Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 kwietnia 2009, 21:12

bart_81 pisze:Mysle ze ciezko bedzie nam zbudowac naprawde silny sklad. Potrzeba by gwiazd przede wszystkim z wnba, a czy bedzie na to kasa?

Poczekaj poczekaj nie zapędzaj się przyjmijmy że mamy na dzień dzisiejszy Sam w składzie to potrzeba nam góra 1 amerykanki bo inaczej będzie ktoś grzał ławę potrzeba nam silnej europejki fajnie by było coś z Rosji wyrwać (marzyciel)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 kwietnia 2009, 21:14

friel pisze:
bart_81 pisze:Mysle ze ciezko bedzie nam zbudowac naprawde silny sklad. Potrzeba by gwiazd przede wszystkim z wnba, a czy bedzie na to kasa?

Poczekaj poczekaj nie zapędzaj się przyjmijmy że mamy na dzień dzisiejszy Sam w składzie to potrzeba nam góra 1 amerykanki bo inaczej będzie ktoś grzał ławę potrzeba nam silnej europejki fajnie by było coś z Rosji wyrwać (marzyciel)

Tylko friel przy calej sympatii do Richards ona moze byc za slaba na Eurolige. A miejsca sa tylko 2 na NieEurope, wiec musza to byc zawodniczki z naprawde wysokiej polki. No chyba ze wyrwa kogos z tej najwyzszej europejskiej 8)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 28 kwietnia 2009, 21:16

Nikt o tym nie wspomniał, a warto.
Po meczu numer 5 trener Maciejewski zaraz po naszych koszykarkach przeszedł przez szpaler gdyńskich kibiców i przybijał wszystkim piątki, mówiąc "byliście najlepsi" - co klasa to klasa. Brawo panie trenerze.
Tylko nie sprecyzował, czy ma na myśli zespół Lotosu, czy kobiców, więc przyjmuję, że i jedno i drugie. :D
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 28 kwietnia 2009, 21:23

z tego co ćwierkają wróbelki to: Ana odchodzi, Anosike też, Sam raczej zostanie, choć podobno deklarację pozostania w zespole wyraziła tylko Kasia Czubak.

Podobno ma być też hala za rok :lol:

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 kwietnia 2009, 21:24

tylko gdzie Ana odchodzi i po co gramy jej styl ,a teraz też w pucharach lubimy ja dobrze płacimy gdzie ma iśc to z pudelka czy co?

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 kwietnia 2009, 21:28

friel pisze:tylko gdzie Ana odchodzi i po co gramy jej styl ,a teraz też w pucharach lubimy ja dobrze płacimy gdzie ma iśc to z pudelka czy co?

A co myslisz ze Lotos to jej nie lubial? Nie placil jej? 8) A jednak odeszla do nas...Czasem taka kolej rzeczy, no ale na razie to tylko wrobelki 8)

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 28 kwietnia 2009, 21:29

gdzie ma iść Ana? do klubu w którym nie będzie 3 czy 4 od końca w statystykach. A niestety w naszym klubie słabsze są tylko juniorki.

Osobiście chciałbym ją jeszcze u nas zobaczyć. Niesamowita wojowniczka i do tego bardzo ładna... no ale cóż obawiam się że nic z tego :(

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 kwietnia 2009, 21:31

vip pisze:gdzie ma iść Ana? do klubu w którym nie będzie 3 czy 4 od końca w statystykach. A niestety w naszym klubie słabsze są tylko juniorki.

Osobiście chciałbym ją jeszcze u nas zobaczyć. Niesamowita wojowniczka i do tego bardzo ładna... no ale cóż obawiam się że nic z tego :(

No to duze slowa. W jakich statystykach powiedz slabsze sa tylko juniorki?

vip
Nowy na forum

Postautor: vip » 28 kwietnia 2009, 21:35

np w statystykach naszego trenejro. pewnie wiesz ze Dario ma swój system oceny graczy o którym zresztą chyba prace pisze...

no ale oczywiście mogę być w błędzie :wink: tak więc poczekamy zobaczymy

feri
Młodzik

Postautor: feri » 28 kwietnia 2009, 21:56

vip pisze:np w statystykach naszego trenejro. pewnie wiesz ze Dario ma swój system oceny graczy o którym zresztą chyba prace pisze...

no ale oczywiście mogę być w błędzie :wink: tak więc poczekamy zobaczymy

Tak sobie przypominam wywiady treneiro i pamietam tylko jedna wypowiedz na temat skladu na nastepny sezon: chcialby zatrzymac Richards.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 28 kwietnia 2009, 22:26

feri pisze:Tak sobie przypominam wywiady treneiro i pamietam tylko jedna wypowiedz na temat skladu na nastepny sezon: chcialby zatrzymac Richards.

To raczej mu się to nie uda... Richards nie jest skłonna zostać w Gorzowie nawet mimo podwyżki. Tak przynajmniej mówią tu i tam. :wink:
bball

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2009, 22:39

flash pisze:
feri pisze:Tak sobie przypominam wywiady treneiro i pamietam tylko jedna wypowiedz na temat skladu na nastepny sezon: chcialby zatrzymac Richards.

To raczej mu się to nie uda... Richards nie jest skłonna zostać w Gorzowie nawet mimo podwyżki. Tak przynajmniej mówią tu i tam. :wink:

O nia sie akurat nie martw ;)

Na dzien dzisiejszy to ona jest najblizej pozostania w AZS-ie :)... a z reszta bedzie bardzo ciezko...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 kwietnia 2009, 23:01

Endrju pisze:
flash pisze:

Na dzien dzisiejszy to ona jest najblizej pozostania w AZS-ie :)... a z reszta bedzie bardzo ciezko...

Możesz powiedzieć coś więcej ? np czemu ? przecież puchary powinny być dodatkową zachętą

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2009, 23:13

friel pisze:
Endrju pisze:
flash pisze:

Możesz powiedzieć coś więcej ? np czemu ? przecież puchary powinny być dodatkową zachętą

Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase ;) ...

tak naprawde to szkoda mi troche Janosika :D... moze nie zawsze grala najlepiej ale widac bylo jej serce wkladane w gre i jak jej bardzo zalezalo.
Uwazam ze gdyby przepracowala z nami caly sezon od Wrzesnia to by moglabyc jedna z najlepszych gwiazd w plkk (Wylaczajac Kacz oczywiscie :D)...
LG odpada... szkoda fajna zawodniczka ... ale kontuzjogenna i w dodatku w obronie ma duze braki :?

Ana, Katka ... nie chcem sie na ich temat wypowiadac jakby chociaz jedna z nich zostala bylbym zadowolony... ale bedzie naprawde ciezko... :?

a co do Samanthy to ze zostanie w Gorzowie nie oznacza ze blokuje nam np. 1 gwiazde z USA ... ;) Ale jak bedzie zobaczymy...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

feri
Młodzik

Postautor: feri » 28 kwietnia 2009, 23:55

Endrju pisze:
friel pisze:
Endrju pisze:
flash pisze:

Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase ;) ...

tak naprawde to szkoda mi troche Janosika :D... moze nie zawsze grala najlepiej ale widac bylo jej serce wkladane w gre i jak jej bardzo zalezalo.
Uwazam ze gdyby przepracowala z nami caly sezon od Wrzesnia to by moglabyc jedna z najlepszych gwiazd w plkk (Wylaczajac Kacz oczywiscie :D)...
LG odpada... szkoda fajna zawodniczka ... ale kontuzjogenna i w dodatku w obronie ma duze braki :?

Ana, Katka ... nie chcem sie na ich temat wypowiadac jakby chociaz jedna z nich zostala bylbym zadowolony... ale bedzie naprawde ciezko... :?

a co do Samanthy to ze zostanie w Gorzowie nie oznacza ze blokuje nam np. 1 gwiazde z USA ... ;) Ale jak bedzie zobaczymy...

OK. Poczekajmy z tymi dywagacjami. Klub jest madrze zarzadzany, wiec jezeli jakas zawodniczka przeholuje z żądaniami, to kupi sie inną. Co prawda, srebrny sklad pozostanie w naszej pamieci i najlepiej bylo by go pozostawic wzmacniajac - wymienic jedna/dwie zawodniczki, ale ufam w nasz scouting i myslę, że będzie dobrze. W koszykarskim swiecie marka Gorzow zaistniala, będzie euroliga, wiec sądzę, że oferty zawodniczek będa same spływać do nas. 8) Mam nadzieję, że strefa, zgodnie z zapowiedziami, pozostanie z nami.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”