Lotos Gdynia - Wisła Kraków (półfinały)

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 31 marca 2009, 06:36

Jest jeszcze jedna ważna kwestia P.OLD.
Nasz nowa hala ma stanowiska komentatorskie odzielone czys co wycisza dźwięk (czytaj: doping i muzykę) z hali. Więć jeżeli chcesz nas ocenić to zapraszamy do Gdyni, na żywo sobie popatrzysz :)
I jeszcze mnie zastanawia czy kiedykowiek na koszu kobiet zdarzyło Ci się dopingować na hali, gdzie jest 3,5 tysiąca ludzi. Krzykaczy, ale też masę rodzin z dziećmi, osób starszych itp. Prawda jest taka, żę na małej hali gdzie przyjdzie Ci na mecz 500 w porywach do 1000 osób to sobie możesz urządzać ultraskie krzyki itp.
Przy takiej frekwencji trzeba nieco zmieniać kulturę dopingu i jego jakość, żeby porwać ludzi choćby do klaskania. Ale trzeba mieć taką halę, żeby to zrozumieć...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 31 marca 2009, 08:06

czekolada pisze:Jest jeszcze jedna ważna kwestia P.OLD.
Nasz nowa hala ma stanowiska komentatorskie odzielone czys co wycisza dźwięk (czytaj: doping i muzykę) z hali. Więć jeżeli chcesz nas ocenić to zapraszamy do Gdyni, na żywo sobie popatrzysz :)

pierwsze słyszę by dźwięk był zbierany za pośrednictwem mikrofonów komentatorskich. Boxy komentatorskie są faktycznie wyciszane ale dżwięk z hali zbierają mikrofony rozstawione w hali, tak jest przynajmniej u nas nawet gdzie nie ma boksów komentatorskich.

I jeszcze mnie zastanawia czy kiedykowiek na koszu kobiet zdarzyło Ci się dopingować na hali, gdzie jest 3,5 tysiąca ludzi. Krzykaczy, ale też masę rodzin z dziećmi, osób starszych itp. Prawda jest taka, żę na małej hali gdzie przyjdzie Ci na mecz 500 w porywach do 1000 osób to sobie możesz urządzać ultraskie krzyki itp.
Przy takiej frekwencji trzeba nieco zmieniać kulturę dopingu i jego jakość, żeby porwać ludzi choćby do klaskania. Ale trzeba mieć taką halę, żeby to zrozumieć...

mi się zdarzyło i to nie raz :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 31 marca 2009, 08:45

Marco pisze:pierwsze słyszę by dźwięk był zbierany za pośrednictwem mikrofonów komentatorskich. Boxy komentatorskie są faktycznie wyciszane ale dżwięk z hali zbierają mikrofony rozstawione w hali, tak jest przynajmniej u nas nawet gdzie nie ma boksów komentatorskich.

Tak, ale w ten sposób realizator może bez problemu wyciszyć dźwięk z hali, żeby komentator mógł sie nie wydzierać i spokojnie komentować. I o to bardziej mi chodziło. Więc relacja tv Ci nie odda "prawdy".

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 31 marca 2009, 08:47

Marco pisze:
czekolada pisze:I jeszcze mnie zastanawia czy kiedykowiek na koszu kobiet zdarzyło Ci się dopingować na hali, gdzie jest 3,5 tysiąca ludzi. Krzykaczy, ale też masę rodzin z dziećmi, osób starszych itp. Prawda jest taka, żę na małej hali gdzie przyjdzie Ci na mecz 500 w porywach do 1000 osób to sobie możesz urządzać ultraskie krzyki itp.

mi się zdarzyło i to nie raz :)

Poważnie? Gdzie?

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 31 marca 2009, 11:25

czekolada pisze:Jest jeszcze jedna ważna kwestia P.OLD.

Byłem, słyszałem i oceniłem.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: U nas było tak nieraz.

Przy takiej frekwencji trzeba nieco zmieniać kulturę dopingu i jego jakość, żeby porwać ludzi choćby do klaskania. Ale trzeba mieć taką halę, żeby to zrozumieć....

hmmmm jakos macie bardzo podobne przyspiewki jak my.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2009, 11:40 przez P.OLD, łącznie zmieniany 2 razy.

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 31 marca 2009, 11:39

P.OLD pisze:Byłem, słyszałem i oceniłem.

A to w takim razie przepraszam. Masz prawo wywowiadać się w temacie.
Ja wiem na co stać "gdyński młyn" więc z tych meczów jestem zadowolona bardzo. Pozdrawiam.

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 31 marca 2009, 12:19

Nie było tak u was nieraz bo macie zupełnie inną halę. Tego się da porównać i tyle.
No chyba, że nie widzisz różnicy między obiektem w Gdyni i tym w Krakowie i uważasz, że nie ma to znaczenia dla dopingu?

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 31 marca 2009, 12:48

czyżby ktoś tu się przechwalał jaką to ma wspaniałą halę?! I że pozostałe obiekty w Polsce są bee i fee... :wink:

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 31 marca 2009, 12:53

Nie ktoś tylko ja :lol:
Uważam, że jest się czym chwalić, ale absolutnie nie twierdzę, że reszta jest blee i fee :D

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 31 marca 2009, 13:52

vip pisze:czyżby ktoś tu się przechwalał jaką to ma wspaniałą halę?! I że pozostałe obiekty w Polsce są bee i fee... :wink:

Jak się mają czym chwalić to czemu nie 8) I w sumie patrząc na ich hale, to wszystkie są bee i fee :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 31 marca 2009, 14:51

vip pisze:czyżby ktoś tu się przechwalał jaką to ma wspaniałą halę?! I że pozostałe obiekty w Polsce są bee i fee... :wink:

Nie fee i bee tylko to obiekt o zupełnie innej akustyce i kubaturze. A że nasz młyn jest jaki jest to też zmiana hali na większą nie jest nam szczerze mówiąc pomocna. Na Olimpijskiej było ciasno więc z taką samą liczbą gardeł można było zrobić kocioł a i część pikników przyłączała się bo po prostu siedzieli tuż obok młyna. Teraz jesteśmy lekko wyalienowani no i trybunę mamy mniejszą, więc nie ma co się dziwić efektom. Popieram czekoladę - oba półfinały to po Fene nasz najlepszy występ w tym sezonie.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 31 marca 2009, 17:35

czekolada pisze:
P.OLD pisze:Byłem, słyszałem i oceniłem.

A to w takim razie przepraszam. Masz prawo wywowiadać się w temacie.
Ja wiem na co stać "gdyński młyn" więc z tych meczów jestem zadowolona bardzo. Pozdrawiam.

Kurde .. dzięki za pozwolenie... bez niego milczałbym i czekał na pozwolenie jasnie oświeconej czekolady

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 31 marca 2009, 20:44

P.OLD pisze:Kurde .. dzięki za pozwolenie... bez niego milczałbym i czekał na pozwolenie jasnie oświeconej czekolady

Widzę, że gdzieś musisz wyładować frustrację spowodowaną postawą Twojej drużyny. Okej. Ja generalnie byłam miła.
Denerwuje mnie mega jak ktoś wypowiada się na temat jakiegoś meczu albo dopingu na meczu, na którym nie był osobiście. Opierając się jedynie na statystykach, opiniach ludzi, którzy byli lub transmisji tv. Pomyliłam się co do Ciebie i to przyznałam, więc nie kumam Twojego tonu.
Ale spoko, gdyby mój zespól tak grał też szukałabym zaczepki z kibicami rywala :lol:

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 31 marca 2009, 23:55

pierwszy raz w TV widziałem halę (dłużej niż skrót z meczu pucharowego) i bardzo mi się podoba, a to że jest tam inna akustyka niż w kurniku to chyba każdy rozgarnięty wie :wink:

a co do "niby zaczepek", to w Krakowie chyba każdy się cieszył z tych dwóch porażek - mogę napisać, że ja na nie bardzo liczyłem - w końcu destrukcja też jest formą tworzenia...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 01 kwietnia 2009, 07:33

czekolada pisze:
Poważnie? Gdzie?

no poważnie poważnie i to nie Kraków i nie Polska ale nie ma się czym chwalić
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl