play-off
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
play-off
I runda play-off (do 3 zwycięstw)
Lotos PKO BP Gdynia - UTEX Row Rybnik
79:62 dla Lotosu
72:45 dla Lotosu
stan rywalizacji: 2-0 dla Lotosu
CCC Polkowice - PKM Duda Super Pol Leszno
84:47 dla CCC
87:78 dla CCC
stan rywalizacji: 2-0 dla CCC
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - INEA AZS Poznań
70:63 dla Gorzowa
84:65 dla Gorzowa
stan rywalizacji: 2-0 dla Gorzowa
Wisła Can-Pack Kraków - Energa Toruń
75:70 dla Wisły
78:64 dla Wisły
stan rywalizacji: 2-0 dla Wisły
Lotos PKO BP Gdynia - UTEX Row Rybnik
79:62 dla Lotosu
72:45 dla Lotosu
stan rywalizacji: 2-0 dla Lotosu
CCC Polkowice - PKM Duda Super Pol Leszno
84:47 dla CCC
87:78 dla CCC
stan rywalizacji: 2-0 dla CCC
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - INEA AZS Poznań
70:63 dla Gorzowa
84:65 dla Gorzowa
stan rywalizacji: 2-0 dla Gorzowa
Wisła Can-Pack Kraków - Energa Toruń
75:70 dla Wisły
78:64 dla Wisły
stan rywalizacji: 2-0 dla Wisły
ćwierćfinały raczej zakończą się szybko i prawdziwe emocje zaczną się od półfinałów.
Lotos zagra z Wisła. Ze względu na pozycję w tabeli powinien być murowanym faworytem, ale w tym sezonie przegrał wszystkie 3 mecze z Wisła.
Natomiast CCC z Gorzowem ma przewagę własnego parkietu a także psychologiczną. Wygrana u siebie i zdecydowana na wyjeździe. Polkowiczanki pokazały, że można wygrać w Gorzowie i to nawet wysoko.
Lotos zagra z Wisła. Ze względu na pozycję w tabeli powinien być murowanym faworytem, ale w tym sezonie przegrał wszystkie 3 mecze z Wisła.
Natomiast CCC z Gorzowem ma przewagę własnego parkietu a także psychologiczną. Wygrana u siebie i zdecydowana na wyjeździe. Polkowiczanki pokazały, że można wygrać w Gorzowie i to nawet wysoko.
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
kristofer pisze:ćwierćfinały raczej zakończą się szybko i prawdziwe emocje zaczną się od półfinałów.
Z tym murowanym faworytem to jest Twoje zdanie. Na pewno Lotos jest w lepszej sytuacji, bo ma przewagę własnego parkietu, ale spodziewam się (zresztą chyba nie tylko ja), że będzie pięć meczów. W takiej sytuacji o murowanych faworytach nie ma co mówić. Nie wiem jakie kryterium brałeś, licząc, że Wisła wygrała z Lotosem wszystkie trzy mecze, skoro łącznie z dzisiejszym odbyły się w tym sezonie między tymi drużynami cztery spotkania, a Lotos wygrał przecież u siebie w lidze...
Ostatnio zmieniony 15 marca 2009, 22:21 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
najpierw nie wygra I runde a pożniej dzielcie skóre na niedźwiedziu!!!
Czasami mnie ciekawi skąd znacie juz wyniki meczów ...jeszcze nie rozegranych? Ludzie troszke sie ogarnijcie!
Czasami mnie ciekawi skąd znacie juz wyniki meczów ...jeszcze nie rozegranych? Ludzie troszke sie ogarnijcie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Tłumaczyłem to w innym wątku, ale powtórzę w skrócie. W sporcie nie da się niczego przewidzieć, więc to może faktycznie dzielenie skóry na niedźwiedziu. Ale pretensje kieruj bardziej pod adresem władz ligi. Gdyby wszystkie pary ćwierćfinałowe zaczynać od stanu 0-0, emocje byłyby w nich cokolwiek większe...
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
-
koszykarz
AZS Poznań ma spore szanse wygrać środowy mecz u siebie - bo Gorzów gra słabo ostatnio...
w pozostałych parach raczej będzie nudno...
Jeśli np: Toruń miałby za rywala Gorzów lub Polkowice - wszystko byłoby możliwe bo rywalizacja zaczynałaby się od stanu 1-1.
a że jest Wisełka to zaczynamy od stanu 0-2. ale wierzę że nasze Katarzynki zawalczą u siebie o wygrana - w końcu CLAW już nie ma w Wiśle.
Mamy przewagę na ławce trenerskiej
a EDO szukuje niespodziankę 
Jeśli np: Toruń miałby za rywala Gorzów lub Polkowice - wszystko byłoby możliwe bo rywalizacja zaczynałaby się od stanu 1-1.
a że jest Wisełka to zaczynamy od stanu 0-2. ale wierzę że nasze Katarzynki zawalczą u siebie o wygrana - w końcu CLAW już nie ma w Wiśle.
Mamy przewagę na ławce trenerskiej
koszykarz pisze:AZS Poznań ma spore szanse wygrać środowy mecz u siebie - bo Gorzów gra słabo ostatnio...
Mamy przewagę na ławce trenerskieja EDO szukuje niespodziankę
Chamique nie ma w Wiśle tak na dobrą sprawę od czterech miesięcy, bo po powrocie zagrała trzy mecze, które w odniesieniu do niej można bardziej określić jako epizody. Choć rozumiem, że dla kibiców w Toruniu jej brak może być odbierany jako dobra wróżba, bo przecież na początku sezonu niemal w pojedynkę wygrała z Energą.
Myślę, że wszystkie pary skończą się po 3-0. Owszem, Gorzów ostatnio gra niespecjalnie, ale przecież 8 dni temu wprost rozniósł u siebie AZS Poznań. Poznanianki przegrały sześć ostatnich meczów! Co prawda mierzyły się z całą góra tabeli, ale już porażka z MUKS-em chluby im nie przynosi.
Oby ktoś we władzach ligi poszedł po rozum do głowy i za rok pierwsza runda była grana już bez udziwnień, czyli od 0-0. Chociaż wątpię czy tak będzie...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Uważam ze mecz w Poznaniu moze byc podobny do meczu z sezonu AZS - Wisła ...
Niby Wisła teoretycznie silniejsza... ale osłabiona... i pomimo ze wygrywała do przerwy przegrała
Podobnie teraz jest z AZS-em... chociaz nie sadze zeby przegrał w Poznaniu... chociaz nigdy nie mow nigdy
Do tego uwazam ze Tecza w meczu z CCC nie jest bez szans. Tez jest w stanie pokusic sie o zwyciestwo "czego sobie i państwu życze".
... jednak w starciu do 3 zwyciestw szanse sa bardzooo małe.
Podobnie teraz jest z AZS-em... chociaz nie sadze zeby przegrał w Poznaniu... chociaz nigdy nie mow nigdy
Do tego uwazam ze Tecza w meczu z CCC nie jest bez szans. Tez jest w stanie pokusic sie o zwyciestwo "czego sobie i państwu życze".
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
a ze jest DEBILIZM to wiem juz dawno. To powinno obowiazywac w meczach o 5-8 miejsce. Lub pólfinałach jako mecz decydujacy! No ale nasze władze obstawiaja ze i tak finał powinien byc Gdynia-Kraków (ale zonk nie bedzie takiego finału
). Ja rozumie ze taka np. Energa, AZS Poznan jest w stanie wygrac u siebie z Wisła czy z Gorzowem ale trzy razy pod rzad!!!! To jest kpina! No chociaz Toruń ma wieksze szanse bo jak wygra I raz moze z Wisły wyp... Downara-Zapolskiego a Jego miejsce zajmnie Dariusz07 to wtedy uwierze w 3 zwyciestwa 
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”