TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

flash
Młodzik

Postautor: flash » 01 maja 2009, 22:28

Greebo pisze:
Mnie tez dziwi ze Walich sie wybiera do Leszna bo klub ten nie ma pucharów. W przeciwieństwie do np Polkowic. A dla niej to juz ostatni moment żeby sie sprawdzić nie tylko w PLKK.

Zdziwienie będzie mniejsze w dniu, kiedy Leszno ogłosi oficjalnie ten transfer. 8) Tak czy owak szkoda, że zawodniczka nie kieruje się tylko i wyłącznie kryteriami czysto sportowymi.
bball

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 02 maja 2009, 07:20

Przepraszam, bo chyba mnie coś ominęło, ale czy Walich podpisała już kontrakt w Lesznie, że ją tak "oceniacie" ?

swatch
Amator

Postautor: swatch » 02 maja 2009, 11:13

Lotos Gdynia:
przyjscie: Magda Kaczmarska. Pewne w 90% :)
^^

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 maja 2009, 11:27

swatch pisze:Lotos Gdynia:

czyli plotkę o przyjściu Wery Idczak można włożyć między bajki?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 02 maja 2009, 12:13

flash pisze: Tak czy owak szkoda, że zawodniczka nie kieruje się tylko i wyłącznie kryteriami czysto sportowymi.

Zaraz, zaraz...to jakimi wzgledami Walich sie kieruje?
Swoja droga jeszcze nie jest takie pewne czy owa zawodniczka zagra w Lesznie, wiec sie troszke wyluzujcie i miejcie nadzieje, ze Walich zasili wlasnie Wasz zespol :D
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 02 maja 2009, 13:04

rzymi pisze:

Plotki z kierunku AZSu słyszałem, ale nie o Idczak.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 maja 2009, 13:14

przemoe pisze:
rzymi pisze:

Plotki z kierunku AZSu słyszałem, ale nie o Idczak.

to pewnie o Skobelku :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 02 maja 2009, 13:20

kristofer pisze:to pewnie o Skobelku :)

a czy ona nie ma jeszcze ważnego kontraktu w Poznaniu? bo jeśli tak to wątpię by chciała się stamtąd ruszyć.
A co do Magdy Kaczmarskiej: z tego co wiem to ona już w zeszłym roku do nas przyszła tylko kończyła szkołę w SMSie..
ObrazekObrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 maja 2009, 13:23

rzymi pisze:

a czy ona nie ma jeszcze ważnego kontraktu w Poznaniu? bo jeśli tak to wątpię by chciała się stamtąd ruszyć.
A co do Magdy Kaczmarskiej: z tego co wiem to ona już w zeszłym roku do nas przyszła tylko kończyła szkołę w SMSie..

owszem ma kontrakt chyba na rok, ale jak się uprze to będą musieli ją puścić, bo z niewolnika nie ma pracownika.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 maja 2009, 13:27

kristofer pisze:
rzymi pisze:

owszem ma kontrakt chyba na rok, ale jak się uprze to będą musieli ją puścić, bo z niewolnika nie ma pracownika.

Nie jak sie uprze, tylko jak Lotos wykupi jej kontrakt.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 maja 2009, 13:30

Greebo pisze:
kristofer pisze:
rzymi pisze:

Nie jak sie uprze, tylko jak Lotos wykupi jej kontrakt.

albo Wisła, Gorzów czy choćby Jekaterynburg, a nie tylko Lotos

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 maja 2009, 13:58

a tam nie ma miejsca przypadkiem kontrakt 1+1? czyli na rok z mozliwością przedłużenia? Cos takiego kiedyś przewinęło mi się przed oczami na forum... ?

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 02 maja 2009, 14:02

Czytam doniesienia o nieuniknionych kłoptach finasowych niektórych klubów (Rybnik, Brzeg) i mam w pamięci zeszłoroczne kłopoty tego typu Jeleniej Góry i ŁKS-u, a o których na razie cisza.
Sądzę, że w takim przypadku nowy sezon opanują również zespoły TOP4 i pogłębi się jeszcze bardziej przepaść pomiędzy tymi własnie zespołami, a resztą.
Całkowita cisza w temacie beniaminków, ale nie sądzę, aby były tak mocne finansowo, aby dorównać czołówce.
Prognozuję, iż w nowym sezonie będzie jeszcze więcej klubów walczących o przetrwanie i utrzymanie niż w minionym.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 02 maja 2009, 14:04

BasketFan pisze:Czytam doniesienia o nieuniknionych kłoptach finasowych niektórych klubów (Rybnik, Brzeg) i mam w pamięci zeszłoroczne kłopoty tego typu Jeleniej Góry i ŁKS-u, a o których na razie cisza.
Sądzę, że w takim przypadku nowy sezon opanują również zespoły TOP4 i pogłębi się jeszcze bardziej przepaść pomiędzy tymi własnie zespołami, a resztą.
Całkowita cisza w temacie beniaminków, ale nie sądzę, aby były tak mocne finansowo, aby dorównać czołówce.
Prognozuję, iż w nowym sezonie będzie jeszcze więcej klubów walczących o przetrwanie i utrzymanie niż w minionym.

a w przypadku fuzji zespołów poznańskich kto uzupełniłby brakujące miejsce w ekstraklasie? spadkowicz z Pabianic?

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 maja 2009, 14:32

Kuba pisze:a tam nie ma miejsca przypadkiem kontrakt 1+1? czyli na rok z mozliwością przedłużenia? Cos takiego kiedyś przewinęło mi się przed oczami na forum... ?

Z tego co pamiętam to Skobel rok temu gdy przychodziła podpisała kontrakt dwuletni a Idczak trzyletni.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”