Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 22 kwietnia 2009, 06:40

nie zapominajecie gdyńscy kibice też będą :lol: :wink:
i na dobre i na ZŁE!!!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 22 kwietnia 2009, 10:00

po wypowiedzi Leciejewskiej zawrzało na forum lubuskiej, poddano pod wątpliwość wypowiedź Magdy, aż głos zabrał sam autor wywiadu:

wypowiedzi pomeczowe zbierałem osobiście, zarówno po sobotnim, jak i niedzielnym spotkaniu oraz niezależnie od pracy innych dziennikarzy, w tym osób związanych z gdyńskim Lotosem. Cytowana przeze mnie Magdalena Leciejewska rozmawiała ze mną osobiście, a jej wypowiedź jest przytoczona przez mnie dosłownie.

A więc Lecia... przekopałaś sobie solidnie w Gorzowie i zakupiłaś sobie w promocji potężny pakiet gwizdów...

Dziwne to. Miałem wrażenie po wypowiedziach innych zawodniczek, że między tymi drużynami panuje zdrowa rywalizacja i szacunek bez niepotrzebnego poniżania. Jestem też zdania, że nie zawsze to, co wypada powiedzieć kibicowi, wypada również powiedzieć w wywiadzie zawodniczce. No ale cóż... jak w każdym sporcie, są profesjonaliści, a także ci, którzy myślą, że nimi są...

*EDIT: Ktoś w miedzyczasie usunal post z zacytowana wypowiedzia Leciejewskiej i linkiem do artykułu, co się tutaj dzieje???

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 22 kwietnia 2009, 10:10

czekolada pisze:
Barti pisze:Z dzisiejszej, papierowej Lubuskiej: Lecia do Tracza: "Dla takiego Gorzowa nagrodą jest już to, że jest w finale i gra z takim zespołem jak nasz!"

Proponuje Co zajrzeć na stronę www.lotospkobp.tv i obejrzeć całą wypowiedź Leci i wtedy oceniać i się napinać. Anie wstawiać jedno zdanie wyrwane z kontekstu i znowu siać zamęt.

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 22 kwietnia 2009, 10:12

Widze, że niektórzy gorzowianie bardzo lubią jątrzyć i wywoływac burzę w szklane wody.

Powiedz mi feri: jaki był cel gorzowa przed sezonem?

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 22 kwietnia 2009, 10:21

feri pisze:po wypowiedzi Leciejewskiej zawrzało na forum lubuskiej (..)

I jeszcze jedno. Jeśli dla Ciebie zawrzało oznacza 7 wpisów w tym dwa bradzo stonowane to gratuluję. Przestań już jątrzyć i prowokowac, bo to nikomu nie służy. Na szczęście mogłam sie przekonać , że są w Gorzowie normalni kibice, ba nawet normalni dziennikarze. Bo opinie robisz marną...

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 22 kwietnia 2009, 10:35

feri pisze:po wypowiedzi Leciejewskiej zawrzało na forum lubuskiej, poddano pod wątpliwość wypowiedź Magdy, aż głos zabrał sam autor wywiadu:

wypowiedzi pomeczowe zbierałem osobiście, zarówno po sobotnim, jak i niedzielnym spotkaniu oraz niezależnie od pracy innych dziennikarzy, w tym osób związanych z gdyńskim Lotosem. Cytowana przeze mnie Magdalena Leciejewska rozmawiała ze mną osobiście, a jej wypowiedź jest przytoczona przez mnie dosłownie.

A więc Lecia... przekopałaś sobie solidnie w Gorzowie i zakupiłaś sobie w promocji potężny pakiet gwizdów...

Dziwne to. Miałem wrażenie po wypowiedziach innych zawodniczek, że między tymi drużynami panuje zdrowa rywalizacja i szacunek bez niepotrzebnego poniżania. Jestem też zdania, że nie zawsze to, co wypada powiedzieć kibicowi, wypada również powiedzieć w wywiadzie zawodniczce. No ale cóż... jak w każdym sporcie, są profesjonaliści, a także ci, którzy myślą, że nimi są...

*EDIT: Ktoś w miedzyczasie usunal post z zacytowana wypowiedzia Leciejewskiej i linkiem do artykułu, co się tutaj dzieje???

Nie strasz, nie strasz :lol:

A tak w ogole to trzeba było ruszyć dupę i przyjechać na weekend, usłuszałbyś cała wypowiedź Leci :D Ale kumam że 90% z was wyznaje zasadę "internet jest nasz, internet do nas należy..." :lol: Spoko, ciekawe czy chociaż jutro i w piątek będziesz :D

feri
Młodzik

Postautor: feri » 22 kwietnia 2009, 10:49

czekolada pisze:
czekolada pisze:
Barti pisze:Z dzisiejszej, papierowej Lubuskiej: Lecia do Tracza: "Dla takiego Gorzowa nagrodą jest już to, że jest w finale i gra z takim zespołem jak nasz!"

Proponuje Co zajrzeć na stronę www.lotospkobp.tv i obejrzeć całą wypowiedź Leci i wtedy oceniać i się napinać. Anie wstawiać jedno zdanie wyrwane z kontekstu i znowu siać zamęt.

To nie jest ta sama wypowiedź.

feri
Młodzik

Postautor: feri » 22 kwietnia 2009, 10:53

.:Lukas:. pisze:
feri pisze:po wypowiedzi Leciejewskiej zawrzało na forum lubuskiej, poddano pod wątpliwość wypowiedź Magdy, aż głos zabrał sam autor wywiadu:

Nie strasz, nie strasz :lol:

A tak w ogole to trzeba było ruszyć dupę i przyjechać na weekend, usłuszałbyś cała wypowiedź Leci :D Ale kumam że 90% z was wyznaje zasadę "internet jest nasz, internet do nas należy..." :lol: Spoko, ciekawe czy chociaż jutro i w piątek będziesz :D

Wiesz dlaczego nie przyjechaliśmy? Bo nie jesteśmy w KK, jeździmy indywidualnie, a Gdynia puściłą bąka, że prawie wszystkie bilety wyprzedane, czym się totalnie ośmieszyła, bo w TV było widać, że wolnych miejsc było zdecydowanie więcej niż zajętych...

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 22 kwietnia 2009, 11:09

feri pisze:To nie jest ta sama wypowiedź.

Niech Pan szanowny redaktorek to udowodni. Wstawi gdzieś w necie swój rzekomy wywiad. Bo coś on "przypadkowo" bardzo podobny do tego na naszej stronie, gdzie widać sporo dyktafonów.
Jestem prawie pewna, że to ta "przeinaczona" wypowiedź.

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 22 kwietnia 2009, 11:12

feri pisze:Wiesz dlaczego nie przyjechaliśmy? Bo nie jesteśmy w KK, jeździmy indywidualnie, a Gdynia puściłą bąka, że prawie wszystkie bilety wyprzedane, czym się totalnie ośmieszyła, bo w TV było widać, że wolnych miejsc było zdecydowanie więcej niż zajętych...

ośmieszyć to ty się ośmieszyłeś :lol:

mam prośbę możesz rozwinąć zdanie:
Wiesz dlaczego nie przyjechaliśmy? Bo nie jesteśmy w KK, jeździmy indywidualnie
nie rozumiem związku przynależności do KK z wyjazdami :roll: :oops:
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009, 11:19 przez walczacy z wiatrakami, łącznie zmieniany 3 razy.
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 22 kwietnia 2009, 11:18

Lotos PKO BP Gdynia do Gorzowa po Mistrzostwo Polski
Jakub Jakubowski
2009-04-22, ostatnia aktualizacja 2009-04-22 11:27

Do Gorzowa po Mistrzostwo Polski - z takim założeniem koszykarki Lotosu PKO BP Gdynia pojechały na dwa kolejne mecze finału Ford Germaz Ekstraklasy. W rywalizacji do czterech zwycięstw gdynianki prowadzą z KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 2:0 i do pełni szczęścia potrzebują jeszcze dwóch wygranych. Wygranie obydwu meczów w gorącym, gorzowskim kotle z pewnością leży w zasięgu aktualnych jeszcze wicemistrzyń Polski, niemniej będzie to zadanie bardzo trudne. Akademiczki, grające bez presji faworyta, udowodniły, że miejsce w finale nie jest przypadkiem.

- Nikt już chyba nie ma wątpliwości, że w finale spotkały się dwie aktualnie najlepsze drużyny. W Gdyni pokazałyśmy, że jesteśmy w stanie walczyć z Lotosem PKO BP Gdynia jak równy z równym. W drugim meczu do szczęścia zabrakło nam niewiele. Na naszym parkiecie jesteśmy w stanie wygrać dwa razy. Do Gdyni na pewno wrócimy na kolejny mecz - mówi rzucająca gorzowskiego zespołu Edyta Koryzna.

Gdyńskie koszykarki chcą jednak pokrzyżować plany swoim rywalkom. Aby tak się stało trzeba przede wszystkim złamać obronę strefową gorzowianek. Ten rodzaj defensywy podopieczne Dariusza Maciejewskiego opanowały do perfekcji i sprawia ona każdemu rywalowi wiele problemów. Przekonały się o tym gdynianki w drugim meczu finałowym.

- Strefę można rozbić rzutami z dystansu, albo grając przez środek, pod kosz. W pierwszym meczu finałowym udawało nam się to pierwsze. Znajdowałyśmy sobie pozycje do rzutu na obwodzie i trafiałyśmy za trzy punkty. W niedzielę już nie miałyśmy tyle miejsca na obwodzie, ale za to umiejętnie i konsekwentnie grałyśmy pod kosz, gdzie świetnie sobie radziły Matovic, Catchings i Leciejewska. Idealnie byłoby gdybyśmy w Gorzowie zagrali dobrze na dystansie, jak i pod koszem - mówi Alana Beard, która drugi mecz finałowy, z powodu naciągnięcia mięśnia, oglądała z ławki rezerwowych.

Cel nakreślony przez Alanę Beard to plan na grę w ataku, niemniej o wiele ważniejsza będzie defensywa. O tym, że gdynianki potrafią bronić przekonały się wciąż jeszcze aktualne mistrzynie Polski, koszykarki Wisły Can Pack Kraków, które w trzecim meczu półfinałowym, we własnej hali zdołały rzucić zaledwie 42 punkty.

- To był popis gry defensywnej w naszym wykonaniu i chciałbym, abyśmy w Gorzowie zagrali na podobnym poziomie. Od obrony w koszykówce wszystko się zaczyna. Jeśli dobrze bronisz, to łatwiej się gra w ataku, pod warunkiem, że z tej defensywy potrafi się szybko przejść do ataku. A moje zawodniczki na pewno potrafią to robić. Łatwo w Gorzowie nie będzie, ale wierzę, że stać nas na dwa zwycięstwa - przekonuje szkoleniowiec Lotosu PKO BP Gdynia Jacek Winnicki.

Tanio skóry nie sprzedamy. W niedzielę zagraliśmy znakomicie w obronie, ale zabrakło skuteczności w ataku. Na mecze w Gorzowie musimy wymyśleć jakieś nowe rozwiązania taktyczne i zagrać jeszcze lepiej, by pokonać tak dobrą drużynę jak Lotos - dodał trener KSSSE Dariusz Maciejewski.

Do Gorzowa koszykarki Lotosu PKO BP Gdynia pojechały w pełnym składzie. Żadna z zawodniczek nie narzeka na problemy zdrowotne. Podobna sytuacja jest w Gorzowie, można więc spodziewać się kolejnych, emocjonujących pojedynków godnych finału Mistrzostw Polski. Pierwszy mecz w Gorzowie odbędzie się w czwartek 23 kwietnia o godzinie 18:15, drugie spotkanie dzień później o godzinie 18:00.

sport.pl - http://www.sport.pl/sport/1,65025,65259 ... olski.html

feri
Młodzik

Postautor: feri » 22 kwietnia 2009, 11:18

walczacy z wiatrakami pisze:
feri pisze:Wiesz dlaczego nie przyjechaliśmy? Bo nie jesteśmy w KK, jeździmy indywidualnie, a Gdynia puściłą bąka, że prawie wszystkie bilety wyprzedane, czym się totalnie ośmieszyła, bo w TV było widać, że wolnych miejsc było zdecydowanie więcej niż zajętych...

ośmieszyć to chyba ty się ośmieszyłeś :lol:
pierwsze słyszę, żeby warunkiem wyjazdów była przynależność do KK
dla mnie osobiście szok, ale rozumiem, że Gorzów nowa modę kibicowską wprowadza :lol:

Chyba jesteś zbyt głupi, żeby to zrozumieć, ale spróbuje ci wytłumaczyć jak "krowie na rowie". Jeżdżę ze znajomymi na mecze wyjazdowe poza klubem kibica i nie chcieliśmy spotkać się z sytuacją, że całujemy klamkę od zamkniętych drzwi hali w Gdyni, bo nie ma już biletów, zwłaszcza, że już tydzień wcześniej Gdynia rozgłaszała, że PRAWIE WSZYSTKIE są sprzedane. A my chcieliśmy mieć komfort podjęcia decyzji w ostatniej chwili, czy jedziemy. Już zrozumiałe? Przeczytaj powoli, jak nie jeszcze nie zrozumiałeś...

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 22 kwietnia 2009, 11:22

feri pisze:
Chyba jesteś zbyt głupi, żeby to zrozumieć, ale spróbuje ci wytłumaczyć jak "krowie na rowie". Jeżdżę ze znajomymi na mecze wyjazdowe poza klubem kibica i nie chcieliśmy spotkać się z sytuacją, że całujemy klamkę od zamkniętych drzwi hali w Gdyni, bo nie ma już biletów, zwłaszcza, że już tydzień wcześniej Gdynia rozgłaszała, że PRAWIE WSZYSTKIE są sprzedane. A my chcieliśmy mieć komfort podjęcia decyzji w ostatniej chwili, czy jedziemy. Już zrozumiałe? Przeczytaj powoli, jak nie jeszcze nie zrozumiałeś...

każde usprawiedliwienie jest dobre :lol: :lol: :lol:

może trzeba było zadzwonić do klubu i spytać, ale podejrzewam, że to zbyt proste dla takiego tofika jak Ty :lol:
zwłaszcza że jak napisałeś PRAWIE WSZYSTKIE są sprzedane :lol:
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009, 11:27 przez walczacy z wiatrakami, łącznie zmieniany 1 raz.
i na dobre i na ZŁE!!!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 22 kwietnia 2009, 11:27

walczacy z wiatrakami pisze:
feri pisze:

każde wytłumaczenie jest dobre :lol: :lol: :lol:
może trzeba było zadzwonić do klubu i spytać, ale podejrzewam, że to zbyt proste dla takiego tofika jak Ty :lol:

Nie pogrążaj się już... skończ...

Sweet Orange Boy's
Nowy na forum

Postautor: Sweet Orange Boy's » 22 kwietnia 2009, 11:27

Podpowiedz dla Kibiców z Gdyni...

NIE WPUSZCZĄ DRZWIAMI,WCHODŹCIE OKNAMI :!: 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”