Komentarze do Oskarów

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 27 kwietnia 2009, 19:30

kristofer pisze:
Siero pisze:życie... albo to albo to...
nie mozna miec wszystkiego :lol:

no to się trzeba zdecydować na jedną zawodniczkę a nie robić z siebie idiotę :twisted:

Zohanową traktuje jak naszą ;p
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 27 kwietnia 2009, 19:45

kristofer pisze:
Siero pisze:życie... albo to albo to...
nie mozna miec wszystkiego :lol:

no to się trzeba zdecydować na jedną zawodniczkę a nie robić z siebie idiotę :twisted:

uuu mocne słowa jak na 9-cio latka :lol: :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 kwietnia 2009, 08:44

Atletico pisze:
Endrju pisze:
7. Najlepszy obrońca Kasia Czubak

Zmiana ... Bezdyskusyjnie Catch !! !!

Co wy tak zmieniacie?

fearless pisze:Chciałbym powiedzieć, że przy tak sformułowanej ankiecie: najlepsza zawodniczka - to oczywiście głosowałbym na Tamikę. bezdyskusyjnie. Ale dla mnie sie liczy sezon cały, a nie ostatnie kilkanaście tygodni. Piszę to dlatego, by ktoś nie myślał, że dyskredytuję Catch. Kosmos to po prostu i tyle.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 28 kwietnia 2009, 08:51

jak ktos ceni sobie inna zawodniczke jak ja to po co się wcinac ;p
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 28 kwietnia 2009, 11:29

przemoe pisze:1. Najlepsza zawodniczka FGE - Tamika Catchings
2. Najlepsza polska zawodniczka - Ewelina Kobryn
3. Pierwsza piątka "Polek" (2 obronca, 2 skrzydłowe, 1 center) - Pawlak, Skobel, Krawiec, Mieloszyńska, Kobryn
4. Najlepsza zagraniczna zawodniczka - Tamika Catchings
5. Pierwsza piątka "zagranicznych" (2 obronca, 2 skrzydłowe, 1 center) - Richards, Beard, Catchings, Carter, Matović
6. Najlepszy trener - n/c
7. Najlepszy obrońca - Tamika Catchings
8. Największe odkrycie - Katarina Zohnova
9. Najsympatyczniejsza zawodniczka - n/c
10. Najlepszy zespół - Lotos Gdynia
11. Największa niespodzianka/zawodniczka - Katarina Zohnova
12. Największa niespodzianka/zespół - CCC Polkowice
13. Największe rozczarowanie/zawodniczka - Candace Dupree
14. Największe rozczarowanie/zespół - Wisła Kraków
15. Najlepszy sędzia - ??? Smile n/c
16. Najgorszy sędzia - n/c
17. Najlepsi kibice - n/c
18. Najciekawszy mecz - n/c
19. Największy kit/bzdura - n/c
20. Najlepsza zawodniczka I lig - n/c
21. Najlepszy trener I ligi - n/c

To tu kilka komentarzy:
Tamika zasłużyła sobie na swoje nagrody bezdyskusyjnie. Fakt - Carter czy Robbins jechały równo przez cały sezon, szkoda, że nie mogły zmierzyć się bezpośrednio w serii. Mimo wszystko to co w swojej części sezonu zagrała Catch jest z innej galaktyki i nie przyjmę żadnych argumentów o tym, że grała tu za krótko. 3 miesiące to jest za krótko, ale tylko dlatego, że ją można oglądać na okrągła codziennie, a ona jest w stanie zagrać na tym samym poziomie też codziennie (od czasu do czasu, bez oka ręki albo nogi)

Z Polkami miałem trochę problemów, o ile Ewka też jest bezdyskusyjna to dalej już było ciemniej. Paulina zarobiła na nagrodę tylko za playoffy inaczej pewnie znalazłaby się tu Gajda. Nie ma miejsca dla Żurowskiej, która też rozegrała świetne finały i to prawdopodobnie jedyna kandydatura, której nie jestem pewien.

Ze stranieri było podobnie. Zohnova się po prostu nie zmieściła w elicie. Podobnie Anosike, która zagrała zbyt chimerycznie. Z dwójki polkowickich Amerykanek wybrałem Carter, bo to ona końcówkę sezonu ciągnęła CCC (wiem, że Robbins była chora i tak dalej, ale to dłuższa tendencja). Nie ma w piątce miejsca dla Sissoko, bo staty to nie wszystko.

Dalej już było łatwo. Zohnova była we wrześniu jakąśtam zawodniczką z Czech a wymiękła dopiero w finale przy obrońcach typu Beard/Catch. Respect. Biorąc pod uwagę składy i przedsezonowe zapowiedzi to CCC jest większą niespodzianką niż Gorzów, prawie pojechały z Wisłą o brąz, cały sezon grały bez rasowej gwiazdy (Walker to była pomyłka, Pierson też zawiodła) a mimo to wygrały 10 meczów z rzędu w drugiej rundzie i dojechały do drugiego miejsca po regularze. Potem kontuzje i dupa zbita, więc niech to będzie nagroda pocieszenia. W kategorii rozczarowań rozważać można tylko Wisłę, bo to, że Paby spadły czy że MUKS albo Jelonka były tak nisko to inna kategoria. Wisła dała ciała prawie na całej linii była o 4 punkty od całkowitej kompromitacji i jest absolutnie największym zawodem w tej lidze. Z Wiślackich gwiazd najnędzniej wypadła Dupree, wiem że to też zasługa WDZ, ale mimo wszystko.

Trenera nie wybieram - Maciejewski dowiózł Gorzów znowu wyżej niż rok temu i może mu się należy. Winnickiemu też się należy za przygotowanie do PO i faktyczną game-presence podczas nich. 50/50? Więc n/c.

Tyle.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Marcino2413
Nowy na forum

Postautor: Marcino2413 » 28 kwietnia 2009, 18:05

Jak mozna uwazac kibicow Orla Polkowice za najlepszych skoro oni mobilizuja sie na 2 ostatnie mecze w sezonie. Sorry ale jak dla mnie najlepszymi kibicami sa Ci ktorzy kibicuja regularnie caly sezon.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2009, 19:25

nie sztuka jest zdobyc MP z takimi gwiazdami :)... dlatego uwazam ze wprowadzenie do finalu AZS-u przez Maciejewskiego byłoby rownowazne z wprowadzeniem Winnickiego do Final Four... wiec
Winnicki poprostu zrobil swoje co mial zrobic... ale niczym specjalnym sie nie wybil ... dlatego przechyla sie tutaj waga w strone gorzowskiego trenera :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 28 kwietnia 2009, 21:03

Endrju pisze:nie sztuka jest zdobyc MP z takimi gwiazdami :)... dlatego uwazam ze wprowadzenie do finalu AZS-u przez Maciejewskiego byłoby rownowazne z wprowadzeniem Winnickiego do Final Four... wiec
Winnicki poprostu zrobil swoje co mial zrobic... ale niczym specjalnym sie nie wybil ... dlatego przechyla sie tutaj waga w strone gorzowskiego trenera :)

Dobry żart.
3-0 z Wisłą w półfinale to też pańszczyzna była może?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 kwietnia 2009, 21:10

przemoe pisze:
Endrju pisze:nie sztuka jest zdobyc MP z takimi gwiazdami :)... dlatego uwazam ze wprowadzenie do finalu AZS-u przez Maciejewskiego byłoby rownowazne z wprowadzeniem Winnickiego do Final Four... wiec

Dobry żart.

My z Wisła mamy 2:0 wiec żaden sukces
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 28 kwietnia 2009, 21:14

friel pisze:
przemoe pisze:

Dobry żart.

No tak, rzeczywiście żaden :lol:
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 kwietnia 2009, 21:21

przemoe pisze:
friel pisze:
przemoe pisze:

Dobry żart.

No tak, rzeczywiście żaden :lol:

Ej no powiedzmy sobie szczerze w sezonie to rzeczywiście mogło wyglądać świetnie ale w perspektywie całego sezonu Wisła od AZS-u i Lotosu po prostu odstawała gdyby w CCC była Planet to o brązie mogli by po prostu pomarzyć a tak Marta im ten brąz wyciągnęła w pojedynkę niemalże
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 kwietnia 2009, 10:34

Jezeli chodzi o najciekawszy mecz :D ... pewnie juz gdzies bylo :D

http://www.tvp.pl/sport/koszykowka/kosz ... meczu-nr-4

atmosfera na trybunach tez... Mmmmmioodziooo :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 kwietnia 2009, 10:56

friel pisze:Ej no powiedzmy sobie szczerze w sezonie to rzeczywiście mogło wyglądać świetnie ale w perspektywie całego sezonu Wisła od AZS-u i Lotosu po prostu odstawała gdyby w CCC była Planet to o brązie mogli by po prostu pomarzyć a tak Marta im ten brąz wyciągnęła w pojedynkę niemalże

Niesamowicie odstawaliśmy. W RS mieliśmy bilans dokładnie taki sam, do tego wygraliśmy PP pokonując w nim obu fianlistow...

PS. Ja zaryzykuje twierdzenie ze gdyby nie kontuzja Planety do CCC miałoby srebro ..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

GorzówWlkp!
Nowy na forum

Postautor: GorzówWlkp! » 29 kwietnia 2009, 11:06

Greebo pisze:
friel pisze:Ej no powiedzmy sobie szczerze w sezonie to rzeczywiście mogło wyglądać świetnie ale w perspektywie całego sezonu Wisła od AZS-u i Lotosu po prostu odstawała gdyby w CCC była Planet to o brązie mogli by po prostu pomarzyć a tak Marta im ten brąz wyciągnęła w pojedynkę niemalże

Niesamowicie odstawaliśmy. W RS mieliśmy bilans dokładnie taki sam, do tego wygraliśmy PP pokonując w nim obu fianlistow...

PS. Ja zaryzykuje twierdzenie ze gdyby nie kontuzja Planety do CCC miałoby srebro ..

Srutututu... gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem..A co powiesz na Kontuzję Lindsay Taylor która może grać po 15 minut w meczu nie więcej, Co powiesz na przerwę w Grze Zohnovej ??

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 kwietnia 2009, 11:40

Greebo pisze:

1. A kogo obchodzi jakis PP ?? Wogole jaka on ma range ?? praktycznie zadna... wszyscy tam jada odbebnic odegrac swoje (w przypadku azs-u poznac nowa hale)... wiec za bardzo bym sie tym tak nie podniecal ;)

Jedynymi druzynami ktorym zalezalo na pucharze byl Lotos - Wisla... wygrala Wisla ale szczerze to nic nie wnioslo.

PS Ja zaryzykuje stwierdzenie ze gdyby grala Pierson to wieksza by byla satysfakcja z wygranej ;] (Przypominam Ci ze CCC nie wygrywalo z AZS-em 10 czy 20pkt jak ona grala a byl wyrównany pojedynek).

Amen

Szkoda ze w dalszym ciagu tak ciezko niektorym sie pogodzic... :roll:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”