Komentarze do Oskarów

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 30 kwietnia 2009, 23:02

bart_81 pisze: Jakbys nie zauwazyl jestesmy w ekstraklasie dopiero 5 lat. To ile niby razy mielismy w tym czasie byc lepsi od Wisly?? :roll:

jak łatwo policzyć : 5 - krotnie :) albo awansować wcześniej 8)

friel starasz się odgryzać (wychodzi ci to żałośnie gdyż cały czas powielasz ten sam argument - wynik sporotwy) tylko tak jak mówiłem pomyliłeś adresy z tymi argumentami, widzę że bardziej przeżywasz 3 miejsce Wisły i wydaje Ci się, że to dla mnie jakaś tragedia powodująca rozpacz, przykro mi ale nie mierz wszystkich swoim podejściem do wyników.

Lepiej czasami schować się w cieniu niż raz z niego raz wyjść i skończyć jak....

Wśród starozakonnych byś znalazł bratnie dusze, po tych wpisach jakie prezentujesz jestem tego pewny :lol:

Nie sądziłem, że będę miał lepsza opinię o gdyńskich fanach po zlaniu nam tyłka w półfinale niż od niektórych gorzowskich (jednak potrafią być gorsi gdzie indziej :lol:)

PS: nie zaśmiecaj mi PW
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

feri
Młodzik

Postautor: feri » 30 kwietnia 2009, 23:32

Marco pisze:England without Wales?

Na początek sorry za offtopic, ale skoro już tak narzucacie swoje swoje wizje polityczne innym, to nie róbcie takich żenujących błędów. England, a Wales to dwa różne kraje wchodzące w skład Wielkiej Brytanii. A więc, jak już to: United Kingdom without Wales, albo Great Britain without Wales.

nie chodzi o rocznik ale o to, że podobnie jak Pasy wyszliście na razie jeden raz z cienia Wisły i (Lotosu) i niektórym się głowy zagotowały, zobaczymy ile utrzymacie się na szczycie, bo trudniej jest na nim utrzymać niż się na niego dostać

PS: Uświadom kolegów że argumenty sportowe i sponsora to pod inny adres Smile

Po pierwsze nie jesteśmy (jeszcze) na szczycie :) A po drugie, na Twoim miejscu siedziałbym "cicho" a nie silił się na jakieś porównania do Pasów. Bo w tym sezonie różnica między AZS i Wisłą była taka, że Wisła miała większy budżet a AZS lepszą drużynę. Kropka. Co będzie dalej - zobaczymy.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 30 kwietnia 2009, 23:53

feri pisze:
Marco pisze:England without Wales?

Na początek sorry za offtopic, ale skoro już tak narzucacie swoje swoje wizje polityczne innym, to nie róbcie takich żenujących błędów. England, a Wales to dwa różne kraje wchodzące w skład Wielkiej Brytanii. A więc, jak już to: United Kingdom without Wales, albo Great Britain without Wales.

jakiś ty błyskotliwy no popatrz, więc odnośnie żenujących błędów , więc już nie można zapytać czy Anglia i Szkocja bez Walii ?( w domyśle) będą tworzyć) UK? :lol: Anglia już nie razem z Walią (w unii)? Anglia bez Walii (w unii*)?

oczywiście mowa o unii realnej a nie UE :)

Flandria bez Wallonii to pytanie też zaliczysz do żenujących błędów znawco? to idź i powiedz to Flamom i Walonom, że powinni pytać Belgia bez Flandrii(Walloni)?

szkoda, że się do Ameryki nie przyczepiłeś bo powinno byś USA bo Ameryka to część świata podzielona na dwa kontynenty, a nie państwo.

Jak zawsze niektórzy chcą błysnąć ale nie zawsze wychodzi :lol:

nie chodzi o rocznik ale o to, że podobnie jak Pasy wyszliście na razie jeden raz z cienia Wisły i (Lotosu) i niektórym się głowy zagotowały, zobaczymy ile utrzymacie się na szczycie, bo trudniej jest na nim utrzymać niż się na niego dostać.

PS: Uświadom kolegów że argumenty sportowe i sponsora to pod inny adres Smile

Po pierwsze nie jesteśmy (jeszcze) na szczycie :) A po drugie, na Twoim miejscu siedziałbym "cicho" a nie silił się na jakieś porównania do Pasów. Bo w tym sezonie różnica między AZS i Wisłą była taka, że Wisła miała większy budżet a AZS lepszą drużynę. Kropka. Co będzie dalej - zobaczymy.

a jaki to ma związek z tą dyskusją? porównanie do Pasów to porównanie pewnych zachowań pewnej grupy ludzi, którym się już wydaje, że jakiś zespół jest bliski dorównania innym :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 01 maja 2009, 01:58

Co wy tak napierdalacie o tej Wiśle ? Nie odegraliśmy zbyt dużej roli w tym sezonie, a jednak ciągle się przywołuje nasz zespół, i napaja tym że komuś udało się być lepszym :) No pogratulować, ale doprawdy, im więcej piszecie takich postów jak Endrju tutaj, tym bardziej umniejszacie swój sukces. Tak niektórych boli że co by się nie działo to i tak więcej się mówi i pisze o Wiśle i Lotosie niż o innych zespołach, a sami nakręcacie tę spiralę co rusz poruszając temat Wisły.

Niektórzy chyba nie dorośli do sukcesu, myślałem że sroga Porażka z Lotosem trochę uspokoi gorącą Gorzowska krew (bo to głównie o was mowa), ale jednak nie, jak się napinaliście tak się dalej napinacie, sorry, ale polecam uważać żeby wam cała słoma z butów nie wyleciała, może teraz to nie taki problem bo ciepło, ale co będzie jak zima przyjdzie ?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

feri
Młodzik

Postautor: feri » 01 maja 2009, 03:01

Liquidor pisze:
Niektórzy chyba nie dorośli do sukcesu, myślałem że sroga Porażka z Lotosem trochę uspokoi gorącą Gorzowska krew (bo to głównie o was mowa), ale jednak nie, jak się napinaliście tak się dalej napinacie, sorry, ale polecam uważać żeby wam cała słoma z butów nie wyleciała, może teraz to nie taki problem bo ciepło, ale co będzie jak zima przyjdzie ?

Jeżeli nasza była sroga, to jak nazwać waszą? Buahahahaha :lol:
Słoma z butów to właśnie wyszła na tym forum prosto z Krakowa.
Jeden nie rozumie swojego własnego podpisu i się mota, drugi wypomina nam "srogą" porażkę z Lotosem, a żeby było śmieszniej - sam jest z ... Krakowa.

Wróćmy lepiej do tematu wątku. Pokusiłem się o małe podsumowanie pozycji nr 2, czyli najlepsza polska zawodniczka. Ja osobiście miałem ogromne problemy z wyborem. Jak widzę, nie tylko ja, bo już aż 8 propozycji padło do tej najlepszej. To chyba bardziej z "braku laku", aniżeli takiego bogactwa w tym temacie? Bo jak widzę w czołówce Darię, która dobre występy przeplatała z słabymi, sztywną Kobryn i Justynę (przy całym szacunku, ale formę złapała dopiero na PO, wcześniej bardzo słabo było), to tak sobie myślę. A wy jakie macie zdanie?

jak na razie:
Daria Mieloszyńska 13
Ewelina Kobryn 11
Justyna Żurowska 8
Magdalena Leciejewska 6
Agnieszka Skobel 4
Marta Jujka 1
Monika Krawiec 1
Paulina Pawlak 1

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 01 maja 2009, 08:53

feri pisze:

sroga, lanie od Lotosu tylko ktoś to neguje?, jest tym przytłoczony?, rozpacza?

to tobie podobni napinacze myślą, że jak napiszą:

to
Słoma z butów to właśnie wyszła na tym forum

Jeden nie rozumie swojego własnego podpisu i się mota,

no tak jak można w ogóle zadać pytanie (znalezione w pewnym opracowaniu)
could Wales survive without England (ewentualnie na odwrót)?

przecież to dwa różne państwa powinno być Could Wales survive without UK :lol:

zajmij się lepiej koszykówką bo na tym się przynajmniej znasz (zakładam) :lol:
Ostatnio zmieniony 01 maja 2009, 09:02 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 01 maja 2009, 09:02

Myslalem ze tu sie komentuje forumowe oskary...O czym Wy panowie k...rozmawiacie :)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 01 maja 2009, 09:03

bart_81 pisze:Myslalem ze tu sie komentuje forumowe oskary...O czym Wy panowie k...rozmawiacie :)

o najlepszych kibicach :lol: :lol: :lol: :lol: boGorzów chyba w czołówce 8)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 01 maja 2009, 09:14

hehe dobre...no chyba ze tak :D
Ale wiecej luzu. Duzo lepiej sie rozmawia tak jak teraz z przymruzeniem oka, a nie najezdzacie na siebie jakby nie wiem co od tego zalezalo 8)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 01 maja 2009, 09:51

feri pisze:Na początek sorry za offtopic, ale skoro już tak narzucacie swoje swoje wizje polityczne innym, to nie róbcie takich żenujących błędów. England, a Wales to dwa różne kraje wchodzące w skład Wielkiej Brytanii. A więc, jak już to: United Kingdom without Wales, albo Great Britain without Wales.

Jeszcze ode mnie mały OT. Nie wiem, dlaczego twierdzisz, że ONI NARZUCAJĄ (zważywszy na to, że jeden Marco ma taki podpis) swoje wizje polityczne innym... Po co się czepiasz tego co ma w podpisie? To jego sprawa..
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 maja 2009, 16:43

Liquidor pisze: No pogratulować, ale doprawdy, im więcej piszecie takich postów jak Endrju tutaj, tym bardziej umniejszacie swój sukces.

Tak tak ... masz racje my sie zaczynamy pierwsi zawsze napinac <lol>

moze przypomne czym Greebo zabłysnał i od czego sie zaczeło:

Greebo pisze:
friel pisze:Ej no powiedzmy sobie szczerze w sezonie to rzeczywiście mogło wyglądać świetnie ale w perspektywie całego sezonu Wisła od AZS-u i Lotosu po prostu odstawała gdyby w CCC była Planet to o brązie mogli by po prostu pomarzyć a tak Marta im ten brąz wyciągnęła w pojedynkę niemalże

Niesamowicie odstawaliśmy. W RS mieliśmy bilans dokładnie taki sam, do tego wygraliśmy PP pokonując w nim obu fianlistow...

PS. Ja zaryzykuje twierdzenie ze gdyby nie kontuzja Planety do CCC miałoby srebro ..

Prawda jest taka ze co niektore osoby u Was nie nawidza porazek, nie potrafia sie z nimi pogodzic, wszedzie szukaja jakiegos usprawiedliwienia porażki.

A juz nawet przez gardło nie przechodzi co niektorym zeby docenic cokolwiek co Gorzowskie, a uważam ze kandydatura Maciejewskiego na trenera roku jest niepodwazalna. Zrobił (robi cały czas) kapitalna robote w Gorzowie. Potrafi wykrzesac z zespołu 100 % potencjalu. Ale przeciez co niektorym ciezko jest to napisac :) (nie mowie o solidarnych lokalnych patriotach).

Kolejny przykład:
W tamtym sezonie Wislacy pokazali się kapitalnie na trybunach i cala Polska doceniła ich jako najlepszych kibiców w Polsce :). W tym sezonie było jednak bardzo kiepsciutkio zawiedli na maxa (ile osób było na meczach o braz chociazby ??, pytanie do Marco: mowisz ze nie obchodzi Cie wynik sportowy ?... (mysle ze takich jak ty moze jest wielu w Wisle)... to dlaczego nie potafiliscie wystawic porzadnego mlyna?? Macie kilka(nascie-dziesiat) tysiecy przeciez fanó Wisły.

A do czego zmierzam odnosnie oskarów:...

Gdy byliscie najlepsi ludzie potrafili Was docenic... jak odpusciliscie Wy nie potraficie docenić innych (Albo wy na szczycie albo nikt?), dodajac w pozycji numer 17 (najlepsi kibice w Polsce) znaki zapytania czy puste miejsca.

I tak jak co niektore wpisy (m.in. pewnie moje) swiadcza o nas... tak wasze zachowanie tez również świadczy o Was ;)
Uwierzcie... tylko "Ciemnota" tego nie potrafi dostrzec :)

*Nie uwazam, nigdy nie uwazalem ze kibice z Gorzowa sa najlepsi (bo pewnie zaraz beda jakies docinki)... sa lepsi kibice, bardziej zorganizowani itd...

Pozdrawiam :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 maja 2009, 16:55

Drogi Endrju.. mnie na prawdę średnio boli miejsce zajęte przez Wisłe. Przeżyłem juz parę gorszych chwil odkąd jej kibicuje. Chocby w tym roku siatkarki spadły do drugiej ligi . Boli postawa zawodniczek oraz parę innych rzeczy związanych z funkcjonowaniem klubu. Niestety nie mamy tak cudownie jak wy ze wszystko jest wspaniałe, idealne, cudowne.. itd :D

Tym niemniej nie uważam żeby dzieliła nas od was przepaść w tym roku.. ot rozbita, zle zbudowana Wisła, grając bez trenera, wzajemnie skłócona, mająca problemy z kontuzjamizajęła "tylko" 3 miejsce. Idealnie zbudowany Gorzów, mający super transfery i genialnego super trenra DARIUSZA MACIEJWSKIEGO i najlepszych kibiców był aż drugi. Odnosząc w sezonie aż 1 wygraną więcej od Wisły i ponosząc az 1 porażkę mniej. Dodatkowo dostał baty w pucharze i zbłaźnił sie w Europie. Rzeczywiscie.. byliście o 3 klasy lepsi. Ta sama półka co Lotos.

PS> Endrju - Ty zamiast sie cieszyć z 2 miejsca powinien zasuwać do Polkowic i składać im z tego powodu gratulacje. W końcu byłes jedna z osób płaczących jakiś czas temu na forum, ze system PO jest niesprawedilwy :lol:
Ostatnio zmieniony 01 maja 2009, 17:04 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 01 maja 2009, 17:02

Greebo pisze:zbłaźnił sie w Eurolidze

??? Gorzów chyba nie gral w Eurolidze, czy mnie cos ominelo?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 maja 2009, 17:04

bigbird pisze:
Greebo pisze:zbłaźnił sie w Eurolidze

??? Gorzów chyba nie gral w Eurolidze, czy mnie cos ominelo?

Fakt, o puchary europejskie chodzi.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 maja 2009, 17:05

Greebo pisze:
Tym niemniej nie uważam żeby dzieliła nas od was przepaść w tym roku..

Gdzie ja cos takiego napisalem ... ze jestesmy od Was lepsi ??
W całym sezonie prosze podaj... pisałem o finale dla Gorzowa i sie sprawdziło.

Greebo pisze:
W końcu byłes jedna z osób płaczących jakiś czas temu na forum, ze system PO jest niesprawedilwy :lol:

ŻE CO ???????????

Jakiś przyklad prosze...choc watpie zebys znalazl :roll:

PS( o kim mówisz ze się zbłaźnił w Eurolidze ? i o jakim pucharze mówisz) ??
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”