Historia klubów i ich nazwy. Opinie kibiców

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 marca 2009, 13:13

hermes46 pisze:
Endrju pisze:
hermes46 pisze:Czy mi sie podoba dopingowac Energa? Nie wolałbym AZS Toruń, no ale klub sie tak nazywa wiec tak dopingujemy!

A jak sponsorem waszej druzyny bedzie m.in. firma sponsorujaca siatkarzy z Warszawy - producent zarówek... "i bedziecie sie tak nazywali"

... to bedziecie dopingować krzycząc "OSRAM Toruń" ? :roll:

niech i tak sie nazywa grunt zeby wygrywały!!!!!!!!!!!!!! Jakos Ci nie przeszkadza jak na meczu kibice Lotosu dopinguja swój zespól krzyczac nazwe sponsora? A pytałe sie ich czy nie woleli krzycze Bałtyk Gdynia lub bardziej ...Spójnia Gdańsk?

SZOK :shock: :shock: :shock:

Hehe skoro uwazasz ze wszystko mozna kupic... :roll:

Pamietaj pieniadze to nie wszystko ;)... sa tez inne wartosci...

A to co Lotos krzyczy nie przeszkadza mi, bardziej smieszy... i kazdy ocenia to po swojemu ;)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 marca 2009, 10:43

nie pisze co mnie smieszy!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 28 marca 2009, 10:49

Endrju pisze:
hermes46 pisze:
Endrju pisze:
hermes46 pisze:Czy mi sie podoba dopingowac Energa? Nie wolałbym AZS Toruń, no ale klub sie tak nazywa wiec tak dopingujemy!

A jak sponsorem waszej druzyny bedzie m.in. firma sponsorujaca siatkarzy z Warszawy - producent zarówek... "i bedziecie sie tak nazywali"

niech i tak sie nazywa grunt zeby wygrywały!!!!!!!!!!!!!! Jakos Ci nie przeszkadza jak na meczu kibice Lotosu dopinguja swój zespól krzyczac nazwe sponsora? A pytałe sie ich czy nie woleli krzycze Bałtyk Gdynia lub bardziej ...Spójnia Gdańsk?

A to co Lotos krzyczy nie przeszkadza mi, bardziej smieszy... i kazdy ocenia to po swojemu ;)

Endrju - spokojnie : gdyby w Gorzowie były łatwiejsze nazzwy sponsora do ,,wykrzyczenia'' to na pewno byście pare razy to krzyczeli...

ale że macie w nazwie klubu połowę alfabetu to przecież nikt nie będzie się darł KSSEee i tak dalej :lol: :lol: :lol:

Pamiętaj że nazwa klubu jest rzeczą świętą ale gdyby nie sponsorzy to by zarówno Energi , Lotosu jak i tego waszego Ksse nie było :wink:
Na moje co rok może być inna nazwa , inny sponsor - byleby BYŁ :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 marca 2009, 11:20

koszykarz pisze:
Endrju pisze:
hermes46 pisze:
Endrju pisze:

Endrju - spokojnie : gdyby w Gorzowie były łatwiejsze nazzwy sponsora do ,,wykrzyczenia'' to na pewno byście pare razy to krzyczeli...

ale że macie w nazwie klubu połowę alfabetu to przecież nikt nie będzie się darł KSSEee i tak dalej :lol: :lol: :lol:

Pamiętaj że nazwa klubu jest rzeczą świętą ale gdyby nie sponsorzy to by zarówno Energi , Lotosu jak i tego waszego Ksse nie było :wink:
Na moje co rok może być inna nazwa , inny sponsor - byleby BYŁ :D

Oszukuj sie dalej :lol: :lol: :lol:

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 01 kwietnia 2009, 21:39

a Stilon nie mial nigdy sekcji damksiej koszykowki?

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 01 kwietnia 2009, 21:43

pietrek pisze:a Stilon nie mial nigdy sekcji damksiej koszykowki?

Miał, ale się rozpadła. AZS nie ma nic wspólnego z Stilonem. To jest już osobna historia. Jedyne co łączy te kluby to D. Maciejewski, który był trenerem w obu tych klubach. O zawodniczkach nie piszę, bo w AZS-ie na tą chwilę nie gra żadna zawodniczka z przeszłością w Stilonie.

PS. Poprawione:)]

No tak zwycięstwo imponujące. Jakbym miał obywatelstwo San Marino to pewnie dzisiaj bym biegał po boisku w Kielcach. A co ja gorszy od kucharza, piekarza czy innego nauczyciela ?
Ostatnio zmieniony 01 kwietnia 2009, 21:57 przez tadziu, łącznie zmieniany 1 raz.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 01 kwietnia 2009, 21:48

tadziu pisze:

Miał, ale się rozpadła. AZS nie ma nic wspólnego z AZS-em. To jest już osobna historia. Jedyne co łączy te kluby to D. Maciejewski, który był trenerem w obu tych klubach. O zawodniczkach nie piszę, bo w AZS-ie na tą chwilę nie gra żadna zawodniczka z przeszłością w Stilonie.

heh Tadziu rozumiem ŚWIĘTOWANIE po tak WSPANIAŁYM zwycięstwie naszej kadry ale chyba trochę przesadziłeś z alko :)

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 01 kwietnia 2009, 21:56

tadziu pisze:

Miał, ale się rozpadła. AZS nie ma nic wspólnego z AZS-em. To jest już osobna historia. Jedyne co łączy te kluby to D. Maciejewski, który był trenerem w obu tych klubach. O zawodniczkach nie piszę, bo w AZS-ie na tą chwilę nie gra żadna zawodniczka z przeszłością w Stilonie.

A Edzia Koryzna to gdzie grała ? :)
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 01 kwietnia 2009, 21:58

desix pisze:
tadziu pisze:

A Edzia Koryzna to gdzie grała ? :)

Upssssss. Sorki. No tak. Edzia I'm sorry. Chyba naprawdę euforia mi się udzieliła. :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 kwietnia 2009, 22:09

tadziu :D
tadziu pisze:Zmieńcie dilera bo Was oszukuje.

Hehe :D

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 01 kwietnia 2009, 22:28

Endrju pisze:tadziu :D
tadziu pisze:Zmieńcie dilera bo Was oszukuje.

Hehe :D

No ja już zmieniłem, ale wyszło jeszcze na gorsze. Koniec OT.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 kwietnia 2009, 08:06

Marco nie zauwazyłem ale pytałes sie o link do historii toruńskiego klubu. Ja go nie znalazłem. Jedynie moge Wam podac wyniku debiutu torunianek w e-lidze.
pierwszy sezon e-lidze torunianek
26.09.1992 o godzinie 16,30 rozpoczał sie nowy etap w koszykówce kobiet
AZS Torun- Spójnia Gdańsk (dzisiejszy Lotos) 55-63 (32-29)
Łks Łódz- Azs T. 84-59
AZS T.- AZS Poznań 77-71 (41-30)(pierwsze zwyciestwo E-lidze było to 10.10.1992)
Polonia W-wa- AZS T.77-73
AZS T- Włókniarz Pabianice 80-85
AZS T-Star Starachowice 62-60
Śleza Wrocław- AZS T. 78-73
rewanze
Spojnia- AZS T. 76-64
AZS T-ŁKS 58-79
AZS P-AZS T 69-76 ( Pierwsze wyjazdowe zwyciestwo daty nie podam bo nie mam zapisanej)
Star-AZS T.75-70
AZS T-Polonia 76-68
Włokniarz P.- AZS T. 100-69
AZS T.-Ślęza 71-53
Torunianki po pierwszym etapie zajmowały szóste miejsce (przy osimu zespołach w grupie). Niestety nie awansowały do grupy mistrzowskiej
oto bilans AZS Toruń 5 zwyciestw, 9 porazek 19 punktów 963-1033
Drugi etap:
Połaczono z 4 zespołami najsłabszymi z II grupy
AZS T.-Włokniarz B-stok 62-55 i 72-61 (wyjazd)
Star -AZS T.55-59 i ...63-53 (dom)
AZS T.- POLONIA 69-59 i 64-58 (dom)
Start Lublin- AZS T. 87-76 i 66-74 (dom)
AZS T -Stal Bobrek Bytom 83-70 i 65-84 (wyjazd)
AZS T- Stilon Gorzów 56-65 i 65-74 (wyjazd)
AZS P.-AZS T. 96-67 i 64-67 (dom)

Azs Toruń w drugim etapie zajał 4 miejsce zdobywajac 22pkt. 8 zwyciestw, 6 porazek 935-955
Pożniej były play offy ale nie wszystkie mam wyniki
AZS T-Włonkniarz B 56-50
AZS T- WISŁA Krakow 65-73
AZS - STAL BRZEG 80-80

wydaj mi sie ze te mecze były chyba o pozycje (?) dlatego z Brzegiem był remis albo decydoawł dwu mecz. Skad to wiem? no cóz mam stary notatnik
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Kibice”