Półfinał: Lotos Gdynia - TS Wisła Kraków 60-42,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 kwietnia 2009, 22:44

jimmy pisze:
Marco pisze:
Nawet kibice, którzy przed pierwszą syreną śpiewali "Laseczki, więcej ambicji" i zeszli z trybuny w ramach bojkotu, szybko na nią wrócili, by wesprzeć Wisłę.

Więcej ambicji gwiazdeczki więcej ambicji

no właśnie!!
nie dość że głuchy to jeszcze z wybiurczej... nieszczęścia chodzą parami

szkoda, że nie zacytował innej zajebiaszczej przyśpiewki - Wisła Grać, K... M... ać

ja oglądałem mecz w TV - ale czy przypadkiem kibice Wisełki nie krzyczeli w pewnym momencie ,,Wisła grać słowo mać '' ? 8)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 kwietnia 2009, 22:53

koszykarz pisze:
jimmy pisze:
Marco pisze:
Nawet kibice, którzy przed pierwszą syreną śpiewali "Laseczki, więcej ambicji" i zeszli z trybuny w ramach bojkotu, szybko na nią wrócili, by wesprzeć Wisłę.

Więcej ambicji gwiazdeczki więcej ambicji

no właśnie!!
nie dość że głuchy to jeszcze z wybiurczej... nieszczęścia chodzą parami

szkoda, że nie zacytował innej zajebiaszczej przyśpiewki - Wisła Grać, K... M... ać

ja oglądałem mecz w TV - ale czy przypadkiem kibice Wisełki nie krzyczeli w pewnym momencie ,,Wisła grać słowo mać '' ? 8)

Tak, dobrze słyszałeś.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 kwietnia 2009, 23:23

Cóż, w nowym sezonie musi zagrać całkiem inny zespół... Wiadomo, że priorytetem jest pozostanie Can-Packu jako sponsora. Może nagroda, którą otrzymał wczoraj wiceprezes Sarna, będzie takim języczkiem u wagi przy podejmowaniu decyzji przez firmę? Chociaż myślę, że inne kwestie będą mieć znaczenie. Wierzę, że Can-Pack zostanie. Nie wyobrażam sobie, aby nie doszło do zmiany trenera. Skład też musi być przebudowany. Z obecnego zostawiłbym Ewkę, Agę i może Martę (zakładam też, że Wielebna po wyleczeniu kontuzji byłaby bardzo potrzebna). Jednak jeśli chodzi o pierwszą z nich, to obawiam się, że może dostać po sezonie ciekawe oferty - zwłaszcza jeśli dobrze zagra w finałach ME. Dobór zawodniczek musi być dokonany lepiej, żeby nie było takiej sytuacji jak w tym sezonie, kiedy w lidze nie dało się w warunkach bojowych (czyli gdy wynik meczu nie był jeszcze pewny) wpuścić na boisko Polki na pozycje 1-2. Tutaj wszystkie pozostałe zespoły były skonstruowane znacznie bardziej sensownie.
O wczorajszym meczu nie chce mi się wiele pisać. Kto oglądał, ten wie jak to wyglądało... Kolejny raz łomot w pierwszej kwarcie i to ustawiło wynik. Widać było, że chciały, starały się (chociaż nie wszystkie...), ale to było stanowczo za mało. Znowu Zapolski "błysnął" zmianami. Zastanawiam się, co się stało z MVP poprzedniego sezonu. Jest zupełnie bez formy... Zaskakuje to tym bardziej, że po powrocie w grudniu prezentowała się całkiem nieźle.
Lotos wygra finał 4-0 lub 4-1. Mimo że Gorzów stanie na rzęsach, wątpię, aby było stać je na nawiązanie równorzędnej walki. Siła gdynianek jest ogromna. Nie przesadzę jeśli powiem, że duet Catchings-Beard jest lepszy od Holdslaw-Canty z play off sprzed dwóch lat. Brawa dla Winnickiego - widać, że poskładał tą drużynę. Wprawdzie nie brakuje w nim pewnych niedostatków, jednak właśnie to jest zespół, żyjący w czasie meczu zarówno na boisku, jak i na ławce. Zdecydowane przeciwieństwo Wisły...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

koszykarz

Postautor: koszykarz » 06 kwietnia 2009, 10:40

Wisła w tym roku wogóle nie przypominała zespołu...

Praktycznie każda zawodniczka grała indywidualnie. Jedynie Gburczyk gra dla zespołu - chyba nawet aż nadto :lol:

a jak się patrzy na Lotos - też mają indywidualistki : Beard , Catch - ale tam kładzie się nacisk na zespołowość - co po prostu widac... a jak sie patrzy na WDZ i DR jak roskładają ręce...

Zresztą Raczyński przebija w tym roku wszystkich... śmiechu warte że zatrudnił go Mistrz Polski - chyba znajomośći z WDZ 8)

Czyli potwierdza się to że gdzie Dariusz 07 ,,Przybij piątkę'' tam katastrofa :lol:

a co do Gdynianek : zgadzam się z Paulo2907 : Beard i Catch to zdecydowanie większa siła rażenia niż ,,pakiecik '' sprzed 2 lat...

Ciężko mi wyobrazić że Lotos z taką formą przegra jakiś mecz...

Uważam że Lotos obecnie jest silniejszy niż finalista Euroligi - Salamanca :wink:

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 06 kwietnia 2009, 11:04

Endrju pisze:
Greebo pisze:
friel pisze: .obiektywnie rzecz biorąc spotkają się dwie najlepsze drużyny obecnego sezonu ......

szkoda tylko ze Gorzow nie chciał tego udowodnić w bezposredniej walce, odpuszczajac mecz z Polkowicami w lidze.

a jak nie odpuscił?

to znaczy ze w fianle jest dzieki fuksowi, tzn powrotowi do gry w ostatniej chwili Taylor i Zohnovej oraz kontuzji Pierosn i Robbins..

Wiecie co powiem wam tak !! SKONCZCIE TO PIER$$$$NIE !!

Wyniki Gorzowa mówią same za siebie ze zasłużył na ten FINAŁ !!

Lotos 1:1
CCC 3:2
Wisła 2:0
Torun 1:1
Brzeg 1:1
AZS Poznan 3:0
Tecza Leszno 2:0
Row Rybnik 2:0
MUKS 2:0
ŁKS 2:0
Jelenia 2;0
Pabianice 2:0

Bilans 23:5

Dla przykładu WISŁA

CCC 1:1
Lotos 1:4
Gorzów 0:2

BEZ ODBIORU !!

To szkoda że baliście się zagrać w półfinale z Wisłą...
Poza tym doskonale wiesz że czasami niuanse decydują o kolejności w tabeli /kontuzje , mecze życia niektórych drużyn, itp/
23:5 super a jaki bilans macie w pucharze ?
Przypomnisz? a nie bo bez odbioru napisałeś ok!
Spoko życzę wam 4-3 z Lotosem w finale i trzymam kciuki bo trzeba promować nową jakość w żeńskiej koszykówce no i trzeba wykorzystać szanse sięgnięcia po złoto bo szansa stworzyła się niewiarygodna!
Macie sezon Życia to trzeba wykorzystać!!!
POWODZENIA!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 kwietnia 2009, 11:28

dajcie już spokój, mogli sobie wybrać rywala to sobie wybrali i koniec.
gdyby Wisła nie zaliczyła kilku wtop, w tym głównie tej z Lesznem to nie trzeba by było liczyć żeby ktoś zagrał dla niej.
w Wiśle działo się źle w zasadzie od początku sezonu i skoro włodarze nie zdecydowali, że trzeba coś z tym zrobić to już ich sprawa i teraz sobie mogą płakać i narzekać, a Zapol może gadać , że byłoby niesprawiedliwe gdybyśmy sie w finale nie zaleźli.
Wisły zabraknie w finale, a i o 3 miejsce będzie ciężko, mimo, że w Polkowicah nie ma już Pierson.bo w Wiśle wciąż jest cudowny duecik trenerski, a Amerykanki grają tak jakby piłkę do kosza widziały z 3 razy w życiu(w tym 2 razy w TV :P )

jak to ktoś kilka miesięcy temu ładnie ujął:" skończyła się pewna era Wisły..." :wink:

a tutaj filmik z ostatniego meczu
http://www.youtube.com/watch?v=qYEPbWOM33A
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 06 kwietnia 2009, 15:58

Ann pociesze Ciebie i kibiców Wisły mam dziwne wrazenie ze dni WDZ i Dariusza07 sa policzone! Ten sezon Wisła miała słaby! Kontuzje czołowych zawodniczek nie jest zadnym wytłumaczeniem!!! Inne zespoły potrafiły skomponowac na tyle fajne składy ze teraz walcza o złoto!
Hm teraz moje zdanie ze Wisła taka gra do finału nie wejdzie sie sprawdziły!!!
Musza nastapic zmiany bo U was paru pania juz chyba sie nudziło i czesto robiły wszystko tylko nie grały!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 06 kwietnia 2009, 16:21

Kolumbem to Ty nie będziesz ;)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 06 kwietnia 2009, 17:05

To szkoda że baliście się zagrać w półfinale z Wisłą...
Poza tym doskonale wiesz że czasami niuanse decydują o kolejności w tabeli /kontuzje , mecze życia niektórych drużyn, itp/
23:5 super a jaki bilans macie w pucharze ?
Przypomnisz? a nie bo bez odbioru napisałeś ok!
Spoko życzę wam 4-3 z Lotosem w finale i trzymam kciuki bo trzeba promować nową jakość w żeńskiej koszykówce no i trzeba wykorzystać szanse sięgnięcia po złoto bo szansa stworzyła się niewiarygodna!
Macie sezon Życia to trzeba wykorzystać!!!
POWODZENIA![/quote]

Mamy sezon najlepszy z dotychczasowych...co nie znaczy ze nie bedzie w przyszlosci lepszych. :wink:
Co do pucharu to faktycznie nam nie wyszlo, ale nie mozna miec przeciez wszystkiego

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 06 kwietnia 2009, 17:34

obejrzałem meczyk na www.lotospkobp.tv - warto zobaczyć nie tylko ze względu na fajną grę Lotosu ale też posłuchać komentarza. Śmiałem się do rozpuku z niektórych tekstów, szkoda że Jakubowski nie komentuje w TVP. Mimo, że to telewizja klubowa to komentarz bardziej obiektywny niż to co gadał Łabędź w TVP. No i sto razy ciekawszy.
O co chodziło z tą flagą z napisem Gdynia co kibice Wisły rozwiesili?

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 06 kwietnia 2009, 18:47

FC Wisły z Gdyni ;)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 kwietnia 2009, 18:52

Marcino pisze:FC Wisły z Gdyni ;)

Tyś jest FC
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 06 kwietnia 2009, 19:50

co chcecie od Łabedzia? Wiem ze p... jak potłuczony ale przeciez nie trzeba go słuchac!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 06 kwietnia 2009, 20:50

gdziol pisze:są gdzieś zdjęcia z meczu?
Pojawią się na stronie Wisły, czy protest jakiś?

friel
Kadet

Postautor: friel » 06 kwietnia 2009, 20:59

cytat pana Ł. z meczy Lotosu w Euro lidze :"wspaniała akcja dwóch polek z Lotosu Beard i Catchings "

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”