Półfinał: Lotos Gdynia - TS Wisła Kraków 60-42,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 marca 2009, 20:40

Saletra pisze:
Marcino pisze:
To fakt i to faktycznie jest skandal. kto to widział taka "stara baba' a taki wstyd pod tablicami rob. w eurolidze załosne statystyki zbiorkowe i w lidze to samo. co to ma być w ogóle?
Taka cenerka to powinna mieć srednią zbiórek 10, a nie duszenie w statystykach po 5 zbiórek na mecz :? :?

Tak sranie w banie. Matovic była zdecydowanie najlepszą zawodniczką Lotosu w Eurolidze.

Mam pomysł .. napisz petycje do AZS aby zatrudnili francuskiego trenera. Ty będziesz happy i pozostali też ze swoimi "polskimi nieudacznikami"

Zresztą to nie o tym temat

PS:Albo doradź Wiśle jakiegoś żabojada :shock: :shock: :shock:
Ostatnio zmieniony 29 marca 2009, 20:51 przez hellraiser, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 29 marca 2009, 20:46

Oj co ja tu widzę hehehe wpis Pana Saletry był ironią, ale jak widać... ;) a zresztą nieistotne.

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 29 marca 2009, 20:53

Prosto z pociagu z Gdyni serdecznie pozdrawiamy 'najlepszego' trenera WDZ, który po 7(s?ownie: siedmiu) minutach gry uzna? mecz za przegrany. Pozdrawiamy te zawodniczki, które przy wyniku -20 ?wietnie si? bawi?y na ?awce. Bojówka Can-Packu. Ps: szczere gratulacje dla Marty za dobry mecz.
Ps2: mniej szczere gratulacje dla reszty dru?yny ?e wygra?y z Marta(33:27).
Ps3: Ewka olej tego buca i nie p?acz.
Ps4: Zoran na trenera!

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 29 marca 2009, 20:55

Prosto z pociagu z Gdyni serdecznie pozdrawiamy 'najlepszego' trenera WDZ, który po 7(s?ownie: siedmiu) minutach gry uzna? mecz za przegrany. Pozdrawiamy te zawodniczki, które przy wyniku -20 ?wietnie si? bawi?y na ?awce. Bojówka Can-Packu. Ps: szczere gratulacje dla Marty za dobry mecz.

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 29 marca 2009, 20:56

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 marca 2009, 21:02

P.OLD pisze:.

.................masz gdzie wracać :roll: :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 marca 2009, 21:17

hellraiser pisze:Mam pomysł .. napisz petycje do AZS aby zatrudnili francuskiego trenera. Ty będziesz happy i pozostali też ze swoimi "polskimi nieudacznikami"

Zresztą to nie o tym temat

PS:Albo doradź Wiśle jakiegoś żabojada :shock: :shock: :shock:

Chetnie ale najpierw poproszę do MUKSU :D
Poki co zreszta Jabol dobrze sobie radzi, oczywiscie do czasu, bo wczesniej czy pozniej zawodniczki zbuntują sie wciąz wyzywane od debilek, idotek itp itd.

Co do doradztwa, to chetnie i nie wezmę za to ani złotówki :D :wink: : więc tak : Coudray, Jardel (stary pryk, ale kasa potrafi nagle ozywić i sprawić, aby dziad z emeryturki wrócił, albo np trener Tarbes Gespe Srigore czy tma Duporre -jak tam w kazdym razie nazywa się ten zespół)

Lepiej wydac pensje dla takiego trenera i zrezygnowac z kontraktu klasowej Amerykanki. Np Canty.
Tego zarowno Lotosowi jak i Wisełce życzę.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 marca 2009, 21:19

Marcino pisze:Oj co ja tu widzę hehehe wpis Pana Saletry był ironią, ale jak widać... ;) a zresztą nieistotne.

:D to nei była ironia - za duzo osób na tym forum doszukuje sie drugiego dna- juz wczesniej chciałem ostro pojechać po Matović zza te zbiórki, bo to jest faktyczni gruba przesada od dłuższego czasu.

co do spotkań- mam nadzieję, że w krakowi będzie bardziej zażarta walka a Wojtek zostanie odsuniety od zespołu.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 marca 2009, 21:20

Co do trenera, dzisiaj Wojtem sterowała Skera. Trochę się zdenerwowała, gdy WDZ wziął czas dopiero po którymś upomnieniu od niej... Dostał za to niezłą burę..

Dzisiaj można było także zaobserwować, że ławka Wiślaczek łącznie z trenerem w ogóle 'nie żyje' (tzn niektóre dziewczyny dobrze się bawią i żyją ale na pewno nie wydarzeniami z parkietu). Wygląda to tak, jakby połowa z nich miała kompletnie wy*ebane na mecz...

Natomiast u nas widać komunikację; dziewczyny na boisku motywują i dopingują się nawzajem po udanych akcjach; na każdej przerwie cała ławka podrywa się z miejsc - jednym słowem mamy chemię w zespole. Tego brakowało nam w zeszłym roku...

offtopując, jeden z pikników wdał się w dyskusję w Zoranem, kilka razy drwiąco uśmiechnął się do niego ale chyba nie wiedział, z kim ma do czynienia i dobrze, że się nie przekonał :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 marca 2009, 22:01

Ja chcialbym pogratulować Gdyni. W ten weekend pobila nas we wszystkich aspektach. Nam-jak co roku - pozostaje liczyć na cud. Czy wygrywasz czy nie..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

friel
Kadet

Postautor: friel » 29 marca 2009, 22:09

Wiśle trzeba trzęsienia ziemi widać zatrudnili "starą gwardię" i na niewiele to daje

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 29 marca 2009, 22:17

Saletra pisze:
Marcino pisze:co do spotkań- mam nadzieję, że w krakowi będzie bardziej zażarta walka a Wojtek zostanie odsuniety od zespołu.

I kto niby miałby zostać Darek 07 :?:
Niech złoży pisemko że rezygnuje, a zespół doprowadzi do końca sezonu, no bo niby co tu zrobić :?:
Nie liczmy na żadne cudy
- Ale jesteśmy na innym etapie przygotowań. Ostatnio bardzo mocno trenowałyśmy, dlatego dziewczyny mogły być nieco zmęczone. Myślimy już o play-off, takie mecze jak dziś czasem się zdarzają - dodał Wojciech Downar-Zapolski.

No jakoś nie wiedze tego przygotowania
A dzisiaj WDZ nawet nie rzucił ręcznika na ring jak choćby uczynił to wczoraj
Pozostawie to wszystko bez dalszego komentarza
ObrazekObrazekObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 29 marca 2009, 22:36

aż strach pomyśleć co będzie jak Wisełka skończy bez medalu... :wink:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 29 marca 2009, 22:40

No cóż, niby jest "tylko" 0-2, a teraz rywalizacja przenosi się do Krakowa, ale wobec wyników w Gdyni, a zwłaszcza dzisiejszej postawy wiślaczek, wygranie przez nie trzech kolejnych meczów może być rozpatrywane niemal wyłącznie w kategoriach cudu... Widać było jak na dłoni brak woli walki, rzuty z zupełnie nieprzygotowanych pozycji. Jednym z symboli półfinałowej rywalizacji jest świetny blok Beard na bezmyślnie wbijającej się na kosz Canty w pierwszej kwarcie. Ta pani zaliczyła kolejny beznadziejny występ i jeśli w sobotę znowu wyjdzie w pierwszej piątce, a na ławce zostanie Marta, to już nie wiem co o tym sądzić... :roll: Ktoś wcześniej napisał, że różnicę robią Amerykanki i na pewno jest w tym wiele racji. Candice to nie ta zawodniczka z play off poprzedniego sezonu, chociaż gra mniej z powodu przepisu o dwóch Polkach na parkiecie, poza tym nieraz musi występować na SF (tutaj kłania się znowu rewelacyjny dobór składu przed sezonem, polegający choćby na pozbyciu się dwóch reprezentatek Polski grających na pozycjach 1-2...). Tak czy inaczej nie tłumaczy to jej przeciętnej postawy. Gołym okiem widać, że w porównaniu do zeszłego roku wiele popsuło się w tym zespole. Wskazałbym na brak trzech zawodniczek - grające w ich miejsce są dużo słabsze. Canty nie umywa się do ADF (ta nawet w słabszej formie stanowiła zagrożenie z dystansu, poza tym umiała zmobilizować drużynę), Maksimovic to zupełnie inny typ centra niż KBB, na czym cierpi strefa podkoszowa, no i wreszcie Gburczyk cokolwiek odstaje poziomem od Wielebnej... Jeśli dodać do tego najsłabszy sezon w wykonaniu Skery, to wszystko jest jasne. Może to dobrze, że gdynianki tak boleśnie ograły wiślaczki, bo to wskazuje, że bez sporych zmian przed kolejnym sezonem się nie obejdzie. Tylko oby został sponsor i nie zapomniał znaleźć kompetentnego trenera...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 29 marca 2009, 22:56

A co do sporu kilku kibiców gdyńskich na temat Matovic, to moje zdanie będzie może bardziej obiektywne, bo niejako z zewnątrz. Serbka miała dzisiaj 7 pkt i 4 zbiórki, wczoraj niby lepiej (15 pkt i 5 zbiórek), ale wydaje mi się, że co najmniej trochę więcej się po niej spodziewano. W końcu zaraz po podpisaniu kontraktu z Lotosem wielu trąbiło, że Matovic jest jedną z najlepszych europejskich środkowych i zacierało ręce, jak to wspaniale będzie grać, wkręcać w parkiet rywalki, notować jak na zawołanie double-double... Owszem, w Eurolidze miała kilka dobrych czy nawet bardzo dobrych występów, ale w przekroju całego sezonu jakoś mnie nie zachwyciła.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”