XXVI kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto wyjdzie zwyciesko w tym pojedynku?

AZS
29
44%
MKS Orzeł
37
56%

Liczba głosów: 66

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 15 marca 2009, 22:49

a mi sie wydaje ze jeszcze macie moze i maly ale jednak problem...Tecza LEszno po drodze bedzie chciala wam troszke poszkodzic ;) i nie zakladalbym ze to bedzie prosta przeprawa faworytme oczywiscie jestescie ale dobrze wam wiadomo ze z Lesznem chociaz te mecze wygraliscie znaczaco to juz na parkiecie zawsze bylo goraco i czasem wynik koncowy nie oddawal dramaturgii calego spotkanai np tego w Lesznie.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 marca 2009, 22:56

Z Lesznem zawsze wojna jest :wink: Ja tam lubię te mecze, bitwa na całego, w męskim nie ma takiej agresywy :P
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 marca 2009, 23:02

ja wlasnie sie boje. ale nie wyniku, tylko tej właśnie "bitki"... żeby sie nie okazało, że awans do półfinału okupimy stratą kontuzjowanych, poturbowanych zawodniczek... ale zobaczymy jak to bedzie.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 15 marca 2009, 23:05

...i zdyskwalifikowanych na trzy mecze :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 15 marca 2009, 23:44

Gratki dla Polkowic - w sumie SREBRO już prawie macie :wink:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 marca 2009, 23:49

prawie ;-) spokojnie - na razie to mamy ósemkę. co będzie dalej - zobaczymy. szansa jest, czy wykorzystamy? kobieta zmienną jest. dziś wygrywamy w Gorzowie momentami +20, a moze sie okazac za 2-3 tygodnie odwrotnie...

kolejna sentencja złotoustego Wojciecha spod Wawelu, odnosnie wyniku meczu Gorzów-Polkowice: "Tam są trenerzy, tam są zawodniczki i widocznie taką podjęli decyzję. Trudno powiedzieć - sportowo, czy niesportowo" :evil:

Kuba
Oldboy

Re: XXVI kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Orzeł Polkowi

Postautor: Kuba » 16 marca 2009, 00:04

To ja się trochę pobawię w "gorzowianina". ocencie potem, jak mi poszło.

Piszecie wszędzie z pretensjami, że wszyscy obstawiali na 100% finał Wisła-Lotos, a tu zonk. pozwolicie, że coś zacytuję:

Endrju pisze:Patrzac przez pryzmat całego sezonu to AZS powinien zajac 2 miejsce 8)

Zespół z Polkowic jednak wydaje sie miec na dzień dzisiejszy przy osłabieniach AZS-u troszke silniejszy skład... jednak mecz rozgrywany bedzie w Gorzowie gdzie akademiczki nie przegrywaja grając z 6 zawodnikiem :D

miałem wątpliwości, czy chociaż piątka ich biegała momentami... a "szóstka" była moze przez 3-4 minuty I kwarty.

feri pisze:Wszystkie dziewczyny są w wysokiej formie oprócz Justyny. Będzie ciekawy, zacięty mecz zakończony jednak zwycięstwem AZS. Nie piszę już, że +15 :D

mecz był ciekawy, absolutnie nie zacięty i zakończony zwycięstwem Orzełka. niemal +15, choc oboje wiemy, że mogło i powinno być +20.

feri pisze:Co do Rubika, to podobno ma zaśpiewać Polkowicom na pocieszenie po meczu: "Świat się nie kończy, świat się zaczyna... "

:lol:

Wiec, widzicie że nawet Wam zdarzają się " lewe pewniaki" 8)

dobrej nocy

feri
Młodzik

Postautor: feri » 16 marca 2009, 01:17

Kuba, You Got Me ;)
Tonu przed polfinalem nie zamierzam jednak zmienic :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 marca 2009, 10:15

Widze ze w Polkowicach euforia taka zapanowała ze ho ho :D

Powiem tak.. do zobaczenia w półfinale ;)

I cieszy mnie ze tacy krzykacze jak Michu23 czy Koszykarz trąbia juz o finale Polkowic :lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 16 marca 2009, 10:45

Endrju pisze:Widze ze w Polkowicach euforia taka zapanowała ze ho ho :D

I cieszy mnie ze tacy krzykacze jak Michu23 czy Koszykarz trąbia juz o finale Polkowic :lol: :lol: :lol:

no raczej nie o finale Gorzowa :D:D:D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 marca 2009, 10:50

bo tacy krzykacze jak Endrju,, feri i inni w koncu przestali trąbić o finale dla Gorzowa. to chłopaki wykorzystują chwilę ciszy.

Czy zapanowała euforia? raczej radość po prostu. euforia (przesadna), po bądź co bądź niespodziewanym zwycięstwie, nie jest NASZYM znakiem rozpoznawczym :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 marca 2009, 11:12

Kuba pisze:

bo tacy krzykacze jak Endrju,, feri i inni w koncu przestali trąbić o finale dla Gorzowa. to chłopaki wykorzystują chwilę ciszy.

Czy zapanowała euforia? raczej radość po prostu. euforia (przesadna), po bądź co bądź niespodziewanym zwycięstwie, nie jest NASZYM znakiem rozpoznawczym :lol:

Ale czy to było niespodziewane zwyciestwo ? Nie sadze... W naszym bardzo okrojonym składzie 7 osobowym bardzo ciezko sie postawic silnej druzynie... w dodatku jak ktorejs z naszych mocnych zawodniczek przychodzi slabszy dzien.

Breitreiner nic nie pograła bo była doskonale kryta. Koziorowicz wyciagnał wnioski z poprzednich naszych meczy i doskonale przygotował druzyne do tego spotkania.
Do tego Anosike... która wielokrotnie za bardzo na siłę chce zdobywać punkty... (juz tesknie za gra Lindsay)...

Połfinały juz za 2 tygodnie... i mysle ze szanse sa 50/50.

PS (FINAŁ dla Gorzowa jest bardziej realny niz 2-3 miesiace temu) :lol: :lol: :lol: i jeszcze takiej duzej szansy nigdy nie mielismy ;)
Wiecz skoncz z tymi przycinkami ;) Do gry wróci choc 1 zawodniczka a bede juz spokojniejszy ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 marca 2009, 11:18

Endrju, to nie ja pisałem, że Gorzów jest faworytem meczu. że i bez Katki i Taylor wygracie. Że Anosike to hit (co z nią momentami robiła Planeta to każdy widział), a teraz nagle zmieniasz ton, mowiac, że to nie byla niespodzianka? 7 zawodniczek mówisz... hmmm ... policzmy je zatem :D Czubak, Anabanana, Richards, Żurowska, Koryzna, Kaczmarczyk, Anosike, Maruszczak - nie chce wyjść inaczej niż 8 :lol:

a u nas - Pietrzak, Jeziorna, Gajda, Mieloszyńska, Planeta, Carter i chora Robbins - wychodzi 6 +1 :lol:

W naszym bardzo okrojonym składzie 7 osobowym bardzo ciezko sie postawic silnej druzynie...

1) juz ustaliliśmy, ze ściemniasz z tą siódemką
2) od kiedy to Polkowice są dla was "silną" drużyną? :o
3) silny zawsze był (była opinia, ze jest) Gorzów. a tu Polkowice w 7 zawodniczek nie tylko postawiły sie silnej drużynie, ale zlały ją aż miło...

więc proszę - przestań pisac bzdury ;-)

pozdro!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 marca 2009, 11:28

Kuba pisze:Endrju, to nie ja pisałem, że Gorzów jest faworytem meczu. że i bez Katki i Taylor wygracie. Że Anosike to hit (co z nią momentami robiła Planeta to każdy widział), a teraz nagle zmieniasz ton, mowiac, że to nie byla niespodzianka? 7 zawodniczek mówisz... hmmm ... policzmy je zatem :D Czubak, Anabanana, Richards, Żurowska, Koryzna, Kaczmarczyk, Anosike, Maruszczak - nie chce wyjść inaczej niż 8 :lol:

a u nas - Pietrzak, Jeziorna, Gajda, Mieloszyńska, Planeta, Carter i chora Robbins - wychodzi 6 +1 :lol:

W naszym bardzo okrojonym składzie 7 osobowym bardzo ciezko sie postawic silnej druzynie...

1) juz ustaliliśmy, ze ściemniasz z tą siódemką
2) od kiedy to Polkowice są dla was "silną" drużyną? :o
3) silny zawsze był (była opinia, ze jest) Gorzów. a tu Polkowice w 7 zawodniczek nie tylko postawiły sie silnej drużynie, ale zlały ją aż miło...

więc proszę - przestań pisac bzdury ;-)

pozdro!

Skoro liczysz juniorki które dostają szanse gry dzieki temu ze mamy kontuzje to ok ;)
Gorzów był bardzo silny w pełnym składzie 8)
A Polkowice... spokojnie...tak jak i My poprawicie lokatę z tamtego sezonu o 1 oczko :lol: To juz duzy sukces :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 marca 2009, 11:32

nie licze "juniorek, które dostają szansę gry, bo są kontuzje" tylko koszykarki, których ostatnimi czasy nie mógł się nachwalić m.in. Maciejewski :lol:

obyś dzieciaku musiał odszczekiwać te wszystkie brednie, co tu wypisujesz. czego sobie i państwu życzę.

bez odbioru. a ty jak chcesz - brnij dalej i pogrążaj sie jeszcze bardziej.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”