TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 04 marca 2009, 11:13

Dubrovina znalazła się na Węgrach z Masłowską a może natenczas Mazslowska :wink:

http://www.eurobasket.com/boxScores/Hun ... 3_7692.asp
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 marca 2009, 21:06

Energa między czołówką a środkiem tabeli

Toruńskie koszykarki jeszcze nie znalazły dla siebie miejsca w Ford Germaz Ekstraklasie - taki jest wniosek po rundzie zasadniczej.

Rzut oka na tabelę ekstraklasy mówi wszystko. Daleko z przodu cztery najlepsze drużyny z Gdyni, Polkowic, Gorzowa i Krakowa. Potem jest przepaść, bo szósta Inea AZS Poznań wygrała aż osiem spotkań mniej. Pomiędzy tą grupą samotna Energa z czterema punktami straty do czołówki i czterema przewagi nad zespołami środka tabeli.

Wniosek: "Katarzynki” są za mocne, żeby bić się jedynie o miejsca 5-8, ale jednocześnie jeszcze za słabe, żeby marzyć realnie o półfinale. Bilans 13:9 jest bardziej niż zadowalający. "Katarzynki” we własnej hali przegrały tylko trzy razy, ale co ważniejsze, potrafiły regularnie wygrywać na wyjazdach. To była ich największa słabość jeszcze w poprzednim sezonie.

Sztab zadowolony

Trener Elmedin Omanić jest zadowolony z dokonań swojego zespołu. - Przegraliśmy dziewięć spotkań, a rok temu było chyba siedem w jednej serii. Mam mały żal jedynie do dwóch spotkań: u siebie z Rybnikiem i na wyjeździe z MUKS Poznań. Gdyby były jeszcze te dwa zwycięstwa, to uznałbym rundę za idealną - podkreślił szkoleniowiec.

Indywidualnie wyróżniła się w rundzie zasadniczej z pewnością Monika Krawiec, która z rezerwowej w Wiśle Kraków stała się jedną z najlepszych Polek w lidze. Pozostałe koszykarki miały lepsze i gorsze momenty, ale trener Omanić zbudował na tyle szeroką kadrę, że w zupełności wystarczała do wygrywania kolejnych spotkań. Przed play off martwi jedynie nieco słabsza dyspozycja strzelecka Emilii Tłumak i ginąca gdzieś wysoka forma Patrycji Gulak.

Koszykarki z zagranicy generalnie spełniły swoje zadanie, choć obie panny Moore po przerwie świątecznej w grudniu do teraz nie odzyskały optymalnej dyspozycji. Dobrym nabytkiem okazała się Sugiery Monsac Sierra, która staje się powoli jedną z liderek Energi.

Zdaniem prezesa Macieja Krystka piąta pozycja w tabeli odpowiada realnym możliwością tego zespołu. - Cel podstawowy został zrealizowany, a więc znaleźliśmy się w play off. Nasza drużyna wciąż jest budowana i na pewno daje spore nadzieje na przyszłość. Liczę, że w play off potwierdzi swój potencjał, a pozycja piąta lub szósta na koniec sezonu będzie w pełni satysfakcjonująca - podkreśla prezes Energi.

Gala już w domu

Ewelina Gala opuściła wczoraj toruński szpital i do zdrowia będzie wracać już w domu. 18-letnia skrzydłowa w meczu z Finepharm Jelenia Góra została mocno uderzona w głowę podczas walki o piłkę. Halę opuściła na noszach z podejrzeniem urazu kręgosłupa. Dokładne badanie na szczęście nie potwierdziły groźnej diagnozy. Koszykarka doznała wstrząśnienia mózgu, ale nie zagra w środowym meczu play off z Wisłą Can Pack Kraków.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 marca 2009, 14:57

jimmy pisze:Dubrovina znalazła się na Węgrach z Masłowską a może natenczas Mazslowska :wink:

he he "gwiazda Lotosu i Kadry narodowej" gra w jakims cienkim klubiku na Węgrzech! :lol: :D
To co Miecio nie chce juz zeby Michasia była Polka?!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 17 marca 2009, 15:20

hermes46 pisze:
jimmy pisze:Dubrovina znalazła się na Węgrach z Masłowską a może natenczas Mazslowska :wink:

he he "gwiazda Lotosu i Kadry narodowej" gra w jakims cienkim klubiku na Węgrzech! :lol: :D
To co Miecio nie chce juz zeby Michasia była Polka?!

Jak dasz mu uprawnienia do nadawania obywatelstw to jej nada. A jak nie to się tak nie napinaj.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 marca 2009, 17:26

sam sie nie napinaj bo ci cos peknie i tylko bedzie smród!
Wasz Miecio tak sie na nia napalił a ona była taka dobra ze jak wchodziła na parkiet to pozostałe 4 dziewczyny z musu musiały jej piłke podawac, :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 17 marca 2009, 18:15

Ciekawe ciekawe... Jeszcze jakieś złote myśli trenerze?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 marca 2009, 11:46

Komunikat w sprawie Elmedina Omanicia
2009-03-18 08:14

Polska Liga Koszykówki Kobiet, po zapoznaniu się z otrzymaną dokumentacją w sprawie incydentu podczas meczu Ford Germaz Ekstraklasy: Energa Toruń - Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra, postanowiła nałożyć na trenera Elmedina Omanicia karę dyskwalifikacji na jedno spotkanie rozgrywek PLKK oraz karę finansową w kwocie 2.000 zł.

PLKK

PS. Dla mnie to skandal że takie PATAŁACHY przyjeżdzają odrabiać pańszczyznę - gwiżdząć a raczej nie gwiżdząc - i w dodatku trener nie może reagować....

Przecież przez tych DURNIÓW co sędziowali mecz ENERGI z JELONKĄ - mogło skończyć się dramatycznie dla wielu koszykarek... Bo im się nie chciało gwizdać fauli....

Coś z tym trzeba zrobić.- może jakaś czarna lista sędziów ? :wink:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 marca 2009, 12:41

zeby było łatwiej taka lista juz jest! To spis wszystkich sedziów!

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 18 marca 2009, 14:18

hermes46 pisze:zeby było łatwiej taka lista juz jest! To spis wszystkich sedziów!
no raczej :P szare koszule!! :?
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 19 marca 2009, 12:25

komedii w jeleniej gorze ciag dalszy!!!!!!!!!!!! az zal na to patrzec

Ostatnio znów zaczęło się mówić o niezdrowej atmosferze wokół klubu i jego wewnętrznych problemach. Jakby na potwierdzenie tej tezy można przyjąć zachowanie sponsora, który w końcówce czwartej kwarty wyraźnie podirytowany pofatygował się w okolice ławki Finepharm AZS KK i publicznie obsztorcował trenera. Taka sytuacja miała miejsce pierwszy raz w historii. Po meczu Miodrag Gajic poinformował, iż Jan Czarnecki domagał się wejścia na parkiet Max Reese, która na początku spotkania dwa razy celnie rzucała za trzy punkty. Jak mówi trener Gajic poza tymi rzutami postawa Amerykanki na parkiecie pozostawiała wiele do życzenia, ponadto narzekała na ból kolana.
W najbliższą sobotę jeleniogórskie zawodniczki zagrają bardzo ważny mecz w Pabianicach z najsłabszym w lidze Aflofarmem. Jeśli wygrają to będzie można uznać, że już praktycznie się utrzymały, jeśli przegrają to kto wie ile jeszcze czasu potrwa walka o utrzymanie ligowego bytu dla Jeleniej Góry.
za www.jg24.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 19 marca 2009, 12:35

szkoda tych zawodniczek!

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 20 marca 2009, 15:14

sponsor poszedl po rozum do glowy???
tylko jak wynika z tego jest juz za pozno

Krzysztof Szewczyk był o krok od powrotu do Jeleniej Góry!!!!
O krok od powrotu do Jeleniej Góry był ex-trener Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie Krzysztof Szewczyk. Wczoraj z byłym szkoleniowcem jeleniogórskiego zespołu rozmawiał rozmawiał sponsor klubu dr Jan Czarnecki, jednak ostatecznie nie udało mu się przekonać K. Szewczyka do powrotu. Informację o ofercie z Jeleniej Góry potwierdził sam zainteresowany, który przyznał, iż jego ponowny angaż w Finepharm AZS KK był bliski, ale ostatecznie do niego nie doszło.
Wieczorem szerzej napiszemy o obecnej sytuacji w Finepharm AZS KK.
www.jg24.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 kwietnia 2009, 14:05

PLKK w szesnastkę - żart prima aprilisowy
2009-04-02 11:57

Redakcja Oficjalnego Serwisu Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet informuje, że wczorajsza informacja o rozszerzeniu w przyszłym sezonie ekstraklasy kobiet do szesnastu zespołów była jedynie żartem prima aprilisowym.

Redakcja PLKK

PS . żenujący żart - żałosnych władz plkk i tyle :lol: :lol: :lol:

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 kwietnia 2009, 14:36

A ja mam pytanie: w jakim klubie grała Khaili Sanders?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 kwietnia 2009, 15:00

rzymi pisze:A ja mam pytanie: w jakim klubie grała Khaili Sanders?

w Brzegu o ile dobrze kojarze
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”