Kadra Polski kadetek 1993-94
Moderator: Moderatorzy
-
Gość
-
Gość
Dziwne że zespoły z kadrowiczkami poodpadały. Rawicz , Szprotawa, Sosnowiec, Starachowice , Wrocław, Rzeszów , Nowy Targ, Rzeszów, Kolbudy to pófinaliści w których nie uświadczysz kadrowiczek. W pozostałych zespołach które awansowały też ich nie za wiele. Ciekawe że MUKS który ma trzy kadrowiczki ( Owczarzak, Szarzyńska, Zuchora ) nie zakwalifikował sie nawet do półfinałów. Może rozeznanie trenerów nie jest zbyt dobre.
-
HollabackBoy
- Nowy na forum
-
HollabackBoy
- Nowy na forum
-
Gość
Powoływanie do kadry narodowej to istotnie dziwna rzecz. Miałem okazję widzieć kilka kadrowiczek w akcji (ze wszystkich kategorii wiekowych) i muszę przyznać, że gdybym nie wiedział, iż są w kadrze, to bym się musiał długo zastanawiać. Żadna z nich (może z wyjątkiem Ratajczak z Korony) niczym szczególnym się nie wyróżniały.
Myślę, że trenerzy kadry mają za mały przegląd sytuacji, skupiają się na zawodniczkach określonych klubów (siła przyzwyczajenia? a może jakieś inne względy?).
Myślę, że trenerzy kadry mają za mały przegląd sytuacji, skupiają się na zawodniczkach określonych klubów (siła przyzwyczajenia? a może jakieś inne względy?).
-
Gość
Anonymous pisze:Gdzie są zespoły z kadrowiczkami w MP kadetek?
Wołomin ( dwie kadrowiczki) odpadł.
Poznań ( 3 )odpadł.
Bydgoszcz (3 ) z 2 miejsca.
Gorzów (2) z 2 miejsca
MUKS (2) w ogóle nie ma w ćwierćfinale.
wołomin z jedną bo Urbaniak ma kontuzje i grał z gorzowem i gdańskiem, które ma po dwie( Jackowska i Ostrowska - bardzo fajne zawodniczki)
nie nazywajmy osób, które raz były na zgrupowaniu (albo tylko są wpisane na listę) kadrowiczkami
mowie tu np o Rzeszowie .
Według mnie ta cała kadra musiałaby jeszcze wiele przepracować aby osiągnąć coś na ME a czasu jest już bardzo mało. Na każe zgrupowanie powoływane są inne zawodniczki i jest może 5 czy 6 która mają stałe miejsca. To powoduje że dziewczyny nie zgrają się ze sobą i bedzie to widać na ME.
Ale mimo wszystko życzę sukcesów !
Według mnie ta cała kadra musiałaby jeszcze wiele przepracować aby osiągnąć coś na ME a czasu jest już bardzo mało. Na każe zgrupowanie powoływane są inne zawodniczki i jest może 5 czy 6 która mają stałe miejsca. To powoduje że dziewczyny nie zgrają się ze sobą i bedzie to widać na ME.
Ale mimo wszystko życzę sukcesów !
-
Gość
Na dzień dzisiejszy kadra kadetek nie istnieje jest to zbiór nazwisk na stronie związku. Kilkadziesiąt zawodniczek przewinęło się przez drogie zgrupowania a niedługo trzeba grać. Po MP kadetek może się okazać że błyszczą całkiem inne zawodniczki a kadrowiczki niczym sie nie wyróżniają. Czy trenerzy będą trwać przy swoich wyborach?
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”