TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 02 kwietnia 2009, 16:06

`06 albo `07 sezon.
Obrazek

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 02 kwietnia 2009, 16:42

Tak, w Brzegu w sezonie 2007/08

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 03 kwietnia 2009, 16:28

koszykarz pisze:PLKK w szesnastkę - żart prima aprilisowy
2009-04-02 11:57

Redakcja Oficjalnego Serwisu Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet informuje, że wczorajsza informacja o rozszerzeniu w przyszłym sezonie ekstraklasy kobiet do szesnastu zespołów była jedynie żartem prima aprilisowym.

Redakcja PLKK

PS . żenujący żart - żałosnych władz plkk i tyle :lol: :lol: :lol:

może i żenujący żart ale co po niektórzy się nabrali:D:D:D:D:D :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brzeskie Cukierki przegrały z ŁKS-em Łódź 52:63

Tadeusz Wyspiański

Mecz z ŁKS-em decydował o tym, czy koszykarki zakończą rywalizację w fazie play out. Wygrana Cukierków ją przedłużała, porażka kończyła, gdyż wówczas ŁKS zapewniał sobie utrzymanie.

Łodzianki nie zmarnowały szansy i choć po pierwszej połowie prowadziły tylko 6 pkt, pewnie wygrały. W tym momencie stracił znaczenie wynik drugiego meczu w którym PTK pokonał MUKS.

Pabianiczanki i tak straciły szansę na wyprzedzenie któregokolwiek zespołu i po rocznym pobycie w ekstraklasie pożegnały się z nią. Natomiast Cukierki po porażce straciły 10. lokatę na rzecz swoich wczorajszych rywalek, z którymi przegrały po raz trzeci w sezonie.

W tym spotkaniu znów okazało się, że zespół Cukierków traci wiele na wartości w meczach wyjazdowych. Mimo porażki nikt w Brzegu nie robi z niej tragedii.

Dziś i jutro z Brzegiem pożegnają się Amerykanki - Amber Petillon, Ofa Tulikihihifo i Ashley Key, a zespół rozpocznie fazę roztrenowania. Działacze natomiast będą mieli sporo czasu na przemyślenia i budowanie drużyny na nowy sezon. Jak zadecydował zarząd PLKK zagra w nim szesnaście zespołów.

źródło: www.nto.pl

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 03 kwietnia 2009, 16:46

Wojtek pisze:
Dziś i jutro z Brzegiem pożegnają się Amerykanki - Amber Petillon, Ofa Tulikihihifo i Ashley Key, a zespół rozpocznie fazę roztrenowania. Działacze natomiast będą mieli sporo czasu na przemyślenia i budowanie drużyny na nowy sezon.

Jak to zrozumieć? Nasze Amerykanki żegnają się z drużyną definytywnie, czy na okres przerwy między sezonami? Kurde miałem nadzieje, że zatrzymają przynajmniej 1 z nich... a tak znowu szykuje się budowanie drużyny od podstaw :?

flash
Młodzik

Postautor: flash » 03 kwietnia 2009, 18:53

Wojtek pisze:Jak zadecydował zarząd PLKK zagra w nim szesnaście zespołów.[/b]

Na stronie ccc też chyba ktoś się nie poznał na tym, że te 16 drużyn to żart... :lol:
bball

zdanek
Nowy na forum

Postautor: zdanek » 08 kwietnia 2009, 08:49

Roberto930 pisze:
Wojtek pisze:
Dziś i jutro z Brzegiem pożegnają się Amerykanki - Amber Petillon, Ofa Tulikihihifo i Ashley Key, a zespół rozpocznie fazę roztrenowania. Działacze natomiast będą mieli sporo czasu na przemyślenia i budowanie drużyny na nowy sezon.

Jak to zrozumieć? Nasze Amerykanki żegnają się z drużyną definytywnie, czy na okres przerwy między sezonami? Kurde miałem nadzieje, że zatrzymają przynajmniej 1 z nich... a tak znowu szykuje się budowanie drużyny od podstaw :?

Również uważam, że rezygnacja z ich przydatności byłaby dla Odry niepowetowaną stratą. W końcu fajnie zgrały się z Polkami i zrobiły duże postępy. Amber rządzi na tablicach, ale niestety z lepszymi drużynami nie może się wstrzelić punktowo. W dodatku gnębią ją zaszłe kontuzje. Ofa jest nieprzeciętna, nasz najlepszy snajper - jednak brakuje jej trochę centymetrów. Ashley z kolei potrafi grać również na dwójce, wymienia się też z Białą i jest posłuszna taktycznie. Amber wróciła do New Jersey, Ofa do Californii a Ashley do partnera do Szwecji. O tym czy zagrają one jeszcze w barwach Odry uzależnione będzie czy trener Zyskowski nie będzie oddelegowany do Stanów na campy w poszukiwaniu nowych amerykańskich zawodniczek pasujących do jego koncepcji gry (potrzebna druga środkowa - ale 2 amerykańskie raczej odpadają ze względu na brak środków). Jeżeli jednak selekcja nie byłaby odpowiednia a stare amerykanki nie znalazłyby na czas pracodawcy jest wielce prawdopodobne, że obniżając nieco swój kontrakt zostałyby one ponownie zwerbowane do Brzegu (kwestia finansowa). Bardzo przyzwyczaiłem się do tych dziewczyn i tęsknię za nimi.
Aha, dziś ostatni luźny posezonowy trening Odry.
You'll never walk alone

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 kwietnia 2009, 10:54

Zazwyczaj każda Amerykanka która miała dobry lub w miarę dobry sezon w lidze - żada więcej w nowym sezonie..

M.in - to dlatego działacze klubów co roku sprowadzają inne / tańsze zawodniczki...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 kwietnia 2009, 11:07

koszykarz pisze:Zazwyczaj każda Amerykanka która miała dobry lub w miarę dobry sezon w lidze - żada więcej w nowym sezonie..

M.in - to dlatego działacze klubów co roku sprowadzają inne / tańsze zawodniczki...
dokładnie :P
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 kwietnia 2009, 14:12

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 kwietnia 2009, 14:31

chyba se walne avatara!!! :lol: Dotego dołozyc Galijca i bybyło SUPER TRIO!!!! :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 kwietnia 2009, 17:27

koszykarz pisze:http://media.plkk.pl/plkk/galerie/2009-04-04/2/7.jpg

duet roku :lol: :lol: :lol:

Trzeba przyznać, że ten duet dokonale się uzupełnia, a jeszcze lepiej przekazuje swoją wiedzę zawodniczkom. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 kwietnia 2009, 17:51

racja ...

jeden przybija piątki zawodniczkom , drugi narzeka że ma niedoświadczone juniorki na rezerwie :lol: :lol: :lol:

bez kitu - ja bym postawił u was na ADF jako asystentkę trenera - ANN się ucieszy :)

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 08 kwietnia 2009, 18:18

koszykarz pisze:http://media.plkk.pl/plkk/galerie/2009-04-04/2/7.jpg

duet roku :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: zajefajne zdjęcie, odzwierciedlające poczynania tych dwóch panów w tym sezonie. Tylko siedzą i się patrzą... :):)
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 kwietnia 2009, 18:52

dobrze ze po głowie sie nie drapia!!!! Bo to objaw myslenia!! :lol: :D
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 kwietnia 2009, 21:38

Depta w Pogoni Puławy (II liga męska)

http://www.lublin.polskikosz.pl/dzial.php?id=930
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”