XXVI kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto wyjdzie zwyciesko w tym pojedynku?

AZS
29
44%
MKS Orzeł
37
56%

Liczba głosów: 66

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 marca 2009, 21:50

Kristofer, mam wrażenie, że działasz z premedytacją...

usiądź sobie spokojnie, niech nic nie absorbuje Twojej uwagi, spójrz na tabelę, zestaw par ostatniej kolejki, weź głęboki oddech (albo dwa) i przeanalizuj to raz jeszcze.

z pewnością dojdziesz do takiego wniosku:

dla układu tabeli mecz Wisła-Lotos nie ma ŻADNEGO znaczenia.
Lotos tak czy siak bedzie pierwszy, a Wisła tak czy siak będzie ZA Gorzowem. nie chce być inaczej. Bo jak Gorzów przegra, a Wisła wygra to zrównają się punktami, ale AZS ma z Wisłą 2:0, więc bedzie wyżej.

jedynym pytaniem na dzien dzisiejszy (jesli mowa tylko o pierwszej 4. oczywiscie) to ktore miejsce zajmą Polkowice. wygraną z Gorzowem wyprzedzą go w tabeli (siłą rzeczy i Wisłę, co udowodnilem wyzej) i skonczą na 2., a porażka pozostawi CCC na 4. miejscu.

błagam, postaraj się to zrozumieć ;-)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 marca 2009, 22:24

Kuba pisze:Kristofer, mam wrażenie, że działasz z premedytacją...

usiądź sobie spokojnie, niech nic nie absorbuje Twojej uwagi, spójrz na tabelę, zestaw par ostatniej kolejki, weź głęboki oddech (albo dwa) i przeanalizuj to raz jeszcze.

z pewnością dojdziesz do takiego wniosku:

dla układu tabeli mecz Wisła-Lotos nie ma ŻADNEGO znaczenia.
Lotos tak czy siak bedzie pierwszy, a Wisła tak czy siak będzie ZA Gorzowem. nie chce być inaczej. Bo jak Gorzów przegra, a Wisła wygra to zrównają się punktami, ale AZS ma z Wisłą 2:0, więc bedzie wyżej.

jedynym pytaniem na dzien dzisiejszy (jesli mowa tylko o pierwszej 4. oczywiscie) to ktore miejsce zajmą Polkowice. wygraną z Gorzowem wyprzedzą go w tabeli (siłą rzeczy i Wisłę, co udowodnilem wyzej) i skonczą na 2., a porażka pozostawi CCC na 4. miejscu.

błagam, postaraj się to zrozumieć ;-)

ale ja to doskonale rozumiem. Chodziło mi tylko i wyłącznie o zapis na PLKK. Jak przytoczył Greebo dodatkowe źródło, to dla mnie było to już jasne jak słońce.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 14 marca 2009, 00:02

mój tym Orzeł jest na fali :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 marca 2009, 10:25

Hehe

CRAZY FAN

http://www.youtube.com/watch?v=iBAFim5c6Ck

Juz kiedys sie pojawilo ale warte przypomnienia :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 14 marca 2009, 13:35

Endrju pisze:Hehe

CRAZY FAN

Jesli w temacie meczu to mamy rozumiec, ze ktos od was planuje podobna akcje ?? :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 marca 2009, 13:46

Mały pisze:

CRAZY FAN

Jesli w temacie meczu to mamy rozumiec, ze ktos od was planuje podobna akcje ?? :lol:

Cała hala :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

feri
Młodzik

Postautor: feri » 14 marca 2009, 17:23

Endrju pisze:
Mały pisze:

CRAZY FAN

Cała hala :D

jestem za, ale nie będę pierwszy :)
trzeba to przecwiczyc w niedziele, bo potem na polfinalach i w finale 8) to juz bedzie nasza stala bron :)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 14 marca 2009, 17:55

jutrzejszy mecz Gorzów-Polkowice zadecyduje o rozkładzie miejsc 2-4.

A Ci, co pisali że mecz Wisła-Lotos nie ma żadnego znaczenia są w błędzie :D a dlaczego? bo nie uwzględnili możliwości walkoweru dla Lotosu :lol: choć to wydaje się praktycznie niemożliwe, ale teoretycznie jak najbardziej. Więc mecz Wisła-Lotos teoretycznie ma znaczenie dla układu tabeli po rundzie zasadniczej :twisted:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 marca 2009, 18:02

kristofer pisze:jutrzejszy mecz Gorzów-Polkowice zadecyduje o rozkładzie miejsc 2-4.

A Ci, co pisali że mecz Wisła-Lotos nie ma żadnego znaczenia są w błędzie :D a dlaczego? bo nie uwzględnili możliwości walkoweru dla Lotosu :lol: choć to wydaje się praktycznie niemożliwe, ale teoretycznie jak najbardziej. Więc mecz Wisła-Lotos teoretycznie ma znaczenie dla układu tabeli po rundzie zasadniczej :twisted:

Myslal myslal i wymyslil :lol: :lol:

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 14 marca 2009, 18:05

Endrju pisze:
kristofer pisze:jutrzejszy mecz Gorzów-Polkowice zadecyduje o rozkładzie miejsc 2-4.

ale chyba sam przyznasz, że jak najbardziej jest to teoretycznie możliwe.

Jak wygląda sytuacja z zespołem, który straciłby Polki w wyniku nadmiaru fauli i mógłby do gry wystawić tylko jedną? Bo gra 5 na 4 raczej nie wchodzi w grę. A drużyna chyba byłaby zdekompletowana i trzeba byłoby przeciwniczkom dać walkower 20:0

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 14 marca 2009, 18:13

kristofer pisze:
Endrju pisze:

Jak wygląda sytuacja z zespołem, który straciłby Polki w wyniku nadmiaru fauli i mógłby do gry wystawić tylko jedną? Bo gra 5 na 4 raczej nie wchodzi w grę. A drużyna chyba byłaby zdekompletowana i trzeba byłoby przeciwniczkom dać walkower 20:0

Otóż wchodzi. Grać można nawet 5-3 i jak zostaje 5-2 wtedy dopiero mecz można przerwać.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 14 marca 2009, 18:15

przemoe pisze:
kristofer pisze:
Endrju pisze:

Otóż wchodzi. Grać można nawet 5-3 i jak zostaje 5-2 wtedy dopiero mecz można przerwać.

to nawet nie wiedziałem. Totalny paradoks. Taka sytuacja chyba niemożliwa jest. A ciekawie wyglądałby mecz 5 na 3. Chyba z własnej połowy nie wyszłyby już do końca meczu.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 14 marca 2009, 18:26

Załóżmy, że Wisła przegra z Gdynią w niedzielę i przegra też Gorzów. Potem może uda sie przejść pierwszą rundą PO- Toruń, to gdzie będzie rozgrywany 3 mecz półfinałowy z Lotosem przy stanie 2-0 dla gdynianek??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 14 marca 2009, 18:29

Jeszcze mecz sie nie zaczął a tu już 4 strony ciekawe co bedzie po meczu :) czyżby rekord pobity :) hehehe :)

Niewiem po co te rozmyslania i tak dokładnie dowiemy sie jak to ebdzie po meczu :) ale sądze że AZS ma przewage własnej hali i możliwe że wygra
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 14 marca 2009, 18:32

Totalny OT, ale ok.

Znam przypadek z jakieś ligi uczelnianej w USA, gdzie drużyna chyba kończyła mecz 5-3 czy wręcz została "wyfaulowana". Wynik wcale nie był taki rozjechany jak by się mogło wydawać.

Nie mogę się doguglać do żadnej wzmianki z tamtego meczu.

Poza tym - żeby daleko nie szukać. Zapytaj kolegów z Polkowic w jaki sposób zdobyli w sezonie 2004/5 brązowy medal.

Podpowiedź: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031,2687624.html i tutaj: http://plkk.pl/index.php?p=archive&s=4&ss=games&id=1303
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”