Łukasz-fan pisze:koszfan pisze:Łukasz-fan pisze:"Kto im podsyła powołania dla takich zawodniczek jak Wiśniewska, Woźniak, Puss, Hołdyn i inne przecież to strzały w ciemno za pieniądze PZKosz. Mam wrażenie, że powołania to efekt telefonów i rozmów ze znajomymi".
A dlaczego ktoś ma podsyłać? Mają jedne z najlepszych statystyk w lidze w Grupie Wielkopolskiej, wyróżniają się w kadrze regionu, więc dostały powołanie i myślę, że komentarze tego typu zbędne. W sumie jako zdobywczynie Wicemistrzostwa Polski młodziczek starszych mówi za wszystko.
Nie sądzę aby trenerzy powoływali zawodniczki na podstawie statystyk z ligi wielkopolskiej bo te jak interpretować statystyki w meczu przy wyniku 120 do 20. Mało tego te statystyki prowadzone przez OZKosze to tylko ilość zdobytych punktów( na jakim procencie? ) Jako zdobywczynie wicemistrzostwa nie były obserwowane wiem to na pewno, na mecze ligowe też nikt z trenerów nie przyjeżdżał ( ale mogę się mylić ). Jeżeli chodzi o kadrę regionu ( Wielkopolska ) to też nie znam znaczących osiągnięć ale możesz podać gdzie się wyróżniły jak napisałeś.
Obejrzałem ponad połowę ich meczów i mimo wszystko trochę znam się na koszykówce i uważam, że w pełni zasłużenie dostały powołanie do kadry. Dlatego nie rozumiem dlaczego niektórzy to podważają i tyle w tym temacie.
Ja obejrzałem wszystkie mecze Kuciak i Czarnodolskiej z Gorzowa też znam się na koszykowce i uważam że niesłusznie zostały pominięte. Tak na prawdę nie chodzi o to co kto uważa tylko jak dokonuje się selekcji na poziomie reprezentacj. Poczekamy na wyniki kadetek i obym się mylił.