Mecze o 5 miejsce: AZS Poznań-Energa Toruń 77-73i75-86

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 19 kwietnia 2009, 13:16

no dobra 2-3 wrzuce :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

yanek
Żak

Postautor: yanek » 19 kwietnia 2009, 21:37

Przyjeżdzacie do nas ?

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 19 kwietnia 2009, 21:50

yanek pisze:Przyjeżdzacie do nas ?

Nikogo nie będzie przy poniedziałku :!: :twisted:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

yanek
Żak

Postautor: yanek » 20 kwietnia 2009, 20:25

Mecz wygrany pewnie 86:75. Ciagłe prowadzenie pewne Energi. Plus dla ekipy z Poznania za przyjazd do Torunia.

Od nas doping taki sobie a po meczu kupa konfettii. Poznań też srednio z dopingiem. Ogolnie u nas po meczu radosc ze zdobycia piatego miejsca.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 kwietnia 2009, 20:46

ogólnie fajna zabawa. AZS tez sie bawił! Pozdrowienia dal całej ekipy i Sibki. Mam nadzieje ze samkowała niespodzianka! Zdjecia wkleje jak sie ogarne!!!! :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

sibka
Nowy na forum

:)

Postautor: sibka » 21 kwietnia 2009, 12:31

serdecznie dziękuję za życzonka i słodkości- jako, że słodka dupka ze mnie!!! niewiele przetrwało z pierniczków, bo zespół mnie troszkę obrabował, ale z tego co dowiozłam do domku również cieszyła się moja rodzinka!!! i ona Ci bardzo dziękuje Hermes.
pozdrawiam wszystkich forumowiczów-kibiców... i życzę owocnego, i jak najkrótszego sezonu ogórkowego.
maślić już wam więcej nie będę, bo to się robi nudne- a sezonik podsumuję w ostatnim blogu, i trochę wtedy powazelinuję... hihihi
narka
siba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 kwietnia 2009, 13:33

Morał z tego taki ze w Poznaniu trzeba bylo wygrać dziesięcioma punktami i tu byłby mecz na styku, bo nie czarujmy się ale bez wysokich Redy i Kulfona można tu było tylko marzyć o zwycięstwie. Ale mecz o niebo lepszy niż ten w sezonie zasadniczym gdy Torun nas zniszczył trójkami, bardzo dobra gra Siby, Skobla, Mrozika i Oki i do pewnego momentu przewaga byla naprawdę niewielka. Tłumakowa miała swój dzień, wszystko co rzuciła praktycznie wpadało, Amerykanki torunskie jakieś zdekoncentrowane jakby myslały już o locie do USA. Ogólnie duży plus za walke dla AZSu. Cóż wyrównaliśmy miejsce z zeszłego sezonu w nieco odmłodzonym składzie, więc nie ma co tragizować. Przy takim składzie własnie realne były miejsca 5 i 6 i o takie też walczyliśmy.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 kwietnia 2009, 14:11

Energa piąta w PLKK

W Toruniu była owacja na stojąco, łzy koszykarek i feta, jak po mistrzostwie Polski. Energa zapewniła sobie wczoraj piąte miejsce w Ford Germaz Ekstraklasie.

Energa - Inea AZS 86:75 (26:20, 23:21, 21:13, 16:21)

ENERGA: Tłumak 26 (4), J. Moore 12, Gulak 10, Chaney 6, Waligórska 5 oraz Jasnowska 10 (2), Gala 8, Chełczyńska 5 (1), S. Moore 4, Monsac Sierra 0, Wilk 0, Bajerska 0
INEA AZS: Howard 15 (1), Skobel 15, Mrozińska 15, Wsowczyk 1 oraz Sibora 17 (2), Mazurczak 4, Pamuła 3, Rafałowicz 0

Zadecydował o tym ostatni mecz sezonu w Toruniu. Energa musiała być lepsza w dwumeczu od Inei AZS Poznań. W piątek na wyjeździe przegrała różnicą czterech punktów, ale we własnej hali odrobiła straty z nawiązką. Piąte miejsce to wyrównanie rekordowego osiągnięcia "Katarzynek" sprzed 12 lat. Co ciekawe, wówczas w składzie torunianek grała Monika Sibora, wczoraj najskuteczniejsza koszykarka Inei AZS.

- Po meczu dziękowano trenerowi tamtej drużyny Piotrowi Błajetowi, a o mnie nikt nie pamiętał. A szkoda, bo ja wspominam ten okres bardzo miło - mówiła rzucająca poznańskiego zespołu.

To dzięki niej mecz był wyrównany i kibice na koniec sezonu mieli jeszcze sporo emocji. Początek wcale na to nie wskazywał. W pierwszej kwarcie gospodynie były niemal bezbłędne z gry i już po kilku minutach prowadziły 15:3. Potem jednak kilka razy trafiła właśnie Sibora i poznanianki zbliżyły się na dystans sześciu punktów.
Energa nieco pewniej mogła poczuć się dopiero w trzeciej kwarcie. Sibora musiał opuścić na kilka minut parkiet z powodu kontuzji, a po trafieniach Eweliny Gali i Patrycji Gulak "Katarzynki"m odskoczyły na kilkanaście punktów. Akademiczki z Poznania dobiła w ostatniej minucie Sheena Moore: po jej dwóch indywidualnych akcjach Energa kończyłą trzecią część przy wyniku 70:54.

Poznanianki w Toruniu grały bez swojej liderki Joanny Walich, ale broni nie składały do końca. Zwłaszcza młode koszykarki w ekipie Katarzyny Dydek walczyły ostro na boisku do ostatniej akcji. To wystarczyło jedynie do zmniejszenia strat, lepszy bilans Energi w dwumeczu był w drugiej połowie niezagrożony.

Spokojny o wynik był także trener Omanić, który po przerwie zrezygnował nawet ze swoich słownych utarczek z sędziami. - Nie dyskutowałem? Przecież zawsze jestem bardzo spokojny - nie krył zadowolenia po meczu bośniacki szkoleniowiec.- Naszym celem było miejsce w ósemce, a zdobyliśmy piąte. Uważam, że to bardzo dobry rezultat, krok po kroku będziemy się cały czas rozwijać - podkreślił.
Teraz do pracy muszą zabrać się działacze Energi. Cel w przyszłym roku ma być jeszcze ambitniejszy, czyli miejsce w półfinale ekstraklasy.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 kwietnia 2009, 20:21

Monika!
Dla mnie to PRZYJEMNOŚĆ, tak pomyslałem ze Cie dziewczyny "obiedza".
:lol:
Naprawde jak sie ogarne to cos wam wrzuce jakies foty. A odnośnie przyszłego sezonu, to pilnujcie Sibki zeby nie uciekła na emeryturke!! Bo to juz nie bedzie ten sam AZS! Dobrze ze fajni kibice zostana!!! :lol:
Sibka super meczyk!!!!! Gratuluje dobrej zdobyczy punktowej!!!!

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 21 kwietnia 2009, 20:37

yanek pisze:
Od nas doping taki sobie a po meczu kupa konfettii. Poznań też srednio z dopingiem. Ogolnie u nas po meczu radosc ze zdobycia piatego miejsca.

Uważam, że nasz doping nie był idealny (brak bębna), ale chyba raczej głośniejszy niż u gospodarzy.

Co do meczu...zespół Katarzynek był faworytem-miał wygrać i wygrał. Nasze dziweczyny dzielnie walczyły i za to brawa. Myśle, że szóste miejsce odzwierciedla rzeczywiste możliwości naszej ekipy. Dopóki nie znajdzie sie wiecej kasy na wzomcnienia to walka o "piątke" będzie maksymalnym wynikiem do zrobienia.
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 kwietnia 2009, 21:10

hermes46 pisze:Monika!
Dla mnie to PRZYJEMNOŚĆ, tak pomyslałem ze Cie dziewczyny "obiedza".
:lol:
Naprawde jak sie ogarne to cos wam wrzuce jakies foty. A odnośnie przyszłego sezonu, to pilnujcie Sibki zeby nie uciekła na emeryturke!! Bo to juz nie bedzie ten sam AZS! Dobrze ze fajni kibice zostana!!! :lol:
Sibka super meczyk!!!!! Gratuluje dobrej zdobyczy punktowej!!!!

Jaka emeryturka?? Bez przesady! U was Jasnowskiej w tym roku czterdziecha stuknie i zobaczcie jak gra a Siba jest o wiele wiele młodsza. Więc jedyna przerwa roczna jaką sobie zrobi może być w innym celu.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 kwietnia 2009, 21:12

Nasi koledzy odpoczywali po wydarzeniach sobotnio-niedzielnych :lol:
Grunt ze było miło i przyjemnie!!!
Z drugiej strony punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia! :lol:
Nasz beben przetrwał ...trzy kwarty!!! :lol:
Maras ale Ona cały czas chodzi i to gada czym wywołuje podenerwowanie u paru Jej fanów!!!! :lol: :lol: :lol: A Jancia im strasza tym lepsza :lol:

yanek
Żak

Postautor: yanek » 22 kwietnia 2009, 11:11

Naprawde jestem teraz obiektywny doping był podobny. U nas sie wydawało ze jestesmy troszke głosniejsi. Generalnie było podobnie. Nasz beben z kazda chwila był coraz bardziej dziurawy. Aż w 4 kwarcie całkowicie odmówił posłuszeństwa.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 22 kwietnia 2009, 18:46

Foty z meczu Panowie foty z meczu! Niewierze że nikt nic nie ma! :x

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 22 kwietnia 2009, 18:57

Yanek sciagnij foty od Murasa. Jak macie problem z wgraniem na forum przyslij mi je na maila!

No Maras specjalnie dla Was :lol:

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”