Najsłabszy trener...
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Bo jego jedyna aktywność która można zaobserwować w trakcie spotkań, to przybijanie piątek zawodniczkom przed meczem. Trzeba przyznać - ma w tym wprawę, zdarzało mu sie na dwie ręce nawet,. ale ostatnio coś jakby te podniosłe obowiązki zaniedbuje.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Ja tma oddaje głos na Orczyka : żałosny cieć jak dla mnie - umie grać tylko zagraniczną armią zaciężną, w dodatlu posiadając takowa rypie zagraniczne zawodniczki po 40 minut w meczu kompletnie nie ogrywając reszty skladu.
Efekty widać- Polski skład Rybnika dostaje baciory od każdego. Dodatkowo trenerzyna nie umie nawet taktycznie ułozyć mocno osłabionego zespołu, zeby grał chociaż z charakterem.
Jak dla mnie wyznacznikiem trenera jest fakt, z z potencjalnie słabszego zespołu, umie coś wykrzesać. Zadajmy sobei zatem pytanie, który z szkoleniowcow z naszej ligi e słabszym zespołem umiał ugrac wyższe miejsce?
Czy mamy jakis zespoł słaby kadrowo, który wysforował się na wyższe miejsce w lidze niż mu należne z "urzędu".
Jak dal mnie nie za bardzo - dlatego wszystkim w zasadzie dałbym olbrzymiego minusa.
Ale chciałbym w tym momencie bardzo chętnie połajać całą resztę
Więc tak : w zasadzie pierwsze miejsce dałbym Depcie - chciałem jednak zaakcentować i zwrócic większą uwagę na frajerstwo Orczyka, bo cos stanowczo za mało krytyki pod kątem tej osoby.
Co do Depty wszystko chyba zostało juz powiedziane - makabra i tyle.
Warto także połajać naszych cieniasów z Euro.
Dz to totalny przydupas- mowiłem juz o tym zdecydowanie przed sezonem, że nie należy mu się szansa i nie ma sensu ryzykować wariant sprawdzania czy sie powiedzie polskiemu trenerowi, tylk ood razu sprowadzac z Francji. Tym sposobem w przyszłym sezonie jesli zostanie sponsor sprowadzi sie jakiegoś patałacha z męskiej ligi weżmy np W.Kamińskiego, który wiadomo, ze nic nie osiągnie i znowu będziemy mieli w koło Macieju i kolejny sezon w Euro zmarnowany.
Winniczek - zarówno i DZ miał cel 8 Euro - i nie ma co się tłumaczyć, ze blisko itp itd. Za przeproszeniem GÓWNO. Jak blisko było to trzeba było cel osiągnąć. Prze ten pryzmat, wystepy w Ojro nalezy ocenić zdecydowaniena minus.
Zastrzeżenia zwłaszcza budzą przegrane spotkania z Hainautem na wyjedzie -sic!, plus mecze z Walencją - sic do kwadratu! Kompletna makabra- jak można mając silny kadrowo zespoł dostac takie bęcki - styl fatalny, a co najgorsze zero wniosków po pierwszym spotkaniem z Walencją.
Plus koszmar z Fenerbacze -co zostało zrobione aby zniwelować przewage podkoszową rywalek? Żenada.
Gajić - cieniasem zawsze był - wystarczy spojrzec na prowadzone prze niego zespoły ligi męskiej - ale w damskiejkoszykówce trochę za krótko aby oceniać.... ale wystarczająco długo aby spokojnie poobrażac od cieniasów.
Zyskowski- zero szalu jak dla mnie - z Gorzowem trafiło sie ślepej kurze ziarno, żadna rewelacja i tyle. Coś tam uciułał i tyle.
Krysiewicz - tutaj nudza mnie pogłoski o rzekomym łajdaczeniu się z Kocową na oczach Edzi, plus zawirowania z Siwczakową itp itd. Trener nie jest od tego by wzbudząc zainteresowanie w pracy- jesli ma problem yz popędem, to gabinet seksuologa byłby odpowiedni, Od strony koszykarskiej - jak dla mnie zeszły sezon to wykorzystanie dobrej koniunktury ale oczywiście przy udokumentowaniu dobrej passy osiągnięciem czegoś (medal) to juz oczywiście nie, bo po co.
Ten sezon zwłaszcza początek pokazał, że po fluktuacji w kadrze, trenerek nie umie nawet dobrze ustawic taktycznie zespołu. dopiero zaciąg amerykański pozwolił odbić się od dna.
Oczywiście ogrywania talentu jakim jest Durak(oczywiście bez przesady z tym talentem, talnet naturalnie to ona ma jak na nasza ligę) nie, bo po co - Nawrotek z kolei jak dla mnie nie ma co wystawiać - ja srodkowe co zbierają w meczu 3 zbiórki plus wyłażą na obwód żeby ciepać za trzy, a walki podkoszowej unikają - jak mogą od razu bym wypierdzielił ze składu ( co do Nawrotek to taka boczna dygresja).
Generalnie kiepsko ale są od niego gorsi.
Generalnie warto zrobić ankietę, czy jest w naszej lidze jakikolwiek chociaż średni trener?
Omanić? O tym baranie cały zeszły rok nadawałem na forum już mi się nie chce. Każdy kto się interesuje koszem wie jaki jest.
Generalnie dobra ankieta- wreszcie można troszkę pojechać i wyżóładkować się na naszą rodzimą myśl trenerską

Efekty widać- Polski skład Rybnika dostaje baciory od każdego. Dodatkowo trenerzyna nie umie nawet taktycznie ułozyć mocno osłabionego zespołu, zeby grał chociaż z charakterem.
Jak dla mnie wyznacznikiem trenera jest fakt, z z potencjalnie słabszego zespołu, umie coś wykrzesać. Zadajmy sobei zatem pytanie, który z szkoleniowcow z naszej ligi e słabszym zespołem umiał ugrac wyższe miejsce?
Czy mamy jakis zespoł słaby kadrowo, który wysforował się na wyższe miejsce w lidze niż mu należne z "urzędu".
Jak dal mnie nie za bardzo - dlatego wszystkim w zasadzie dałbym olbrzymiego minusa.
Ale chciałbym w tym momencie bardzo chętnie połajać całą resztę
Więc tak : w zasadzie pierwsze miejsce dałbym Depcie - chciałem jednak zaakcentować i zwrócic większą uwagę na frajerstwo Orczyka, bo cos stanowczo za mało krytyki pod kątem tej osoby.
Co do Depty wszystko chyba zostało juz powiedziane - makabra i tyle.
Warto także połajać naszych cieniasów z Euro.
Dz to totalny przydupas- mowiłem juz o tym zdecydowanie przed sezonem, że nie należy mu się szansa i nie ma sensu ryzykować wariant sprawdzania czy sie powiedzie polskiemu trenerowi, tylk ood razu sprowadzac z Francji. Tym sposobem w przyszłym sezonie jesli zostanie sponsor sprowadzi sie jakiegoś patałacha z męskiej ligi weżmy np W.Kamińskiego, który wiadomo, ze nic nie osiągnie i znowu będziemy mieli w koło Macieju i kolejny sezon w Euro zmarnowany.
Winniczek - zarówno i DZ miał cel 8 Euro - i nie ma co się tłumaczyć, ze blisko itp itd. Za przeproszeniem GÓWNO. Jak blisko było to trzeba było cel osiągnąć. Prze ten pryzmat, wystepy w Ojro nalezy ocenić zdecydowaniena minus.
Zastrzeżenia zwłaszcza budzą przegrane spotkania z Hainautem na wyjedzie -sic!, plus mecze z Walencją - sic do kwadratu! Kompletna makabra- jak można mając silny kadrowo zespoł dostac takie bęcki - styl fatalny, a co najgorsze zero wniosków po pierwszym spotkaniem z Walencją.
Plus koszmar z Fenerbacze -co zostało zrobione aby zniwelować przewage podkoszową rywalek? Żenada.
Gajić - cieniasem zawsze był - wystarczy spojrzec na prowadzone prze niego zespoły ligi męskiej - ale w damskiejkoszykówce trochę za krótko aby oceniać.... ale wystarczająco długo aby spokojnie poobrażac od cieniasów.
Zyskowski- zero szalu jak dla mnie - z Gorzowem trafiło sie ślepej kurze ziarno, żadna rewelacja i tyle. Coś tam uciułał i tyle.
Krysiewicz - tutaj nudza mnie pogłoski o rzekomym łajdaczeniu się z Kocową na oczach Edzi, plus zawirowania z Siwczakową itp itd. Trener nie jest od tego by wzbudząc zainteresowanie w pracy- jesli ma problem yz popędem, to gabinet seksuologa byłby odpowiedni, Od strony koszykarskiej - jak dla mnie zeszły sezon to wykorzystanie dobrej koniunktury ale oczywiście przy udokumentowaniu dobrej passy osiągnięciem czegoś (medal) to juz oczywiście nie, bo po co.
Ten sezon zwłaszcza początek pokazał, że po fluktuacji w kadrze, trenerek nie umie nawet dobrze ustawic taktycznie zespołu. dopiero zaciąg amerykański pozwolił odbić się od dna.
Oczywiście ogrywania talentu jakim jest Durak(oczywiście bez przesady z tym talentem, talnet naturalnie to ona ma jak na nasza ligę) nie, bo po co - Nawrotek z kolei jak dla mnie nie ma co wystawiać - ja srodkowe co zbierają w meczu 3 zbiórki plus wyłażą na obwód żeby ciepać za trzy, a walki podkoszowej unikają - jak mogą od razu bym wypierdzielił ze składu ( co do Nawrotek to taka boczna dygresja).
Generalnie kiepsko ale są od niego gorsi.
Generalnie warto zrobić ankietę, czy jest w naszej lidze jakikolwiek chociaż średni trener?
Omanić? O tym baranie cały zeszły rok nadawałem na forum już mi się nie chce. Każdy kto się interesuje koszem wie jaki jest.
Generalnie dobra ankieta- wreszcie można troszkę pojechać i wyżóładkować się na naszą rodzimą myśl trenerską
hellraiser pisze:ann pisze:(...)czy Krysiewicza to akurat aż takich zastrzeżeń jak do reszty wymienionych w ankiecie chyba nie ma?
Akurat Krysiewicz nr 1 w tym sezonie do tej ankiety, nie trzeba przypominać czemu![]()
![]()
uswiadom mnie ? jesl imowimy o sporcie mow o sporcie a nie o plotkach zaslyszanych...zreszta wielu z leszna juz wie co sie dzialo w druzynie.
Nie moge rowneiz sie zgodzic z Saletra w stosunku do jego wypowiedzi, Nawrotek z meczu na mecz zaczela grac bardziej agresywnie na tablicach i przynosi to powoli efekty..nie jest to super zawodniczka ale wiele jeszcze do nauki przed nią , durka? za goraca glowa jak dla mnie . Ale ok nie o ty mnie o tym.
Podajesz tu przyklad ze Krysiewicz nic nie umial taktycznie ustawić druzyne zwlaszcza w polskim skladzie? to wytlumacz mi dlaczego w Polskim skladzie zasadniczo wygralismy z Toruniem u siebie ? szukasz ponoc takiego trenera co potrafi wygrywac z silniejszymi masz przyklad pierwszy... dodatkowo w pucharze gralismy z Poznaniem 2 krotnie i okolo 30 minut gralismy polskim skladem i pokonalismy Inee 2 razy ...
Pewne rzeczy mylisz , to co Maciejewski tez nie potrafil ustawic druzyny ? zwlaszcza na koniec sezonu? Czasem zanim sie wypowiesz zbadaj tylko to co trenerzy wczesneij mowili sam Krysiewicz potrafil sie przyznac do bledu ze mial bledne zalozenia ze polskim skladem sie jednak da cos ugrac..nie wyszlo przeprosil zaluje...ale naturalne jest to ze sprowadzil amerykanki ...dla przypomnienia na starcie bylismy najbardziej polskim skladem w lidze...wiec chocby dlatego troche szacunku by sie nalezalo zee ktos probowal. Druga wazna sprawa ciekaw jestem czy w calej lidze jest jakis genialny trener ktory potrafi z malych pieniedzy wyczarowac druzyne marzen ? no ktory tak by potrafil? Nie wspomne ze w lesznie od 2 lat spadaja same odpadki..prosze bardzo przyklad niechciane w Gorzowie Drzewinska i Czarnecka, Krezel wynalazek ze stanow , Durak Nawrotek mlodsze pokolenie ...widzisz gdzies tu gwiazdy? odeszla Coleman Mieloszynska czylij akies 60 % sily i skladu sie zmienilo. A te dywagacje zasadniczo nie maja sensu bo zobaczymy ktore miejsce zajmie druzyna po play off ..6 miejsce uwazam ze przy tym skladzie to bedzie sukces pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2009, 22:37 przez Mozarthio, łącznie zmieniany 1 raz.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Saletra pisze:Jak dla mnie wyznacznikiem trenera jest fakt, z z potencjalnie słabszego zespołu, umie coś wykrzesać. Zadajmy sobei zatem pytanie, który z szkoleniowcow z naszej ligi e słabszym zespołem umiał ugrac wyższe miejsce?
Zdecydowanie Koziorowicz!!!! Przecież z szóstym budżetem w lidze, zanim ściągnęli Plenette, wygrał z Gorzowem, i gdyby nie dwie pierwsze porażki, to naprawdę robota doskonała. Zespół z charakterem, walczy, broni i przede wszystkim, co rzadko się w lidze widzi, przyjemność sprawia dziewczynom gra. Kapitalna robota, wielkie słowa uznania! Europejska czołówka...
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!
Gorzowska_Kibicka pisze:Wy już się nie podniecajcie tą waszą Planetką tak bo ona wcale taka super i łał jak wy to o niej ciągle piszecie nie jest...
Absolutnie zgoda, przecież nikt nie pisał, że jest super...
Ja lubię Gorzów, kupę lat w tym mieście się bawiłem, mam wielu znajomych i dlatego trochę mnie smuci ta "forowa" rywalizacja... Nie wiem kto jest silniejszy, nie wiem, kto ma lepsze zawodniczki. Nie wiem też, czy wynik rywalizacji cokolwiek mi rozjaśni w tej kwestii.
Wiem natomiast, że oba kluby są WIELKIE, stworzyły w tym roku już i tak coś, co jeszcze kiedyś nie mieściło się w głowach.
Ale, oczywiście, skłamałbym, gdybym nie napisał, że chciałbym, by to CCC awansowało do finału.
Pozdrawiam!
Gorzowska_Kibicka pisze:Wy już się nie podniecajcie tą waszą Planetką tak bo ona wcale taka super i łał jak wy to o niej ciągle piszecie nie jest...
a nie zauważyłaś, że to nie jest temat o Planetce tylko ewentualnie o jej trenerze?
koniec off topów prosze!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Marek. pisze:Tak, tak sobie tłumacz.... całe CCC jest super a reszta jest be, niedobra i słaba.
Nieźle, Stary, 31 postów, 3 ostrzeżenia...
Reszta ligi nie jest be, niedobra i słaba. Liga nie jest słaba i wielkie gratki dla wszystkich za (zaryzykuję, a co!) najwspanialszy sezon w historii!!
-
Gorzowski_Kibic
- Nowy na forum
plk_ONeal pisze:Saletra pisze:Jak dla mnie wyznacznikiem trenera jest fakt, z z potencjalnie słabszego zespołu, umie coś wykrzesać. Zadajmy sobei zatem pytanie, który z szkoleniowcow z naszej ligi e słabszym zespołem umiał ugrac wyższe miejsce?
Zdecydowanie Koziorowicz!!!! Przecież z szóstym budżetem w lidze, zanim ściągnęli Plenette, wygrał z Gorzowem, i gdyby nie dwie pierwsze porażki, to naprawdę robota doskonała. Zespół z charakterem, walczy, broni i przede wszystkim, co rzadko się w lidze widzi, przyjemność sprawia dziewczynom gra. Kapitalna robota, wielkie słowa uznania! Europejska czołówka...
Zmień dilera, bo Cię oszukuje. Na jakiej podstawie uważasz, ze Polkowice mają 6 budżet w lidze? Poza Lotosem i Wisłą, których budżety są poza zasięgiem pozostałych drużyn ciężko powiedzieć kto ma 3,4,5( a do grudnia nawet 6) budżet w lidze. Ale skoro Ty wiesz, to oświeć mnie. Chętnie dowiem się na ile szacowane są budżety niektórych drużyn( tylko poproszę z dokładnością co do grosza)
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili
nie jest żadną tajemnicą, że Toruń, Rybnik i Gorzów przed sezonem byli stawiani dużo wyżej od Orzełka. nawet nasi działacze mówili, że nie mamy szans rywalizować jeśli chodzi o budżet, który w naszym wypadku wyniosi mniej niż rok wcześniej! a wszystkie inne drużyny się wzmocniły.
to, że kasa w Toruniu została zmarnowana, podobnie jak w Rybniku to już nie jest zależne w zadnym stopniu od nas.
to, że kasa w Toruniu została zmarnowana, podobnie jak w Rybniku to już nie jest zależne w zadnym stopniu od nas.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”