Półfinał: Lotos Gdynia - TS Wisła Kraków 60-42,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 marca 2009, 18:46

Nie wiem jak to wytłumaczyć ale z jednej strony martwią wyniki a z drugiej cieszą :) nawet chyba bardziej cieszą niż martwią.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 marca 2009, 18:49

Marcino pisze:I co? Dzisiaj też Ivana rozegrała dobre zawody ??
Hej Lotos! ;)

Na tle wysokich z Wisły wręcz wybitne.

Moim zdaniem zagraliśmy znacznie lepiej niż wczoraj. Najlepsze u nas to duet Alana i Catch + Pawlak (aż głupio pisać :roll: :roll: :roll: Paulina zagrała dzisiaj najlepszy (albo jeden z najlepszych) mecz w Lotosie )

Przede wszystkim ograniczyliśmy w stosunku to wczorajszego meczu głupie straty nie wynikające z pressingu tylko z pośpiechu , choć zdarzyło się nam jeszcze kilka.

Musimy zwrócić uwagę na te kontry Fernandez, Wiślaczki zbierają piłkę a Marta już jest pod naszym koszem. Mają też takie niebezpieczne zagranie z Pałką., gdzie Agnieszka rzuca 2,3 metry od naszego kosza.

Jest 2:0 ale należy być skoncentrowanym..wróg czuwa. ALE STAĆ nas na wygranie w Krakowie. Zresztą samą Catch stać na wygranie jednego z ewentualnych trzech meczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 29 marca 2009, 18:53

Marco pisze:Nie wiem jak to wytłumaczyć ale z jednej strony martwią wyniki a z drugiej cieszą :) nawet chyba bardziej cieszą niż martwią.

dokładnie!! lepiej to wszystko zaorać i przy okazji pozbyć się całej "śmietanki" z góry - a jak przy okazji sponsor zrezygnuje - co zrobić...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 marca 2009, 18:58

jimmy pisze:
Marco pisze:Nie wiem jak to wytłumaczyć ale z jednej strony martwią wyniki a z drugiej cieszą :) nawet chyba bardziej cieszą niż martwią.

dokładnie!! lepiej to wszystko zaorać i przy okazji pozbyć się całej "śmietanki" z góry - a jak przy okazji sponsor zrezygnuje - co zrobić...

dokładnie zaorać i to dość mocno. I piszę to teraz mimo, ze szansa na awans jest i choćbyśmy tego MP zdobyli to nic nie zmieni.

Myślę, że firma Can-Pack powinna zostać (mniejsza już z tym z jakim budżetem) i mieć fachowców w sekcji począwszy od pracownika niższego szczebla do najwyższego znającego się w temacie żeńskiej koszykówki. Niestety kilka ogniw w Wiśle Can-Pack Kraków jako całość wymaga wymiany.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

swatch
Amator

Postautor: swatch » 29 marca 2009, 19:06

Sorry za off top...Ktos zna utwor z filmiku lotosowego : http://www.youtube.com/watch?v=yt_jCJxwnv4 ?

z gory dzieki
^^

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 29 marca 2009, 19:06

Paulina zagrała bardzo dobre zawody w ataku, ale ona jest rozgrywającą a liczba asyst w tym meczu wyniosła 0 (sic!)

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 29 marca 2009, 19:07

Mam wrażenie, że prezes już w ostatnim wywiadzie coś mówił na ten temat, że trzeba dużo zmienić.

Ale nie wszystko stracone. 40+ w plecy w dwóch meczach, cóż. Kiedy wystarczą dwa jednopunktowe zwycięstwa, by wrócić do Gdyni.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 29 marca 2009, 19:28

To co gra Wisła w tym półfinale przyprawia o ból głowy. Skerović ma te mecze gdzieś, "ogląda" je i z ławki i z parkietu. Amerykanki nieobecne no i dzisiaj indolencja rzutowa wręcz kosmiczna. Bez Fernandez to nie wiem czy z 40 punktów udałoby się wyjść.

U nas porządna obrona, znowu niesamowite Amerykanki i kolejny dobry mecz Pauli i Juji. Okazuje się, że bez Marczanki ten zespół dalej potrafi grać. Powinniśmy to dla własnego spokoju zakończyć w sobotę, ale to różnie może być, chociaż po tym co Wisła pokazała w Gdyni to miałaby kłopoty z Toruniem gdyby meczów było 5. Trzeba to samo zaangażowanie pokazać w Krakowie i powinno być dobrze.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 29 marca 2009, 19:53

Marcino pisze:I co? Dzisiaj też Ivana rozegrała dobre zawody ??
Hej Lotos! ;)

Ja pierdziele ludzie co Wy chcecie? Ivana nie musi być 1, 2 lub nawet 3 strzelcem bo od tego u nas jest obwód. Ivana ma robić przysłowiowe swoje i to zrobiła w tych dwóch meczach. Koniec. Kropka.

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 29 marca 2009, 19:58

Jeżeli jest się słabszym kadrowo ( a wobec naszych kontuzji ) tak jest to mecz można wygrać tylko ambicją i determinacją...

Niestety nasza drużyna jest już wypalona ... Większość wygrała już wszystko w tej lidze a w bardziej spektakularny sposób ograć Lotosu już się nie da...
Pakiecik załatwił nam cały sezon ( w Euro CH ) i teraz Canty jak gra każdy widzi...
Przy stanie 24 - 8 naszym odechciało się grać... i to jest w tym całym najbardziej przykre. Poddaliśmy mecz , nie przegraliśmy...( i tutaj kłania się słynny cytat poniżej... :) )

Co do samego meczu to poziom słaby ( jakiekolwiek porównania z poprzednimi latami nie ma sensu). Główna w tym zasługa oczywiście nasza.

Szkoda tylko Marty.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 29 marca 2009, 20:02

czekolada, nie wierze, że to piszę ale zgadzam się z Tobą :)
Marcino a jakie zawody zagrała dzisiaj Ivana? Moim zdaniem zagrała dobrze, nie bardzo dobrze, ale też nie średnio na jeża. Zagrała po prostu dobrze.

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 29 marca 2009, 20:11

Ależ kto tu mówi o ataku? Nie wspomniałem ani razu o tym elemencie gry. Deski. Centerka europejskiego formatu, która zbiera średnio na mecz 4-5 piłek, to nie centerka. Widzieliście w ciągu tych dwóch spotkań zaangażowanie i wole walki ze strony Ivany? Ja tego nie zaobserwowałem, ale widocznie byłem na innej hali. O obronie już nie wspominam, bo tu jest tragedia, może popytajcie znajomych trenerów, jeśli takowych macie, odpowiedzą od razu jaki jest jej najsłabszy element gry.
Nad tym musi popracować, bo jak już mówiłem, ani pomocy, ani swego nie potrafi dobrze pokryć. Różnica między nią a Jują była kolosalna, chociaż wiem, że nie przyznacie mi racji, bo przecież jak to może być, że Polka jest lepsza od europejskiej gwiazdy.
Bez odbioru!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 marca 2009, 20:25

Marcino pisze: Różnica między nią a Jują była kolosalna, chociaż wiem, że nie przyznacie mi racji, bo przecież jak to może być, że Polka jest lepsza od europejskiej gwiazdy.
Bez odbioru!

Nie rozśmieszaj ludzi na forum.
Ivana zagrała OK, a najsłabsza w obronie w Lotosie jest ZDECYDOWANIE Jujka. Choć w meczach przeciwko Wiśle gra też OK (jak na nią nawet bardziej niż OK)
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 marca 2009, 20:34

Marcino pisze:Ależ kto tu mówi o ataku? Nie wspomniałem ani razu o tym elemencie gry. Deski. Centerka europejskiego formatu, która zbiera średnio na mecz 4-5 piłek, to nie centerka. Widzieliście w ciągu tych dwóch
Bez odbioru!

To fakt i to faktycznie jest skandal. kto to widział taka "stara baba' a taki wstyd pod tablicami rob. w eurolidze załosne statystyki zbiorkowe i w lidze to samo. co to ma być w ogóle?
Taka cenerka to powinna mieć srednią zbiórek 10, a nie duszenie w statystykach po 5 zbiórek na mecz :? :?

Idąc dalej - jesli Winnicki zdobędzie MP, to go nie zwolnią. I to chyba najgorsza informacja dla Lotosu :? :?

A Wisła ; wypieprzcie trenera i niech chociazby Mietta poprowadzi zespoł w najblizszym spotkaniu, a od razu będzie lepiej.

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 29 marca 2009, 20:38

hellraiser pisze:
Marcino pisze: Różnica między nią a Jują była kolosalna, chociaż wiem, że nie przyznacie mi racji, bo przecież jak to może być, że Polka jest lepsza od europejskiej gwiazdy.
Bez odbioru!

Nie rozśmieszaj ludzi na forum.
Ivana zagrała OK, a najsłabsza w obronie w Lotosie jest ZDECYDOWANIE Jujka. Choć w meczach przeciwko Wiśle gra też OK (jak na nią nawet bardziej niż OK)

:lol: :lol: :lol: nie mam pytań w takim razie. Życzę dalszych obserwacji gry obronnej Lotosu :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”