XXVI kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto wyjdzie zwyciesko w tym pojedynku?

AZS
29
44%
MKS Orzeł
37
56%

Liczba głosów: 66

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 marca 2009, 11:45

Kuba pisze:nie licze "juniorek, które dostają szansę gry, bo są kontuzje" tylko koszykarki, których ostatnimi czasy nie mógł się nachwalić m.in. Maciejewski :lol:

obyś dzieciaku musiał odszczekiwać te wszystkie brednie, co tu wypisujesz. czego sobie i państwu życzę.

bez odbioru. a ty jak chcesz - brnij dalej i pogrążaj sie jeszcze bardziej.

Bo juniorki to jest przyszłość klubu a nie terazniejszosc ;) i w przyszłym roku z Maruszczak moze byc taki sam dobry pozytek jak z Agnieszki Kaczmarczyk w tym roku... (tamten sezon wchodzila sporatycznie... nieraz z koniecznosci... nabierala doswiadczenia, a w tym sezonie juz nie odstaje od innych).

A dzieci to wczoraj zawitały w Gorzowie z Guzikiem na czele :lol: :lol: :lol: Wiec proszę Cie nie pograzaj sie sam i poluzuj zwieracze :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 16 marca 2009, 12:16

Skoro jestem krzykaczem jak Feri powiem tak : ja dalej wierze że zagramy w finale ,w zeszłym sezonie CCC mogło co najwyżej powycierać po nas parkiet (przyp przegrały wszystkie mecze w pucharach i w lidze często pogromami) i na takie same wyniki liczę w półfinale i teraz zaczepnie : już szukam hotelu w Gdańsku na mecze finałowe Lotos-Gorzów a Polkowicom życzę brązowego medalu zostawmy raz Wisełkę po za podium

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 marca 2009, 12:42

friel pisze:Skoro jestem krzykaczem jak Feri powiem tak : ja dalej wierze że zagramy w finale ,w zeszłym sezonie CCC mogło co najwyżej powycierać po nas parkiet (przyp przegrały wszystkie mecze w pucharach i w lidze często pogromami) i na takie same wyniki liczę w półfinale i teraz zaczepnie : już szukam hotelu w Gdańsku na mecze finałowe Lotos-Gorzów a Polkowicom życzę brązowego medalu zostawmy raz Wisełkę po za podium

Kraków jest atrakcyjniejszy wyjazdowo :D (chociaz odleglosc dalsza) i jest dobra sprawdzona miejscówka w dobrej lokalizacji :D

Wiec ja trzymam kciuki za Wisłe :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 16 marca 2009, 16:24

friel pisze:Skoro jestem krzykaczem jak Feri powiem tak : ja dalej wierze że zagramy w finale ,w zeszłym sezonie CCC mogło co najwyżej powycierać po nas parkiet (przyp przegrały wszystkie mecze w pucharach i w lidze często pogromami) i na takie same wyniki liczę w półfinale i teraz zaczepnie : już szukam hotelu w Gdańsku na mecze finałowe Lotos-Gorzów a Polkowicom życzę brązowego medalu zostawmy raz Wisełkę po za podium

Żebyś się nie zdziwił :wink:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 marca 2009, 16:29

Magazyn A-Zet-eS i relacja z meczu ;)

http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... icami.html[/quote]

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 16 marca 2009, 16:53

Porazka boli 8) a teraz jak zwykle gorzowskie tlumaczenia ... bo to bo tamto ... i "zobaczymy w polfinale" ... pewnie, zobaczymy :wink: mielismy juz teraz zobaczyc :wink:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 marca 2009, 17:24

Nasze koszykarki wybrały sobie CCC

Przegrywamy z Polkowicami 66:78 i w półfinale play-off trafimy właśnie na CCC. Czy to powód do lamentów? Absolutnie nie, a czy dobrze, że wpadliśmy na tego rywala, przekonamy się za trzy tygodnie.

Trener Dariusz Maciejewski zapowiadał walkę o wszystko, o utrzymanie miana niepokonanego w swojej hali i przewagę własnego boiska w półfinale play-off (w przypadku wygranej trafialiśmy z drugiego miejsca na Wisłę Kraków, a w przypadku porażki z trzeciego na CCC), ale nie udało mu się ukryć braków w składzie. Od dłuższego czasu pauzują Katerina Zohnova i Lindsay Taylor (mają zagrać w półfinale), akurat wczoraj wyszły też na boisku niedawne choroby Anny Breitreiner i Sam Richards. Do tego do ostatniej chwili nie było wiadomo, czy zagra Agnieszka Kaczmarczyk - praktycznie o jednej nodze (druga boląca, została porządnie zabezpieczona) rzuciła 15 pkt. Niesamowicie zmotywowane rywalki z Polkowic - za żadne skarby nie chciały trafić z czwartego miejsce na Lotos Gdynię - rzuciły się na nas od pierwszej minuty i załatwiły sprawę już praktycznie w ciągu 10. min.

Pierwszą kwartę przegraliśmy 10:21. Fatalnie w tej części (0/3 z gry) i w całym spotkaniu zagrała Niemka Breitreiner (w 24. min 0 pkt!). Bez zdobyczy, a za to z czterema stratami początkowe minuty kończyła rozgrywająca Richards, do tego trzy faule miała już kapitan Justyna Żurowska. Z takimi "atutami" twardej drużynie CCC nie było szans się postawić. Richards w końcu się rozstrzelała - po przerwie dała 17 pkt. - W za wielu momentach zabrakło nam koncentracji i na pewno z tego rozliczę zespół - stwierdził trener Maciejewski. - Odbiły się kontuzje, choroby oraz granie co trzy dni. Przez ten wynik dalsza część sezonu zapowiada się niezwykle ciekawie. Oczywiście jeśli chcemy sięgnąć naszych marzeń to musimy zagrać zupełnie inaczej.

Przyjmijmy zatem, że gorzowianki po prostu wybrały sobie półfinałowego rywala i niech tam w piękny sposób się zrehabilitują. Może według nich lepiej zmierzyć się z przyzwoicie grającymi Polkowicami niż z wielokrotnym mistrzem kraju, walczącymi o wielkie pieniądze (tylko za kolejny złoty medal) krakowiankami, które wczoraj ograły u siebie Gdynię. Porażka KSSSE AZS PWSZ ma jeszcze jedną ważną dla ekstraligi kobiet konsekwencję - na pewno nie będzie finału Lotos - Wisła, bo te drużyny właśnie wpadły na siebie już w półfinale. - My trafiamy na Polkowice i na pewno będzie jeszcze wiele emocji - obiecała Żurowska. - Kibice nas znów nie zawiedli, hala była pełna, głośna, po prostu wspaniała. My zagrałyśmy gorzej, ale wkrótce to odrobimy. Jestem pewna, że w serii z CCC w play-off tak słaby mecz na pewno już nam się nie przytrafi.

Przed wielkimi emocjami związanymi z kolejnym spotkaniami Gorzów - Polkowice, najpierw trzeba załatwić sprawę w ćwierćfinale. Z Ineą AZS Poznań (ostatnio pewnie pokonaliśmy ten zespół u siebie 84:65) prowadzimy 2-0 i najlepiej zakończmy tą serię do trzech zwycięstw już w najbliższą środę (zagramy na wyjeździe). A potem pokażmy zupełnie inną koszykówkę w starciach z CCC. Już w pełnym składzie i z gotowymi do gry wszystkimi podstawowymi zawodniczkami.

KSSSE AZS PWSZ GORZÓW - CCC POLKOWICE 66:78

KWARTY: 10:21, 16:19, 18:21, 22:17.

KSSSE AZS PWSZ: Richards 17 (1x3), Anosike 16, Koryzna 10, Żurowska 6, Breitreiner 0 oraz Kaczmarczyk 15 (1), Maruszczak 2, Czubak 0, Chaliburda 0.

CCC: Carter 20, Mieloszyńska 16 (2), Pierson 13, Jeziorna 9 (3), Gajda 2 oraz Pietrzak 11 (3), Robbins 7, Małaszewska 0, Gajewska 0, Rozwadowska 0.

www.azspwszgorzow.pl

ciekawe wnioski autora... powiem tak: przegrywaliscie momentami +20, co źle o waszej drużynie świadczy. a jeśli się podłożyły i wybrały rywali w półfinale - świadczy to jeszcze gorzej. tyle.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 16 marca 2009, 17:36

A autor tego artykulu oczywiscie wie najlepiej czy sie podlozyly czy nie...pewnie nawet byl przy tym stoliku przy ktorym byl ukladany mecz...ludzie dajcie sobie na wstrzymanie. Niektorzy w tej dyskusji to tak sie napinaja ze im zylka juz 3 razy chyba pekla 8) Mecz co najwyzej o rozstawienie przed play-off a postow tyle co po zeszlorocznym finale. Gorzow przegral zasluzenie i tyle a czy sie podlozyly czy nie? Tego sie nie dowiemy i chyba nie o to chodzi zeby tego dociekac.

Oldpl
Nowy na forum

Postautor: Oldpl » 16 marca 2009, 17:49

Kuba pisze:

ciekawe wnioski autora... powiem tak: przegrywaliscie momentami +20, co źle o waszej drużynie świadczy. a jeśli się podłożyły i wybrały rywali w półfinale - świadczy to jeszcze gorzej. tyle.

Tej mądrości która od ciebie emanuje już nie da się zdzierżyc napinaczu :!: :!:

Takiego przygłupa naprawdę nie sposób docenić. I ty jesteś moderatorem forum :?: :?: Człowieku do tego trzeba mieć chociaż minimalne kompetencję. Nie wiem jak się tam dostałeś, pewnie ładnie jaja musiałeś wylizać komuś. A ten gniew co od ciebie zalatuje Ogrze wyładuj na czymś innym.

Ludzie z Gorzowa też wyluzujcie Nie wciągajcie się w tego kretyna płytkie gierki bo nic przez internet nie udowodnicie.

Mam nadzieję że kolejny post nie będzie już w takim tonie, a tacy skończeni kretyni jak użytkownik "Kuba" pójdą po rozum do głowy.
ssss

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 marca 2009, 17:50

Kolejny załosny wpis Kubusia...
NO COMENT !!

Ale widze ze pełna euforia ciąg dalszy (maly). :)

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 16 marca 2009, 17:56

Oldpl pisze:
Kuba pisze:

Takiego przygłupa naprawdę nie sposób docenić. I ty jesteś moderatorem forum :?: :?: Człowieku do tego trzeba mieć chociaż minimalne kompetencję. Nie wiem jak się tam dostałeś, pewnie ładnie jaja musiałeś wylizać komuś. A ten gniew co od ciebie zalatuje Ogrze wyładuj na czymś innym.

Ludzie z Gorzowa też wyluzujcie Nie wciągajcie się w tego kretyna płytkie gierki bo nic przez internet nie udowodnicie.

Mam nadzieję że kolejny post nie będzie już w takim tonie, a tacy skończeni kretyni jak użytkownik "Kuba" pójdą po rozum do głowy.

LooooL Loool :D

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 16 marca 2009, 18:04

Kto wie, hotel w Gdańsku może znajdziesz, ale może przy okazji meczy o trzecie miejsce. :lol: :lol: :lol: W półfinale wszystko może się zdarzyć.

Zarówno nikt z Gorzowa, jak i autor cytowanego artykułu jakoś nie raczył zauważyć tego, o czym wspomniałem wczoraj. Patrząc z perspektwy całego sezonu, w szczególności wygranych z Wisłą i Lotosem, AZS naprawdę frajersko stracił szansę na drugie miejsce. Dobrze pamiętam bilans 11-0 przy 7-4 Polkowic i wielkie napinanie na kolejną wygraną, tekst jednego z gorzowskich dziennikarzy "dobre Polkowice to pokonane Polkowice". A teraz nastroje po porażce jakby CCC było drugim Dynamem Moskwa. Tak się kończy nadmuchiwanie balonu. Oczywiście są jeszcze play offy - tam wiele może się zdarzyć. Jednak wydaje się, że CCC jest na fali wznoszącej, a gorzowianki straciły impet i niewiele pomoże powrót Zohnovej i Taylor.

Kuba - współczuję Ci, bo chyba zostałeś idolem nowego forumowicza. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 marca 2009, 18:10

paulo2907 pisze:

Kto wie, hotel w Gdańsku może znajdziesz, ale może przy okazji meczy o trzecie miejsce. :lol: :lol: :lol: W półfinale wszystko może się zdarzyć.

Zarówno nikt z Gorzowa, jak i autor cytowanego artykułu jakoś nie raczył zauważyć tego, o czym wspomniałem wczoraj. Patrząc z perspektwy całego sezonu, w szczególności wygranych z Wisłą i Lotosem, AZS naprawdę frajersko stracił szansę na drugie miejsce. Dobrze pamiętam bilans 11-0 przy 7-4 Polkowic i wielkie napinanie na kolejną wygraną, tekst jednego z gorzowskich dziennikarzy "dobre Polkowice to pokonane Polkowice". A teraz nastroje po porażce jakby CCC było drugim Dynamem Moskwa. Tak się kończy nadmuchiwanie balonu. Oczywiście są jeszcze play offy - tam wiele może się zdarzyć. Jednak wydaje się, że CCC jest na fali wznoszącej, a gorzowianki straciły impet i niewiele pomoże powrót Zohnovej i Taylor.

Kuba - współczuję Ci, bo chyba zostałeś idolem nowego forumowicza. :lol:

A czy ktos tak naprawde rozpacza po porazce ?? 8)

Przegralismy tego dnia bylismy slabsi i tyle ;)

Sa minusy tej porazki ale jest takze i wiele plusów :D I to nie tylko od strony sportowej a również kibicowskiej ;)

(Znowu na topie może być przebój Varius Manx "Orła Cień") :lol: :lol: :lol:

friel
Kadet

Postautor: friel » 16 marca 2009, 18:15

Endrju organizujecie jakiś wyjazd do Polkowic ? jak tak to ja się piszę na tą macankę ochroniarską :D o ile nas wpuszczą :D

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 16 marca 2009, 18:25

Oldpl pisze:
Kuba pisze:

A nie ma racji?? Szkoda że nie autor tekstu nie napisał jeszcze że gorzowianki leżały na parkiecie i od niechcenia od czasu do czasu rzuciły sobie do kosza. Jeżeli spotkamy się w półfinale wygra zespół lepszy i nie wiem po co te toje teksty Endrju bo nie widzę żeby ktoś wpadał w euforię po wczorajszej wygranej. (przypomnijcie sobie co było po waszych 2 wygranych z Wisłą i Lotosem). Napiszę tak jak kolega Ginda. Jeżeli nasze dziewczyny zasłużą swoją postawą na grę w finale to tam trafią.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”