ze strony prawdziwego Piotra Rubika? ;> I będziemy klaskać u Rubika... ;P
BARTOLINO pisze:czekolada pisze:Okej, a co jeśli wygra Lotos? Bo mi się wydaje, że wtedy bez względu na wynik drugiego meczu Wisła jest 4?
Powtarzam to co już ileś razy było pisane, wynik meczu Wisła-Lotos nie ma znaczenia dla ustawienia na pozycjach 2-4.
Jak wygra Lotos to kończy z 46 punktami, Wisła ma wtedy 42. Jeśli wygra Gorzów ma 44, a Polkowice 42. Wisła jest 3, bo ma lepszy bilans bezpośrednich gier od Polkowic (+10 do -4).
Jeśli wygra Orzeł to ma 44 punkty i jest drugi, Gorzów kończy z 43 punktami i ma 3 miejsce.
Greebo pisze:Ale bilans oznacza zarówno stosunek wygranych-przegranych, jak i małe punkty (kosze) miedzy tymi zespołami. Dopiero gdyby i te były równe, to liczy się stosunek punktów z całego sezonu.
http://www.pzkosz.pl/d/documents/Przepisy_Gry_2004.pdf
Strona 69, podpunkt D.1.2
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 152 gości